Промоции по бензиностанции

Започната от escobar, 23 Април 2013 11:23:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tropper

Цитат на: Alexi в 07 Април 2014 11:40:10
на Гъзпром вярно ли е 2.40 нафтата .. жалко че няма в Шумен такава станция ..
Аз вчера сипах на 2,56 и ми дадоха карта за отстъпка 7 ст.
В крайна сметка = 2,49. Петък и събота давали 5 стотинки надолу, но на картата пише че отстъпката 7ст. не важи в комбинация с други промоции, така че би трябвало и тогава да е 7 ст., а не 12 сумарно.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

baibradar

Цитат на: Alexi в 07 Април 2014 11:40:10
на Гъзпром вярно ли е 2.40 нафтата .. жалко че няма в Шумен такава станция ..

Поне в Пазарджик миналата събота беше толкова без карти без нищо. Отвън на табелите пише 2.50 но като идеш на касата каката казва че има примоция и клика някво талонче там при нея, а цената в крайна сметка става 2.40. От тяхната нафта постигам и най-нисък разход за сега.

G_o_c_e_v

Ал и Ко имат много интересни игри, издават карти за отстъпка на бензин и дизел 8ст.л. в събота и неделя май е по 10ст.л. а отделно от това по празниците (е сега на 13.04. има 13ст.л.) а още отделно от това и всеки вторник се тегли някой, който си е записал номера на картата под определена отстъпка. Конкретно за тоя вторник където идва се играе за 4 гуми (ваучер от 100лв).
Фейс страницата за да се информирате повече
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Иван Вълков

За втори път ми се случва на OMW Димитровград заредих на 2.47, отивам в Хасково и какво да видя, пак на OMW нафтата 2.40  ???

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

В Габрово на ОМВ нафтата е на 2,5 и нещо. Пак съм прецакан ;(
Ръца Пръца

Vanko

Цитат на: Иван Вълков в 22 Април 2014 13:55:07
За втори път ми се случва на OMW Димитровград заредих на 2.47, отивам в Хасково и какво да видя, пак на OMW нафтата 2.40  ???
Това OMW някаква имитираща верига на OMV ли е? Явно затова е по-тънко...

Dmitarcho

И в Габрово е на Франчаиз ОМВ-то
Ръца Пръца

Иван Вълков

Имитираща неимитираща винаги са 5 до 10 стотинки надолу спрямо Д-град. Бях говорил с един познат шофьор и той смутолеви че зависело нещо от оборота, ама мен ме съмнява. Иначе OMW Хасково е една от първите OMW бензиностанции в България.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

TourneoRS

Тези промоции са пълен т.шак , ебавка с потребителя . Какви 5ст - 7 ст . ... Радвам се че влезе нов играч на терена , ако не сте забелязали веднага се отрази на пазара .. леко настана каша . ::)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

tropper

Сипах сега нафта на Газпром на цена 2,47 - 0,07 (отстъпка) = 2,40  ;D

supertorr

Цитат на: tropper в 20 Май 2014 18:13:32
Сипах сега нафта на Газпром на цена 2,47 - 0,07 (отстъпка) = 2,40  ;D

Това е истината!
От почти 6 месеца само там зареждам

Alexi

глупости са това .. тия колонки аз ги поддържам ,никой от персонала не е достатъчно компетентен да монтира някакво устроиство за лъгане на брояча .. а металната кофа която показвала точно е Средство за измерване по Закона за измерванията ,калибрира се в лаборатория и има паспорт .. относно резервоарите - всички знаем че няма 2 еднакви ..

momo76

А пък аз какъв роман мога да напиша за въпросния Георги Терзиев. Този щеше да ми убие Волвото с голямата си компетенция.

Иван Вълков

Колега и аз преди карах Волво - както съм писъл доста пъти - та лично се познавам с Георги Терзиев и съм на мнение че е много съвестен и винаги готов да помогне. Вярно е че мнението ми се базира от преди 5 години, но чак пък толкова да се е променил не ми се вярва. Да не би някой от работниците да е объркал нещата?

П.п Сори за спама. Сега по темата, аз предимно около 20 литра слагам на два пъти и досега разхода си ми е постоянен, пак за OMW става въпрос.

hotblooded

В миналото и аз съм имал случай да ми налеят 5 литра бенз. в 4 литрова туба, работил съм и на газ-станция с дистанционно - което включваше и изключваше фискалната памет, но днес в легална бензиностанция, вързана с НАП - дори и да го направи - ще изгори по друг параграф: Ще зареди 10 тона, обаче ще продаде (на документи) 12 - веднага идват копоите от НАП и ще се сдобие с такъв хубав акт, че няма да си помисли повече да прави подобни упражнения.

moni74

Цитат на: hotblooded в 21 Май 2014 10:56:11
В миналото и аз съм имал случай да ми налеят 5 литра бенз. в 4 литрова туба, работил съм и на газ-станция с дистанционно - което включваше и изключваше фискалната памет, но днес в легална бензиностанция, вързана с НАП - дори и да го направи - ще изгори по друг параграф: Ще зареди 10 тона, обаче ще продаде (на документи) 12 - веднага идват копоите от НАП и ще се сдобие с такъв хубав акт, че няма да си помисли повече да прави подобни упражнения.

Уверявам те, че на голяма верига това няма как да стане. Мониторинга е много голям - следи се постъпило гориво, отчитат се продажбите, следи се налично гориво, съпоставя се разликата всеки ден... Няма как да се лъже, а и нямат интерес да го правят в глобален мащаб /глобите са много солени/.

----------------------------

VENTCI

На Топливо в Шумен дизела е  2.41 лв.

hotblooded

Moнка, не става дума за голяма верига, а за квартална газаджийница..

PB0032

Колеги специално се регистрирах за да ви споделя ,аз какво съм виждал с очите си неведнъж!Както доста от вас се досещат колонките подлежат на контрол от метрологията на всеки 6 месеца ,като замерванията се правят с въпросните съдове(канта) 20Л с паспорт и ала бала .....всичко звучи ок,но уви не е.Всички са в една голяма комбина.Пристига чиченцето от метрологията да прави замервания и бута колонката с 100-200мл на 20Л надолу ,слага пломбата и си тръгва с минимум 3 туби от по 20л пълни с бензин.Лада Самара  на бензин  (rofl) ....Няма НАП няма никой !Пристига поддържащата фирма и веднага се пишат протоколи ,че е източено еди си колко гориво от резервоара,а то наистина е източено ,но в туби,служебни коли и каквото още има под ръка!Българина е магьосник ...велик магьосник !По-горе написаното се отнася за мнооооого голяма зелена верига ,която за съжаление предлага бензин от който съм адски доволен.Иначе се внася всичко и отвсякъде само да е на далавера.Как ви звучи нафта от Индия посред зима?А на фирмата заредила всичките си служебни камиони и в последствие замръзнали в движение едва ли им е било на сметка.Сега в момента Газпром навлизат на пазара.Да Ок има конкуренция уж ,но не точно :) И там има една мноооого голяма и в същото време ниска прилика  ::)

Alexi

замерванията са на 1 година .. нормата е +- 0.5% така че бутането в тая норма е по усмотрение на управителя и метрологията ,обикновено естествено на долната граница позволена от закона .. и ти да имаш бензиностанция и ти така ще си нагласиш колонките .. относно сипването в туби - може и да се практикува някъде ,не виждам то как ощетява клиента .. има толкова много бензиностанции ,спокойно можеш да заредиш в друга верига от която си по доволен :) във всички форуми се носят митове как пипали колонките и т.н. но един не съм чул да осъди някоя верига а е толкова елементарно щом е сигурен че колонката пуска по малко - вика се надзора ,плаща си проверката ако не е в нормата глобата е жестока .. присъствал съм на няколко десетки такива проверки ,но обикновено еталонния съд се оказва по точен от резервоара :)

moni74

Цитат на: PB0032 в 25 Май 2014 08:44:25
Колеги специално се регистрирах за да ви споделя ,аз какво съм виждал с очите си неведнъж!Както доста от вас се досещат колонките подлежат на контрол от метрологията на всеки 6 месеца ,като замерванията се правят с въпросните съдове(канта) 20Л с паспорт и ала бала .....всичко звучи ок,но уви не е.Всички са в една голяма комбина.Пристига чиченцето от метрологията да прави замервания и бута колонката с 100-200мл на 20Л надолу ,слага пломбата и си тръгва с минимум 3 туби от по 20л пълни с бензин.Лада Самара  на бензин  (rofl) ....Няма НАП няма никой !Пристига поддържащата фирма и веднага се пишат протоколи ,че е източено еди си колко гориво от резервоара,а то наистина е източено ,но в туби,служебни коли и каквото още има под ръка!Българина е магьосник ...велик магьосник !По-горе написаното се отнася за мнооооого голяма зелена верига ,която за съжаление предлага бензин от който съм адски доволен.Иначе се внася всичко и отвсякъде само да е на далавера.Как ви звучи нафта от Индия посред зима?А на фирмата заредила всичките си служебни камиони и в последствие замръзнали в движение едва ли им е било на сметка.Сега в момента Газпром навлизат на пазара.Да Ок има конкуренция уж ,но не точно :) И там има една мноооого голяма и в същото време ниска прилика  ::)

За моите 7г като управител на една от най-големите бензиностанции в България /едновременно може да зареждат 16-20 автомобила, дори сега я разшириха още/ съм се нагледал на десетки или стотици замервания. Било то по сигнал, или регулярни. Нито веднъж нямаше отклонение извън нормата. Много хора бяха учудени, но така ги спечелихме като редовни клиенти.
Тогава замерванията бяха на 6 месеца, сега може да е променено на 1г, не знам. Но първо на първо, никой от държавната метрология НЯМА право да пипа по колонката! Има си фирма, която има сключен договор за поддръжка.
Да, при замерването обикновено колонката се прави да взима от клиента до 80-100мл на 20л, колкото закона разрешава. Но не и повече. Ако фирмата по поддръжка прави настройка на колонките, тя къса пломби на метрологията. После се викат отново да замерват.
Виждал съм спорове, че сме наляли по-малко бензин /А98/ в резрвоар, мутрата спореше поне за 10л. Веднага му пуснах проба в контролните мерки от 20л и 50л. След като видя резултата, мутрата излезе пич и се извини. Заплати си 70л бензин, купи си туби от бензиностанцията и си го взе.

П.С. Колонките са Scheid&Bachmann, немско производство. В бензиностанцията има 8 колонки за леки автомобили, 4 за ТИР/едновременно могат да зареждат до 3 камиона/, 4 за ПБ и 4 за метан. Сега след последния ремонт не знам как са вече.

escobar

Аз за 10 години, откак карам, проблем с горивата не съм имал.
Много ми похвалиха ЕКО, един познат, който работи в много голям сервиз. Съшият допълни, че никъде нямаш гаранция.

VENTCI

Има бензиностанции, които искат винаги да са на горната граница т.е. +

baibradar

Те с количеството не смеят да лъжат много ама с качеството...
Често ми се случва да вземам в туби от вода нафта при това е наливам собственоръчно направо от колонката на една петролска бензиностанция. Е вече от петрол без пари да ми дават не вземам. Една сутрин беше още хладно взимам една туба и направо се опулих. На дъното имаше 2 пръста някаква бала гняс като сополи и какви ли не болкуци. Все едно съм пуснал 2 големи медузи в тубата. Питам моя човек що така и ми казва, че махнали филтрите в колонките щото много се запушвали от тези сополи.  ??? От тогава пистолет на Петрол в моя резервоар не влиза. Толкова много боклуци в само 10 литра, а какво ли ще стане ако напълня до горе не ми се мисли.

moni74

Ако е било през зимата, слагат една добавка за да не замръзва дизела. Наистина е гадна и задръства филтрите по колонките. Аз затова не я слагах при нас :) И пак съм нямал случай на замръзнала нафта.

tropper

На Гъзпрома днес 2,44 лв/л, след отстъпката - 2,37  (happy)

moni74

ЦитатСкандални нарушения са установени и в Кюстендил при проверка на бензиностанциите, където от стандартното несъответствие в качеството на горивата от 6-7 %, цифрата е скочила на 25 %. По думите на Цанков и дизелът, и бензинът са разреждани с корабно гориво и липсват някои биодобавки. Така горивата за собствениците поевтиняват с 10 стотинки на литър, а за притежателите на автомобили остава опасността да се скъси животът на двигателите. Три от 12 бензиностанции в района вече са затворени, като едната е от голяма верига.
Стана ясно, че миналия месец е затворена и една газстанция в жк ,,Модерно предградие" в София. В агенцията вече тече дисциплинарно производство и всички замесени служители ще бъдат наказани, закани се Стефан Цанков.

ИЗТОЧНИК

pAbLo

Темата замряла нещо....
ОМВ - Safe & Drive картата дава -10ст/литър отстъпка на скъпите горива
ЦитатОт 4 юли до 30 септември, всички активни карти Save&Drive в бензиностанции OMV при зареждане на пълен литър получават отстъпка от 10 стотинки на литър за горива MaxxMotion и 6 стотинки на литър за бензин Super 95 и OMV дизел.
Има и промоция на продукти Discovery :-X
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

мда мисля да им пробвам тия дни макс моушъна не съм слагал поне от година такова