От коя бензиностанция да зареждам?

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 11:59:58

« назад - напред »

0 Потребители и 19 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: Alexi в 23 Юли 2015 20:00:59
това дето го рекламират с филтрите е вярно ,ние ги монтирахме ама колко микрона са ще ви излъжа че не ги загледах
Всъщност филтрите на аеропланите са един порядък по едри от тези са комън-рейл двигателите :)   Така че могат наистина да го прецеждат през авиационни филтри ;)

jovani68

Здравейте,
сипах един резервоар от авиото и средния разхода падна с половинка.
Дали двигателя е по тих незнам. Не го чувам никога заради музиката :)

Alexi

а вървежа как е с това авио .. мисля и аз да го пробвам

jovani68

Вървежа не мога да преценя, не съм я натискал защото бях с жената и децата а и тя си върви доволно. Сега е на 220 коня и почти 500 нютона.

rado464

Да ви питам дали някои е зареждал нафта от бензиностанция Diselor. Там дизел+ е на 2,34 :-\ :-\

baibradar

Заредих цял резервоар с авиото. Разлика в разхода и вървежа не забелязвам но мотора работи осезаемо по-тихо и меко, особено когато е студен. Дизеловото тракане е едва доловимо. Почти го няма.

V.Buzev

Миналия месец и аз напуках цял резервоар от таз авио глупост. Направо ми се късаше сърцето като отидох на касата. Как да кажа че е по добре като не намирам разлика, да единствено имам чувството, че като е намачкам на 3-та изпушва по-малко, иначе откъм вървеж и разход даже имам чувството че там където зареждам ромпетролска нафта (бензиностанцията на ЕМА Транс - плевенчани я знаят) горивото е по-хубаво.

valyo08

Най-големи проблеми съм имал с нафтата на "Лукойл"-Козлодуй и"Ромпетрол"Враца.Силно не препоръчвам! 8)

jovani68

Миналата седмица напълних пак до горе с Авио на Еко, но този път от Неа Мудания в Гърция. Разлика с нашия не намерих. Направи ми обаче впечатление, че до колонката за Авио-то имаше един филтър с размерите на кофа и брандирано с логото на Авио дизела. Филтъра беше на видимо място и с 2 тръби, вход и изход. Тука такова нещо още ми се струва няма.

Septerra

И аз пробвах на Еко новия дизел. София - Монтана - София, половината време на климатик и с нормално темпо на каране (120-130 на магистралата, след това 100-100 и малко) - среден 5.4/100. Бива.

hotblooded

И аз в момента съм с "авиационна нафта" - за сега разхода е с 0.4 надолу, по борд-компа, като отиде стрелката по-надясно ще сверя и по колонка.

Vesel

А отстъпката на авиодизела с карта може ли да ми кажете каква е , че няма информация на сайта на ЕКО.

Lucy

Колкото на обикновената нафта - 4ст. Днес една жена зареди пред мен Авио шит и й казаха 4ст/л отстъпка с картата
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

jovani68

hotblooded

Цитат на: jovani68 в 17 Септември 2015 13:41:02
През уикендите е 6ст. ;)
И важи при плащане с карта, не само в брой.

T-Mac

Харчи по-малко с авио дизела, но разликата в цената не се избива от тази икономия.

Alexi

е много ясно ,25 стотинки са .. но агресивната реклама ще доведе достатъчно клиентела

Vesel

Аз днес заредих на Круиз за 1.91 !!! Цената принципно е 2.01 но се сдобих тази пролет с чип за 10 ст отстъпка и при първа възможност от там зареждам. За съжаление около Варна я няма никъде и когато пътувам успявам да налея тънко. Иначе от вървежа и разхода също съм доволен, в смисъл едното не е за сметка на другото, така че авиото ще го пропусна поне за сега. А може и завинаги  ;D

Vanko

Цената на Круиз реално е малко по-надолу даже, тъй като при заредени поне 20лв дават сникърс, преди това беше кола кенче. Така ако се зареди за 20лв около 10л дизел примерно, се получава сникърс фрий, който е около 1 лев и така става -10ст/литър допълнително. Не е нещо феноменално, но е факт.

Dmitarcho

Минах около 2000 км. с нафтата на Круиз...не намирам разлика с тази от ОМВ, Шел и др. Освен в цената ;)
Ръца Пръца

emkata

Вчера от някаква "Сити", по препоръка на Иван Вълков  на 1.92лв без отстъпка. Не намерих разлика с досега зарежданите от големите вериги за 30-ина километра изминати вчера, но занулих километража и ще се види накрая.  ^-^

VENTCI

На Круиз дизела им е хубав - имам си чип и като ми се удаде възможност зареждам там - литъра идва на около 1.90 лв. и винаги дават количка или др. подаръчета  8)

Pyrhel

Кога се очаква горивата да са на най-ниската цена? Като теленорци съм, планове резерв :)) Да допълня запаса с липсващите 300л :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Я кажи къде е тоя резерв ;) Да прехвърля малко ;)
Ръца Пръца

Vanko

От Круиз зареждат и линейките, няма как да е лоша нафтата.

Pyrhel

Цитат на: Dmitarcho в 20 Септември 2015 20:01:48
Я кажи къде е тоя резерв ;) Да прехвърля малко ;)

Варел на задната седалка на Фиестата (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Vesel

Марешки направил бензиностанция във Варна и пуснал супер дъмпингови цени - например дизел за 1.86. Предполагам че качеството поне в началото ще е добро. Все пак някой с отзиви от там има ли?

escobar

До Ботевград на Хемус е бензиностанция Ивони - тя продава на цени като на Марешки, ама не е обиколила социалките толкоз бързо. Бащата сипва от там бензин и е доволен.

valyo08

Цитат на: escobar в 27 Октомври 2015 13:17:31
До Ботевград на Хемус е бензиностанция Ивони - тя продава на цени като на Марешки, ама не е обиколила социалките толкоз бързо. Бащата сипва от там бензин и е доволен.
А за нафтата чуват ли се отзиви? 8)

escobar

Каза, че има опашка редовно на Ивони. Последният път е минал специално под магистралата на връщане от Търново, за да сипе там.
Бензинджията му е казал, че със сигурност са една от най-проверяваните бензиностанции в България.

Има и една тарикатска на магистрала Тракия, до Шел-Пазарджик, посока София. При майстор Меджо, или Неджо, ще излъжа. Там бензинът е поне 10 стотинки надолу от останалите. И от там не е имал грижи.
Най-интересното е, че тая до Пазарджик му я показа един немец, който не пропускал да зареди там, колкото пъти минел :)

Големите вериги явно работят с доста голям марж.