От коя бензиностанция да зареждам?

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 11:59:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

martin1977

Дизел на 2.28??? А бензин и газ там на колко са? Тук навсякъде нафтата си е 2.55 - разликата е голяма от 2.28. Тези дни по световните пазари петролът е паднал много, но у нас - НЕ ......

supertorr

Цитат на: Vesel в 16 Октомври 2014 23:24:24
Днес заредих дизел от Газпром Враца на 2.28 !!! Цената на таблото беше 2.35 и като видях не повярвах на очите си. На някои бензиностанции цената си е все още 2.55. Отидох да зареждам и за всеки случай питам - имате ли още промоцията за над 50 лв. - 7 ст. отстъпка и те - да  ???. Аз щях да заредя и без тая отстъпка защото е 20 ст. надолу от другите ама кой отказва още 7  ;D
Тия правят уникален дъмпинг на цената. дано не е само за да смачкат някой конкурент в района. Иначе и от горивото съм доволен. Да продължават все така и ще имат много клиенти. Гарантирано!!
Преди 20 дни и аз се възползвах там. Както и 3 тира,  но е явно само там.  В София и В. Търново са на 2.53-0.07

emkata

Последните два пъти и аз зареждах на Газпром на цена от 2.38 лв. Това в Ст. Загора, а в Харманли е 2.55 лв. Иначе не съм смятал разход, но по борд ми даде 0,3-0,4 л. надолу.

moni74

В Бургaс е 2.49, отделно -7ст и реaлно стaвa 2.42лв.

----------------------------

emkata

Аха, отстъпката не съм я сложил, това е цена по табела.

escobar

Във Враца и аз чух, че софийските коли сипвали дизел догоре.

tropper

Цитат на: Vesel в 16 Октомври 2014 23:24:24
...Тия правят уникален дъмпинг на цената. дано не е само за да смачкат някой конкурент в района. ...
Така е. В София вече горе-долу се изравниха с другите.  :-[
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Vesel

Цитат на: martin1977 в 17 Октомври 2014 00:30:04
Дизел на 2.28??? А бензин и газ там на колко са? Тук навсякъде нафтата си е 2.55 - разликата е голяма от 2.28. Тези дни по световните пазари петролът е паднал много, но у нас - НЕ ......
Бензина май беше също 2.35 а газта 1.12. Иначе видях че и омв са свалили цените с 5-6 ст.,  но другите засега държат.  Да ми го държат 

Pyrhel

Дано да са хубави горивата (не само да дават нисък разход). От форума няколко човека имат карти за малка "верига" бензиностанции (3 обекта) в София, сипва се нафтата на 2.17-2.19, но всички се отказахме. Имало е партиди с идеална нафта, имало е и партиди с гадна. На резервоар пестя между 20 и 30 лева, но честно казано реших, че не е оправдано. Дали ще сипя за 200 лева или за 170-80 - все тая, когато после ще има други последствия...
И между временно - подарявам въпросната карта, ако някой, който идва по срещите я иска - веднага му я давам, в момента я ползвам да откопчавам щипки :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

supertorr

Alexi

само не знам кой ще сложи 98 за 45ст отгоре на 95 :)

hotblooded

А преди малко видях газ за 1,04 лв на Лукоил ска бензиджийница южно от Сандански
Гадове - от другата страна бяха сложили  1,14

emkata

2.35 дизел от Газпром, с отстъпката 2.28. Все така да е.

Vesel

Доживяхме дизела да е по-евтин от бензина  (clap)
Някой има ли идея защо се получава това и дали не е защото някои от бензиностанциите се опитват да разкарат летния дизел, или това вече отдавна е направено. Забелязах че OMV тръгнаха с дъмпингова цена на дизела и останалите ги последваха.
Погледнах цените на горивата в Европа и забелязах че и там дизела е по-евтин, но доколкото си спомням в Гърция винаги е било така. Какво ли е наложило този европейски модел в България ?

marti1996

лукойла в локалното на суходол, горивото е качествено и не лъжат в количеството, 1 съсед работи като цистернаджия и ми каза че им правят проверки постоянно, хората са доста любезни на самата бензиностанция.

Dmitarcho

Ръца Пръца

Alexi

напоследък карам с максмоушън дизела на ОМВ .. 2.38 с карта ,кво му плащаш :)) мотора определено работи по мазно с това гориво

escobar

АКТУАЛНИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА
LUK, OMV, Shell, EKO, Rompetrol и Газпром
Трябва да проверя доколко са актуални.

ihovahi

Вчера заредих в Чепеларе на 1.96 нафта...
Който фôрка "майстор" си нахôда!

pAbLo

Цитат на: escobar в 06 Януари 2015 11:22:55
АКТУАЛНИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА
LUK, OMV, Shell, EKO, Rompetrol и Газпром
Трябва да проверя доколко са актуални.
Един ден този сайт твърдеше,че разликата бензин-дизел е 20ст...
Беше 10 реално,но повечето пъти е коректен ^-^

П.С.
Минах през ЕКО и ОМВ - цените са като в сайта.
Сипах Макс100 - 4 ст отстъпка.На ЕКО май е 5-7 ли нещо такова но пак не достигат до цената на ОМВ.
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Pyrhel

Vesel

Цитат на: Pyrhel в 11 Януари 2015 18:15:51
В лукойл нафтата - 1.87 лв/л

Сметката нещо не излиза. Промоцията е 5% ама гледам отстъпката е повече от 5. Защо така?

Pyrhel

Когато сипеш над някакво количество ти пускат отстъпка с техни карти.

Dmitarcho

Моята карта не е на проценти .... Събота и Неделя е 10 стотинки /или нещо такова/, през седмицата е 7 /пак по спомен/ Сега се загледах, че това е някаква Коледна Промоция :D  (rofl)
Ръца Пръца

TZahariev

Колеги,

А от бензионостанции Круиз зареждали ли сте?

В няколко други форума (VW, Saab, Seat и др.) видях много положителни отзиви за тях. Реших и аз да ги пробвам - първо с 10 л на празен резервоар (20 км след светнала лампа), после пак заредих 10 л, пак всичко беше добре. След това вече от месец зареждам при тях. Прави ми впечатление, че колата пуши по-малко, лесно пали, работи мазно мотора, без никакви добавки колата запали на -13 градуса без никакви проблеми с един подгрев и без никакво въртене - абе доста добро впечатление ми прави нафтата им.

Последния път като зареждах сложих и добавка Bardahl BDC, иначе преди това ги тествах само на чиста нафта, за да видя дали ще има някаква разлика и каква в сравнение с другите (последните няколко пъти преди това зареждах от Еко на бул. България, където принципно винаги е хубава нафтата и това е установено от няколко мои приятели освен от мен).

Направих малко проучване и имат 20 обекта, фирмата, която стои зад тези бензиностанции е Saksa Fuels - втори по големина дистрибутор на горива на едро в Бг след Лукоил. Доставчик са на горивата на ОМВ и Shell (даже съм го проверявал и в DataSheet-овете на горивата по бензиностанциите, че исках и сам да се уверя) и управляват петролните бази на Еко. Видях, че са и одобрен доставчик на НАТО. Видях разни изявления на ръководството им, че определяли цените спрямо котировките на съответното гориво за Средиземноморския регион и горивата им са си по-евтини спрямо големите вериги. Сега покрай падането на цените ми прави впечатление и че първо цените на Shell и OMV се понижават и чак след това падат цените на Еко, Лукоил и другите големи вериги. На различни места срещнах информация, че не дистрибутират горива на Нефтохима, а внасят - най-вече от Гърция, предполагам от рафинериите не Helenic Petroleum (Eко в Бг, Сърбия, Македония, Черна гора и др.).

Имат чипове за отстъпка 10 ст. на литър, но преди са ги раздавали, аз съм се уредил с такъв за сега.

Вие зареждали ли сте на Круиз? Какви са ви впечатленията?
Най-"обичам" сектанти и разбирачи, които побългаряват!

"Много обичам Ford обаче, ще си купя Mercedes да не си помислят, че съм беден!"

ihovahi

Последните пъти зареждам от Круиз бензиностанция. За сега съм повече от доволен. Като се има в предвид, че днес сутринта е -6 а преди няколко дни палих на -16 с круизка нафта - всичко е наред (колата не е гаражна, стои си до реката  :D).

Dmitarcho

Аз даже не съм я чувал тази бензиностанция :D :D :D
Ръца Пръца

ihovahi

Ти не си, ама с отстъпката зареждам на 1.88 литъра  :))

TZahariev

Даже

Diesel 1.93 - 10 ст. => 1.83 лв./л
А95 1.86 - 10 ст => 1.76 лв./л
99 Energy беше 2.02 лв - 10 ст. => 1.92 лв./л

А как се сдоби с чипа?
Откога зареждаш там?
Най-"обичам" сектанти и разбирачи, които побългаряват!

"Много обичам Ford обаче, ще си купя Mercedes да не си помислят, че съм беден!"

ihovahi

Ами аз често зареждам там. Иначе за чипа - просто ги попитах може ли да ми изкарат чип за намаление, тъй като зареждам често при тях и за една минута бях готов. Зареждах преди около седмица, тогава нафтата беше 1,98... с отстъпката 1,88.