От коя бензиностанция да зареждам?

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 11:59:58

« назад - напред »

0 Потребители и 31 гости преглеждат тази тема.

BillyBADBoy

Заредих отново на Ромпетрол Варна в Петък. В информационния лист за дизела на таблото с документи пише производител Ромпетрол рафинерия Наводари Констанца.

Разход на последния резервоар 4.5/100 по колонка. 850 км. извънградско,  270 км. градско.

BillyBADBoy

И в Ромпетрол Разлог нафтата е румънска.

numak

Виждам, че във форума има хора наясно с произхода на горивата. Какво ще кажете за нафтата на Марешки? От около месец има бензиностанция в Сливен и е с 15 стотинки на литър по-евтина, но все не ми се рискува... Последно време заереждам на Рома и съм доста доволен, но разликата си е осезаема :)

Alexi

внася я ,щото Лукойла не щат да му продават по неизвестна причина :)) а щом е внос няма как да е нечитава ,отделно е най проверявания пак по неясни причини :))

hotblooded

Войната на магарешки и Лукоил е само по медиите. Всичко си купува от тях.  А проверките дето му ги правят са като на другите - в удобно място и удобно време.
Като направи бензинджийница в Айтос пълнех резервоара от него и нямах проблеми,  но на два пъти след зареждане от  VM petroleum  при рязко даване на газ двигателя ми вадеше звук като "чукане на аванс"  на карбураторен двигател и спрях...  В същия момент на айтоския Лукоил си изравниха цените с Магарешки и взех да пълня там.  В Айтос 1.71,  в Бургас 1.96...  С тоя малък резервоар на Мондеото няма кой знае какъв келепир,  (отиване и връщане са 70 км),  но пък имаме приятели в Айтос и се виждаме за по кафе...  От време на време ходя в командировки с моята кола и тогава зареждам с карта от OMV,   разлика между айтошката и ОМВ нафтата за сега не намирам

Иван Вълков

Колеги има промоция на "премиум" нафта на Газпром. Промоцията е такава че в момента е на цената на редовната нафтя.....като отзив явно все още сипват добавка и мотора някак е по-отзивчив...като за 1.84/литър е супер.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

jovani68

Снощи заредих на Лукойл в Македония Скопие на 1,50лв. за нафтата с добавка. Напълних до горе и разхода падна с литър по борд.

nikoloviavor

Мнение от бензиностанции в Северна България за газ: Във Варна е ок. 74 ст. на "Лукойл" до "Метро" - дава ми разход 10/100 извънградско. Започнах да зареждам на "Еко" във Велико Търново за 76 ст. и разхода падна до 8.5/100. Това е тествано вече четири пъти на принципа пълно-празно за една и съща дестинация.
Не зареждам след Севлиево, защото там цената скача до 90 ст. (Ловеч).
Не съм пробал още горивата на "ОМВ" и "Шел", не мога да изкажа мнение за тях.

Pyrhel

Бензинът в Шел от Лукойл ли е?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

откъдето е по изгодно... примерно Свищов чакай да е от Лукойл :)

BillyBADBoy

Цитат на: Alexi в 16 Юни 2017 09:35:26
откъдето е по изгодно... примерно Свищов чакай да е от Лукойл :)

Шел зареждат обикновените горива от Сакса! Демек, като на Круиз и Еко.

Премиум горивата не съм питал от къде идват, но мога да се поинтересувам.

Pyrhel

Премиум V-Power Nitro-тата ли са? Да, би било полезно, ако можеш.

Pyrhel

Днес заредих на VM P. в Бургас, ЛОЛ-нах как Марешки го е турил на съседната бензиностанция.
Бензиностанцията има 2 колонки под синята козирка - на паркинга на една постройка, в съседната е касата и се плаща там. При VMP - опашка, в следващата (на 10м) - 0  :))

exclusiveremix

Жалко че VM Petrolium не навсякъде предлага 100 октана бензин.Още от 1вия ден зареждам 100 октана оттам и съм доволен.Предишните ни коли бяха и са нафтови и пак се зареждат оттам,вече 2-3 години сме без проблеми.Чудно ми е само дали ще ми даде разлика в мощността и разхода ако сложа цял резервоар V power Nitro ?!
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 22 Юни 2017 22:19:13
Днес заредих на VM P. в Бургас, ЛОЛ-нах как Марешки го е турил на съседната бензиностанция.
Бензиностанцията има 2 колонки под синята козирка - на паркинга на една постройка, в съседната е касата и се плаща там. При VMP - опашка, в следващата (на 10м) - 0  :))

В Бургас има още поне 3 бензиджийници който са на цените на Магарешки,  а във Ветрен OMV в събота и неделя са под неговите. В неделя заредих нафта на 1.71...

opex

Бях се навил да сипя на Магарешки, мислех си "толкова хора сипват там още не съм чул изпищяли", но близък човек ми каза под сурдинка "бЕгай далече от това, страшни боклуци са в тия горива".
И те така.
Ама като ИСТИНСКИ българин! утре ще сипя нафтичка от няква бензиностанцийка около Яна на 1.70 :D Щото ми казаха, че карат с нея от близо година и когато са видяли някакъв да налива в прозрачна туба била много бистра (rofl)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Alexi

горивата му са ок ,колкото на всички останали .. маса народ ги ползва не съм чул да е изпищял някой ...

Septerra

Аз внушох ли си не знам, но като заредих 2-3 пъти при него и сутрин ми прекъсна 1-2 пъти колата и просто се отказах. Сипвам си на РомПетрол и изчезна тоя ефект.

vilden

Лукойл - 0.75лв нормална цена с отстъпка от 6ст събота и неделя. Много добра газ.

Alexi

днес минах покрай варненския Марешки ,опашки на 1.60 нафтата  :D

BillyBADBoy

Цитат на: Pyrhel в 16 Юни 2017 19:54:48
Премиум V-Power Nitro-тата ли са? Да, би било полезно, ако можеш.

Информацията е следната: Shell обикновените горива, които се продават, като дизел и бензин се блендират със специални добавки, идващи с batch-ове от Англия. Какви са точно съставките се пази в тайна, но горивата и добавките се мешат в България. Крайният резултат е V Power, Racing, Nitro, Dynaflex ... последният да затвори вратата.

OMV премиумите преди идваха по Дунава с баржи от Австрийските рафинерии, но сега всичко е с произход Румъния. Обикновените им горива, са който им даде по-добра цена ... Инса, Лукойл, Петрол (докато внасяха).

Аз последно сипвам в София на Круиз и чат-пат на Ромпетрол (еб@хти надценката). Във Варна на Ромпетрол и Бенита (зареждат от Румъния). Като цяло съм доволен. Среден разход последните 4-5k км. около 5/100.

Pyrhel

Благодаря! (beer)

Иво, мен много ме изненада цената на Айтоския Лукойл - цена като на VMP + отстъпка в зависимост от червена/сива карта 8)

opex

На Лукойл в Габрово дизелче до горе за 1.63 с карта - разход бива, вървеж бива ... кот такоа :D Доволен
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

sstefan

Среден разход последните 4-5k км. около 5/100.

Много се извинявам,ама този разход къде го постигна? Това освен изцяло извънградско,до 110 км/ч  и идеални условия не се сещам как иначе.А да не влизаш,спираш/тръгваш/светофари/трафик в някой град град не вярвам да не влизаш.

BillyBADBoy

Смесен разход с преобладаващо извънградско. Но имам и градско в София  и Варна. Не съм фен на бързото каране..., а и си хипермайлвам когато мога.

В момента борда показва среден 4.5/100 за последните 2000 км.

(link)

sstefan

Браво! Похвално за постигнатото.А аз си мислех че карам що годе икономично :'(

Snooxy

Здравейте колеги! От кои бензиностанции зареждате фордовете си и какво гориво? Нека направим една актуализация на мненията за различните бензиностанции и горива.

Понеже карам Форд от сравнително скоро (Юни, 2019) имах честа да обиколя и да заредя от всички бензиностанции около мен през лятото за да си направя сметка за напред (без OMV и Еко защото няма техни бензиностанции наоколо). Карам на обикновен дизел. Около 14 бензиностанции по-късно стигнах до извода, че ще зареждам от Shell (FuelSave Diesel) или ако поради някаква причина не мога от там, зареждам Efix Diesel от Rompetrol. Разхода с Shell-а е най-нисък, 3.8/100 среден разход, разликата във вървежа е прекалено малка. Със или без 2-3 коня повече, за мен не е никакъв проблем.

Споделете и Вие.

Mondeicho

Аз напоследък зареждам основно на Шел, обикновения дизел. Доволен съм от вървежа и разхода. От ОМВ също нямам оплаквания. Слагам си добавката на Бардал - БДЦ(BDC) и двутактово масло в резервоара (вече повече от 2 години).
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Запрян Б.

Аз зареждам само на Еко, обикновен и от време на време авио дизел. Ако няма Еко гледам да е ОМВ или Шел. Не ползвам добавки! Не съм доволен от лукойл, а в петрол крака ми не стъпва.

Ozzie

От година и половина, когато съм си в града, основно зареждам от "Петрол", тази която е на самообслужване. Цените са с 10 ст. надолу, спрямо цените на редовните им нафтостанции. Това лято минах 1800 км. из страната, зареждах на "Лукойл".
Някаква разлика не съм усетил да има във вървежа или разхода, ако съпоставям горивата от двете вериги.
Също от около 18 месеца, сипвам и от B.D.C.-то на "Бардал". Зиме- лято, все в лятна пропорция - 1 мл. добавка на 1 л. гориво, +/-.

С предишните два дизела зареждах основно от "Еко". Също бях доволен.

@Mondeicho
Двутактовото масло в каква пропорция го слагаш? От няколко месеца се чудя, дали да не слагам и по малко такова, успоредно с БДЦ-то, профилактично дето се вика.  ;D

P.S. От скъпа нафта полза няма, освен за продавачите.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...