Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

pAbLo

Иди до Варна,после Пловдивската ще ти дойде като от МП ;)
А пък ако не,ще вземем на Боби Фокуса - нали го заложи (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

mitakinen

Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Alexi

варненската изглежда по зле просто защото не е пастирана ,така по снимки нищо конкретно не може да се каже .. според мен и 2те не са на реални км ,90к на дизел навън се въртят за максимум 3г ( ако е уникат ) .. нали си си предвидил още 1000 лв за регистрация данък ГО обслужване ? червената ще седне на около 9к което според мен е множко ,подкарва 9та година..

Dmitarcho

Ако ще идва твоя човек да я закача на техниката, недей да се плашиш, че с аизтрили грешките. Като седнеш да покараш, насмачкай педала хубаво ;) Ако има проблеми с дюзи и подобни ще изкочат грешките, ще започнат да мигат лампите за подгрева. От спокойно шофиране ускори хубавичко ... да влезне в прилични обороти да се "затормози" мотора - в повечето случай ако има проблем мотора тогава изкарва грешките ;) Успех утре. Пловдивската и на мен ми харесва повече ;)
Ръца Пръца

Bobi

Дюзите на този мотор са пиезокристални и за щастие нямат склонност да се скапват като тези на фордовския двигател.

Dmitarcho

Пежо 307 2.0 i Извинявам се предварително, че не е Форд :P Брата на жената мисли такова да си взема. 2-3 думи като цяло за Пежо и точно тази партида ;) Благодарско предварително .
Ръца Пръца

pAbLo

Точно тая... зае*и...
Голям мотор с тенекета...
После в продавалника ще търсиш джанти...
Мотора е голям и гори
10-12 градско са очаквани.
Една позната има такъв с автоматик... Докато не му сложи ГИ,не миряса.
После тича по газаджий през месец :s
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

hotblooded

Като цяло - здрава кола. Но със съответното внимание като към всяка втора ръка и "нов внос".  Задния мост не страда от болежките типични за 206 и 306.  Фаровете - проверете обезателно дали светят къси и дълги. Имат една детска болест с едни контактни пластинки - чеп голям, в пежо сменяха фара ако колата е в гаранция. Ако смята да я кара спортно - няма да му хареса, окачването е доста меко...  Да се проверяват свещите при всяка смяна на маслото, че ако хлабината стане по-голяма, а кабела е оригинален (с хубава изолация) - гори бобина. За маслото само оригианален или марков филтър от сигурно място, има едно клапанче за източване на маслото от филтъра при смяна, на ментаците се задейства когато не трябва и налягането на маслото пада, ако не спреш - мотора не издържа много.

moni74

Цитат на: dmitarcho в 21 Октомври 2013 22:56:57
Пежо 307 2.0 i Извинявам се предварително, че не е Форд :P Брата на жената мисли такова да си взема. 2-3 думи като цяло за Пежо и точно тази партида ;) Благодарско предварително .

Един познат продава 307 1.6 HDI 110кс, жена му го е карала. Мисля че беше на 86 000км реални, купено е от СФА. 2005г точно преди фейслифта е, хечбек. Сега и е купил нов Nissan Juke, пълна отврат :)

----------------------------

Dmitarcho

Не знам дали иска бензин или нафта ... Живее в Добрич момчето ... Бургас му е по-близо от Габрово ;) Ще му предам ;)
Ръца Пръца

Alexi

Dmitarcho

Няма да си ходя по Добрич ... с хавтобуса ... да не ме засрамва ;)
Ръца Пръца

mugaga

Здравейте, колеги.

Моля за съвет за покупка на Мондео. От известно време чета форума и събирам информация, но сега се регистрирах.

Харесал съм:
Mondeo 2.2 TDCi комби, 175 к.с. (евентуално може и 2.0 TDCi, 140 к.с.)
оборудване Titanium
2008-2010 година
ръчни скорости
бюджет - 14 000 - 17 000

Следя обявите в mobile.bg, но май няма много избор - само това намирам
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11372842027856941&f1=details&slink=4k3t4q
Някой гледал ли е тази кола? Италианска е - преди време видях снимка на сервизната и книжка в друга обява. Гледам, че е без номера, така че ще има още разходи покрай регистрацията и.

Bobi

Здравей и добре дошъл! Определено си се насочил към правилния двигател! Разлика в разхода на гориво е пренебрежително малак, но пък във вървежа- ОГРОМНА!

Въпросната кола е страхотна. Доста пъти съм отварял конкретната обява да я заглеждам. Моето мнение е:

1. Колата изглежда много запазена на снимки, но трябва да се види на живо.
2. Километрите вероятно са манипулирани, но с оглед на състоянието на интериора, е възможно заиграването да не е голямо.
3. Задължителна диагностика с оторизирана апаратура, а не с скенер за 20 лв. Най-добре е да си запишеш час в МП за цялостен оглед. Струваше към 40-60 лв ( по спомен).
4. Обърни внимание на следните неща:
-  съединител - слушай за металически звуци при палене, гасене, натиснат наполовина педал на съединител. Някъде из форума имаше тема как да си тестваш съединителя на някой бордюр
- при запален двигател - демпферна шайба, обтегач на пистов ремък ( все скъпи неща)
- тествай абсолютно всички копчета, подгреви на стъкла и климатроник.
- обърни внимание на фугите на панелите ( дали са симетрични)

Прочети тази тема, може да ти е от полза: Какво да гледам при покупка на автомобил?

Според мен автомобилът заслужава да се види. Пожелавам ти успех и те чакаме да се похвалиш с придобивката.  (beer)

Alexi

2.2 е по добре от 2.0 но са редки .. конкретната кола изглежда запазена и предвид цената дори и да е на повече км от написаните е доста изгодна .. имай предвид ,че нова е била към 70к

hotblooded

Приготви си пари и за смяна на агренажа, този двигател е с ремък.

mugaga

Благодаря за бързите отговори. Ще ида да я огледам.

Като гледам как е без номера, и как вероятно е с летни гуми върху тези 18-ки джанти, парите за смяна на ангренажа ще са ми най-малката грижа на фона на разходите по регистрация в КАТ, застраховки, джанти и зимни гуми...

Ако на вид е читава, ще я прекарам през Мото Пфое.   Гледам че автокъщата предлага и възможности за гаранция и лизинг, така че сигурно няма да е пълна гробница... но човек никога не знае...

petermitkov

Приятел си е харесал в Боми Ауто ето това. Какъво мислите?
sapienti sat

Marlboro

Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

hotblooded

http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details.php?id=3435&price_to=223000&year_after=1969&year_before=2013&order=p_asc  Фото Мое пак са изригнали с цена..........

http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details.php?id=1669&price_to=223000&year_after=1969&year_before=2013&order=p_asc  а тук смърди на връщан километраж.... вижте пробега - поне на моето табло до преди да мина 100 к км - 6та цифра не светеше : 0

Alexi

мен волвото ми мирише на връщано .. с тоз окаяния салон  .. че тя моята кошара гони тия км ,салона е перфектен .. а къде е волво като качество на материалите ,поне 2 нива отгоре ..

Bobi

Аз не съм убеден, че ползват по-качествени елементи, особено по купето, отколкото при фордовете. Имам двама приятели, които карат ц70 след 2007-2008. И двете коли са купувани от Мото Пфое и са на под 100 к км. Не знам дали ще повярвате на пластмасите в купето и на двете коли и по хард рууфа скърцат повече от на фокуса. Да кажеш, че са евтини не са, струваха над 35 к лв, когато ги купуваха.

momo76

Волвото най вероятно си е на толкова. Като гледам номера е служебното на шефа на МП Фурнаджиев. Всичките му коли са с такъв номер. Просто не е пазено, а е дрънкано по разбити пътища за риба най вероятно.

Dmitarcho

На Волвото много ми не неприятна централната конзола ... чак ми грознее. но пък седалките изглеждат супер удобни - поне отзад. Багажника все едно са го дялали с теслата - нема такива ръбове :) Но като цяло много уважавам Марката ;)
Ръца Пръца

mirohristov

Цитат на: momo76 в 04 Ноември 2013 20:08:05
Волвото най вероятно си е на толкова. Като гледам номера е служебното на шефа на МП Фурнаджиев. Всичките му коли са с такъв номер. Просто не е пазено, а е дрънкано по разбити пътища за риба най вероятно.
Така е - който е карал Мондео на Фурнаджиев как знае .  :D
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

tropper

Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

Alexander

Не знам, но ако цената е била истинска(силно ме съмнява) някой е изтряскал мега джакпота.....
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Bobi

Аве, нормални ли сте, бре ? :D Наистина струва 4000 евро, ама само турбото, джантите и инжекторите :))

ffmk1l

Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...