Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

viksata

Алфата е брутална просто.....!

Обичам тази марка определено......

Но специално тази кола е купена само с една цел ...да се мачка колкото може!

И може да се повтарям с колегите но... харчи на смърт ,но вървят на смърт

Троши се мнооого.. затова и сега както е 13к лв. след 2 години ще е 7к а ти колко ще набуташ в нея през това време е неизвестна величина.....:(

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Alexi

46 к км тоя шегува ли се .. поне 146 са като гледам салона инак тая е топ оборудвана но тоя дизелак е много лаком по каталог е 13-14 градско

Bobi

Ба, не знаех, че дават такъв разход, уж ги глеедах, ама кой знае кой мотор съм гледал :(. Жалко, това е много висок разход за дизел... Ще се търси нещо друго явно, но поне 200 коня сток и задължително Awd.

Dmitarcho

Всички Шопи станахте рейсъри ... ей :) За догодина.... на коя писта ще Ви събираме :P
Ръца Пръца

ihovahi

Миташки, ти като не им даде да покарат твоя кораб...  :D гледай какво става сега  :))
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Иван Вълков

Цък - на колегата от Търново нещо май не ми харесва Фокуса

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

pAbLo

Цитат на: Bobi в 16 Септември 2013 22:04:19
Ба, не знаех, че дават такъв разход, уж ги глеедах, ама кой знае кой мотор съм гледал :(. Жалко, това е много висок разход за дизел... Ще се търси нещо друго явно, но поне 200 коня сток и задължително Awd.
И аз казах ксенон и турбо за следващата ама ти с тези 200коня ;)
Иначе стериотипи можеш да чуеш много!
Питай някой който не разбира много от коли,какво мисли за Форд ;)
Или защо на Форд стъклата са големи ;)
За 200коня awd... subaru или Mitshubishi...
Ама там бензин...
Другото е Олимпияда ;)
П.С.
Тук с Алекси може да се застъпим в интерес ;)
Е90 330xD :p
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

moni74

Цитат на: Иван Вълков в 16 Септември 2013 22:37:08
Цък - на колегата от Търново нещо май не ми харесва Фокуса

Пуснах ти една оценка току-що :)

----------------------------

tropper

Цитат на: Pyrhel в 16 Септември 2013 21:27:48
Супер е! Само в тоя вид на шоф. седалка за 46к км не бих се разходил до Русе :)
Именно. Моята е на 10г и 277к.км. и изглежда по-добре от тази седалка на 5г и 46к. Пък в Алфите по принцип не слагат лоши кожи.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

А вие вЕрвате ли че някои ще си купи 210 коня кола, ще избуха към 30-35 К евро (поне) за нея, ще я кара по 8-9 к км годишно и ще я продаде за 5к евро (за да и сложат тук цена 6,5 к евро) след 5 години?  Колеги - дори Дачия не губи такъв процент от цената си за 5 години...  100/100 има нещо дето не е както трябва по тая кола!

Alexi

той джамбазина я е купил за не повече от 5 евра все пак и той хляб яде :)

hotblooded

Bobi

Иво, защо постоянно сравняваш колите тук и в чужбина? Всички знаем, че колите в чужбина са много по-скъпи, откакто почна кризата и че вече доста немци купуват автомобили от България. Моята кола в чужбина струва 8-9 к евро, тук струва наполовина. Това значи ли, че колата ми е кофти? Мондеото на Анатолий като ново е струвало 70к... Разберете, че локалният пазар и търсене определя цената на стоката.

Alexi

Боби ние нямаме локален пазар .. всички коли се внасят от други пазари ,купените от БГ са 1-2% и са по скъпи като цяло .. така че няма как една кола да е по евтина от колкото струва навън тя от там е внесена .. единствените начини са да е била тотал/строшен мотор,крадена или на много км

hotblooded

Боби, няма логика тая кола да е в състоянието и на пробега на които я описват и да се продава на такава цена - това искам да кажа, а не че е лоша, или на някои колата му е лоша. Моята, твоята, на Алекси и др са купувани нови тук, не са влезели втора ръка от чужбина.  Проблема че тази алфа е дошла от чужбина и тук се продава на 1/2 от цената на която би се продала там (ако всичко е така както е описано в обявата). Разбирам да има 10, хайде 20% разлика - нашенеца я купил с още 8 коли, пуснали му някаква отстъпка и продава после с по-ниска надценка...  хайде 30% - нещо е на зор и ще я даде на загуба.. Ходил и я купил от място дето такива коли вървят по 10 до 14 000 Е... и изведнъж до България поевтиняла до 6 500 Е - има нещо меко казано съмнително.

mediacenter

Тъкмо и аз да се намеся и...обявата вече я няма пфу...  (tumbleweed)

Alexi

Alexi

тая кола вярно някой я отнесе за 1 ден след публикуването и .. при толкова преситен пазар това е впечатляващо ,явно си е заслужавала или някой маниак е търсил точно такава и е дебнал (4х4 са редки )

Bobi

Ааа, тая кола висеше от 3-4 месеца и точно, когато се заинтересувах малко по-сериозно, тя взе, че изчезна :D

Ето една друга, подобна, но x2 : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11373185206009279&f1=details&slink=46ada1

Има сензор за следене дали някой е пръднал даже  :))

hotblooded

Тая е купувана от тук нова - и е на съвсем друга цена от "нов внос".....   До нас спира една такава само че комби - на живо е "лудница"  (love). Но както каза един приятел (до скоро имаше 157ца) - да си фен на алфа е диагноза - колкото са красиви, два по толкова са трошливи.....

Bobi

Какво като е купувана нова? Да не мислиш, че някой ще даде 25к за кола, когато има същата за 13-15 к ? Тази си стои по обявите от над 7-8 месеца... Мен като купувач слабо ме вълнува кой за колко я е купил от магазина или колко е налял в нея. Пазарът определя цената...

hotblooded

Цитат на: Bobi в 19 Септември 2013 08:49:48
Какво като е купувана нова? Да не мислиш, че някой ще даде 25к за кола, когато има същата за 13-15 к ? Тази си стои по обявите от над 7-8 месеца... Мен като купувач слабо ме вълнува кой за колко я е купил от магазина или колко е налял в нея. Пазарът определя цената...
Прав си.  Само не съм съгласен че двете коли бяха еднакви (освен на книга).  Сиренето е безплатно само в капана за мишки. И аз, и ти, и Анатолий, и Алекси само в рамките на година и половина се нагледахме на такива коли на "половин цена". Други такива коли на половин цена станаха повод да имаме нови колеги във форума.  Сигурно приказките за трошливите Алфи, както и за фордовете тръгват точно от такива "промоции" - или ходила до луната и се е върнала, или наводнявана, или е била тоталка, или е с дефект и е нагласена колкото да се продаде... Да от време на време излиза и по нещо свястно по авто-битаците, но е по скоро изключение. Не че високата цена е гаранция за качество (разправял съм за поне 2 мондеота които бяха на цени като от МП - едното скоро след проджабата си се озова пак в "продавам", а другото - писа за мигащ подгрев и умрели дюзи във форума), но ниската цена е почти сигурна гаранция за кошница! А и новите коли не са като 124ките, 190тките, Ескорт Мк1-4, Скроп, Сиера, Гренада, Таунус - дето може да отидеш не до луната, ами и до Сатурн с тях без да я купиш още веднъж с ремонтите.

Bobi

И ти си прав, но живеем в България и аз лично се опитвам да си настроя каската по мисленето на средностатическия българин. Като тръгна да си продавам колата на 98% няма да им пука какво съм правил и добавял по колата :) или дали е на реални 170000 км (тогава примерно), когато в Горубляне е пълно с уникати на 80-105 к...

pAbLo

Цитат на: Bobi в 19 Септември 2013 08:49:48
Мен като купувач слабо ме вълнува кой за колко я е купил от магазина или колко е налял в нея. Пазарът определя цената...
Боби,като тръгнеш да продаваш Фокуса май няма да ти е все тая :-*

Bobi

Точно писах, че ако не искам да виси 1 година по обяви, ща, не неща, дори да ми е гадно вътрешно, ще трябва да съобразя с пазара.

hotblooded

Цитат на: Bobi в 19 Септември 2013 09:28:56
Точно писах, че ако не искам да виси 1 година по обяви, ща, не неща, дори да ми е гадно вътрешно, ще трябва да съобразя с пазара.
Или просто ще го караш докато реалната му цена се изравни с пазарната. В България няма значение на колко години са колите в горубляне - все на по 110-150 к км са според километража  (rofl). А цената - 5 годишна кола тука струва (според пазара) 1/2 от това което струва в "белите страни", а 20 годишна кошница струва 2 пъти по скъпо от колкото при тях  (rofl)

Marlboro

Цитат на: Bobi в 19 Септември 2013 08:03:42

Ето една друга, подобна, но x2 : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11373185206009279&f1=details&slink=46ada1

Има сензор за следене дали някой е пръднал даже  :))

Тази е на един мераклия, виждал съм му темата в Алфа форума. Много е хубав автомобила.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Alexi

той е хубав ама за тия пари има далеч по хубави коли дето ще държат и цена повече

pAbLo

Цитат на: hotblooded в 19 Септември 2013 12:33:23
...а 20 годишна кошница струва 2 пъти по скъпо от колкото при тях  (rofl)
Просто тук такива коли се търсят,а там за ТЮФ или МОТ те клатят колкото колата на годишна база обаче :))

hotblooded

Цитат на: pAbLo в 19 Септември 2013 12:47:43
Просто тук такива коли се търсят,а там за ТЮФ или МОТ те клатят колкото колата на годишна база обаче :))
То на теория с течове на масло от ДВГ, трансмисия, изпотяване край сп. цилиндърчета, напукани сп. маркучи, изгорели нацепени гуми с ДОТ от балканската война, нацъкано от камъчета предно стъкло, опадало покритие на рефлекторите, наличие на ръжда по купе или шаси - и тука не трябва да те пускат да минеш ГТП.  Ама ако не те пусне губи едни 30-40 кинта :)