Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

Bobi

Не четете ли? 4000 евро е цената за инжекторите, турбото и джантите. Колата е продадена отдавна.

hotblooded

Цитат на: Bobi в 07 Ноември 2013 16:27:32
Не четете ли? 4000 евро е цената за инжекторите, турбото и джантите. Колата е продадена отдавна.
За да се продават тези части (май + бутала и мотовилки) - по скоро колата е имала страстна прегръдка с някой дирек...

Bobi

Иво, предполагам, че се шегуваш и не си бил сериозен, когато си го писал.

Частите, които продава човека, не са заводските, а са ъпгрейднати версии за колата. Не винаги, за да продаваш части от кола, тя трябва да е станала тоталка.

baibradar

Здравейте колеги.
Дойде време за смяна на стария голф и съм се насочил към ето тази красавица
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11370343538689352&f1=details&slink=4weovk
На снимки изглежда много добре, на живо не съм е гледал но скоро и това ще направя.
Какво ви е мнението за нея и някой колега от форума няма ли случайно наблюдения върху конкретната машина.

moni74

Добре изглежда, с големия мотор и доста екстри. Цената ми се вижда висока, реално не знам как може да гарантира за пробега. Може да е купена в МП, но ако е поддържана в кварталните гаражи, не виждам как ще стане.

----------------------------

Alexi

и мен малко ме съмнява да е на 110к .. ако е така си заслужава парите но трябва внимателно да и се провери историята - ако няма такава е височка цената .. и защо е махнал оригиналното сони и е сложил този илиенски плеър ( това важи и за джантите ,оригиналните къде са ? )

baibradar

Как може да се провери тази история?? То е ясно, че на честна дума не може да се разчита. И аз забелязах плеера но ми прилича на Пайнер може да е по добър от фабричния.

moni74

Цитат на: Alexi в 26 Ноември 2013 17:27:15
и мен малко ме съмнява да е на 110к .. ако е така си заслужава парите но трябва внимателно да и се провери историята - ако няма такава е височка цената .. и защо е махнал оригиналното сони и е сложил този илиенски плеър ( това важи и за джантите ,оригиналните къде са ? )

Джантите - на пазара. От тях е смъкнал добри пари, предполагам. А за плеъра - има ли Ghia с фордовски плеър, или всички са със Сони?

----------------------------

hotblooded

Има джия с фордовски плеър, особено ако е купувана от МП.  Ако е била обслужвана в МП - то може да се провери историята и по  VIN-a, ама струва(ше) 36 лв...  Ако е на истински 110 к км и няма следи от тежки удари- си струва парите! Но пак да се провери като всяка употребявана кола.

mitakinen

на моето Мондео Ghia изобщо не са поръчали никакво СД, така е поискал купувача.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

tropper

В обявата пише че стария плейър е с ченйджър и човека го пази - т.е. 99.9% е сигурно че не чете МП3-ки. Ако новия му плейър е с МП3-ки, има достатъчно причини да го сложи. Джантите - щом е купувана в МП не бих се учудил да е купена с железарки...

По тия две неща аз лично не бих ровил, но цената наистина идва височка, а километрите странно малки за 8 годишна - 14к / година ... не че не може, ама ако си имаш 155 дизелови катъра с кеф ще ги караш колкото можеш  (rofl)

Трябва да видиш какво може продавача да представи като "сервизна история". Щом е от МП, трябва да си има книжка. Не че книжките не се фалшифицриат, но все пак. Виж датите и километрите на които е сменяно масло и ремонтите които са правени. Ако се окаже че последната смяна на маслото е примерно на 105000 преди 4 години, няма как сега да е на 110 хил :) Трябва да се провери двумасовия маховик да не се разтропал, обтегача на ремъка от дясно, дюзите - ако продавача се съгласи в сервиз да ти направят теста с "обратната" нафта... Маховика и дюзите обикновено (но не винаги) са признак за километраж 200-250-300 хил.

'Бе то имаше цяла тема по върпоса за МК3.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Dmitarcho

Може ли да е с автоматични чистачки, а лостчето да със степени ?
Ръца Пръца

Pyrhel

Аха, това е по-голямата гъзария, я съм тъй :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

мда ве ,със степените се регулира чувствителността на сензора .. относно джантите - няма как да е била с железарки ,алуминиевите 16ки са серийни за Гия .. за цената - зависи какво търсиш .. има и по 6к ,има и по 4к .. относно историята - иди в МР ,виж докога е обслужвана там и до колко км ,разгледай сервизната книжка ако изглежда достоверно ( колата трябва да е минавала средно около 15к на година ,що не аз примерно с моята по толкова минавам горе долу до 20 ) я караш на диагностика и ако няма проблеми се пазариш :)

ihovahi

Цитат на: baibradar в 26 Ноември 2013 17:09:58
Здравейте колеги.
Дойде време за смяна на стария голф и съм се насочил към ето тази красавица
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11370343538689352&f1=details&slink=4weovk
На снимки изглежда много добре, на живо не съм е гледал но скоро и това ще направя.
Какво ви е мнението за нея и някой колега от форума няма ли случайно наблюдения върху конкретната машина.

Точно тази кола обсъждахме днес с един мой колега от Асеновград.
Колата е паркирана до тяхната къща. По негови думи, колата е на реални километри и взета от МФ. Кара се по-рядко и е гаражна кола. Много гледана и пазена. На живо стояла уникално. Нямала и забележки. Парите са вярно множко... ама е на реални километри и от първи собственик.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Alexi

е множко множко,7к е подобно мондео на 250к реални ( поне ) .. аз бих дал още 2к за гаражна кола на 100к км

mitakinen

И моята е гаражна и е на 100 000км., значи и аз трябва да и искам много пари като я продавам :)
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

hotblooded

Цитат на: mitakinen в 26 Ноември 2013 20:53:21
И моята е гаражна и е на 100 000км., значи и аз трябва да и искам много пари като я продавам :)
Зависи колко си на зор... Едва ли ще я дадеш на цената на "горублянка" или "дупнишка италианка", или едва ли ще го направиш с желание освен ако не си притиснат :)

ihovahi

Дето се вика... по-добре повече пари като се взима кола и се знае, че е на реални километри, отколкото после в пъти повече за ремонти  (rock)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Цитат на: ihovahi в 26 Ноември 2013 21:02:29
Дето се вика... по-добре повече пари като се взима кола и се знае, че е на реални километри, отколкото после в пъти повече за ремонти  (rock)
Koла и жена - ако не си първи - никога не може да си сигурен колко са ползвани.....

baibradar

В събота или неделя ще отида да е видя на живо. Направо ще си разпечатя темата за какво трябва да гледам

baibradar

Днес ходих да гледам колицата. Има си сервизни документи. До момента е поддържана само в МотоПфое. Последна смяна на масло декември 2011 при километраж 104000 сега километража показва 114000. Като гледах историята горе долу по 10-15к е правила средно годишно. Колата е гаражна и не се кара. Човека е продава щото има друга /Хонда акорд 2008/ и си кара нея. Явява се втори собственик. Мондеото беше цялото прашасало в гаража. Собственика казва че не го е палил 4 месеца и съответно акумулатора беше умрял тоест ще трябва нов акумулатор. Според сервизната книга единственото сменяно по нея е предни дискове и накладки. Сменяно е и предно стъкло щото е било пукнато от камъче на магистралата но не е сменяно в мотопфое а в друг сервиз по каското. Смененото стъкло си има подгрев изрично го загледах. По външния вид единствените забележки са малко обелен лак на боята на калниците зад предните гуми и на една от вратите имаше 2 съвсем леки вдлъбнатини като от градушка но те се виждаха само като гледаш по определен ъгъл на слънце иначе не. По интериора всичко изглежда като ново. Единствения кусур е че е протекъл някъв течен ароматизатор върху десните копчета за управление на климатроника и естествено им е паднала боята и сега са бели но си работят без проблем. Липсваше горната кора която покрива мотора та поне го разгледах без кора. Никъде не видях течове или омасляване. Ремъците се въртят гладко без да трепват. Мотора работи тихо почти като бензинов  направо ме изненада в добрия смисъл на думата от към шум. А пък как върви леле мамо направо е самолет. За първи път се качвам в такава машина. Колкото и да е напъвах никакви пушеци не видях. Като работи на място от зад не може да надушиш да мирише на изгоряла нафта. Съединителя е абсолютно безшумен и не показва никакви симптоми за тръгнал маховик. Има скъсано жило на едното колело на ръчната и съмнение за задна лагер главина. Колата е с 2 ключа и някакъв странен допълнително монтиран имобилайзер заради застрахователите. Машината много ми хареса. Остана да се споразумеем за цената и мисля да е отнасям.

Bobi

Ако наистина всичко е така, както си описал, колата си заслужава. Успех и да не забравиш да се похвалиш в дневника :).

Alexi

ей припомни ми като се качих на моята преди близо 4г .. казах си тая кола с тоя мотор трябва да я имам и това е :)

Chr81

Колата определено е за купуване, дори и да е малко повече пари. Разликата ще се избие от бъдещите ремонти.

hotblooded

http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=235144015&cd=635088992540000000&asrc=st

Забележете - нивото на оборудване е "TREND" - лупи, климатроник, темпомат.....  Някой от тези неща липсват и на "Titanium" когато го вземаш от МП.  А за гаранцията (12 месеца) на 5 годишна кола - няма сми да говорим - тук такива неща не се предлагат!

pAbLo

ЦитатRadio/Cd Sony con cargador de 6 cds, control por voz...
Paquete Hirvonen.
У тука е уловката 8)
ЦитатPosibilidad de garantía por 500€.
И тука де ^-^
Та Гугъл каза за тези двете неща - ПАКЕТ ХИРВОНЕН - като нашите Едишън вероятно...
И Гаранция Шанс - 500 евро.
Та така :-*
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

whaaazp

Пакета е някакъв специфичен за Испания, като джантите му липсват.

Posibilidad de garantía por 500€. - "гаранция шанс" = Възможност за гаранция срещу 500 евро.

hotblooded

Dmitarcho

по таблото ако имаше синьо....така и ма мен не ми харесва
Ръца Пръца