Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pAbLo

Оправиха ли магистрала Тракия преди тунелите или да си предвидя леко задръстване?
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Bobi

Мой близък приятел е технически ръководител на един от мостовете, които ремонтират. Спомена ми, че ще бъдат завършени....догодина!

tropper

Цитат на: pAbLo в 06 Ноември 2013 18:22:37
Оправиха ли магистрала Тракия преди тунелите или да си предвидя леко задръстване?
От единия мост на платното в посока Пловдив даже липсва част от пътната плоча в момента - гредите са махнати, за да се слагат нови. Така че не чакай да е скоро ;)
Но тегаво задръстване не се получава - да си предвидиш +10 минути ще е предостатъчно.
И просто си спазвай знаците и имай готовност за намаляване и спиране около 67-ми и 62-ри км. Нищо сериозно иначе. От 90-ти км (Пазарджик) до около 65-ти км според бюлетина на КАТ ограничението трябва да е 100км/ч  (hammer), а реално знаците са за 120км/ч, аз там си карам със 120 -'бал съм ги кат не знаят какво говори едната ръка и каво пише другата ръка  (hammer) C:-). Някъде около 84-ти км в посока София мисля че имаше камера и някой беше казал че в момента снима на 130км/ч.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Bobi

Вече и по магистрала не може да се кара спокойно. Преди такива случаи имаше веднъж на 5 години, а сега през седмица. Баси и олигофрените.

http://www.blitz.bg/news/article/232501

Bobi

Цитат на: Bobi в 06 Ноември 2013 18:23:42
Мой близък приятел е технически ръководител на един от мостовете, които ремонтират. Спомена ми, че ще бъдат завършени....догодина!

Въпросният участък е открит, не знам защо се е получи недоразумение. Вероятно съм го разбрал грешно. Днес говорих с него и ми каза, че мостът е отворен за движение.

П.С. В София заваля сняг днес. :)

Иван Вълков

Днес по Шипка беше влажно и леко хлъзгаво от непочистените листа на места. На влизане в Габрово от прохода бъдете внимателни че пътят е разкопан за прокарване на газ и има светофар за пропускане на движението в едната посока.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

mitakinen

Боби ти като класиците - сам се цитираш :)
При нас днес беше все още лято със слънце и високи температури

Bobi

Центърът на София в момента е побелял. :)

ihovahi

Цитат на: Bobi в 26 Ноември 2013 00:29:57
Центърът на София в момента е побелял. :)

Айде честито 8) Ние от кога чакаме сняг ама...
Който фôрка "майстор" си нахôда!

mike28

То вие сте като банскалии - всяка снежинка - стотинка.  ;D

Dmitarcho

И в Габрово вали сняг :D Не е натрупало по пътя, само по колите и керемидите ;)
Ръца Пръца

ihovahi

Цитат на: mike28 в 26 Ноември 2013 05:22:06
То вие сте като банскалии - всяка снежинка - стотинка.  ;D

Ти ако знаеш какво шоу е със хора от други градове, дошли на почивка тук - всички идват с нови летни гуми в снежно Чепеларе... мината година бутах доста коли и всичките бяха с такива гуми  :D :D :D че и на Мечи Чал тръгнали  :))

п.с. Видях един джип 4 матик да му въртят всички гуми... но джипа не помръдва  :))

Up на времето в Чепеларе - вали сняг  (hrn)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

moni74

В Бургас е +8 градуса.
Преди 2-3г в най-големия студ бяхме в Добринище/Банско. Втората кола беше джип 4х4 с нови летни гуми :) Момчето си го беше купил точно преди зимата и му казали, че като е 4х4 не му трябват зимни гуми :) Естествено, не можа да се качи до хотела и аз с Яриса им пренесох багажа. Връщането беше много, много бавно. И момчето се закани, че втори път такава грешка не прави.

----------------------------

pAbLo

За 4*4 не важат законите на физиката сигурно (rofl) (rofl)
Вихдал съм Х5 с кофти гуми и 4 бутащи да не може да издрапа елементарен наклон.

П.С.
В Пловдив се опита да премине на сняг започналия дъжд,но вече ни дъжд,ни сняг.
Утре може би :'(

Dmitarcho

В Габрово си вали сериозно и трупа по улиците вече. По Шипка ще има сигурно повече сняг.
Ръца Пръца

pAbLo

Велико Търново
http://kamerite.bg/camera/view/12/ул-Магистрална-Велико-Търново

Иван Вълков

Цитат на: dmitarcho в 26 Ноември 2013 11:57:03

В Габрово си вали сериозно и трупа по улиците вече. По Шипка ще има сигурно повече сняг.
Добере че се реших вчера да дойда
.......Митак имаш черна точка че телефона го имаш за украса.

П.п И да не спамя в Димитровград вали дъжд.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Nebhotep

В София сутринта беше -2 градуса и имаше лека поледица. Почистването не е на ниво и мерцедесите и БМВ-тата видяха зор, докато излязат от малките улички. Аз с кораба се движих доста уверено, като само веднъж ми се активира ESP- то при потегляне на лед. Внимавайте...

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

momo76

Хлъзгавко е почти навсякъде. Цяла сутрин обикалям с джипката само на задно и с всесезонни гуметки с приоритет кал, а не лед и си ми е весело. Проблеми никакви, усмивката е до ушите. След малко отивам до Копитото - забавлението е гарантирано. :D

Pyrhel

Ау, Копитото снощи си беше е*ало майката... Пътят нагоре беше стъкло и почти нямаше неударена кола, а имаше може би над 100 автомобила... Едвам се качих и едвам слезнах :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Цитат на: Nebhotep в 27 Ноември 2013 09:30:22
В София сутринта беше -2 градуса и имаше лека поледица. Почистването не е на ниво и мерцедесите и БМВ-тата видяха зор, докато излязат от малките улички. Аз с кораба се движих доста уверено, като само веднъж ми се активира ESP- то при потегляне на лед. Внимавайте...

Няма как при продължителен и стабилен снеговалеж пътищата да са в перфектно състояние. Това го няма и в прехвалената Европа.
Сутринта излязох в 6:30 и от Студентски град до центъра видях около 10 снегорина. Вярно е, че пътищата бяха сравнително зле, но и валежите бяха сериозни.

escobar

И според мен се справиха доста добре.
Има много неподготвени коли и водачи, да не говорим, че по принцип, София е задръстена и мачът е нервен.

Покрай ремонта на Семинарията наоколо е една малка приказка, ама не от веселите.

Dmitarcho

Снега в Габрово, 40+см. днес следобяд... и не спира да вали :)
Ръца Пръца

Alexi

уахаха Митак наливай каната с виното гледам е станало време

Dmitarcho

Ръца Пръца

escobar

Не минавайте през Семинарията.
Всяка сутрин правя от Симеоновско десен на Семинарията и се минава много бързо, но...
Вчера реших и да се прибера през Семинарията, щото един колега каза, че се чакало малко - около 20 минути, но после Симеоновско било празно.
Е нацепих греда - точно 40 минути, за да премина. От 3 ленти става една!

Chr81

Лошото е, че явно голяма част от хората минават по Черни връх и там също си е доста задръстено, което е предпоставка всякакви тарикати да карат в насрещното и да правят всякакви рисковани маневри. А участъкът от Никола Вапцаров до Сребърна си е задръстен целия вечер. От единия светофар на мола до този на Вапцаров всичкото е коли, автобуси и трамваи. Особено посока Драгалевци.

Bobi

На някой друг да му се струва ,че тази година използват някаква брутална гняс, от която колата направо побелява? Едвам я изчистих днес...

Backstage

още не съм попаднал на тая гадост,но внимавайте колеги тази нощ има много добри поледици в София....сутрин рано сигурно ще е още по зле...

jfs

Цитат на: Bobi в 08 Декември 2013 19:58:23
На някой друг да му се струва ,че тази година използват някаква брутална гняс, от която колата направо побелява? Едвам я изчистих днес...

Мда... Мималата неделя си мих колата и до четвъртък беша вече бяла от страни. Явно не обработват навсякъде и зависи къде си караш колата. Аз минавам по южната дъга на околовръстното (София) и там със сигурност се престарават с обработката срещу евентуално замръзване. Няма лошо. По-добре така отколкото да стане някоя беля, защото "зимата ни изненада".