Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Backstage

Хрумна ми отделна тема в която всеки да описва обстановката на пътя за останалите на които им предстои път,или просто в конкретен град.
Мисля че ще е много полезна особенно зимата.

За София-аз в момента се прибирам от работа. 10 градуса,леко ръми и е ужасно хлъзгаво.Имам чувството че съм на сняг...на едно място направих обратен и ако не беше ABS-а щях да изправа завоя  ???
П.С. Май избързах със зимните гуми...

Dmitarcho

Полезна темича :) И в Габрово ръми в момента но е сравнително тпло на вън. Прибирам се около 8:00 ч ... в нашия град в пиков час е един малък ад :) /така ни е устроена пътната инфраструктура - като на повечето градове/, вече вали обилно, задръстванията са още по гадни ... и само в центъра 3 катастрофи ;)
Ръца Пръца

Backstage

В София прехвърча сняг,но видимоста е добра.По крайните квартали може би е по зле

Alexi

supertorr

Цитат на: Backstage в 03 Декември 2012 14:17:34
В София прехвърча сняг,но видимоста е добра.По крайните квартали може би е по зле
Направо вече натрупа 5-6 см.
Направо, като малко дете, нарочно спирам по-рязко да дразня АБС-а,  а на завоите се въртка дупето;D

К.Методиев

Аз пък в момента съм на работа, но в Брезник има слаба снежна копривка, в Перник доколкото разбрах е около 5см, така, че идва времето на ABS-те.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

escobar

не минавайте по борис посока център. Брутално е задръстено въпреки че е излизано и няма и снежинка.

Dmitarcho

В Габрово не знаем какво означава снегорин и всякакви други снегопочистващи средства ;( Живея на центъра и на нашата улица изобще не е минавал снегорин, за тротоарите да не говорим !!! Вярно, че снега не е кой знае колко много /10-15 см./ ама .... пф.
Ръца Пръца

Marlboro

Цитат на: escobar в 04 Декември 2012 08:24:33
не минавайте по борис посока център. Брутално е задръстено въпреки че е излизано и няма и снежинка.

Кръстовището на бул. Гешов и Георги Софийски е затворено, движат се само посока Борис 3ти. На светофара за "Лагера", седи чичко полицай и прави мизерии, след него е добре.

Светофара на Гешов и България е пуснат на ръчно и фуражката се е побъркала. Пуска десен, към България за 10 секунди и после направо към Сребърна и на ляво към България за около 5 секунди, минават по 3 коли.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

tropper

Абе тия регулировчици понякога повече задръстване правят, отколкото да помагат. Ппонякога помат наистина, ама има случаи, в които без тях е по-добре.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Marlboro

Наблюденията ми са други, не регулировчика е проблема, а хората които не разпознават сигналите му. Масова практика е да се гледа, кога тръгват другите, вместо да вложиш мисъл какво се показва. Като застанат "рамо до рамо" 2ма такива и тръгване няма, докато не почне да им маха специално, за да се сетят. Днес този на Борис 3ти, който стои на кръстовището за жк. Лагера, не беше виновен, просто трябваше да спира движението по Борис посока центъра, за да могат тези посока Княжево да могат да завият към билата, защото Гешов е затворен.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Backstage

В София яко си вали...минах по бул.Вазов през центъра...района около цум - почистено е ...също Сливница е чист

tropper

Като цяло засега тая зима не успя да ни изненада!  (wdo) Поне в София.
Това което пръскат по булевардите (казаха че няма да хвърлят пясък, а само химия) върши добра работа.

Някой ден може да доживеем и кварталните улички да се чистят... ама и засега това е напредък.

momo76

То в София е добре.
Днес се нагледах на сняг. Вакарел - Панагюрище някога е минал снегорина ама с вдигнато гребло, джипката дрифти на всеки завой.
Пещера - Батак и наколко километра посока Доспат - е там е веселбата. Намаше снегорини, всички тирове въртят на едно място, една педя сняг по пътя, извън него 2.
Равносметката е, че си подрифтих на воля цял ден.  :D

P.Kostadinov

Във Варна от няколко дена наблюдавам до 12-13 часа наобяд е слънчево и доста приятно,днес дори не валя.
След обяд всичко се скапа,даже се бях навил да мия колата.. правете си изводите какво беше времето...
Иначе заваля снежец преди седмица някъде за един ден и толкова му беше.Общо взето меко е времето тук-явно заради морето.
Но като удари зимата,удря като хората  ;D  >:(

По празниците ще пътувам към Пловдив и ще имам възможност да ви информирам за пътната обстановка до там,тъй като предполагам доста хора ще пътуват :)
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

hotblooded

Цитат на: P.Kostadinov в 11 Декември 2012 23:28:35
Във Варна от няколко дена наблюдавам до 12-13 часа наобяд е слънчево и доста приятно,днес дори не валя.
След обяд всичко се скапа,даже се бях навил да мия колата.. правете си изводите какво беше времето...
Ами типично черноморско време.... 5 г-6 години живях във Варна - все такова си го помня зимно време, в Бургас си е същото :))

supertorr

Баш си е зима.
Сутринта в София около 7.30ч. -14.5°C. Два пъти подгрев и запали почти без замисляне.
Споделете как сте вие, че около 8-8.30 централните кръстовища бяха с много лек трафик- явно доста не са запалили...

momo76

Ами студеничко си е. Термометъра на терасата показваше -12. Фиестата около 7:00, стояла самотна пред блока 1 седмица, си запали нормално. Докато ме видя и намигна щастливо с мигачите, като си разпозна ключа и запали бодро готова за подвизи.
Към 8:00 служебната дизелова джипа запали от половин оборот с досадното си дизелово тракане и чукане на много аванс, с една малка подробност - джипката беше в гаража при 9 градуса.

tropper

Mondeo-то нощува в гараж и като влезна сутрин в него показва +5C. С паленето проблем няма. Вечер като тръгвам от работа пак проблем няма. Показва -8C. Чакам малко - около 10сек, колкото да изгасне лампата за проверка на възглавниците и паля. Запалва от раз.

Колкото до задръстванията - мен ми се налага когато карам жената на работа да минавам през обходите на затвореното кръстовище на Гешов и Софийски и е лудница. Днес около 22-ро училище (при административното НДК) и Баня Мадара беше лудница от всички възможни посоки.  :-[ .... Но пък на Руски паметник беше доста по-чисто от други дни. Верно е възможно много да не са запалили :D

momo76

То всъщност в София зима няма, само студ.
Ето малко зимни снимки от вчера

тази е от миналата седмица

И едно клипче
My Link

Backstage

Леле леле леле ... В София е валял дъжд през ноща и пътищата бяха джам...3 пъти се въртях!На бензиностанцията влязох с гъзъ напред.Бензинджийчето много се смя.Обаче се разминах няколко пъти с камиони които разпръскваха химия така че всичко вече трябва да е ок...

Dmitarcho

И в Габрово е така. Главните пътища са морки - и тук мятат някаква химия, но страничните ... немога си влезна пред блока :D и по колата един пръст лед. Полекичка колеги, че е лъзгаво ;)
Ръца Пръца

escobar

Вчера валеше и беше около нулата, нормално.

supertorr

Всяка година го има това поне веднъж. Още снощи се чудех как ще чистя колата в 5 сутринта. И се оказах прав- с предния джам влезнаха в употреба стъргалка за лед, течност за размразяване / за -40°С/, обдухване на предното стъкло и накрая ножче за сваляне на срикери. Всичко това 10-15 мин.
Иначе пътя по който минах беше обработен и нямаше нежалани подхлъзвания, само ЖЕЛАНИ:))

Alexi

из Североизточна БГ си е зима :

Dmitarcho

Това накъде е, Алекси? Че другата седмица ще пътувам към Тулбухин ... а там нямам ного добри впечетления зимата ;)
Ръца Пръца

Bobi

Кой е този град Тулбухин, бе? ::D

Dmitarcho

TX ... Като си оправят регистрационните номера, ще започна да го зова както му викат другите -  Добрич ;)
Ръца Пръца

hotblooded

ТеХеран :) или Детройт - щатът Добруджана : )

Alexi

този участък е между Кубрат и Тутракан .. и така както пече беше -5