Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Pyrhel

Днес на излизане от София по Тракия една след друга имаше 2 катастрофи, предполагам заради леко пръсналия дъждец - голфче паднало в канавката отстани на магистралата и една обърната Х5. Където не беше валяло - нямаше птп-та.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

opex

Напълно нормално както и в самата София като падне една капка дъжд всички стават флегматични и забравят да карат.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

pantata

Тракия в посока София около 70-ти километър огромно задръстване. Правят ремонт няколко километра по-нататък и движението е двупосочно в района на ремонта. Забавянето е над 30 мин, близо час.

Nebhotep

Вчера (30.08) пътувах към Кърджали, като съответно пътя ми минава през магистрала Тракия. Вчера имаше три ремонта, единия на тунелите и двата на виадуктите. Предварително се бях усведомил за пътната обстановка и към 18,00 ч. (час пик) нупуснах София. Колоната на виадуктите беше достигнала около 5 километра и забавянето според информацията по радиото е било около 45 минути. Реших да се отбия през обходния маршрут предлаган от нашата "Пътна агенция"  (rofl). Още след първите 5 километра, малко преди Костенец, колоната спря, придвижването ставаше на 1 и 2 предавка с около 5-10 км/ч.

Проблемът беше ремонт, забележете започнали ремонт и на обходнато трасе.  (rofl)  ???  :'(

След около 20 мин. мъки малко се поотпуши трафика и започнахме да се движим с 60-70 км/ч.

Следващата тапа беше на отклонението за Стамболийски (аз реших чак на Пазарджик да изляза на магистралата), където чичко полицай вместо да отпушва трафика, той го бави...

Равносметката 49 км/ч средна скорост за обходното трасе и забавяне допълнително с около 45 мин. На магистралата не знам какви са били условията и забавянето, но и там е било поне 30 мин.

Правете си сами равносметката и начина, по който ще пътувате.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Dmitarcho

Преди Търново, от към Варна, на Шереметя правят пътя ... минава се по едната лента, няма предупредителни табели за ремонтите ... опашка имаше поне 3-4 км. Това миналия ден .. не знам до кога ще продължи ремонта. 5 км. ги минах за около 40 мин. ;(
Ръца Пръца

Даниел Маринов

Цитат на: dmitarcho в 31 Август 2013 20:20:10
Преди Търново, от към Варна, на Шереметя правят пътя ... минава се по едната лента, няма предупредителни табели за ремонтите ... опашка имаше поне 3-4 км. Това миналия ден .. не знам до кога ще продължи ремонта. 5 км. ги минах за около 40 мин. ;(

Този път го правят цяла година и още не могат да ремонтират 1км отсечка....това си е чист срам.

Dmitarcho

Като заминавах към Варна не работеха изобще.
Ръца Пръца

Alexi

едно въпросче към mitakinen - като влизаш от Ришкия в Карнобат посока Бургас - ГПС-а ме преведе през целия град ,20 легнали полицаи и 4-5 светофара .. друг път няма ли ,нещо като околовръстно ?

hotblooded

Цитат на: Alexi в 02 Септември 2013 08:14:05
едно въпросче към mitakinen - като влизаш от Ришкия в Карнобат посока Бургас - ГПС-а ме преведе през целия град ,20 легнали полицаи и 4-5 светофара .. друг път няма ли ,нещо като околовръстно ?
не се качвай на магистралата, мини през Ветрен и Айтос.... Във Ветрен само внимавай край ОМВто че вътре на бензинджийнициата спират астра с камера, а има ограничение 40. Така ще спестиш няколко км, и ще си спестиш минаването през Карнобат (освен ако не искаш да пиете по едно с Митака). По пътя няма дупки, има само един легнал полицай във Ветрен и един във Айтос. Като наближиш Айтос - има едно ограничение 50 при р-т Орловец - спазвай го че понякога и там застават на пусия, внимавай и при табелите Айтос и Айтос.... скоро не съм ги виждал да дебнат с камера, но кой ги знае кога ще решат пак

Edit:
  Ето маршрут с по-малко дупки и легнали полицаи в Карнобат

Ето и маршрут без да минаваш през Карнобат - дупки няма, има 2 легнали полицая и един светофар (в Карнобат също има), но има и 2-3 пусии за превишена скорост (макар че скоро не съм ги засичал)

whaaazp

То в Карнобат има един светофар, но доста легнали полицаи с дупки.. За друг път освен този през града нз, но и да има ме съмнява да е по-добре от този..

Аз бих минал по магистралата. :)

moni74

Цитат на: hotblooded в 02 Септември 2013 08:53:44
не се качвай на магистралата, мини през Ветрен и Айтос.... Във Ветрен само внимавай край ОМВто че вътре на бензинджийнициата спират астра с камера, а има ограничение 40. Така ще спестиш няколко км, и ще си спестиш минаването през Карнобат (освен ако не искаш да пиете по едно с Митака). По пътя няма дупки, има само един легнал полицай във Ветрен и един във Айтос. Като наближиш Айтос - има едно ограничение 50 при р-т Орловец - спазвай го че понякога и там застават на пусия, внимавай и при табелите Айтос и Айтос.... скоро не съм ги виждал да дебнат с камера, но кой ги знае кога ще решат пак

Edit:
  Ето маршрут с по-малко дупки и легнали полицаи в Карнобат

Ето и маршрут без да минаваш през Карнобат - дупки няма, има 2 легнали полицая и един светофар (в Карнобат също има), но има и 2-3 пусии за превишена скорост (макар че скоро не съм ги засичал)

Точно когато се спускаш към това ограничение асфалта е много крив - със 140км/ч колата направо ще излети от пътя :)

----------------------------

Alexi

мда стария път го знам ,от Т-образното наляво може би по него ще се върна .. а тоя втория реално по него минах ,има доста легнали полицаи и самия път през Карнобат е кофти .. за сметка на това Ришкия е станал перфектен почти навсякъде си карах с 90 ,както и от бургас надолу е оправен евала но доста трафик имаше ..

mitakinen

На Т-образното кръстовище завиваш надясно в посока София

http://goo.gl/maps/WAm47

И после само направо до края на града - пак на едно Т-образно кръстовище хващаш посока Бургас

http://goo.gl/maps/OFdyL

- това е околовръстното и излизаш на магистралата след 7км.

Минаваш само през 2 легнали полицая и 1 светофар.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

ffmk1l

Утре пътувам за София, на кои километри тече ремонт и къде отклоняват движението? От Стара Загора за какво време се предполага, че ще стигна?
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

amplified

61км,
Вторник няма да имаш пробем. Аз в Сряда минах покрай целия ремонт за няма и 2 минути.

ffmk1l

Т.е. не се отклонявам никъде, така ли?
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Nebhotep

Днес минах по магистралата и само на 61- ви км. преди София има придвижване двупосочно за около 1 км. Иначе трябва да тече ремонт и на 67 км. преди София, ама явно или са го спрели или не знам... Отклоняват само ако има голямо струпване на автомобили. Камионите се отклоняват през Карлово, така че се олекотява придвижването.
Ако утре ситуацията е както днес, забавянето ти ще е около 3-5 мин.

momo76

Снощи се прибрах  от Бургас. През цялото време 2 плътни колони коли. Максимално разстояние до предна кола 100м. Всички бързат, ама не всички могат. Преди това Слънчев бряг - Бургас 1ч.
Поне си покарах добре, на отиване сутринта беше страшна скука - на 2мин кола изпреварвах.
То и събота на прибиране от събора добре си покарахме с Пантата.

Chr81

Днес е открит ГПП Маказа, който свързва Кърджали и Комотини. Пътят май е доста по-лек от този при Златоград.

mike28

Асфалтът е в перфектно състояние, само че новата отсечка е с дължина към 10-на км. Поне допреди година и половина, пътят до Кирково (минава се през Джебел) или до Подкова /през Момчилград/ (откъдето реално почва новата отсечка, водеща до границата) си беше в същото гадно състояние.

Bobi

Пътят от Кърджали до Момчилград е изцяло ремонтиран миналата година и е в перфектно състояние.

Nebhotep

Често отскачам до Гърция, то наистина пътят от Кърджали до Момчилград е идеален. Но за да не се минава през гадните дупки по пътя Момчилград- Кирково, се минава през Джебел, въпреки че и там има неравности, но се търпи. На 21.09 сигурно ще ходя до Кавала и тогава ще споделя впечатления от новото трасе.

Bobi

Чакайте сега... Новият път до Маказа започва от разклона на Момчилград и Джебел. Кара се само по нов път от Кърджали до Гърция.

Nebhotep

Само дето не е завършен още.  ;D

Nebhotep

Ето още инфо по въпроса: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1509882&page=76

ЦитатВчера направих тест драйв на новата отсечка, та чак до границата.
Пътят е изключително приятен за каране, предполагам, нашите ще сложат ограничение 90км/ч, като изключим кръстовищата.

Последните 1300м не са готови, включително последният мост.
Също се прави един надлез, чийто кофраж също не е готов. мисля при с. Рогозче.

Направи ми впечатление, че при връзката с Момчилград, с моста при с. Градинка, сложеният асфалт, 10 метра не достига до съществуващият асфалт. Същото при следващият мост. Жалко.

Според мен, пускането на новата отсечка не трябва да се очаква по-рано от април 2014г.

Nebhotep

Тази карта, ако не я знаете е много полезна за качеството на пътищата, може да вземате участие като предлагате определени отсечки за зелени, жълти или червени: http://www.roads-bg.eu/

supertorr

Цитат на: Nebhotep в 09 Септември 2013 20:40:48
Тази карта, ако не я знаете е много полезна за качеството на пътищата, може да вземате участие като предлагате определени отсечки за зелени, жълти или червени: http://www.roads-bg.eu/
Добра е като идея, но бавно се актуализират данните / повече от месец след подаване/, а някои изобщо не се нанасят ::)

Nebhotep

Що бе аз често подавам инфо там и до 7 дни е отразено!

supertorr

От лично впечатление  >:(  Но пак казвам чудесна идея. Дано се развива и популяризира

Backstage

Оранжева снежинка свети с пълна сила,и в София префърча снег