Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

escobar

hotblooded

Във Варна живях от 1998 до 2003- там е традиция да не се чисти както трябва снега....  Как сме бутали автобус N 13 по ул. МИР като студенти, други бутаха 121 и 7ца  че да "излазят" покрай паметника на 8ми приморски, отделно че там повечето карат по-зле от пернишките гофладжии.

escobar

Зимата свърши, поне така се очертава, а в София започват ударни ремонти.
Ако разкарат и паветата от бул. Цар Борис и Любляна ще бъде супер.

opex

В София ръми/вали.
Към Алеко ако някой се е засилил няма смисъл да се ходи, всичко е много пясък и мръсен лед с коловози, супер назъбен от машините и тресе много.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

randity

Колеги, някой има ли представа пътя към Копитото как е, че ме поканиха на 14-ти да празнувам там  ;D
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

opex

Ако е сухо е идеален.
Ако е мокро - внимателно.
Ако е и студено - често става на лед, т.е. много внимателно.
Ако вали сняг се чисти.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

escobar

moni74

Днес беше направо пролетно време в Бургас - стигна 18-20 градуса...

----------------------------

Backstage

Цитат на: escobar в 13 Февруари 2014 16:53:13
От събота започва строителството на естакадата при Лъвов мост в София
нещо пак не е домислено това...освобождава се трафика само на Сливница.За Мария Луиза тапите ще си седят заради 2-те пеш. пътеки,и трамвая,които щели да са на сфетофари ..смех...да ги бяха вдигнали отгоре над градинката

escobar

Аз си мисля, че ще стане по-добре, но все пак рядко минавам от там и 99% от случаите съм по бул. Сливница.

Актуална трафик информация от Мтел

momo76

Минаването по бул.Сливница е "леко" затруднено, бих казал, че граничи с мазохизъм. По ул.Козлодуй е същата работа. Май излизам в дълга отпуска.

ihovahi

Колите от Пампорово се връщат със сняг. В Чепеларе също прехвърча.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

escobar

Nebhotep

Един сладур с Ауди А6 тази сутрин удари линейка с болен и я преобърна на кръстовището на ул. "Партений Нишавски" и бул. "Скобелев"  около 8,20 ч. тази сутрин. Минах от там минути след катастрофата. Линейката е идвала по главния булевард отляво на аудито и шофьорът най- вероятно е бързал да хване зеленото и не чул сигнализацията. Линейката се беше обърнала на 30 метра след сблъсъка и по това съдя, че аудито се е движило със сравнително висока скорост бързайки да мине на зелено от пресечната на булеварда уличка. Няма жертви или ранени.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

escobar

Nebhotep

Eто един коментар на очевидец под горецитираната статия:

ЦитатВсички на кръстовището бяха спрели и чакаха преминаването на линейката, която беше с включени сирени и лампи. Ауди А4 движещо се по ул. "Партений Нишавски" отдясно на линейката не я видя и навлезе в кръстовището, когато линейката вече беше там. Удари я в задната част, тя продължи за кратко движението си на две колела и се обърна. Беше като на филм! Много хора наизлизахме от колите си и заедно със събралите се пешеходци започнахме да вадим хората от линейката. Имаше и пациент отзад. Всички бяха с леки охлузни рани и уплаха. В инцидента участваше и трета кола, която беше ударена, но не видях как.

tropper

ЦитатНа вниманието на всички пътуващи към и от Ботевград !!!!!! На отклонението от м.Хемус към Ботевград , точно след подлеза има новомонтирани камери над шосето и то в двете платна. Същата тръбна конструкция се монтираше вчера/1 03 / след пешеходната пътека на Околовръстното при Казичене.

http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=111897037&postcount=6232
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

ihovahi

Доста сняг хвана в Чепеларе. На Пампорово е доста повече. Имайте го в предвид, преди да тръгнете с летните гуми.

Alexi

чак не ми се вярва .. тука е 15° ,слънчево ,валя дъжд вчера ..

ihovahi

Алекси, вали и не спира. Я погледни тези камери.

К.Методиев

Преди малко минах през Владая на входа на София прехвърчаше сняг.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

TourneoRS

В Русе вали , вземам четката и ще измия варела .

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ihovahi

Пътят Смолян - Пловдив е затворен временно поради свачище, което се е получило след разклона за гр. Лъки в района на Юговско ханче.
Поне аз видях патрулки на входа и изхода на гр. Чепеларе, които да спрират и пренасочват автомобилите.

tropper

От утре 03.04.2014 били започвали:
* Път II-86: Рехабилитация и частична реконструкция на път II-86, участък Чепеларе - Соколовци и обход на Рудозем
* ...се възобновява строителството на обходния път на град Чепеларе от км 0+000 до км 3+996,94, което стартира през 2001 г.

Все добри новини за региона.
Васко, имаш ли информация (по възможност графична ;) ) откъде минава този обход?

ihovahi

Тошка, ако е Чепеларе - Соколовци, значи е през Рожен.
Ако е обходният път Чепеларе - това е дългопланираната започната преди 50 години магистрала.
Няма да ти пречат да минеш през Чепеларе.

tropper

Почнаха да се изясняват нещата за обхода:

Снимката съм взел от този пост.

Доклад за ОВОС на трасето
Цитат...Общият габарит на участъка е 19.0 м. Включва едно платно с четири ленти за
движение (2х3.50м и 2х3.75м)
без разделителна ивица и два тротоара с ширина от 2.00 до
2.25 м. В участъка на кръстовището при км 1+750,  с цел безопасност при пресичането на
пътното платно от пешеходци, се предвижда разделителна ивица с широчина 0.8 м....
(race)
Само "органите" да не сложат и там знак (40), че ще е за срам  (rofl)...

И-и-и-и дано тоя път да го довършат  (rofl)

Nebhotep

Без да обиждам никой, днес се убедих че едни от най- рисковите шофьори са Пловдивчани. Отдавна имам наблюдение върху начина им на каране, но днес около Първомай, обстановката надмина всички норми. В промеждутъка от 19,00 до 19,30 ч. срещнах около десетина автомобила в сумрака движещи се без каквито и да е светлини. Даже при едно изпреварване видях в последния момент движещ се срещу мен сив автомобил сливащ се изцяло с пътя. Само един от водачите, на които с присветване и ръка им показвах да си включат светлините, благоволи да ги включи. Останалите като абсолютни неадеквати и дебили продължиха пътя си... Просто се навъдиха масово крещящо безотговорни шофьори напоследък... (wife) (hammer)

ihovahi

В Чепеларе вали обилен сняг. Най-вероятно на Пампорово е по-зле. Имайте го в предвид.

Dmitarcho

На Шипка имало 10-тина см. сняг ;) В Габрово има само дъжд.
Ръца Пръца

ihovahi

Пътят през Рожен е в ремонт и е в ужасно състояние. Предлагам Ви да минавате през Пампорово, поне докато оправят пътя през Рожен.