Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

В Русе е ла..на и гойна , почти никъде не е изчистено . Забих се в чиста пряспа  до фаровете на колата , половин час мъка докато изляза . Превъртяха ми рамената на чистачките от леда  - и двете  :-[
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Bobi

И в софийско не е приятна обстановката. Видях 5 снегорина, докато дойда от Дървеница до Ст. град, но въпреки това пътищата не са чисти. Не виня фирмите за почистване, тук вали от вчера без да спира.

Pyrhel

Напротив, нещо си правят ташак фирмите. Снощи ръсиха нон-стоп, днеска на срещата говорихме, че преди обяд е било чисто и после са отебали нещата. В София в момента наистина е "зимата ни изненада".
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

whaaazp

Абсолютно, сутринта беше чисто, но следобяд нещо се обърка на всякъде, където минах...

Bobi

Възможно е. Може да са сменили химията. :D Защото въпреки че цяла нощ пръскаха, сутрин към 6:30 по Цариградско имаше около 5-6 см сняг.

escobar

whaaazp

Аз мислех, че за Сф говорим. ;)

amplified

В Бургас е супер, обърна го и на сняг вече :D

randity

Пълна пародия с тия снегорини. Само вършеят да абат нафта... Днеска видях сигурно 6-7, всички до един с вдигнати гребла, а по пътя асфалт се не види, само сняг. Верно, айляк си е, цел ден опиням патерици  :))
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

Dmitarcho

Нарочно обиклят с вдигнати гребла, и в Габрово това е практика от много години. Нали трябва да се пести нафта ... и да не продава/налива някъде после. Това в Бургас е отвратително .... ;(
Ръца Пръца

Backstage

В Бургас в неделя на обяд 3-ма човека нагрявахме автобокса със запалки за да го отворим!  :D имаше поне 5 мм лед по него...викам край...нема тръгване от тука...а в събота нямаше проблеми даже беше топло...

whaaazp

В София - вали сняг на парцали.. бул. Сливница - беше се загубил под снега, но снегорините тръгнаха и го разчистиха.

opex

Вална и спря гадта долна..
За това пък духа като за последно. Улиците ще са стъкло.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

hotblooded

Бургас - 7:00: лека мъгла, вали ситен дъжд ("прекрасна видимост") за капак - от къщи до завода - видях 4 имбецила каращи на 1 фар, още няколко с нерегулирани фарове или селски ксенони - много е яко когато и без това почти не виждаш нищо освен светлините на предния да те "светнат", а по пътя да има и пешеходци и велосипедисти (въпреки лошото време), който от своя страна са забили главите надолу и са надянали дъждобрани и качулки (тоест и те много много не виждат)...

Alexi

в Шумен си вали сняг ,вече натрупа нови 10-12 см .. дават го целия ден сняг .. кмета каза че машините били готови за новия сняг .. а стария кой ще го изчисти :))

ForeverFord

То хубаво вали и аз след малко тръгвам за Варна,ще споделя после обстановката
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

randity

Цитат на: whaaazp в 28 Януари 2014 23:45:44
В София - вали сняг на парцали.. бул. Сливница - беше се загубил под снега, но снегорините тръгнаха и го разчистиха.
Само аз ли виждам снегорините с вдигнати гребла и само като минат през неравност и се заклатушкат събират цели 10см. сняг? В момента в София вали като за последно, отидох за няколко часа на университет и ново двайсе, чисти като луд отново  ^-^
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

G_o_c_e_v

В Шумен вали сняг, но въпреки това, движението е супер натоварено... Аз от своя страна не можах да изляза от село с колата и се наложи да ходя с трактора до Шумен. Да, можеше баща ми да ми изчисти улицата до главния път, но не бях сигурен дали в Шумен ще мога пак да се придвижвам, затова направо със снегорина. До, И в Шумен съм чистил, така и така съм с трактора...
И още нещо, оплаквате се, че не се чисти в малките улици. Е аз ще ви кажа, че не е толкова лесно, колкото смятате. От всяка страна автомобили и снегорина (тип "пеперуда") минавах на по 1 педя от автомобилите. Това си е голям риск за човека, който почиства снега, ами ако удари нечия кола, кой ще я плаща. Не е ли по добре да похабите малко нерви, от това, че не можете да си изкарате колите, от колкото да се нервите, че видиш ли някой "капут" ви е ударил колата.
Още нещо, когато вали или навява сняг не е рентабилно да се пускат снегорини, защото след малко пак все едно не е минавано.
- "Но хората искат да се придвижват с колите си, нали са на работа" ми каза преди малко продавача, при който ходих за АМ (адаптирано мляко) за малкия. Хората искат да се придвижват вярно, но знайте, че парите които ни отпускат за снегопочистване (говоря за нас тук конкретно) са общо взето "танто за кукуригу" и винаги ще има недоволни от това, че не се чисти сняг, точно когато те искат да минат от някъде.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ForeverFord

Да споделя,как е пътната обстановка по магистрала"Хемус" и във Варна.Като се тръгне от Шумен до разклона на Нови Пазар е само една пътна лента и тя се е образувала от минаващите коли,след разклона бяха почистени двете пътни летни и като минавах се чистеше аварийната лента.До като пътувах ми направи впечатление че посока Варна-Шумен видях 3 снегорина да чистят,а в обратната само 1.Във Варна вали яко дъжд и малко като паднат температурите всичко ще го обърне на лед.

hotblooded

В Бургас е около 1 *С, духа студен вятър и не спира да вали... не ми се мисли какво ще стане през нощта....

ForeverFord

Във Варна го обърна на сняг

Alexi

не знам за Варна ама в Шумен падна половин метър сняг и продължава да вали силно .. -5 е

ceco.deyanov

Магистрала Тракия 06:15 сутринта от Ямбол до детелината за Стара Загора дъжд(по същото време в Ямбол вали сняг като за последно). От Ст. Загора до Чирпан малко сняг на пътя но достатъчно да ти пречи( 5 снегорина чакат в аварийната лента). От Чирпан до ОМВ преди Пловдив с 40км в час зад 4 снегорина на цялото платно. Клона чудна. 11:00 по обратния маршрут мокър път валеше слаб мокър сняг. Катастрофи 3. Една преди детелината на Ст.Загора в посока София и две между Пловдив и Чирпан в посока Бургас. Най-вероятно загуба на контрол върху кишата(тогава). Не знам дали е съвпадение но и трите коли бяха малки от тип WV Polo.

mitakinen

Поради влошаване на климатичната обстановка, нулева видимост,  обилен снеговалеж и силен вятър, и струпване на множество товарни автомобили в района на Ришки и Айтоски проходи, движението на товарни автомобили на територията на Община Карнобат се преустановява за известен период от време.
Към момента пътните трасета се почистват и опесъчават, но на места е невъзможно да се осъществяват подобни дейности, поради липсата на видимост, снегонавявания и ураганни пориви на вятъра. Затворени за движение са вътрешните пътища на територията на Община Айтос – за Карагеоргиево, Пещерско, Тополица и Мъглен, както и пътя Крумово градище - Венец – Церковски, разположен на територията на Община Карнобат.
Призовават се гражданите  предвид усложнената пътна обстановка да не предприемат пътувания в близките часове, а в случай, че тръгнат на път движението да се осъществява само с подходящи гуми, при съобразена с пътните условия скорост и при спазване указанията на контролните органи и въведените ограничения за пътуване с вериги
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

moni74

Невероятно, но факт - в Бургас новите патрулки са с летни гуми Michlen Energy Saver!?! Всички нови бели Астри са такива гуми! Днес пред 5-то районно се загледах в три патрулки, защото преди няколко дни на снега се бутаха за да излязат :) Тогава се усъмних, но днес проверих.

----------------------------

hotblooded

Монка, недай си боже да ги провериш за аптечка, пожарогасител, триъгълник, резервна гума......... незнам дали още е задължително да си носиш и резервни крушки за фар и габарит :))))))))

mitakinen

или пък застраховка гражданска отговорност и технически преглед :)
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

momo76

Гражданска имат, правят им я с един договор за всички коли, ама рядко някой си лепи стикера.
А за гумите такава им е системата, трябва да обявят обществена поръчка и тогава някой да ги достави.

hotblooded

Цитат на: momo76 в 30 Януари 2014 10:16:38
А за гумите такава им е системата, трябва да обявят обществена поръчка и тогава някой да ги достави.
И докато напишат критериите и минат процедурите, и ако някои вземе да обжалва - ще минат 2-3 зими :)

amplified

Аз като повтарям, че в такива заснежени времена е момента да се краде, щото полицията не може да излезе от паркинга... никой не ме слуша :D