Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

puzzle

Здравейте колеги, нов съм тук и искам да се похваля че отскоро съм собственик на КА- линка  1998г. Та значи с всеки изминал ден започвам да я харесвам все повече и все повече. Учудващо пъргава и стабилна за 60кс. при все че тава е най малката кола която съм карал някога. Искам обаче да попитам ако някой има опит с модела нормално ли е да гори 9,5л. градско и 7,5л. извън. моля споделете колко горят вашите. Благодаря ви. И още нещо, което много ме вълнува е как действа лампата за температурата на водата ако започне да прегрява колата започва да мига ли като предупреждение на различни честоти или светва направо за постоянно. ^-^

Pyrhel

9.5 малко множко идва, по-скоро към 8 трябва да е. Навън е много относително - до 90, над 90 км/ч, но горе-долу е нормален.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Днес навъртях доста километри и понеже не бързах, реших да пробвам колко малко може да гори един Фокус с 1.6 дизелов двигател. Преди да тръгна заредих един резервоар премиум дизел от ОМВ и карах с 100 км/ч 295 км с темпомат.
Разход по борд : 3,7 л/100 км , по колонка : 4,1л./100 км

Нямам какво повече да добавя.  (rock)

Pyrhel

поуката - вземете си 2.2, при 110 гори същото (rofl)

Bobi

При 150 почва да ви връща вече  :)). Ние , простолюдието, не сме дорасли още за тоя клас.

Alexi

Цитат на: Pyrhel в 14 Юни 2013 04:26:55
поуката - вземете си 2.2, при 110 гори същото (rofl)
таман 1 кило отгоре си гори 2.2 .. макар ,че по борд е по малко

gsto

Да споделя и тук разхода с моя фокусник 1.8 тдци.
Минал съм вече 4000км с колата и средно показателите са тези:

Извънградско без магистрала с пълен багажник и климатик - 4.6/100 по борд.
Извънградско(само магистрала София - Пловдив и обратно) - 5.4/100 по борд. - 120-130км/ч почти през цялото време.
Градско София - от 7.3 до 7.9 за сега само в часове когато има трафик се движа :)

Доволен съм!

Vesel

Засечи по колонка пълно-пълно колко ти харчи, щото борда лъже. До сега три пъти съм засичал и ми дава до 1.5 л. разлика или конкретно последния път - 4,7 по борд , 6.2 реален  >:(

ZAPRINSKI

мойто МОНДЕО не мога да го засека може ли да ми каже някой приблизително колко харчи а 1,8 бензинка 115 коня мисля 2001  година май ще я махам усещам.........

Alexi

подозирам ,че средно под 10 трудно ще пада ..

ZAPRINSKI

Цитат на: Alexi в 22 Юни 2013 19:25:09
подозирам ,че средно под 10 трудно ще пада ..

и на мене така ми мирише...,ще   я махам....

Alexi

що ве газирай я .. то какво ще вземеш  в тоя клас голяма широка кола сравнително евтина за поддръжка

kaloqn

При малко "по-вече" бързане - 14.6 / 100 км.  (omg)

Nebhotep

Да се похваля София-Стара Загора-София 483 km. с около 45 км. градско - 6,17 л./100 км. (29.79 л.), при фабричен разход 5,8 л/100
Е вярно, че средната скорост по магистралата беше 91 км/ч, ама доста си е добър разхода. От консуматорите бяха пуснати фарове, вентилатор на 1 и радиото. Климатик естествено липсваше.  8)  8)

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

TourneoRS

Може би си внушавам , но откакто зареждам от туби , разхода ми е около 0.5 л надолу  :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ihovahi

Смятай колко лъжат на колонка  :))
Който фôрка "майстор" си нахôда!

VENTCI

Какво е това колонка ?   :))  :))

ihovahi

Еййй мръсници от де намират брееееееееее
Който фôрка "майстор" си нахôда!

pAbLo

Вече и аз да си отдъхна леко 8)
След първите 1000 км нашия ЕКОБУУСТ започна да се доближава до по приятния разход от 6/100 смесен ;D
И борд компютъра вече лъже по-малко :))
Вече разликата е в рамките на 0.4/100км което го наблюдавам и при другата ми кола.
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Bobi

Една снимка от вчера, прибирайки се към майналенд...

Backstage

мдаааа с пилота няма мърдане разхода и доста пада

Pyrhel

София-Кърджали-София по магистралата до Пловдив и от там по междуградския през Първомай, на климатик през целия път, 140 на темпомат по магисталата и 100-160 по междуградските - 6.1 по борд и 6.3 по колонка от една и съща бензиностанция на Лукойл до Бизнес Парк София. Тая кола с всеки ден почва да яде все повече и повече ми се струва... ::) Едни 30км/ч отгоре колко вдигат разхода - не е реално, трябваше да има 7ма предавка дизелчето :D

Alexi

18ките качват малко ..

Alexander

200 км яко градско с климатик и настъпване - 9л/100км - Ако искаш  (rofl)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

varby

На газ с ГИ ,не мога да сваля разхода под 8.5/100 км. извънградско.И те това е.

amplified

Няма и да го свалиш, тоя мотор с ГИ си дава около 9-10 извън града :)

К.Методиев

850км извънградско с ГИ 7,1 по борд и 7,5л/100 по бутилка с климатик половината път и пилот.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Nebhotep

Първо засичане на S- max-а за изминати 770 км., от които 1/3 градско, останалото извънградско и 90% от пробега беше на климатик! Разход 7,09 л./100 км. по колонка, смятам че е добре. Фабричният комбиниран разход, които дават е 6,4 л./100 км. Вие как мислите?

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

hotblooded

Alexi

зависи с колко км/ч извънградско ,но на това голямо купе е ок