Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Имай предвид че това което дават по книжка е идеализирано и е трудно да стигнеш до него на практика - разлики до 10% са си напълно нормални...

Alexi

с правилното масло 5в30 ще ти падне леко разхода но не очаквай чудеса с това тежко купе .. според мен ти е добре разхода

Vesel

Ами като чета разходи по 5.2 - 5.5 за тази кола с климатик и като знам колко внимателно карах и то без да пускам климатика се надявах на разход поне 5.2-5.3. Преди доста години имах Фиеста 1.8 д с която разход над 5 не можех да докарам, колкото и да я настъпвах.Докарвал съм и на 4.4 дори. Вярно че мондеото е доста по-голяма и по-тежка кола, но нали уж комънрейл.
Цитат на: hotblooded в 22 Април 2013 00:22:29
Имай предвид че това което дават по книжка е идеализирано и е трудно да стигнеш до него на практика - разлики до 10% са си напълно нормални...
Проблема е че дава разлика 20% от книжката. Все пак е само на 100 хил. Ако е на 200 нямаше да се чудя. Сега ме е страх направо да засека на градско колко ще ми гори. Май по книжка е 7.5.
Четох че с чип падал разхода. Има ли смисъл да се занимавам или рискувам нещо да прецакам. Или най-добре да изчакам да сменя маслото и да видя тогава как ще се представи  :-\

amplified

1.8 на тон и половина... колко да гори :) Тежат му...

hotblooded

Цитат на: Vesel в 22 Април 2013 11:58:25
Ами като чета разходи по 5.2 - 5.5 за тази кола с климатик и като знам колко внимателно карах и то без да пускам климатика се надявах на разход поне 5.2-5.3. Преди доста години имах Фиеста 1.8 д с която разход над 5 не можех да докарам, колкото и да я настъпвах.Докарвал съм и на 4.4 дори. Вярно че мондеото е доста по-голяма и по-тежка кола, но нали уж комънрейл. Проблема е че дава разлика 20% от книжката. Все пак е само на 100 хил. Ако е на 200 нямаше да се чудя. Сега ме е страх направо да засека на градско колко ще ми гори. Май по книжка е 7.5.
Четох че с чип падал разхода. Има ли смисъл да се занимавам или рискувам нещо да прецакам. Или най-добре да изчакам да сменя маслото и да видя тогава как ще се представи  :-\
Тези разходи дето ги дават по книжка се постигат на полигон по стандартизиран цикъл на изпитание. За съжаление той няма много общо с трафика по нашите пътища. Също и качеството на асфалта оказва влияние, а при нас то е изключително лошо, зависи си и от гумите, и от горивото. Ако градския ти разход във Варна е под 8 - свиркай си. Ако си очаквал че кола от типа на Мондео Мк4 ще "мирише" горивот - попрецакал си се. А това дето го пише в книжките от няколко години редица авто-списания бият тъпана че няма много общо с действителността, особено градското.

Vesel

hotblooded , твоята примерно колко гори извънградско

hotblooded

Цитат на: Vesel в 22 Април 2013 12:16:51
hotblooded , твоята примерно колко гори извънградско
Свалял съм я на 4.2 по борд, но съм постигал и 7.0 - зависи колко ми тежи кракът.  На бензиностанцията около 10% отгоре. градско около 8.5...

moni74

Моята за последните 200км гори 5.4 по БК :) Но за идеята карам 90-100км/ч, пробега е само извънградско Бургас - Созопол. Пътя не е само равен, има си и наклони нагоре и надолу. Но с такава скорост е мъкааааа... Виж, с 160-180км/ч по същия път ми гори 6.4-6.6 по БК, но на колонка идва малко отгоре - към 6.9-7.0. Градско не я карам, освен докато изляза от града.

----------------------------

Alexi

1.8 както знаем е стар мотор ,измислен 80те години изцяло чугунен блок и глава много тежък ,8 клапана е ,според мен разхода на толкова тежко купе е ок .. мотора на пежо 2.0/2.2 или дори мотора на Мк3 са доста по съвременни алуминиеви 16 клапанови мотори

Vesel

Цитат на: Alexi в 22 Април 2013 14:00:17
1.8 както знаем е стар мотор ,измислен 80те години изцяло чугунен блок и глава много тежък ,8 клапана е ,според мен разхода на толкова тежко купе е ок .. мотора на пежо 2.0/2.2 или дори мотора на Мк3 са доста по съвременни алуминиеви 16 клапанови мотори
Принципно е така, но по книжка на 2.0 tdci се дава по-висок разход от 1.8tdci

supertorr

Направил си едва две засичания и много се вглеждаш в този " теоритичен" разход.
Прегледай тези разходи за твоя модел

Alexi

карал съм Форд Кънект с тоя мотор ,гореше повече от Мондеото ми .. инак е здрав мотор безпроблемен

Nebhotep

Колата то профила:

Среден разход 8,55 л/100 км. бензин при изминати 77 784 км., от тях 36% градско предимно София и 64% извънградско.
Колата се кара предимно спокойно със скорост извън града до 100 км/ч, а на магистрала до 120 км/ч. Градското каране е прeдимно на къси до средни (5 до 8 км.) разстояния и от това средния разход чувствително нараства.

Смесеният фабричен разход за моята кола при 33% градско и 66% извън е около 8,0 л./100 км., тъй че аз съм около половин литър отгоре.

Разбивка според вида бензин:

Premium Gasoline Еcto 95       8.40 l/100km    22.884 km and 1.922 l

Super gasoline А95       8.53 l/100km    43.977 km and 3.753 l

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Pyrhel

След около 800 км по празниците по магистралата, междуградските пътища, малко в Стара Загора и на пистата: 6.00л/100 при средна скорост от тия 800 км: 81 км/ч.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Доста добър разход  8)

Сега е време да се върнеш в "реалността" из софийските улици  :))

ceco.deyanov

По празниците и аз получих доволен разход.
900 км 52 литра нафта.
Само че 80% магистрала.

supertorr

Цитат на: Pyrhel в 07 Май 2013 20:49:49
След около 800 км по празниците по магистралата, междуградските пътища, малко в Стара Загора и на пистата: 6.00л/100 при средна скорост от тия 800 км: 81 км/ч.
Супер е разхода- нали трябва да се избива разхода за кулера  ^-^

amplified

Сори... не можете да ме биете тоя път!
40лв София-Бургас-София...
Смятайте го както си щете :D

Bobi

Това е възможно само с влака или с 5 човека в колата  :))

amplified

Тамън позна с второто :D
4 кокошки общо в двете посоки- хем ги избирах манекенки да не тежат, хем си карах с приятни обороти :D

dimkaraganchev

Цитат на: amplified в 07 Май 2013 22:25:53
Сори... не можете да ме биете тоя път!
40лв София-Бургас-София...
Смятайте го както си щете :D
Със сигурност е познал и за първото. :D
Разходът ти по каталог е около 15 лв/100км. Така че пак смятай.

hotblooded

Цитат на: dimkaraganchev в 07 Май 2013 23:21:48
Със сигурност е познал и за първото. :D
Разходът ти по каталог е около 15 лв/100км. Така че пак смятай.
Да но в случая разхода се дели на 5 човека :)

amplified

150 на магистралата, 100-120 където позволява след това. ~100лв в посока, както Ивайло казва делим на 5 и се получава точно 20лв в посока :D

Vesel

Ако го преизчислиш литри на километри колко се получава, че на ме ми е сложно да го смятам това уравнение с 2 неизвестни

amplified

Цитат на: Vesel в 08 Май 2013 10:28:13
Ако го преизчислиш литри на километри колко се получава, че на ме ми е сложно да го смятам това уравнение с 2 неизвестни

~1.9/100  :))

momo76

Айде и аз да се похваля. За 1200км - 125л газ. Средно 10.4л/100км. Тоя кораб бил и икономичен. (hrn)

Bobi

Цитат на: Bobi в 02 Февруари 2013 20:56:56
Последното ми засичане беше 6.5 л. Но съм виждал и 8.5 л с предната кола миналата зима. Разходът зависи от десетки фактори.

След още един резервоар - 6.6 л . Колата се кара само градско и 90% на къси разстояния. Според мен е добре.

escobar

Супер добре е, иска ли питане :)

Dmitarcho

И аз след разходката до Добрич и селата там - в града малко съм карал общо около 900 км. , борда отсече 5.9 л./100 км. при средна скорост около 80 км/ч и постоянно с климатик ;)
Ръца Пръца

TourneoRS

Аз да напиша нещо радостно за мен или варела ми в тази тема  :D . Пътуване  Русе- Пловдив - Русе , на отиване празен , след Шипка обаче минахме през Павел Баня заради нашия икономист с калкулатора в гъза , все едно минахме Шипка втори път  (hammer) . На връщане натоварен колкото събира , /но се върнахме през Карлово-- / на равното колкото върви  :D , обаче на Шипка ни се стегнаха шортите . Само 2 и 3 предавка с газ , моят познат / с поло 1.1 -60к.с / едва удържа баира , той на равното ми издишаше със 140 .. по нагорнищата съвсем умре .. ама нали 60 коня .. колкото моя . ^-^ бенДзинът съкс . Тъй де около 620 км ми е прехода с градско в Пловдив , и още 75 в Русе докато заредя тотал 695км - разход 33литра = 4.750/100 (dwo)

След малко каране в града , си поиграх на тънка струйка от тубата да видя колко ще събере . Оставих го съвсем без въздух ,, но събра още 5 литра .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .