Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

moni74

Вече се убедих, че Мондеото не е направено да се кара бавно :( Градско по околовръстното поддържам 120км/ч на 6-та, извънградско 140км/ч пак на 6-та, при ограничение 80км/ч по пътя за Созопол. Скоро очаквам една снимка, но не знам с колко ме снимаха, надявам се да не е над 30км от ограничението :)
Средния разход при това шофиране по БК е 6.2л, тези дни ще зареждам и ще видим колко реално ще е. Но определено вече и 140км/ч ми се вижда бавно...

----------------------------

momo76

Радвайте се на този разход. При мен се върти около 18/100км градско.

moni74

Цитат на: momo76 в 27 Март 2013 20:32:23

??? ??? ??? това на каква кола?

TourneoRS

Предполагам на Волвото ,  имам един колега с едно S80  2.0 турбо с около 180 коня , и той се оплакваше че е горяло около 17/100 градско .

Ама и вие какви никове имате , помислих си че единия е написал няколко поста един след друг . :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

amplified

А аз на 9 до 11 на 100 се оплаквам... СПИРАМ! :D

Alexi

Цитат на: momo76 в 27 Март 2013 20:32:23
ти от мондеото се оплакваше че много гори а тя каква стана :)

escobar

Само, за да става калабалък, ще задам едно въпросче...
Като движа от Горна Баня до Требич все по Околовръстното, това градско ли е? Или от Панчеро до резиденция Бояна? Щото е в очертанията на града, има светофари и трафик, ама не може да се сравни с канала, или дори с Гурко, където днеска по никое време за 8 минути минах 80 метра.

tropper

Цитат на: Alexi в 27 Март 2013 20:52:40
ти от мондеото се оплакваше че много гори а тя каква стана :)
Бе май много му тежи крака на него :P
Мондеото вече дава 9-9.5 градско зимата и 8.5 градско лятото. По борд-компютър показанието е между 7 и 8 :D
А когато я взех от него, показанието на борд-а беше 10.0  :))
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

momo76

Цитат на: tropper в 28 Март 2013 01:02:30
Бе май много му тежи крака на него :P
Ами кажи как да го олекотя малко :D

Интересното е, че и жената като кара пак е толкова. Чвно добре съм се справил с обучението.
Ето и едно обобщение:
Волвото - извънградско около 10 градско от 16 до много (това е на газ, то и на бензин пак толкова гори)
Фиестата - градско 9-14, как успявам да издухам толкова бензин през това миксерче ::), извън града не е стъпвала от 2 години
Служебното Терано - градско - незнам, извънградско от 10.5 до 15, това последното е при 150км/ч на магистралата

Наколко пъти съм се пробвал икономично да се движа, ама изкарвам около 5мин и айде пак  (race).

moni74

Като чета тук и направо се успокоих, че не мога да стигна под 5-5.5/100 извънградско :) Сега вече мога да се успокоя и да настъпвам умерено...

tropper

При мен с автоматика рекордът ми е 6.0 по бензиностанция (4.9 по борд) за София-Русе-София, където достатъчно малка част от пътя е магистрала.
София-Бургас-София го правя със 7.0 по бензиностанция. Старая се винаги да спазвам ограниченията +/-5 км/ч.

amplified

Почнаха да излизат наяве истините... горяли 3 на 100 дизелите... хихихи

tropper

Не забравяй че в момента говорим за корабите, не за рибарските лодки :D  8)

Alexi

автомата си погорява поне литърче отгоре ..

Pyrhel

Тая снимка съм я качвал, ама как да не ви подразня пак, а видях и 3.7 на борда същия ден... Лошото е, че след магистрала съм виждал 12 по борда... :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Kaк го направи това 12/100.... Аз със 130+ средна скорот от Бургас до София (дойдох за 3ч и 15 мин) ми даде 7.0 по борд и под 8 на бензиностанцията...

Монка, под 5 ще видиш само на магистралата ако заковеш на 100-110 и не мърдаш...

Alexi

с 200 даже повече от 12 гори нищо че оборотите са 3200 на 6та :))

moni74

Току-що заредих догоре, 48.43л за пробег 737км или средно 6.6л/100км при БК 6.4л/100км. Не знам защо, но понякога БК дава отклонение 1л/100км, понякога е почти точен.

hotblooded

Цитат на: moni74 в 28 Март 2013 13:47:20
Току-що заредих догоре, 48.43л за пробег 737км или средно 6.6л/100км при БК 6.4л/100км. Не знам защо, но понякога БК дава отклонение 1л/100км, понякога е почти точен.
Зависи колко близо е диаметъра на гумите до заложения в паметта на комп-а....

tropper

И това също, но не е само заради него. Ако беше само това, щеше винаги отклонението да е с точен кофициент - примерно 95%. И при мен понякога са близки стойностите, понякога разликата стига и до 2 литра.

Просто явно не сумират точни данни от впръскването, а горе-долу приблизителни.

moni74

С един и същ размер съм стигал до 1л разлика, и до абсолютно еднакъв показател на БК и колонка. И това е все на ОМВ, с еднакво гориво. Но има разлика при градско и извънградско, за това съм сигурен.

Alexi

моя борд винаги е "оптимистичен" ,показва с около 0.5/100 по малко

momo76

Аз пък мисля да махна първата цифра и да ми показва малко по приличен разход  :D (rofl)

Радко

И аз да напиша в темата. Миналия път на Сапарева Баня ми беше рекорда  - 15литра на 40км -> около 38/100  8)  :D Иначе извънградско пълна си прави 9,5-10/100 и това е  :-[

Backstage

Цитат на: Радко в 28 Март 2013 19:10:25
И аз да напиша в темата. Миналия път на Сапарева Баня ми беше рекорда  - 15литра на 40км -> около 38/100  8)  :D Иначе извънградско пълна си прави 9,5-10/100 и това е  :-[
Брат...ти да не караш шестак бре...бах тия петстин коня...мойта ако съм по чехли дава 6 навънка....

lazarkk

Цитат на: Backstage в 06 Април 2013 00:39:32
Брат...ти да не караш шестак бре...бах тия петстин коня...мойта ако съм по чехли дава 6 навънка....
Ти май некараш на алтернативни горива, камоли на обогатени смеси  ^-^

mike28

Колкото и сипя на моята - толкоз харчи, още не ми е връщала нафтичка.  :))
Инак по нанадолнище, на 5-та и по инерция - ми дава разход 0.0  ^-^ В диапазона 90-110 км/h с леко галене на газта и около 2000 оборота  - от 3,6 до 4,4, но това няма как да се поддържа постоянно. Грубо извънградско ми е 4,5-5, а градско е 6-7 л/100.

escobar

1.6 HDi понеже майка ми не си занулява борда, дава 5.6 среден за 10000 пробег. Тя кара смесено така или иначе.

Vesel

От около 2 седмици имам нова кола - Форд Мондео 1.8 tdci и вече 2 пъти и засичам разхода на дълъг път. Първия път за 500 км по борд ми даде 4,4 а реално излезе 5,7  ???  Доста се изненадах. Неприятно разбира се, но реших, понеже зареждам на различни бензиностанции и колонки, може да дава някаква разлика. При следващото ми по-дълго пътуване - 400 км. реших да заредя от една и съща колонка, за да е сигурен резултата. Втория път ми даде 5,1 по борд и 5,8 реален. Май не съм попаднал на кола, при положение че на дълъг път и дават разход по книжка 4,8,а съм чел съм и чул за реален разход 5,2-5,5. Но 5,8 хич не ми се понрави. А карах може да се каже пенсионерски. Единствено по магистралата със 120-130, иначе около 100.
Четох някъде мнение на колега, че първоначално Мондеото което си купил му давало висок разход, но като сменил маслото, му паднал. Чудя се дали би ми паднал разхода с друго масло. Сега съм с 5-40 Statoil - по думите на предишния собственик. И има ли смисъл да сменям маслото при положение че е сменяно преди 4000 км.

Bobi

Карай си с маслото, но занапред имай предвид, че твоето масло е 5-30!