Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Аз карам Мондеото само със скъпата нафта на ОМВ, вече 3000км направих. Но имам база за сравнение на ситроена - със старата скъпа на ЕКО беше добре, като я спряха с "икономичната" стигнах 10/100 извънградско. След като минах на скъпата ОМВ, и измих ФАП-а паднах до 7,5/100.

----------------------------

hotblooded

Зареждане до "откат" 10 км градско в Бургас, Бургас- София по АМ тракия със средна скорост 125 км/ч, 120 км градско в София, зареждане до откат, София-Троян, с отбиване до пещера "Съевата дупка", Троянския манастир, Троян-Ловеч-Троян, Троян - В.Търново - Шивачево-Сливен-Бургас - общо 1185 км, Общо сипани 86 литра гориво, налично гориво за още 233 км. Налично преди първото зареждане - за 70 км. приблизтелен разход 6,4... на борд - 6,5

Bobi

Не ви ли мързи да смятате, записвате и броите километри и литри? Аз го карам по просто - пълня до откат, въртя 100 км в града и пак до откат на същата колонка.

Последното ми засичане :6.7 л/100 км . Кара се само градско, главно вечер и сутрин при слаб или никакъв трафик.

Pyrhel

Аз пък градско с мондеото редовно си правя 12+... Ама както съм казвал и преди, педалът ми е аналогов - on/off (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

крака ти ако е като на оловния войник може :))

moni74

Цитат на: Bobi в 12 Януари 2013 21:55:38
Не ви ли мързи да смятате, записвате и броите километри и литри? Аз го карам по просто - пълня до откат, въртя 100 км в града и пак до откат на същата колонка.

А при мен е още по-просто - пълня догоре, карам докато остана с малко гориво и пак догоре. Качил съм една програмка за андроид на телефона и само нанасям зарежданията. Като имам време, ги прехвърлям в спритмонитора от подписа ми.

Alexi

аз и това не правя .. пълня за 80-100 лв като остане малко и карам ,колкото гори толкоз .. борда показва около 6 не съм го нулирал с месеци ..

Alexander

Алекси е най-прав! Борда показва и да го засичам и да не го засичам, все ще гори колкото си гори, няма да почне да връща!  :D
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Dundee

Цитат на: moni74 в 13 Януари 2013 11:10:19
...
Шпритмонитора вече има приложение за андроид, може директно там да въвеждаш.
Мен пък още по-малко ме мързи и пазя касовите бележки от зарежданията, както и всякакви бележки и фактури за части и ремонти.

moni74

Не знаех, ще го потърся.

thunder_go

Аз по-скоро да попитам дали 12-13 разход градско са нормални? Тук е голям сняг и средната ми скорост е 17км. :D Гледам в по-старите мненя, че има в порядъка 11-12, така че предполагам е окей. Извън града съм пушка. Бургас - Варна показа 5.3, Варна - ВТ беше към 5.8 :)
Горивото е лукойлско, че имам 8ст. отстъпка :)
newbie

moni74

Аз в Лукойл имам карта за 10ст, но спрях оттам. А за разхода - ето ти пример - Яриса е 1.0 бензин и последния път само на градско в Бургас даде 10/100. Карам го много малко обаче - до градината и обратно, все студен. Накрая направих 2-3 обиколки из Бургас, та взе че падна до 8/100 среден разход.
Смятай малолитражка, пък...

Dmitarcho

На мен ми се вижда множко това 12-13. Ако е автомат - съм съгласен, но за ръчка ...  Дали 115 кончета/вихрогончета са малко за това купе, и затова да дава такъв разход - някой колега с такъв мотор да сподели неговия разход. Мойте 130 катъра гълтат по 8 в града, като колата се кара предимно студена :(
Ръца Пръца

supertorr

Цитат на: thunder_go в 28 Януари 2013 20:41:23
Аз по-скоро да попитам дали 12-13 разход градско са нормални? Тук е голям сняг и средната ми скорост е 17км. :D Гледам в по-старите мненя, че има в порядъка 11-12, така че предполагам е окей. Извън града съм пушка. Бургас - Варна показа 5.3, Варна - ВТ беше към 5.8 :)
Горивото е лукойлско, че имам 8ст. отстъпка :)
Ще падне (fri)- 7.5-8.5 за градско и това което си постигнал за извънградско е ок

green_energy

Колеги, можете ли да ми кажете какъв разход ви дава градско 1.6 тдци при вас?

Bobi

Последното ми засичане беше 6.5 л. Но съм виждал и 8.5 л с предната кола миналата зима. Разходът зависи от десетки фактори.

green_energy

Цитат на: Bobi в 02 Февруари 2013 20:56:56
Последното ми засичане беше 6.5 л. Но съм виждал и 8.5 л с предната кола миналата зима. Разходът зависи от десетки фактори.

Здравей,

извинявай, че сбърках раздела!!!

Ти с 1.6 tdci ли си? Интересувам се пряко към този мотор.

ЕДИТ:   Да да видях с такъв мотор си.   Благодаря ти за информацията! :)

pantata

Хм, ония ден не бързах за никъде и моята антика го докара на 10 лв/100 км по маршрута София-Бургас, е на газ де, но все пак ударих миксера в земята :)) старах се да поддържам 100 км/ч и мисля, че успях. Но днес, Бургас-Димитровград си я продухах доволно, средна скорост по борд 125 км/ч и разход 11л/100. Муцка си ми е, пък макар и временно без емблема :))

TourneoRS

Днес заредих за да засека някакъв разход най- накрая . За пробег 676км дозаредих 51 л .. горе долу 7.5 се върза . Имам около 200км извънградско , останалото е само градско каране . Когато я напълних предния път , не можах да я обезвъздуша добре , отдушника на резервоара ми се оказа затлачен с боклуци . Сега съм го напълнил до капачката , да видим какво ще излезе щото 7.5/100  ми се вижда пак много за този дръгел  :D . Лошото е че доста време минава докато свърши , и резултатите са бавни .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

radikn

И моя крак понатежава значи.... :))
Около 9,5-10 л. в Пловдив, предимно студена - по 7-8 км. я карам сутрин и вечер.
Сигурно може и по- малко, на я имам отскоро и ...я карам по-неспокойно :D

mirofiestata

Днес засякох разхода на моята Фиеста 1.4dtci Стара Загора Поморие грацко Поморие малко после Варна там около 40 километра грацко върнах се в Поморие от там Ямбол грацко от там едно село до Ямбол и накрая вече  Стара Загора изминати километри 720  смесен цикъл ми даде точно 5 незнам дали е добре но това ми даде.

amplified

ХА!
Мислих си, че 'граЦко' и 'аЦко' са загинали през 90-те  ???

TourneoRS

Вчера заредих и след сметката пак ми се засече разход от 7.5/100 . Имам малко повече градско и доста напъни по светофарите , ама пак ми се вижда множко за толкова малък двигател . Имам и едно съмнение което все повече ме гложди , че са ми позапушени дюзите но ще го проверя по нататък .

Backstage

Цитат на: TourneoRS в 08 Март 2013 19:51:50
Вчера заредих и след сметката пак ми се засече разход от 7.5/100 . Имам малко повече градско и доста напъни по светофарите , ама пак ми се вижда множко за толкова малък двигател . Имам и едно съмнение което все повече ме гложди , че са ми позапушени дюзите но ще го проверя по нататък .
за този мотор 7.5 смесен разход е напълно нормално...а навън,около 6.5

Nebhotep

Карал съм ескорт с такъв двигател. При спокойно каране извънградско дава около 5, а градско около 7,0-7,5. Смесено 50/50 ми даде веднъж 6,5 л./100 км.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Backstage

Толкова де...колегата спомена "с доста напъни по светофарите" значи пак там някъде...нормално е да е толкова...

TourneoRS

Днес се наложи да заредя , стрелката беше в средата на червеното . Пробег 773 км , заредени 50л като този път изчаках пяната да  спадне няколко пъти защото пистолета изключи още на 44л . Тъй де върза се 6.5 /100 което по-се ядва от последните пъти . Наполовина ми е градско и извънградско пробега , но и при двата имаше изрязвания  (dwo)

ПП Трябва да черпите  ^-^
Не мога да разбера защо по бензиностанциите когато го зареждам всички гледат така  ??? :o ?

ceco.deyanov

Моята каляска е забила на 11.0 среден разход от три седмици.
Карам само градско и всяка седмица 20лв.
Е това нормално ли е?

escobar

На градско и дизел, и бензин си хапват.

Alexi

абе бензина доста повече от дизела .. 11 е твърде много за 2.0 дизел градско ..моя градски разход е около 8