Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Хубаво че писа за средната скорост, та се сетих нещо. при мен средната скорост не показва вярно. Занулих на ОМВ и карах по магистралата. За един час минах към 140км, което би трябвало да означава средна скорост 140км/ч. Да, ама не и според моя БК - той показваше 97км/ч.

----------------------------

Dmitarcho

На Отиване към Добрич, като бързах ... карах предимно със 140 км/ч .... как го е сметнал б.к., че средната ми скорост е била 85 км/ч .. само той си знае. На връщане карах предимно 110 км/ч .... тогава б.к. сметна средна скорост 75 км/ч
Ръца Пръца

pantata

Бих се съгласил, само ако не си спирал. БК отчита нулева скорост и я прибавя към средната.

Dmitarcho

Аз нулирах борда като тръгвах от Габрово за Добич, всичко беше на 99,9 /това за разхода/, за средната скорост не съм го гледал като го нулирам, в смисъл, като нулирам съм оставил б.к. да показва средния разход и там нулирам, но нали нулира всичко така ?!? Или така нулира само разхода, а средната скорост си стой ?
Ръца Пръца

Bobi

При мен се нулират поотделно. :)

Dmitarcho

Пак съм живял в заблуда :(
Ръца Пръца

Alexi

поотделно се нулират и при мондеото

tropper

Мда. Мони, вероятно си нулирал само разхода. Трябва да превключиш на "средна скорост" от лоста за мигачи и пак да нулираш, за да нулираш и средната скорост.

При мен стрелката на скоростомера нарочно лъже - показва с около 5-6% повече скорост от GPS, а средната скорост по БК е като че ли вярна или по-малка с 1-2% макс. Никога не мога да докарам на магистралата спредна скорост 140, въпреки че карам на темпомат със стрелката на 150 (GPS: 142км/ч).
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Dmitarcho

Преди малко си правих експеримент с тая средна скорос. Нулирах я, и тръгнах .... карах с 80 км/ч ... а б.к. отчиташе средна скорост 65 км/ч ... това за около 5-6 км. пробег.
Ръца Пръца

hotblooded

Ами докато ускориш.....  Засечи с хронометър за колко време изминаваш 5 км и пресметни - ще видиш че няма да има голяма разлика с БК

moni74

Цитат на: tropper в 30 Август 2013 15:40:42
Мда. Мони, вероятно си нулирал само разхода. Трябва да превключиш на "средна скорост" от лоста за мигачи и пак да нулираш, за да нулираш и средната скорост.

Мне, не съм. Занулявам и разхода, и средната скорост. Вече няколко пъти ми е правило впечатление, но сега карах с около 140км/ч колкото е ограничението, и след час видях показанията.

amplified

Аз занулявам в движение на темпомат със 140. Показва 140 първите 20 сек и след това почва да пада до към 130...

pantata

Трябват доста километри, без значение от пътя, за да се докара средна скорост над 100 км/ч. Аз лично за 3000 км (за два дни) само магистрали и движение на темпомат със 130 км/ч докарах 101 средна. Всяко натискане на спирачката или отпускане на газта влияе сериозно на средната скорост и е изключително трудно да се вдигне отново. Особено за пробег от 100-200 км е направо немислимо. Вижте формулата за изчисление и ще ви светне с колко стотин км/ч трябва да се кара за да се увеличи дори с 5 км/ч показанието, ако не е нулирано от доста време.

moni74

Добре де, ако за 60 минути измина 140км разстояние, средната скорост не трябва ли да е 140км/ч? Нали на това ни учеха в училище преди много години :)
Не става въпрос за кратък пробег, а точно за 1 час движение и изминати 140км.

hotblooded

Цитат на: moni74 в 30 Август 2013 21:45:37
Добре де, ако за 60 минути измина 140км разстояние, средната скорост не трябва ли да е 140км/ч? Нали на това ни учеха в училище преди много години :)
Не става въпрос за кратък пробег, а точно за 1 час движение и изминати 140км.
Принципно е точно така, но не съм имал щастието да измина 140 км без да натисна спирачки...

tropper

Аз залагам че Б.К. прави някаква грешка при интегрирането. Ако си изминал 140км за 60мин ако ще и да си ускорявал до 200 и да си спирал до 0, но ако времето за работещ двигател след нулирането е било 60мин и разстоянието е 140км, показанието трябва да е 140км/ч. Казвам грешка в интегрирането, защото наистина рязко намаляване и ускоряване влияят много на това показание, много повече отколкото е реално за средната скорост.

hotblooded, 140км без спирачки имаш шанс да направиш на Тракия от Ветрен до СтЗ ;)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

Ще имам след 2-3 месеца като няма движение....  сега все ще се случи някоя по бавна кола да се озове в лявата лента или някои да те "затисне" и да трябва или да ускоряваш или да удряш спирачки че да се прибираш в дясно...

Alexi

според мен борда си смята и грешката на километража щото като караш със 140 и стандартни гуми реално си най много със 135 .. аз както съм с по високи гуми показва 1:1 с ГПС-а

pAbLo

Досега на 2 коли съм засичал с GPS,разликата в показанията скоростомер - сателит е в рамките на 5-6км/ч.
S-max-a по скоростомер твърдеше,че карам със 190 а реално бяха 184 ::)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Dmitarcho

Я някой модератор да раздели темата :) Че се отплеснахте от главната тема ;) Иначе хубава дискусия стана ... б.к. ни лъже ... ние се оплакваме, че МП са измекяри :D
Ръца Пръца

Bobi

Искам да се похваля, че за първи път постигнах каталожния разход от 5.6 л/ 100 км в градски условия. Изминати 207 км и засичане пълно-пълно. Нафтата е от Лукойл. Голямо влияние оказва това, че колата се кара предимно сутрин рано и късно вечер и че половината софиянци все още ги няма. :)

Alexi

днес потеглих рано по работа ,имаше страшна мъгла .. като стъпих на магистралата занулих борда , карах 110 на темпомат + 30 градско из Варна ,после до Старо оряхово - Варна - Шумен ,общо 260 км ,разход по борд 4.8 :)

pAbLo

До Стара Загора и обратно,като на връщане карах малко по-бързо от ТИР,разход по борд 6/100 ;)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

hotblooded

Бургас Ст.загора 160 на темпомат от Ветрен до детелината - 7.0 по борд. На връщане 105 на темпомат - 5.0. Не мога да видя 4ка пред точката със 17ките :)

Nebhotep

София- Карнобат (АМ Тракия)-Шумен- Варна-Добрич и обратно по същия маршрут, общо 1169 км., по борд 6.2, по колонка 6,4. Около 75% от пътя се движех на темпомат, на магистралата беше настроен на 111 км./ч. Градско каране 7%, а на връщане по целия път от Варна до София имаше силен страничен вятър. Сам в колата и 50 кг. багаж! Средна скорост по борд 76 км./ч.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

moni74

Е кaк кaрaте толковa бaвно нa темпомaт? Под 140км/ч не ми се връзвa :)

Bobi

А на мен ми е интересно как постигаш разходи от рода на 5 литра с 160-180 :)

moni74

Последните рaзходи сa с бaвно кaрaне, че се возим 2+2 :) Инaче с високa скорост е aбсурд. Лятото се убедих в товa.

Иван Вълков

5 дни 3,89 литра нафта - 53 километра градски цикъл. Като за тия години си викам че е добре.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

amplified

Откак всичко е магистрала... си бало мамата!
Под 8.5 не падам... типичният разход вече е 9-10 извън града...