C какво масло карате фордовете си?

Започната от Alexi, 04 Октомври 2011 14:58:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Аз лично нямах представа, но предполагам е вярно, щом в магазина на ngt ми казаха, че всъщност маслото Форд Формула се произвежда от BP. Бях останал с впечатлението, че се прави от Кастрол.

Alexander

"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Alexi

то го пише и на тубата ако я зачетете

Bobi

lazarkk

Този път сложих GM 5w30 да видим колко ще се долива, на 10w40 малко се мръщи особенно ако е под 25-30градуса на студен старт.

momo76

Аз пък карам с HAVOLINE ENERGY 5W-30 и май съм доволен, то остана да съм недоволен като е на аванта. Като ми свърши кашона (4 туби по 5л.) ще му мисля.

Bobi

Нормално ли е маслото на колата да има цвят, както си е в тубата, когато съм го сложил и вече съм минал 300 км с него? На старата кола почерняваше за 10 км.

Alexi

не е много нормално .. наблюдавай си антифриза да не намалява

Bobi

На мен ми се върти друга теория- дали Формулата е наистина Формула ... Ще наблюдавам и ще пиша.

Bobi

За бой съм (hammer). Маслото си е наред. Просто не обърнах внимание, че го гледах нощно време на осветление от улична лампа. (baby)

Dmitarcho

:D :D :D Тъкмо взех да се притеснявам - тя каква била работата ;)
Ръца Пръца

escobar

Тези дни си мисля да сменя маслото на 10,000 километра.
Карам предимно градско - в жега, и в мраз, по 30-тина километра дневно. Студените стартове са ежедневие, а рядко я глезя с извънградско.

Очертава се да навъртя 10,000 километра от последната смяна точно преди зимата. При настоящите главоломни цени на горивата, 100 лева за масло ми се струват нищо.
Дали няма да е плюс да изкарам зимата с ново масло или е безмислено?

Харесал съм това масло - YACCO LUBE F 5W30
LUBE F 5W-30 е специално разработено за повечето двигатели на FORD, където спецификациите Ford WWS-M2C913-C, или Ford WSS-M2C913-B/A са препоръчани.
Отговаря на Ford WSS-M2C913-C (надвишава изискванията на Ford WSS-M2C913-B /  WSS-M2C913-A).
За моя двигател препоръчваните стандарти са за Ford WSS-M2C913-B.

Ще се радвам да чуя отзиви, въпреки отегчително дългия пост.

Bobi

Yacco е много добра марка. Аз преди търсех тяхно масло, което отговаря на фордовите спецификации, но нямаше. Явно е ново. Взимай смело, поне ще си сигурен,че няма да попаднеш на фалшификат - всичките им продукти се правят в един завод.

форд мк2

Аз като любител на 10w40 от Фордовското минах на едно английско Carlube. Не открих разлика в работата на двг. Познавам доставчиците, а и това което си купувам е спец. за дизелови двг - Carlube 10W40 Semi Synthetic Diesel Motor Oil

dontoni_ss

даите савет за маслото сега съм с ford formula 10/40 мисля да пробвам с 5/40 ще има ли някаква разлика за сега съм доволен от това масло него и харчи  ::)

Alexi

добре дошъл .. никаква съществена разлика няма да забележиш ,освен в цената

BIGFORDFAN

Слагай 5/40, ще му е по-лесно за разбиване зимата, а пък разликата в цената беше 55стотинки...

Иван Вълков

Цитат на: BIGFORDFAN в 19 Октомври 2012 21:38:26
Слагай 5/40, ще му е по-лесно за разбиване зимата, а пък разликата в цената беше 55стотинки...
(thup) Разликата е под - 5 градуса

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

ValkataFF

Колеги дайте съвет ,досега Фокуса го карах с Форд Формула 5w30-синтетик.Сега му предстой смяна и си мисля дали от същото да бъде или да го сменям(не марката ).Да кажем че за 13 000 км съм му долял 200-300 гр.Колата е към 250 000(но по километраж е по-малко ;D ).1.8 тдци .

HEKTOR

BIZOLL наливно  10w40   35лв + маслен  филтър  идеална цена. Вече  е на 4000км    без загуби   за първи  път  го  ползвам

VENTCI

Бих сложил  5w- 40  синтетично и хубав маслен филтър естествено

kurosawa9000

Предстои ми първа смяна на масло и поради тази причина влязох в този форум,но за жалост така и не можах да разбера това което ме интересува.Първото нещо което не можах да разбера е колко литра масло ми трябват за смяната за да знам колко да купя.2,3,4,5,10 литра,колко?С предишната ми кола беше лесно.Ауди 80, 3 литра масло 10w40, сипвам и забравям да го гледам до следващата смяна.Изобщо не го пипаше въпреки възрастта си(над 20 години) и повече от 500 000км пробег.Тук като ви чета писанията излиза,че трябва да си проверявам маслото на Форда поне веднъж в месеца.Сега последно - с какво масло е добре да се кара?10w40 или 5w30/40?

Bobi

Тази тема ще отговори на въпросите ти. Въвеждаш данните на автомобила си и ти изкарва какво масло и колко побира, на колко се сменя, масло за скорости, хидравлика и мн. други.

HEKTOR

Цитат на: Bobi в 20 Ноември 2012 17:55:50
Тази тема ще отговори на въпросите ти. Въвеждаш данните на автомобила си и ти изкарва какво масло и колко побира, на колко се сменя, масло за скорости, хидравлика и мн. други.
пич ти  ме изуми  за пръв път чета някой   който  е карал  80-ка да не му  гори  масло познавам поне 10  човека които  са карали преди   години  аз съм имам  2 броя   бензиновото   не му  го и смених  за 3000 км  през които го  карах     сръбна 1,5 литра  15w40  и дизелово 1,6  там  нещата бяха  да кажем нормални  600  грама за 8000 км

kurosawa9000

Вярвай ми.Седем години съм го карал този автомобил и никога не е пипал маслото.Купих го когато 16-годишен и го бракувах миналия месец,точно на датата и месеца на първата му регистрация.Умря точно на 23-тия си рожден ден.
А колкото по темата и зададените от мен въпроси бих искал да благодаря на Боби за дадения от него линк.Разбрах каквото ми трябваше.

HEKTOR

Цитат на: Bobi в 20 Ноември 2012 17:55:50
Колега     цъкнах  на този  линк  нещо има разминаване    и   то   голямо  понеже не съм сменявал антифриза    може би е на повече от 70000км а и не знам колко събира системата та въведох данните за МК1 мондео  за всички  флуиди    ми дава че  двигателя събира 5,1 л без филтър което не е  вярно . та ме съмнява че охладителната система събира 9,5 литра

TourneoRS

А колко му събира двигателя , гледах в няколко онлайн каталога и все толкова пише , за охладителната система също .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Bobi

Няма как да има разминаване. На мен ми ги показва с точност до милиграм.

HEKTOR

в книжката на автомобила  пише 4,5 литра + филтър макар че никога не съм наливал повече от 4,3л . така преди време  един  колега спореше за градския  разход че по каталог бил  8 и нещо   беше снимал извадки от руски сайтове та му  качвах  сникми  от книжката на автомобила

hotblooded

Колега, вкарвал съм се в такъв филм - по книжка пише 1, а дефакто събира различно количество масло. Беше за един Форд транзит - оказа се че щеката не е оригиналната :)  Докато работех в Пежо - на Партнер 1.9D имаше цяла серия коли които събираха половин кило от колкото пишеше по книжка - оказа се че имало 2 модела картер..... но в книжките не го пишеше.