C какво масло карате фордовете си?

Започната от Alexi, 04 Октомври 2011 14:58:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Иван Вълков

За мондео дизел за маслото го дават 5,1 литра общо. Вече веднъж източвах ново масло защото отиде над масимума. Та вчера гледах тубата(5 литра)  и имаше около 600 грама а на щека е малко над средата. Извинявам се за оф-а понякога в книгите има неточности, така че като сипвате внимавайте и поглеждайте щеката или белезите мин и мах

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

HEKTOR

Цитат на: Иван Вълков в 21 Ноември 2012 14:16:22
За мондео дизел за маслото го дават 5,1 литра общо. Вече веднъж източвах ново масло защото отиде над масимума. Та вчера гледах тубата и имаше около 600 грама а на щека е малко над средата. Извинявам се за оф-а понякога в книгите има неточности, така че като сипвате внимавайте и поглеждайте щеката или белезите мин и мах
Е    аз   правя 7-ма смяна на масло  на моето мондео и ви казвам  че   2мм по  максимума  така го пълня и  до сега повече от4,3 литра  не съм слагал  както и да е         това е извън темата

TourneoRS

Каталозите не са точни , на Пасата ми дават 4 л , което е 2-3 мм над максимума . Около 3.6 литра ми е нормалното наливане на масло . Имам на доста фирми сайтовете , ще им хвърля по едно очо да видя коя е най-точна .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

Имайте предвид, че тия данни са за празен мотор. И мондеото му дават 6 литра и първия път като ги напрасках отиде над макс-а и източвах :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Fuchs - на сайта дават за Мондео Мк3 2.0TDCI смяната на двигателно масло да е на 20 000км.
Но и пише, че маслото за хидравличната система е 1.8л, а моето като го смених взе 700-800мл някъде.

----------------------------

escobar

Ако се кара предимно на извънградско, 20,000 не са проблем, според мен. Те на доста коли произведени след 2000 го дават на 20,000 или на 1 година, което настъпи първо.

Pyrhel

Всеки си преценява, мондеото в гаранция беше карано с Мотул и сменяно на всеки 15к, след това почнах да сипвам Форд Формула и да го сменям на 10к. 5w-30 синтетика и двете, като и на 2та модела им дават смяна на 20к.

Имаше една много хубава тема с доста снимки във фишки.нет за маслата и смяната им, покуката беше, че няма значение дали са нови коли или стари, дали масла са хубави или лоши. Всички са лайно като се карат дълго.

G_o_c_e_v

Двигателя пълен празен по данни в таблица ми пише 5л600г с филтъра и до сега имам 6 смени на маслото, все по толкова ми гълта...
Ето какво съм си свалил от нета за 1,8 TDDI 90p.s.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Backstage

колеги някой знае ли какво масло препоръчва производителя за мондео мк2 2.0 бенз.мотора и да го сипвам ли ?
абе въпроса е да слизам ли от 10-40 ма 5-40 или друго?  принципно кво предписват за тая моторетка...някой горе писа че можело да ми потракват повдигачите с 10-40 и те си потракват на студено...

tropper

За всичките Zetec-и принципно е 5W30... и въобще май за всички съвременни фордовски двигатели с хидравлични повдигачи на клапаните.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Backstage

Не е ли прекалено тьнко тва масло за мойта

Иван Вълков

Цитат на: Backstage в 19 Декември 2012 14:37:37
Не е ли прекалено тьнко тва масло за мойта

Въобще даже, ако не забравя ще снимам книжката да се обедиш ;)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

Тънко, дебело, от Форд дават доста от бензиновите мотори след 2003-4та да се карат с 5w-20 :) Тия фокусчета, дето карахме на националната 2012-та са с 5w-20 :)

Backstage

начи съм се преебал свирепо с тва 10-40

Иван Вълков

Цитат на: Backstage в 19 Декември 2012 19:53:10

Чак пък зверски, 10-40 го дават като алтернатива, но препоръчват 5-30. Карай така а следващата смяна пробвай другото.

hotblooded

Цитат на: Backstage в 19 Декември 2012 19:53:10
В другата тема казах - по погрешка е наливано 10/40 вместо 5/30 - мотора си изкара 20 к км колкото е нормалната смяна и така и не разбра!

Иван Вълков

Малко със закъснение ето откъс от книжката на Мондео Мк2, както се вижда че при бензинови мотори няма разлика между 5w-30, 5w-40, при дизела разликата е само над 40 градуса. Сори за качеството, криво ляво се виждат и спецификациите на който трябва да отговарят маслата.

thunder_go

Какво масло ми препоръчвате за 2.0 TDCI 115 к.с. Доколкото четох, четох Ford Forumla F 5w30 A1?
Също така и колко ще ми е небоходимо? 5л. ще стигнат ли или да вземам 5+1
newbie

Alexi

zar

Цитат на: thunder_go в 20 Януари 2013 15:58:15
Какво масло ми препоръчвате за 2.0 TDCI 115 к.с. Доколкото четох, четох Ford Forumla F 5w30 A1?
Също така и колко ще ми е небоходимо? 5л. ще стигнат ли или да вземам 5+1

Имам същото Мондео като твоето ,както виждаш от топика.Моя двигател е на 72к км в момента.Формула Ф на Форд 5w/30 ACEA A1 B1 WSS-M2C913 A/B/C .Ako всичко ти е Ок по двигателя ти взима около 5,2-5,3 литра със смяна на филтъра разбира се.Аз лично си взех 2 туби по 5л едната я сложих в двигателя и долях от другата.И сега ще купувам само по 5л доливайки от другата туба.Инак преди когато се прецаквах да давам по 15-20лв в МП за 1л тубичка си спомням че ми трябваха около 200 -300грама към петте литра.е то зависи и с какви финанси разполага човек ;D . И смяната просто те съветвам да е на 10к км евентуално максимул 12к км.Тея дето ги разправят от МП а и пройзводите;ите не им вярвай  ;D
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

escobar

Смених на 14,600 и около 11 месеца с Yacco Lube F 5W30. Отговаря на спецификациите на Форд, поне така е написано. Излезе 80 лева маслото с доставката. Приятно впечатление прави, че се произвежда само в един завод във Франция и е купено директно от вносителя.
Филтрите купих Mann, а този за купето е Моторкрафт.

Няма промяна в поведението на колата, не чука, трака или пука повече или по-малко спрямо Форд Формулата. Разходът не вярвям да падне.
След смяна на консумативи реално усещам само по-добре духащо парно.

Наближавам 50-те хиляди и сигурно ще почна да сменям на 10-12 хиляди, защото я карам предимно градско, но ако колата се кара предимно извънградско и се слага качествена синтетика не мисля, че 15,000 - 18,000 са проблем.

На пролет ще сменя спирачна течност и свещи.

zlatistia

Цитат на: Bobi в 02 Септември 2012 11:57:10
На мен ми се върти друга теория- дали Формулата е наистина Формула ... Ще наблюдавам и ще пиша.
колега купих си от германия cougar маслото беше сменено но не знаех колко километра има навартено докарах колата на ход до бг навартях и 6000 км и го смених и маслото излезе супер все едно е ново та и маистора неискаше да повярва на колко хиляди е маслото.тоест аз мисля че е нормално да се искарва такова каквото е сложено

dimkaraganchev

BIGFORDFAN

Колеги, става въпрос за дизелов двг!

zar

Чисто масло на много километри особено ако е дизелов ДВГ  ама въобще не е добре  ;D Виж в твоя случай ,както е бензинов по съм съгласен макар ,че пак не е много добър признак. Няма да обяснявам защо,писано е много по въпроса.

dimkaraganchev

Чисто масло на много километри означава само едно - няма миещи добавки в него. А това означава, че е боклук. При дизелите най-бързо трябва да почернее, след това при бензиновите и най-бавно при автомобилите с АГУ.

zar

Цитат на: dimkaraganchev в 13 Февруари 2013 12:38:22
Чисто масло на много километри означава само едно - няма миещи добавки в него. А това означава, че е боклук. При дизелите най-бързо трябва да почернее, след това при бензиновите и най-бавно при автомобилите с АГУ.

И аз това имах предвид колега  (thup) Моето масълце например след първите 1000км няма нищо общо с това което е било ,когато съм го наливал.Печка какво да се прави  ;D

Радко

Аз се колебая за motul synergie 6100 15w50 за ОХЦто. Някой има ли мнение или пък да е карал с такова масло?
Ето и сайта: http://www.motul.com/bg/en/products/35?f[application]=139&f[range]=25

mirofiestata

Аз Фиестата 1.4tdci и сложих CEPSA 5x30 незнам дали е хубаво ма такова сложих кажете вие колеги  ако знаете

zar

Ами кажи малко спецификации на маслото а не само вискозитета и ще ти кажем дали става.За хубавото не се знае ,но ако се покриват спецификациите със изискванията на Форд и по-специално тези за твоя двигател ,защо да не е хубаво ;D Покарай към 500-1000км и ако е почерняло значи част от изискванията за миещите свойства ги е покрива.