C какво масло карате фордовете си?

Започната от Alexi, 04 Октомври 2011 14:58:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

recoba

От 40000км,слагам STATOIL LAZERWAY  W5 - 30 ,Шведско производство.Имат специална разработка за ФОРД,ОПЕЛ И VW-
Мотора работи,като часовник-сменям го на 15000.Прбвайте,няма да сгрешите.

zar

"STATOIL" не беше ли норвежка компания?Или аз нещо съм в грешка?А може и да имат производство във Швеция знам ли ;D Абе каквото и да е аз лично уважавам абсолютно всичко що е произведено в Скандинавия  (thup)
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

hotblooded

Цитат на: {REDNIKA} в 16 Март 2013 18:42:43
И само още нещо да кажа аз лично съм присъствал на теста при който минаха 200 км без масло това е истина Момчета и момичета ;)
А пробваха ли да налеят масло и да минат още 200? Кьорфишеци колкото искаш.... Има си прибваки към маслата които осигуряват мазане до 40 мин след изтичане на маслото - масово са се прилагали при хеликоптери които са били с твърда връзка между двигателя и винтовете, както и при всички военни машини. Но не значи че след като изкара 200 км без масло - двигателя после ще става за нещо. С тези прибваки и М10Д да налееш - двигателя пак ще изкара поне 100 км.  Но нищо от това не дава основание за предположение че това масло може да го ползваш между 80 и 100 к км, вместо 20 к, или 4-7 години вместо 1. Още повече че интервалите за смяна на масла се задават от този дето прави двигателя, а не от производителя на масла. Тези чудо-масла са същия ментърджалък като "хитра машинка смъква тока", "катализатора подреждащ правилно молекулите на горивото", "лосионите от които плешивците стават като Боб Марли и Стиви Уондър"....  Впрочем - участвал съм и в по зловещ експеримент - двутактова машина (Баркас) - щеше да ходи на отпадъци, въпреки че беше в движение - имаше малко бензин, за това карахме докато изгасне и с туба наляхме само бензин без масло - измина без проблем 50 км. Сигурно бензина е бил Polytron - специален :) Проблема стана когато се опитахме да го запалим час след това - беше затегнал двигателя. Подобна е и ситуацията с горката жигулка с която правеха експериментите..... Като изстине и вече не става за нищо.  С най-добри чувства -  (fri)

К.Методиев

За двутактова машина без масло и аз съм правил тест на чист бензин, изминах 80км, става въпрос за хонда 125 кубика, кофтито беше, че мотора затегна при около 120км/ч и блокира гумата, но както и да е когато истина мотора си запали отново и си работеше пак на чист бензин, оказа се, че е свършило маслото в казанчето.

В интерес на истината сипах му масло и кара близо месец и се разтропа мотора зверски, когато отворихме двигателя двата лагера на коляновия вал бяха заминали, единия беше с почти квадратни съчми, буталото беше надрало доста стабилно цилиндъра, сменихме лагерите сглобихме го и продължи да се движи дори и с надрания цилиндър, но е факт, че мощността му беше паднала, продадох мотора на приятел и до ден днешен си се движи в това състояние, над 8 години изминаха от тогава.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

{REDNIKA}

Да наливат маслото и карат още 2000 км не 200 км :) Този тест е пети пореден на тази кола така че нямам какво друго да кажа :)
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

whaaazp

A аз все си мислех, че тая тема е за последното масло което сме сложили...

ps
Последно взех Castrol Magnatec Professional A5 5W30 и май повече няма да сложа Формула от мястото... :-\

mike28

Понеже утре смятам да сменям маслото на моята, та днеска си разходих сложното тяло из магазините. Най-еФтиното 5w30 бе в Карфур, някакво тяхно си, ужким френско, на впечатляващата цена от 42,90 за туба от 5 л. Съмнява ме да има човек, който ще му свиди толкова, че да бодне на двигателя си такова масло. А колко масълце отива за двигателя от профила ми, 109 кончета + 1л за доливане?

Bobi

3.8 литра побира. Една туба от 5 литра ти е достатъчна.

radikn

Аз мисля че след като си купиш Форд се доверяваш и на марката на маслото...
Някой да са го питали в Мото Пфое какво масло да му сипят първоначално...?
Лично аз съм карал старото Мондео 3 пъти ( 30 000 км) с 5w30  Formula разликата е че турбината хич не се чува, усеща се само ;D

Само и единствено Formula използвам...

mike28

Офф...
В русенското Мото пфое стъпих само веднъж, останах потресен от професионализмът им. А дори не си бях вкарал колата. В другия форум някакъв градски изпищал, вкарал си Ескорта за обслужване, казали му едни цени, накрая изгорял с 800 лв.
И старата не съм, и тази надали някога ще я замъкна в лицензиран български сервиз. Но пък ходя само при няколко познати майстори, от които съм доволен. Жалко е, че са ни докарали до там, но сами са си виновни.

С маслото не правя компромиси, едва ли ще взема фордовското, както преди не вземах опелското, за 7 години с Кастрол и Тотал, Исузуто на вектрата не ми е създавало никакви грижи.

Pyrhel

На моята в МП гаранционно по желание е сипван Мотул, така че явно е възможно :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

supertorr

Ново 20 в МП- Днес ми пуснаха мухата, че 6-те литра масло там е 89лв. и аз веднага да проверя...
но нито е толкова / 132лв/, нито е познатата Форд Формула :o:o:o
Вече предлагали само CASTROL MAGNATEC
PROFESSIONAL 5W-30 на което е поставена и емблемата на Форд ??? Налично само в бутилки по 1л. че е по-скъпичко >:(

Alexi

то си има такъв Кастрол ,А1 отговарящ на спецификациите на Форд и има емблемка на него

supertorr

Да ясно, но изненадващо МП са спрели формулата / не им е вървяло/ или от това има повече нагрухтяване

Alexi

е как да им върви на двойна цена при условие че много народ взеха да го внасят ..

tropper

Цитат на: supertorr в 30 Април 2013 18:29:51
Ново 20 в МП- Днес ми пуснаха мухата, че 6-те литра масло там е 89лв. и аз веднага да проверя.......
А ти защо правиш такива глупости, пък после аз съм им пълнил гушите  :))  (fri)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

petrov_belota

Колеги ще ме посъветвате ли какво масло да капна на моя форд Focus mk1 99г.
Върви на бензин/газ ?

Alexi

varby

fixmein45

Знам, че е коментирано сигурно много пъти но да питам конкретно

Карам Фокус 2002 ТДДИ мотор който в момента е на 200 000. Питах тук там и всеки ми казва, да слагам 10w40, защото мотора бил вече на 200к и за това не бил за 5w30 което аз имах мерак да слагам.
Въпроса ми е има ли момент, в който мотора става на много километри и е нужно да се промени маслото или да си карам с 5w30

Bobi

Слагай си 5-30, не слушай кварталните легенди.

petermitkov

Преди 2 седмици смених маслото в ФотоМое - излезна 83лв (с 20% отстъпка) 6 литра 5w30 Castrol A.
Лошото е че пробката не я бях сменял миналите 2 пъти и реших да я сменя -айде 14лв за нова пробка :(
sapienti sat

Dmitarcho

Мда ... в МП маслото 5W30 е 14.50 лв. литъра като правят 20% отстъпка ;)
Ръца Пръца

supertorr

Къде ви ги дават тези цени. На мен ми обявиха 22лв. за 1 литър. Дори и с отстъпка 20% няма да я достигне тея цени???

mirohristov

Защо не си вземеш от NGT-то. Имат и 5л. туба и по 1 л. Цената на 5 л. е под 60 лв. и е ford formula.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

supertorr

Е то е ясно, че ще е от там, ама как не ги е срам да рекламират МП като евтиния  (bang) :D

Dmitarcho

Днеска бях в МП ... питах за масълце ..... Имаха Формула и Кастрол .. питах за колко харчат литъра и женицата ми каца - 14,50 лв. за литър 5W30 - не съм питал за кое от двете масла - но за мен няма значение ;)
А и не съм го казвал, с цел да им правя реклама, че са евтини . За една Биалетка ми искат 200 лв. :D
Ръца Пръца

supertorr

Е вече ми е ясно- разчистват Формулата. В МП Младост имат само кастрол.

Dmitarcho

Възможно е ;) Питах я, дали ще минават само на Кастрол. "Формулата е разработка на Кастрол специално за Форд, ще се продава и Формула". Но жената е много надоло в системата - може да не е наясно какво мислят началниците ;)
Ръца Пръца

petermitkov

Аз взех от ФотоМое защото НГТ нямаха масло от близо 1 месец и само ми казваха - обади се другата седмица, после обади се пак а колата се кара всеки ден ....
Иначе досега само от НГТ съм взимал масло Форд Формула Ф.

Форд Формулата мисля че пак е производство на Кастрол?
sapienti sat