C какво масло карате фордовете си?

Започната от Alexi, 04 Октомври 2011 14:58:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mirofiestata

И така маслото е със седните показатели acea A5/B5 acea A1/B1 ford WSS-MSCB13-C

zar

Цитат на: mirofiestata в 16 Февруари 2013 12:54:16
И така маслото е със седните показатели acea A5/B5 acea A1/B1 ford WSS-MSCB13-C
(thup) Става.При твоя двигател е подходящо за целогодишно ползване  ;D
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

Bobi

Поръчах си 4 литра от това: http://shop.yacco-bulgaria.com/index.php?route=product/product&path=95_100_82&product_id=112.

Надуха ми главата с Yacco и реших да го пробвам.

zar

Очакваме отзивите (thup)Пък ако си доволен и аз може да си поръчам по-нататък ;D

Pyrhel

Аз пък няколко пъти съм го казвал и сега ще го повторя. При положение, че англичаните карат по 6-700 000 км с Форд Формула без да са изпищяли, аз нямам против да сипвам от същото масло, хем е и най-евтиното от не-наливните ^-^
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

zar

Мдаа така си е.Най-евтиното и най-подходящото за "Форд". На предното си мондео пробвах с друга марка ,но бързо се върнах към F-Formula.

escobar

Аз съм със същото Yacco от 1 месец и 1500 километра, не намирам разлика с ФОРД-овското като шум, разход или поведение.
На Форд разфасовката е 5 литра и трябва да събирам остатъци от по 1 литър, за да сменя след 4 години :)

Както каза масларят, най-важно е да се сменя своевременно. И по 50 лева литъра да сипя, не вярвам да стане по-тиха или икономична.

TourneoRS

Днес го смених с  това на снимката .

Rock oil 10w40 strata .  На  пасата имам три смени с това масло , последните две от които са с 15W50 , на магистралата с педал на заварка много добре се държи  ^-^  .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Илко

Здравейте  колеги  нов съм  тук и  ме заинтригува  темата  за  маслото. Карам  Ford Esklort RS 2000 по каталог съм  го  гледал че е  10w40 бих  искал  да  споделите  впечатления  и  какво ми препорачвате   да исползвам тай като  скоро  мми предстой смяна. А  и още нещо  по колко  километра карате от  смяна  на смяна защото  някой  казват  8000  други 10 000. Благодаря  предварително
Илко

evgeni1

zdraveite,imam ford fiesta 1995, motor 1,3.kakvo e nai podhodqshtoto maslo za kola na tolkova godini/po vazmojnost si kajete vasheto mnenie i tova na zavoda proizvoditel/

Alexi

добре дошъл ,моето мнение е  ,че трябва да се кара с предписаното масло .. ако почне да го гори много се прави ремонт .. и пиши на кирилица :)

mahoki

Интересуват ме отзиви от масло texaco havolin 10w40 ,защото мисля да сложа такова на форделата -фокус тдди.
Дали е подходящо за моята количка?

TourneoRS

Защо си се спрял на него ? Някой познат го продава евтино или по принцип .

supertorr

Цитат на: mahoki в 08 Март 2013 19:03:07
Интересуват ме отзиви от масло texaco havolin 10w40 ,защото мисля да сложа такова на форделата -фокус тдди.
Дали е подходящо за моята количка?
Като цяло основно добри мнения имаме за "Формулата", която ползваме почти всички и многократно сме препоръчвали и като качества и като цена :)

Pyrhel

Аз пък почвам да се чудя дали Формулата, купена от NGT-то не не е ментак. Прекалено евтина е... За Опелското да не говоря...
Не че ми е проблем, че е евтина :))

TourneoRS

Формулата е на същото качество което предлагат и другите немски марки от среден клас . Аз се отрекох от нея откакто видях на едни и същи туби различни одобрения  :D . Едровата цена на едно 5w30  от средния клас започва от 45 лв на 5 л туба . Сами може да се убедите като разгледате в Ибей цените на този вискозитет масла .

mahoki

Изпада ми на по-добра цена и за това ме интересуваха мненията на препатилите ::).Иначе сега съм с формула 10w40 и съм доволен,но предстои  смяна.

TourneoRS

Точно за Халволин не мога да ти кажа мнение , но съм използвал Валволин 10w40 Дура нещо си беше , което си е някакво производно на Халволина  и не излезе читаво . Отделно мисля че е по-добре да използваш 5w30 .

mahoki

Благодаря,ще дам отзиви после!

escobar

Започвам с това, че съм манЯк и въпреки че мразя чисто теоритичните въпроси, кое е най-бибруталното масло 5w-30, което е достъпно на пазара?

Може би това?

Или това?

Bobi

Единственото бибрутално нещо, което би се усетило реално, е ударът по джоба. :)

Alexi

с тоя вискозитет няма "бибрутални" масла .. има такива ,които са за определен производител ,има и "универсални" .. Мотула примерно е на цената на Форд Формула ,само че му липсва спецификацията на Форд и не виждам причина някой да го предпочете ..

petarrs

Цитат на: Pyrhel в 08 Март 2013 19:39:06
Аз пък почвам да се чудя дали Формулата, купена от NGT-то не не е ментак. Прекалено евтина е... За Опелското да не говоря...
Не че ми е проблем, че е евтина :))

Е, и сега да си коригират цените нагоре  :))

beware of the monster

{REDNIKA}

Момчета аз карам с POLYTRON SAE 10W-40 но да ви кажа се замислям да сложа по тънко може би колата ще заработи още по добре замислям се следващата смяна да е с POLYTRON SAE 5W-40 като полусинтетиката я дават за 25 000км а синтетиката за 50 000км
http://www.polytron.bg/
POLYTRON
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

Pyrhel

Уха, перфектно. Дори и по-скъпо да е с 3-4 смени на маслото се изкарва жизнения цикъл на колата (thup)

TourneoRS

Мда де ,аз не съм чул още някой да е изкарал две три смени с 5w40 .

{REDNIKA}

TourneoRS

Според мен си чист фалш това масло , но си оставям мнението за себе си  ^-^
Поствам цитат от сайта им , ако прочетете внимателно какво пише , ще се усетите че са написали пълна глупост .

ЦитатЗащо 4-7 пъти по-ниска концентрация на износващи метали?

POLYTRON MTC прониква в структурата на метала при триещата му повърхност и преобразува много тънък слой от оригиналния метал в много по-твърд метал, който се износва много  по-бавно. Така ,,анализът на използваното масло" ще покаже 4-7 пъти по-ниска концентрация на метали.

Защо 4-7 пъти по-дълъг срок на експлоатация на моторното масло?

Съществуват две основни причини защо производителността на моторното масло се влошава с времето:
a. Проникване на изгорели газове от горивната камера в маслото през луфтовете между буталните пръстени и стените на цилиндъра.
b. Увеличена концентрация на метали в смазочното масло в резултат на процеса на износване.

В резултат на тези два основни проблема, в допълнение към влошаване качеството на маслото, с течение на времето по частите на двигателя, като буталните пръстени и буталата, се образуват твърди налепи, което допринася за ускорено износване и влошаване производителността на двигателя.
Ефектът от тези два проблема се намалява драстично при наличието на POLYTRON. POLYTRON разтваря налепите и полира и почиства частите на двигателя, включително буталните пръстени, с което им позволява да работят правилно.
Триещите се метални повърхности се ,,полират" и стават много по-гладки. В резултат на изглаждащия ефект, луфтовете между стените на цилиндъра и повърхностите на буталните пръстени стават много по-стегнати, като това води до по-добро уплътняване, което не позволява навлизането на изгорели газове в смазочната система.
Както бе споменато по-горе, тъй като POLYTRON спира процеса на износване, това води до много по-ниска концентрация на износващи метали в маслото.

Тъй като двете основни причини за влошаване производителността на маслото се намаляват драстично, срокът на експлоатация на моторното масло, съдържащо POLYTRON, се увеличава също драстично, а именно 4-7 пъти по-дълъг срок на експлоатация на маслото ...

{REDNIKA}

аз съм усетиh разликата който иска нека опита и той ще каже дали са глупости или не
Това е обяснението как действа MTC добавката за която е копирал информацията колегата
Тестове

{REDNIKA}

И само още нещо да кажа аз лично съм присъствал на теста при който минаха 200 км без масло това е истина Момчета и момичета ;)