Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Backstage

естествено че е много бе тия наред ли са?как ше дам 6 бона за 11 г. кола  ???

Alexi

то зависи от колата но за такова мондео определено не си заслужава .. поне да беше след фейса ..

mirohristov

Цитат на: BIGFORDFAN в 08 Ноември 2012 16:00:23
Mного са! Аз съм си намерил със същите екстри, че и комби, за 3 к лева, просто толкова си вървят...  ;D
За 3 000 лв. може само да се снимаш в него - да усетиш разликата!  ;D
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

BIGFORDFAN

Цитат на: Alexi в 08 Ноември 2012 17:02:12
то зависи от колата но за такова мондео определено не си заслужава .. поне да беше след фейса ..
За преди фейса - толкова!   :P

tropper

Чак "уникална" не е чак толкова... Няма подгрев на преден джам и ксенони с умиватели. Мотора е по-слабия 115к.с., а прави впечатление че автоджамбазина не различава фордов от опелов двигател (визирам CDTI). Цената е разумна, само АКО техническото състояние е идеално или поне много добро. Иначе - нищо особено.

П.С. Марто, аз ще те снимам в мойта и за 3лв, не за 3000  :D Комбитата са с около хиледарка по-евтини, може би оттам се бъркаш.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

BIGFORDFAN

Абе и на мен ми се въртеше в главата да му ударя 2к лв на капака и да им се радва... мерси за съвета, Тоше!  :))

TourneoRS

Аз забравих да се похваля , не купихме Форда защото харесахме един Спринтер 311 CDI 2000 г  с десен волан . На 200 000 мили е надявам се да няма клопки . Беше регистриран , с винетка , застраховка , има само една средно голяма шупла на предния прозорец . Вътре  е много запазен няма съдрано, разпрано , отвън е пръснат обаче , причината предполагам е тръгнала ръжда  :D . Но за 6500 толкова , радва ме засега че даде нисък разход около 8 /100 но все още не е тръгнал на редовна линия и е рано да се радвам  8) . Следва обслужване във вторник , слагане на рафтове  и т.н. Исках да е Форд  , но такъв модел който търсех за две седмици не намерих  >:( . Дълги и високи бази с единична гума са доста редки или ако ги има са коптори .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Bobi

Честито! 311-ката е много корава машина! Желая ти много безаварийни километри!

Иван Вълков

Честито, Спринтерите са много приятни машини за каране. Само нафта да му слагате - и внимавай че  са малко капризни към горивото. Честито

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Иван Вълков

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Vasilev

Глупаците са качили снимки на книжката - 13.7.2011 - 150000 км. По обява 138000  :))
"Километрите са реални а ! ! ! НЕ ПРЕВЪРТЯНИ! ! !"

Alexi

пфф .. те за това масово ги крият книжките .. колата е въртяла по 35к на година с 1 масло .. горката кола ...

hotblooded

Цитат на: Alexi в 25 Ноември 2012 22:15:54
пфф .. те за това масово ги крият книжките .. колата е въртяла по 35к на година с 1 масло .. горката кола ...
На пежарките с 1.6HDi го даваха първа смяна на 15к и след това през 30.....

Alexi

мда за това са известни със строшената си на 100-150к турбина ..

Pyrhel

Хах, кой ги дава на такива пробеци, Lexia-та като я закачиш при сменено масло те пита дали си турил Лонг Лайф или евтино, като най-големия пробех преди смяна беше 20к. Верно, колко даваше Лексията за нормално масло като км?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Alexi в 25 Ноември 2012 22:37:12
мда за това са известни със строшената си на 100-150к турбина ..
Имаха проблем със "щорите" на променливата геометрия - веднъж ги намерихме забити в катализатора

Alexi

аз до колкото съм чел от смяна на масло на 30к се запушват магистралите на турбото щото са тънички и то остава на сухо

hotblooded

Цитат на: Alexi в 25 Ноември 2012 22:49:34
аз до колкото съм чел от смяна на масло на 30к се запушват магистралите на турбото щото са тънички и то остава на сухо
1.6 като излезе в началото беше много "нещастен" двигател, поначално (лично мнение) - компановката при 307 е сбърката - турбото няма място отпред, между двигателя и радиатора. Не помня добре, но мисля че това турбо нямаше и охлаждане, и при предимно градско каране - има условия за бързо съсипване. Това за 30к не си го измислям - така излезе по infotec-а на Пежо. В интерес на истината СФА правеха първата смяна при всички модели на 2/3 от пробега предписан по infotec. След време може и да е излязъл бюлетина с намаляване на сервизния интервал. Аз напуснах февруари 2006та, до тогава масовия проблем беше дефектирането на демпферния маховик при 307.

moni74

Цитат на: Vasilev в 25 Ноември 2012 21:42:11
Глупаците са качили снимки на книжката - 13.7.2011 - 150000 км. По обява 138000  :))
"Километрите са реални а ! ! ! НЕ ПРЕВЪРТЯНИ! ! !"

То и на моето Мондео първите снимки бяха на 180к километража, а в обявата 112к. След това ги смениха и вече колата беше на 112к "реални" :)
В интерес на истината намерих един италиански документ, където на 10.05.2010 са сменяли зимните с летни гуми, и пробега беше 114к. Така че 180к ми се виждат реални за 10.2012г.

Цитат на: Pyrhel в 25 Ноември 2012 22:45:53
Хах, кой ги дава на такива пробеци, Lexia-та като я закачиш при сменено масло те пита дали си турил Лонг Лайф или евтино, като най-големия пробех преди смяна беше 20к. Верно, колко даваше Лексията за нормално масло като км?

На моя Ситроен С8 2.2HDI му пише в книжката, че маслото се сменя на 30к при нормален режим на работа, или 20к при натоварен режим на работа. Като се има предвид хубавите ни и чисти пътища, и прекрасния дизел по бензиностанциите, аз го сменям между 15к и 20к. Зависи кога ще намеря свободно време. Маслото по препоръки е 5w40, като досега карах с Total Quarz 9000. За пръв път последната смяна сложих Total Ineo 5w30, като мисля да го сменя отново на 20к.

----------------------------

ivo dimitrov

моля за помощ и съвет за фокус 99,00г 1.6  101 безин имали проблеми този модел, имам макар и скромни  познания за модела, че  има заводски проблем с прегряване на двигателя т.с. с термостата(инфо от форуми)скъпа ли е подръжката  разхода на гориво,как му се отразява АГУ разход на газ ,какво се сменя задължително и колко пари струва имат ли проблем зимата ,ходовата част здража ли е и всичко което може да ми е от полза предстои ми покупка ПОМАГАЙ ТЕ  от 2 3 места ми казаха че имали мн приатен разход и на бензин и на газ около 10  газ градско и 6  извън гр.  нещо кое то ми се стрва малко пресилено или наистина е така и защо толкова ги кахарят тес фордове че нестават за нищо....... :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\благодаря предварително

hotblooded

Добре дошъл, остави ги хейтърите - в България всичко различно от BMW 3ка и Гоуф "нестава за нищо"!
Прочети това
Не е зле да даваш линкове към обяви за коли които си харесал тук
Като цяло за Фокус 1.6 - като търсех кола - пробвах 2 фокуса 1.6 - спънати са, общо взето "вървят" колкото една Астра 1.6/75 коня. Но това е субективно.  Друго - особени болежки нямат, страдат най вече от връщан километраж  (hammer), газ - препоръчвам ти газов инжекцион със система за мазане на клапаните.

ivo dimitrov

http://www.cars.bg/u883518   ,http://www.cars.bg/u878633,     http://www.cars.bg/u872268,     http://www.cars.bg/u862791,      http://www.cars.bg/u847606,     http://www.cars.bg/u868072     , НА това съм се спрял др седмица тръгвам на оглед МНЕНИЯ

moni74

Много се изненадах, като видях две от обявите в бележника ми от cars.bg че са с увеличени цени:

Ford Mondeo 1.8 TDCi 2009 от Мото Пфое. Бях си го заплюл, дори проведох доста разговора с тях. Но последствие реших да търся Мк3. Преди 6 месеца тази обява беше 18890лв, сега малко е вдигната. Като се има предвид, че колата е от тези на веригата "Плюс" които върнаха на МП и стоят там от година-година и половина, вместа да свалят зените МП ги вдигат ?!?

Ford C-Max 1,8 TDCI 2007 - това беше друг от избраните за оглед.... но преди цената му беше 10900лв. Сега е само с 2 бона отгоре ?!?! Не намирам логика, освен ако джамбаза равнява цената по МП.

Alexi

тия номера ги правят да има да смъкват на място .. друго си е да му чупиш 1500 лв примерно и да си заминеш мислейки си колко си хитър :)

moni74

ОК, ама на МП тези мондеота им стоят вече доста време. С всеки изминал месец цената им трябва да пада, дори с малко да е. Не може една година и половина да стоят на една цена, и накрая да я вдигнат с 300лв примерно. Все пак едно е да купиш двегодишна кола на 100к км, друго е да купиш такава на 3г и половина.

mitakinen

Калкулират и цената на платения паркинг вътре за година и половина. Да не са будали, че да правят подаръци :)

Alexi

тия мондеота като се появиха бяха на 1 година и на по 100-115к км .. не знам къде и за какво са карани но стартера им ще е като нов :))

moni74

Били са ползвани от веригата магазини  Plus. Аз говорих с един пич, продаваше такова Мондео на изплащане. Карал го е година след като го е взел през МП. След като тия се отказаха от бизнеса в България, са върнали колите.

hotblooded

Преди година цените на МП бяха доста по ниски. Щом имаше Мк4 2.0 бензин 2008ма на 112 000 км за 15 990, смъкнаха я на 15 490 и се продаде на другия ден. Сега са с по 1000-2000 отгоре.

Чебурашка

И сега има коли на сравнително ниски цени,вероятно с нещо за смяна
Ford Mondeo 2.2 6990
Фокус 2.0 тази пък е с газ на малко километри,странно  ::)