Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Вижте тази обява, искам да попитам какво точно е имало над централната конзола? Да не би колата да е била заводско такси?

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexander

Само по цвета можеш да разбереш, че е била немско такси!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

BIGFORDFAN

То хубаво, ама той търгаша и при 3 бона кеш е над 500 кинта напред, бъдете сигурни! Ако колегата няма много опит с пазарлъка е нормално да се навие на ''добрата'' отстъпка от 200 лева, но със сигурност ще я даде за 3к, това е Форд все пак...

amplified

Пише Rent-a-car... може някъв брояч да е имала  :D

hotblooded

Зависи и колко са "гладни". Ако ще заминава скоро да вкарва коли - му трябва кеш и свалят. Сваляли са ми 400 лв (от 6400  на 6000 само защото поисках ключовете... "Ако си сериозен и носиш парите - давай 6000 и да ти давам документите")  Ако тая седмица е продал 2 коли - не е гладен и се прави на велик. Като се връщаш втори или трети път за една кола - вижда че ти е харесала много и по трудно сваля. Ако колата е наистина хубава  и няма забележки - има хора които се дразнят че се опитваш да ги счупиш...

Alexi

road runner

Отивай с 3 бона ,тропни ги на капака и му кажи ,че има още 2 дето си харесал на тази цена ,ако почне да ти се прави на "велик " дигни се и зи заминавай ,дай му телефона ти да ти се обади ако размисли и бас лова че до 2 часа е твоя :) А дано де ,дано си заслужава :)

Alexi

мен един собственик на автокъща ми е казвал - човек с пари не се връща :)) така че отиваш с парите и я взимаш .. един приятел така за 100 лв не си даде колата която продаваше ,след време я продаде за много по малко като през цялото време съжаляваше че отървал човека ..

Vas

Преди 5г. когато си харесах астрата пазарих я, оставих му капаро и си тръгнах.
На другия ден когато я регистрирах в Кат прибирам се и няма резервната гума! Умрях си от яд, но вече беше късно и не ми се занимаваше с глупости

nov_4len

В тия дъждове не съ ходил. Само ме притеснява да няма проблеми по токовете защото аз тоя проблем го ядох на моето ДеУ. Като цяло тия дни мисля да отида и да му предложа 3100 макс и да я зимам

road runner

Приготви си 3 в единия джоб и 100 ( щом искаш да дму дадеш толкова ) в другия . Кажи му че даваш толкова ,ако се навие навие :)

TourneoRS

Обявите вече не са активни  8)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

такъв транзит съм карал около 160к км .. 2.5д е здрав дуракоустойчив мотор ,сравнително икономичен но адски шумен, ако е поиздухан зор пали зимата ..

TourneoRS

На мен ми трябва обем , не много голяма товароносимост , шума грам не е проблем . Ако видиш стария 310 какво беше  :D , притеснява ме задното предаване през зимата , особенно Фордовете са цигу мигу тогава .

BIGFORDFAN

Alexi е напълно прав за Форда, зимата са малко нестабилни наистина, но който и да е бус на задно с малък товар е така, а пък Ивекото, повярвай ми е еталон за буксуване зимата. Има и Транзити с тракшън, но тези двата не са такива, а и аз не ти препоръчвам Англичанки, за мен не си заслужава разликата в цената.

nov_4len

Да кажа 4е испуснах форда, като се върнах от провинцията форда вече го нямаше

hotblooded

Значи не е бил твоят.... Да не ти дреме, коли има доста, остава да намериш твоята!

BIGFORDFAN

Боже, това да ти е проблемът, аз пък намерих други два в София които също много си заслужават, само парАта в джоба и си ти!

TourneoRS

Ако видите нещо подобно на това от снимките по-горе може и на мен да споделите  8)

BIGFORDFAN

TourneoRS

Утре ще се разбере кой ще бъде , май Старозагорска булка ще е ама не се знае докато не я видя на паркинга . ^-^

krs78

Здравейте!

Търся си първа кола и вълнението е огромно. Бюджетът е до около 7000-7500 лв. (няма как да е нова), искам да е от 2004 г. нататък, 4/5 врати, поне 90 коня, с климатик, ел. огледала и ел. стъкла (но тези неща май ги има всяка кола след 2004 г.), евтина или прилично скъпа поддръжка, да не прави чести и досадни проблеми (да, като цяло това си е и до късмет). Отначало мислех да не е много голяма, но после взех да си мисля, че може и нещо с по-приличен багажник, защото колата ще се използва основно извън града за пътувания. Естествено наясно съм, че за тези пари, не мога да очаквам чудеса от кола втора ръка. Искам просто да е прилична, комфортна, да вози добре и да съм като цяло (много) доволен.

Няколко търсения в най-популярните сайтове за коли, при зададени моите критерии, бързо показаха, че изборът ми не е голям - Рено, Пежо, Форд, Ситроен, Шевролет, Сеат и някои други. От всички тях си бях харесал марка и модел, но четенето по форумите и приятели ме разколебаха. Премислянето на всичко отначало, ме довя до марката Форд и по-конкретно моделите Фокус и Фокус C-Max, за които като цяло мненията са много добри.

Така започнах да гледам обявите за тези модели. Бях решил да гледам само бензинови коли, защото исках да имам възможността да сложа ГИ при тези цени на горивата, въпреки че и за ГИ мненията са много противоречиви. Така попаднах на един Форд Фокус С-Мах 1.8i 16V за 7500 лв.  от 2004 г., бензин с ГИ, 120 кс., ван, с всякакви там еърбеци, ел. огледала, ел. стъкла и т.н., т.е. всичко, което ми трябва. Няма да скрия, че почти се влюбих в тази кола още от снимките. Не знам, може би ви се е случвало просто нещо да ви плени ей така, дори да усещате, че излиза малко или много извън първоначалните критерии.

С един приятел отидохме да я видим преди няколко дни. Оказа се по-голяма от очакванията ми и това отначало малко ме смути, защото ще ми е първа кола и не исках сякаш да се хвърлям на нещо голямо, но като огледах колата отвън и отвътре, бях като омагьосан. Изглеждаше още по-добре отколкото на снимките. Отвън е с дребни драскотини, които мисля са нормални за кола на такава възраст, а и не ме подразниха въобще. Отвътре беше адски запазена, поне аз не видях нищо забележимо. Като първи оглед така се вълнувах, че може и да не съм гледал твърде добре, а и нали по принцип не разбирам и гледам с окото на лаик, но усещането беше върховно да си представям, че този звяр е мой. Освен колата, хареса ми и това, че момчето от автокъщата въобще не ни досаждаше, само чакаше нещо да го питаме, а и беше млад, а не някоя гоУяма мутра, която да ни надуе главите (което не значи, че не е мошеник, но пак си е нещо). Запалихме колата, при което се усети някакво закашляне, в смисъл колата потрепери. Момчето от автокъщата ми каза да дам газ и аз дадох и после бързо пуснах газта, след което колата бързо се успокои и продължи да работи равномерно. Стана много набързо и не му обърнах внимание, но моят приятел, който също я хареса иначе, това малко го притесни. Видяхме и багажника и газовата бутилка и двигателя набързо, защото не разбираме. Колата не е регистрирана и когато попитах за тестово каране, ми казаха, че няма как - само на техния паркинг, който е малък и с коли от двете страни и в центъра му остават 10-тина метра за каране, което е нищо. С това огледът приключи засега. Казвам засега, защото моят приятел има приятел, който работи в сервиз и срещу известно заплащане, може да я погледне на място, а ако му позволят, може дори да я вземе в сервиза си и да й направи пълна диагностика. Ако не позволят - ще ги отсвиря веднага. Много ще разчитам на него да я огледа подробно, затова и невъзможността да я покарам не ме притесни толкова, както и потреперването й при запалването. Все пак, ако се спра на колата, ще се опитам да измислим нещо за някакво тестово каране.

След огледа, отидох на гости на това приятелче, с което я гледахме и той съвсем небрежно отвори сайтовете за коли и изнамери няколко Форд Фокус и Фокус С-Мах дизели за много по-малко пари, като дори имаше и за 4500 лв., пак всичките от 2004 г. нататък. Това съвсем ме обърка и постави нова дилема - бензин или дизел? Много силно впечатление ми направи това, че от да кажем 20 обяви, към 17 от тях бяха дизел и само 2-3 - бензин.

След всичко това, ето ги вече и въпросите ми:
1) Добър ли е този бензинов двигател 1.8i 16V 120 к.с.?
2) Как ви се струва количката, цената и параметрите й? Аз си мисля, че като за тази кола и фактът, че е с ГИ, цената е добра (естествено ще искам някакво отбиване от цената, ако реша да я купя, надявам се на 7000 лв.)
3) Какви са разликите между Фокус и Фокус С-Мах, защото има и изгодни Фокуси (и те предимно дизелови), а и са по-малки?
4) Цени от под 5000-6000 лв. за дизели след 2004 г. не са ли малко подозрителни след като навсякъде в нета пише, че дизеловите коли са по-скъпи от бензиновите? Тук във форума, който изчетох снощи, почти изключително само за дизели се говори?!?!

Реших да се допитам за мненията ви, защото хем тази кола ми е постоянно в ума, хем излязоха доста по-евтини дизели, хем ми е само първи оглед. Много се изкушавам направо да викна майсторът да я види, но се чудя дали не прибързвам. Идеята ми е, ако аргументирано ме откажете от точно тази кола или С-Мах, няма смисъл да викам този майстор да я гледа. И въобще, каквото можете да споделите, нещо, което ви е хрумнало покрай написаното, ще ми бъде много от полза да се ориентирам.

Благодаря предварително и желая много безаварийни км с Форд! :)

Alexi

добре дошъл ! не си показал линк на обявата ,но ще те посъветвам тоя ентусиазъм да го охладиш щото точно такива чакат и ще ти набутат някой кош .. италианка с газова - недей .. там се слага газ при над 50к на година .. сам ги смятай .. инак модела е сполучлив ,мотора също няма съществени слабости .. ако решиш да вземаш намери някой който разбира от коли да я огледа ,и трябва да се покара .. като не може - да си я държат

Marlboro

Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

krs78

Това е да. Знам, че не е на 86000 км., но пък нали е важното автомобилът да е добре поддържан, а не толкова на колко километри е, а и аз за момента сякаш не мога да се реша на дизел, а няма много предлагане на бензинови фокуси. Затова се чудя какво да правя с тази кола и дали да не я мина на преглед при майстора на моето приятелче - току виж казал, че е добра. Както и да е, ще го мисля. Благодаря.

Alexi

изглежда запазена ,цялостно е пръскана на живо ще стане ясно дали добре или зле .. това за км са горублянски митове .. ако е на 400к чакай да е добре мотора колкото и да е поддържан е за основна ревизия ..

Иван Вълков

http://www.cars.bg/u832158
Заслужава ли си 6к за 10 - 11 годишна колица. На мен ми се виждат доста въпреки екстрите.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

BIGFORDFAN

Mного са! Аз съм си намерил със същите екстри, че и комби, за 3 к лева, просто толкова си вървят...  ;D

Bobi

Тази тафтология на думата "уникален" ми идва в повече...