Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Проблемите не са от TDCi или TDDi, проблемите са от това колко пъти е ходила до луната кола на 10-12 години за 3-4 хил лв и как е била обслужвана. TDDi е по-дуракоустойчивия двигател, малко по -спънат е, но върши работа. При него също има рискове ако не внимаваш: демпферен маховик, може да се наложи рециклиране на горивна помпа, смяна на водна помпа, демпф.шайба на колянов вал, обтегач на ремъка. Колата която ще купуваш трябва да пали от раз (след подгряване), без странни шумове, от към двигателя да не се чува нищо освен дизеловото тракане - никакви метални шумове и прискърцвания. След запалване трябва да работи равномерно, без видимо сиво или синкаво пушене. Двигателя е с агренажна верига във всичките си изпълнения (90 и 115 к.с.), задължителен отглед в доверен сервиз и задължително пробване на по хубав път преди да броиш парите. За предпочитане е да си купиш регистрирана кола (с номера и ГО за да може да я покараш 10-15 км или до сервиз), за да не се окаже че има нещо нередно в документите (не е задължително да е крадена за да имаш проблеми). Има тема специално за избор на Мондео Мк3 в раздела за "Ford Mondeo". Ако попаднеш на хубаво "обзаведена" бензика 1.8 или 2.0 - слагаш едно АГУ (инжекцион) и пак ще си на разхода на дизляка...

Alexi

-тази първата ,на Милчо е продадена ( хората не спят )
- приятна машинка изглежда запазена ,много малко екстри
- високо оборудване но комби ( те са по евтини по принцип ) ,ТДЦИ от първите преди фейса е много рискована покупка
- тази има спортен пакет ,свежичка като за продаване ,няма климатроник ,важи горното за тдци
по снимки толкоз .. трябва да се чуе мотора ,диагностика ,да се види как е ремъчното задвижване че е към 800 лв там карантиите ,дискове накладки окачване тоя клас коли нищо не е евтино ..

opavlov

http://www.cars.bg/u962332

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11361978517769252&f1=details&slink=2jzz8f тази доста ми харесва

за окачването неможах да намеря инфо..ако можете да помогнете може и на ЛС.

Моля предложете и вие нещо..

Bobi

Втората кола няма смисъл да я гледаш. По състоянието на кожа, волан и пр. - няма начин да не на под 400 к.

Гледам, че си от София, защо не дойдеш на някоя от срещите, има изобилие от Мондеота и разбиращи хора. Мисля, че може да се окаже доста ползотворна среща за теб.

opavlov

Alexi

пак ти казвам недей гледа Мондео с TDCI мотора за 4к ще изгориш ..

opavlov

amplified

Щом е 2001-ва е 2.0 TDDi
1998 cm3   85 kW (115 hv) @ 4000 r/min   280 Nm @ 1900 r/min   2001–2003

valeri1972

Цък
Колеги, може ли мнение по тази обява....поне на първо четене.....мой близък си търси Фокусник.....благодаря предварително

tropper

Аз бих проверил по VIN-a кои от следните неща са фабрични:
- Спортен волан
- затъмнени стъкла
- двузонов климатроник  ??? - не знаех че има на Фокус
- ST-халогени на предната броня

Иначе изглежда лачена.

За маховик и обтегачи сам си знаеш, че трябва да се проверят на място.

Километрите дали са реални за Германка - Божа работа.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

mirohristov

И аз мисля, че трябва да направииш проверка по VIN-а.
А за другото на място.
Ако искаш да се организираме и да ходим да я видим?
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

valeri1972

Чакам да му се обади/някакво момче/ - нещо ме съмнява......не можел да отвори капака :'( :'( :'( ::) ::)....ще държим връзка и може да направим едно "джумбуре"....както ние си знаем :))

Alexi

тая кола се продава поне от половин година ,което е подозрително .. км няма как да са реални на тая цена ,по скоро поне 100к отгоре .. огледайте я добре за удари .. "спортен мулти волан " няма ,но това е нормално ,трилъчевия волан минава за "спортен " по автокъщите .. всеки климатроник на Фокус е двузонов ,еднозонови няма - за сметка на това рядко се среща като екстра .

amplified

Само да вметна... на фабрично затъмнените коли не им се виждат реотаните ;)

GnDrBoris

Здравейте,
Собственик съм на два форда - фиеста 1996 1.6 88 hp и фокус 2001 1.6 101 hp. Семейството се нуждае от по голям автомобил и естествено съм се спрял на мондео мк3 комби. Тази обява в Мобиле ми се струва интересна.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11368262505417457&f1=details&slink=33kv3r
Какво мислите за автомобила?
Благодаря

Bobi

Здравей и добре дошъл, колега! Колата изглежда добра, но имам много лоши впечатления от тази автокъща.

GnDrBoris

Благодаря за бързия отговор.
Какво имате предвид под лоши впечатления?

moni74

Колата изглежда добре, но надявам се не мислиш че пробега е реален? Иначе и аз знам за един отрицателен отзив оттам - набързо стегната кола, колкото за продажба.
Моята беше обявена на 112к, на снимката обаче пишеше 180к. Когато отидох да я взимам, показваше 112к :) Питах джамбазина защо така пише - той вика на колко искаш да я направя, за да я продам... Колегата Заро я погледна с неговата джаджа - сега би трябвало да е на реални 214к. А по километраж е на 123к. Кое е истина, кое лъжа - все ми е тая.

----------------------------

Bobi

В близките 2-3 години съм гледал около 4-5 автомобила ( за мен или познати) от тази автокъща. Евала им правя на козметика, голям магьосник е, но всичките коли бяха много зле - със сериозни удари или със сериозни предстоящи ремонти. Не казвам, че няма и читави коли, просто аз не съм попадал на такива в тази автокъща.

mitakinen

АЗ си бях купил един ескорт от тази автокъща. Лъснат, направен и след няколко месеца ми изпили нервите от проблеми. Големи измамници са, но като всички джамбази у нас. По-добре търси кола от частно лице
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

GnDrBoris

Салонът и е много запазен. Воланът в захабен от ляво и кожата на скоростния лост има съвсем дребни дефекти. Спирачните дискове са зле. Запали от раз, но като че ли имаше вибрации в купето на празен ход. Мисля да я покарам следващата седмица.

Bobi

А, ама ти си я гледал... Както казах, на снимки колата изглежда страхотна. А и този двигател е невероятен, ще останеш очарован. Но съм резервиран към тази автокъща, а и към джамбазите като цяло. Но това си е мое, субективно мнение. :)

Това с вибрациите - има вероятност да е от маховика, тествай хубаво преди (ако) купуването.

GnDrBoris

Гледах я, но не съм голям експерт. Карах една друга преди известно време  с мотор 2.2, 155 кс и доста се впечатлих. Цветът също е интересен. До сега не съм виждал такава.

VENTCI

Според мен е хубаво по-подробно да го разгледаш този автомобил, а и задължително трябва да го караш и да знаеш, че дето се вика трябва наистина да дърпа яко  ^-^ 
Предполагам, че  колеги от София (като имат време) няма да ти откажат консулт - мисълта ми е да дойдат с теб.
Иначе машината е гот - харесва ми. Може би цената ще слезе с поне 400-500 лв.

Bobi

Гледам, че колегата е от София. Може в неделя да се отбие на клубната среща, където идват доста колеги с мондео мк3 и биха му помогнали със съвет.

Колега, погледна ли тази тема : Форд Мондео Мк3 - слаби места и съвети при покупка

Alexi

изглежда свежа ,км са по скоро 210к .. леки вибрации на празен ход при студен мотор може да минат за нормални .. естествено не трябва да ти тракат зъбите вътре и да се тресе цялото купе ,по скоро усещаш работата на мотора .. топла трябва да работи гладко .. аз бих я закарал на диагностика ,основно да се видят дюзите как са ,майстор да чуе маховика да не е тръгнал че е 1600 лв само той - инак 2.2 е правилния мотор

mirohristov

Това мондео го гледах в понеделник. Много проблеми има и то с двигателя.
Ела на срещата и ще поговорим.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

ihovahi

Цитат на: mirohristov в 01 Юни 2013 07:30:00
Това мондео го гледах в понеделник. Много проблеми има и то с двигателя.
Ела на срещата и ще поговорим.

Миро това ли е тракащото мондео, което коментирахме?!
Който фôрка "майстор" си нахôда!

mirohristov

Да. Даже след като се помотах още малко го видях закарано при някакви "специалист" да оправят тракането . :))

Alexi

е то сигурно е демферната шайба или маховика