C какво масло карате фордовете си?

Започната от Alexi, 04 Октомври 2011 14:58:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petermitkov

Напоследък ми минават един еретични мисли в главата защото ми изпадна ми Мотул 8100 Exess на много добра цена и се чудя ако му ръгна на форду едно ново масло за зимата (старото е на 6к км) което е 5в40 дали няма да му прецакам нещо (например турбината)?
sapienti sat

Alexi

нищо му няма .. служебните кънекти само с 5в40 се карат вече 150к

petermitkov

Може би ще помисля и ще вземе да го сменя за зимата.
Гложди ме че не е сертифицирано от Форд.
sapienti sat

Alexi

нищо ,ако се строши ще знаем ние да не слагаме :)

petermitkov

Сложих този Мотул за който ставаше дума 8100 5w40 и маслен филтър Бош и вече минах 1700км с него - разлика в работата и звука на двигателя не намирам.
При условие че ми идва на цената на Формулата се двуумя за следващата смяна което да сложа.
sapienti sat

Иван Вълков

Колеги някой чувал ли е за белгийската марка масла Raxol  ::) - гледам сега в ngt - то че го лансират даже на примоция към 36 лева 5 литра "пълна синтетика". Нещо съмнително ниска ми се вижда цената???? Скоро ми предстой смяна и се оглеждам за нещо различно от Ford Formula-та че вече ми иде скъпа като сложа доставка и смяна  :'(.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Bobi

Пълна синтетика за 36 лв - само бутилка червено Джони. То Кастрол Едж е хидрокрак, какво остава за другите. Не съм го чувал това масло и не бих експериментирал.

Мисля, че опелското масло беше по-изгодно, но не съм сигурен.

Радко

А 5w50 пълна синтетика добър вариант ли е за ОХЦто? Сега го карам с 10w40.

Vanko

Днес видях това масло в един хипермаркет, цената е брутална: 31 лв/5 литра.

Та да питам дали става за моята кошница от профила?

Bobi

То за ставането ще стане, но не те ли притеснява да сипеш това нещо?

И за да не съм офф : Вече минах към 6к с Yacco Lube F и за първи път ми се наложи да долея масло ~ 100 грама до чертата на максимума. Не знам дали има значение, че последния път по магистралата карах около 130 км с 180-190, тоест с толкова, колкото си може колата, но ще го следя и ще пиша отново.

Vanko

Мисълта ми беше, дали според вас има разлика от Фордовското, щото дилемата е между него и това, а според мен са един дол дренки?

Bobi

Според мен не са, ама айде... Слагай си фордовското и не рискувай.

whaaazp

Цитат на: Bobi в 25 Октомври 2013 21:48:02
И за да не съм офф : Вече минах към 6к с Yacco Lube F и за първи път ми се наложи да долея масло ~ 100 грама до чертата на максимума. Не знам дали има значение, че последния път по магистралата карах около 130 км с 180-190, тоест с толкова, колкото си може колата, но ще го следя и ще пиша отново.

От това трябва да е.  Пък и 100грама за 6000км не са нищо, абсолютно в границите на нормалното е.. чисто нови коли от премиум марки горят ДОСТА повече масло.

varby

Хора ,карайте си с фордовскот масло и не се занимавайте с глупости.10к км. без загуба на масло ,двигателя часовник.

Vanko

То хубаво, ама цената е х2, затова се замислих сериозно

varby

То и едно масло не струва колкото един двигател .Та затова е думата.

Marlboro

Е хайде сега, какво толкова ще му стане на 1.6 бензин от това масло в карфур, та чак за двигатели заговорихме.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Vanko

Сега, аз питам по принцип, дали това масло с тези спецификации дето са му на гърба става за Форд, иначе нали си е 5в40, предполагам че с вискозитета лъжа няма. Не виждам защо да не става за всеки мотор, за който се препоръчва 5в40, било то и дизляк (печка).

Marlboro

На кола с турбо, заради самата турбина не е хубаво да се слага незнайно масло, поне за мен това от карфур е такова, но за чиста, не виждам проблем. Нали не е за 3лв литъра в шише от Кола-Кола, какво толкова ...
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Alexi

абе така е ама аз примерно не бих го налял това масло на моя кола .. няма да обеднея ако дам още 30 лв за изпитано масло дето ще го карам цяла година ,по 2.5лв на месец се пада ако на някой са му много как си плаща гражданската примерно ..

artman

здравейте колеги
каня се да сменя маслото колата е мондео мк3 2003та година тдди предложиха ми масло форд формула 5в30 на цена 145 лв за 6 литра но гледайки по онлайн магазини за масла виждам 4е го има и за 14 лв литъра което за 6 литра е 84 лв кое според вас е нормалната цена за това масло имайки предвид 4е и за двете цени няма гаранция 4е са оригинални

Bobi

Здравей, колега. Ще обединя темата ти с голямата тема за маслата.

Цената, която са ти дали е абсурдна. Разгледай темата за "Евтини онлайн магазини". Повечето хора, които ползват Форд Формула, купуват от колегата Fordoil (www.ngt.bg). Пробван е. Взимай от него, ще ти излезе наполовина като цена. От него може да си вземеш и качествени филтри.

Alexi

145 лв ,срама нямат тия търгаши .. тубата върви около 65-70 лв ,а от ибей и по евтино ..

Bobi

Един теоретичен въпрос : Има ли риск да караме нашите коли с масло, което отговаря на визкозитета, но не покрива спецификациите на прозиводителя? Пример : Castrol Edge 5w30 за VAG Group.

Alexi

според мен не .. преди години нямаше такива спецификации и колите пак си вървяха .. имам и конкретен пример ,служебните кънекти се карат само с кастрол 5в40 който не само че не е по спецификациите на Форд но и вискозитета е друг ,вече 150-160к нищо им няма

pAbLo

VAG мрънкаха заради помпа-дюзата но за другите марки не виждам проблем 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Bobi

Нещо интересно, което научих днес. Автомобилите Форд в Турция излизат от завода и се обслужват с масло 10-30. Излиза, че е по-добре да се съобразяваме според графиките и препоръките според географските ширини, а не това на производителя...

G_o_c_e_v

Прекалено много се съобразявате с това, какво казва производителя:) Ето днес примерно на Макса сложих 10W40 Мобил. Това, което източих от системата беше толкова рядко, че  :-X
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Bobi

10-40 е убийство за този мотор. Трябва да забравиш какво си сипвал на Тдди-то, че можеш да се изненадаш неприятно.

Имах предвид не чак такова отебаване на препоръките на производителя, а масла като 5w40, 0w30 или 0w40, които се препоръчват за нашите географски ширини. Никъде не съм видял да се казва да се слага 10в40. Но като изгориш, ще се научиш :).

TourneoRS

На следващата смяна на маслото , това 10в40 нали не мислиш че ще е маргарин .  :D Каквото и масло да сложиш след 10 000км е паток .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .