C какво масло карате фордовете си?

Започната от Alexi, 04 Октомври 2011 14:58:56

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

К.Методиев

Аз лично не бих сложил молибден на какъвто и да е мотор, лично видях как чисто нов разпреелителен вал беше изяден за няколко часа.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

jorrddan

Благодаря!
А в този магазин дали продават нещо смислено, че цените са прилични... май?
http://maslo1.com/index.php?route=common/home

Bobi

Виж в ngt.bg. Доста хора сме пазарували от него и не сме имали проблем.

jorrddan

Мисля да взема такова http://shop.yacco-bulgaria.com/index.php?route=product/product&path=95_99_88&product_id=128
Четох много добри отзиви за тази марка и според мен моторът ми е дърт за синтетика. Притеснява ме лятото да не се "изпари".
Ако не става това, тогава ще видя в ngt.
Благодаря!

TourneoRS

С Лики Моли съм карал , не е кой знае какво , някаква полза от молибденовата добавка не съм усетил , или май усетих - /финансово/ скъпо масло средна хубост .Цените на маслата вече са доста надолу , по- горе споменатите сайтове работят малко над едровите цени . Лично аз съм стеснил кръга на марките които ползвам на работа до 3 - 4 марки , няма смисъл постоянно да се сменя марка за кеф .  Бих ти препоръчал Мобила като марка въпреки че всички са фанатици на "Фордовско" масло което било производство на Кастрол , като няма такъв Кастрол или е бутилирано в известна рафинерия в Джермани .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

Фордовското за парите си е ок все пак е най евтиното масло .. но аз го сменям на 10-12к най много

jorrddan

Гледах го фордовското, но нещо не ми вдъхна доверие. Мисля да се доверя на Yacco-то, но ако се усетя съвсем финансово отпаднал ще поръчам полусинтетика от горните магазини.
Последно, да НЕ слагам синтетично, нали?

TourneoRS

Синтетично го свързваш с 5w40/30 предполагам ? А и да не е няма никакъв проблем да го караш с такова . В момента съм с 5w30 на 25 годишен дръгел на 350 000 км .Изминах малко над 3000 км , и нямам никакви проблеми .

jorrddan

Номерът е, че на говорих с няколко човека (един от тях майстор) и всички ме убеждават, че 5W30 Или 5W40 щел да го гори защото двигателят е стар.
Затова се насочих към 10W40.
някога на Примерата сипах 10W40 Валволин и ми се разтропаха клапаните. Затова не ми се рискува с много рядко масло.
При Мондеото може положението да е различно и затова събирам информация.

TourneoRS

Те тия майстори 20 години са развивали болтове и гайки , кога са завършили химия и нейните производни не знам . МОже и да съм го писал вече някъде във форума но да споделя пак . На една от предишните коли отивам да и сменя маслото в сервиз . Маслото е 15w50 рядко използвано по принцип , но се спрях на такова по моя си преценка . Налива го майстора и като видя че е със син цвят ококори очи и зяпна ..
Той - Тии си го си го чорил това масло
Аз - Как така чорил  ???
Той - ами това масло е за лодкови двигатели
Аз -Как разбра ..
Той - Виж .. синьо е , всички масла за моторни лодки са сини , за автомобилни двигатели са тъмно жълти , за дифове са червени и т.н.

Изнесе ми една лекция , къде само извънземни не видях ... и това човек занимаващ се професионално  само с такава работа от минимум 20 г.

jorrddan

Alexi

много го мислиш това масло .. сипвай някакво 10в40 и това е :)

martin_krastev

Преди време закупих това, след като Боби го беше вметнал в един от коментарите си.

Около 500 км. по-късно, това което мога да кажа е, че мисля, че при сутришните температури (които сега не са кой знае колко ниски 0 до -2) пали и работи по-тихо, но те температурите и преди това масло си бяха такива, а наистина ми се струва, че има разлика в шума.

Това е общо взето, не съм забелязал някакви големи разлики. А като се има предвид и че тези 500 километра съм сипал и от алпина на ОМВ имам и малка разлика в разхода но не съм сигурен на кое от двете се дължи или пък и на двете.

sasooo

Здрявейте,нов съм във форума и ме интересува от каде купувате качественно масло FORD formula 5w30 освен в МП

moni74

----------------------------

jorrddan

Отново имам въпрос :)
Понеже още не съм сменил маслото на Мондеото, има ли проблем да го сменям на 10 000 км., а не на 1 година, тъй като няма начин да навъртя 10 000 за година. Обикновено ги правя за 2?
Какво ще му стане на маслото ако поседи повече?
Смятам да взема кастрол Магнатек, Мотул или Репсол 10w40.
Ще изкарат ли 2 годинки?

Alexi

sasooo

Днес проверих цената на масло FORD 5w30 и ме учуди това че в мotokraft е доста по-скъпо от тук.Има ли разлика в маслото или само в магазина и от къде препоръчвате да пазарувам

Alexi

не вярвам да има разлика .. и в ибей е на тая цена 18-20 паунда

Chr81

Няма разлика. Аз на чисто нова кола съм слагал 2 пъти купено от тях - никакви ядове и проблеми. Грам не е изгорен, но и колата не е карана с повече от 130км/ч. Маслото си е ОК и го внасят по-наедро от Германия. Даже преди време чаках да го доставят около 2 седмици, защото нямаха и се чакаше камион от Германия.

escobar

И аз си взех от тях Ford Formula F 5W30 на 13 лева литъра, че трябваше да изчистя литър остатък от същото.

ihovahi

И аз карам с Ford Formula F 5W30. Взимай смело не се притеснявай.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

vectras1

Здравейте колеги какво мислите за CASTROL EDGE 5W-40,мисля да го пробвам на TDCI 1,6

Alexi

ако не я караш на макс колата няма смисъл от толкова скъпо масло

vectras1

Препоръчаха ми го пред 5w30 чудя се какво да му сложа

Alexi

разлика съществена няма във вискозитета ,оригиналния е 5в30

vectras1

Ок благодаря ще взема от него

Vesel

Аз купих колата с някакво масло 5w40, неизвестна за собственика марка (в сервиза знаели) и го смених с castrol edge 5w30, защото изпадна на сравнително добра цена и това бил оригиналния вискозитет. Обаче откакто го смених, като че ли се увеличиха вибрациите на място. Друга съществена разлика не усещам. Догодина мисля пак да се връщам на 5w40. Освен това по-евтино било май.
М/у другото като ми наливаха маслото ми сипаха точното количество, но се оказа ,че е малко над максимума. Дали е някакъв проблем и ако да, какво да предприема?

Nebhotep

Няма проблем ще го изгори и ще влезе в нормата!  ;D

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

ffmk1l

Някъде около 8к съм от предишната смяна и мисля да сменя маслото, да премина от 10W40 към 5W30, пак Ford Formula. Дали да се вживявам с промивка на двигателя или директно да наливам новото? Някаква марка на промиващо масло, като чуя за Приста и нещо съм предубеден...
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...