Mondeo 2,0 16V >> RS

Започната от К.Методиев, 03 Август 2012 17:26:01

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Светльо

Уникално е станало, допреди малко се возих, не се чува че работи...  ^-^

К.Методиев

Цитат на: opex в 18 Февруари 2014 19:58:25
Супер Кристияне сега и с останалите неща дето гледахме всичко трябва да е наред и ламбдата да е 6+ :)
п.п. до др сряда бръмча из ТУ постоянно ако си наоколо по твойто уни завръти една шаебъ :D

Мда, ако съм там някъде но едва ли свърших лекции за сега.

Светльо тихичко е докато не отвори дросела, ама жената не дава ахахаха.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

К.Методиев

Днес се захванах да преборя борда и ето ги резултатите.

Кабеляка му.

И вече в действие.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Иван Вълков

Манияк си ти......каза и го направи браво.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Светльо

Малко е да се каже, че е маниак нещо много повече е. :D

К.Методиев

Вече почти всички железа за задни дискове са готови, почистени и боядисани, утре трябва да ми докарат накладките, че нещо се забавиха. Ето и малко материал.

К.Методиев

Вече и на задни дискове.

Тук пък описах как става процедурата накратко.

http://fordbg.com/forum/index.php?topic=5356.new

Светльо

Иван Вълков

Честита поредна екстра. Като се понапаснат малко дисковете с накладките ще се радваш на по-добро спиране - както и Светльо констатира на събора ;)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

Мда то е ясно, че като се понапаснат ще спира по добре. :)

К.Методиев

След като 2 пъти рязко ми вдигна температурата през последните дни стигнах до заключението, че ми е заминала гарнитурата и се оказах прави, духнала е на 1 цилиндър към вода.

Главата се оказа с характерни пукнатини на изпускателните клапани от свещта към клапана, но не са проблем.

Мина ми през ума да ползвам 1,8 глава, но след като я свалих и се оказа със същите пукнатини и води пътища с множество корозия прецених, че главата е пълен боклук, ето я и нея.

KovachevGR

Как преценяваш ,че пукнатините не са проблем........и не бих казал че са характерни отварял съм два 2.0  и един 1.8 пукнатини нямаше.
Ако имаш вариант да занесеш главата да я надуят, да си спокоен е най добре

К.Методиев

Цитат на: KovachevGR в 25 Март 2014 21:30:05
Как преценяваш ,че пукнатините не са проблем........и не бих казал че са характерни отварял съм два 2.0  и един 1.8 пукнатини нямаше.
Ако имаш вариант да занесеш главата да я надуят, да си спокоен е най добре

Главата ще мине проверка, но и двете глави са с еднакви пукнатини.

KovachevGR

Като разкопчееш клапаните не пропускай да провериш водачите.

hotblooded

Доста двигатели има повърхностни пукнатинки около изпускателните клапани.  А турбо-дизелите от старо поколение (предкамерни и вихоркамерни) - няма двигател без такива пукнатини. Но са повърхностни и не пречат.  За да се пукне главата трябват доста сериозни усилия...

KovachevGR

Цитат на: hotblooded в 26 Март 2014 10:31:39
Доста двигатели има повърхностни пукнатинки около изпускателните клапани.  А турбо-дизелите от старо поколение (предкамерни и вихоркамерни) - няма двигател без такива пукнатини. Но са повърхностни и не пречат.  За да се пукне главата трябват доста сериозни усилия...

Дам........ ама за бензинова атмесферка не ми се връзва

К.Методиев

Главата е намерена вече и се започна работа по нея.

Pyrhel

После ще можеш ли да нацелиш кой клапан от къде е както си ги намятал :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

К.Методиев

Цитат на: Pyrhel в 28 Март 2014 19:43:38
После ще можеш ли да нацелиш кой клапан от къде е както си ги намятал :))

То затова от долу съм ги надписал. ;)

К.Методиев

Колата от вчера вечерта е отново в движение, междувременно пристигнаха и новите предни амортисьори.

К.Методиев

Малко ъпдейт на джантите.

ffmk1l

Джантите са просто страхотни, не ги заменяй, от тази снимка не мога да видя докъде си стигнал с RS-пакета?
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

К.Методиев

Пакета си е на същото ниво, всичко е за отправяне.

Иван Вълков

Страшни джанти!!!! Уникално попадение.

Светльо

Няма такава красота, мк1 седан с пакет и тези джанти свален просто бясна красота!!!  ^-^ ^-^

К.Методиев

Малко джия елементи с хром от мк2.

Светльо

Много добре седи според мене, казах ти че ще заспят!  ^-^

К.Методиев

Днес се сдобих с това и мисля да се захвана от утре сериозно с бояджийски работи дето никак не са ми на сърцето.

martin1977

Опаааа, да ти е честита новата придобивка и все хубави работи да твориш с нея

К.Методиев

колко хубави ще видим накрая.