Mondeo 2,0 16V >> RS

Започната от К.Методиев, 03 Август 2012 17:26:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

К.Методиев

Вземам си бележка и ще я оправя, само проблема е че тези химикалки пишат уникално, а нямаъ други цветове.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

TourneoRS

Я раздуй малко за климатроника , има ли тънкости че ми стана интересно ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Иван Вълков

Останала е само колоната на волана - мястото за контактният ключ. Браво и от мен. Може ли да снимка на климатроника с неговата инсталация - ако има де.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

SICKandPROUD

Супер е, баси и мерака с който си я гледаш. Браво, сигурен съм, че в България няма толкова гледано и нагрухтяно с екстри МК1.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

К.Методиев

Инсталацията на климатроника на снимка я нямам, но свалих цялата вътрешна инсталация от мк2, разцепих пакета и си извадих само инсталацията на климатроника от останалата част, всички кабели от таблото с предпазители до управлението, всичко е вързано стандартно както си е по пиновете в таблото, иначе в момента управлението на вентилатора е тиристорно, слага се допълнителна платка за да може да тегулира оборотите, слага се още един термометър за външна температура, датчик за вътрешна температура, датчик за слънцегреене, допълнително се монтира и датчик за тепературата на мотора, по точно на входящата температура към радиатора на парното, има малко игра с релето в таблото което захранва климатроника, трябва да се шунтират 2 кабела за да сработва релето при контакт, но този мач вече го бях играл. Това ми е втория монтиран климатроник но другия беше в мк2, не че има някаква разлика. Иначе да се монтира лесно и бързо и без проблеми трябва цяла кола донор иначе е сложно да се прави цялостнабинсталация, забравих да добавя, че се монтира и едно реле което да управлява компресора на климатика.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

К.Методиев

Цитат на: Иван Вълков в 20 Юли 2014 21:51:08
Останала е само колоната на волана - мястото за контактният ключ. Браво и от мен. Може ли да снимка на климатроника с неговата инсталация - ако има де.
Впрочем конзолата на волана ми е хибрид от мк1 и мк2, дясната част е от мк1 лявата от мк2 за да си монтирам лостчето за управление на радиото стязах 2 конзоли и ги направих в една.

Удо

Уникален си човек, прочетох всичко на един дъх, та забравих, че съм на работа баси! Сваляш таблото, окабелеляваш, преокалебяваш както аз си подреждам инструментите в куфарчето - всяка неделя  ^-^

К.Методиев

Мерси колега, както казва комшията не аз имам проблеми с колата, тя има с мен.

viksata

Хахахах ...... (rofl)

много е прав комшията  (thup)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

К.Методиев

Вчера вечерта имах малко ядове със съединителя и не издържа на напъна. Наложи ми се по спешност малко да работя в събота, но вече е сменен с нов sachs и мина първите си 100 км.

Мишо

Бая зор е видял съединителя човече  :-X. А мотора си го хванал да не пада с разпънка от горе или ?

К.Методиев

Цитат на: Мишо в 02 Август 2014 23:21:10
Бая зор е видял съединителя човече  :-X. А мотора си го хванал да не пада с разпънка от горе или ?

Явно му беше в повече снощното изтезание, иначе да мотора е с разпънка, че иначе няма как да седи, впрочем смяната на този съединител без подемник, а на канал си е жива мъка според мен, затова си я вкарах в сервиза да ползвам техниката.

Мишо

Сменявал съм на предишния ми Ескорт (пак 1.8 ТД) на канал-става,не е много гърч. Обаче като гледам сега на Мондео-то ми каква красота е  :)) като му дойде термина ще се изчекна  (rofl)

К.Методиев

Не го мисли на дизела с лагер помпа е малко по кофти само. ;)

Мишо

А не го мисля ич,че само ми става зле  :))

П.С. Вярно твоята кола има проблем с теб  :)) (в добрия смисъл разбира се)

К.Методиев

Малко си моднах фаровете днес лупи с ксенон на 4300к.

ihovahi

Много, много добре е станало.
Ако искаш снимай тази вечер как светят. Ще ми е много интересно 4300к как светят. Може да качиш две снимки преди и сега, за да видим разликата.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

К.Методиев

Ще го видиме довечера. Ето преди.

Dmitarcho

Ей ... всички сложихте лупи - искам и аз :D Много добре изглежда - остава и да си доволен от светенето ;)
Ръца Пръца

SICKandPROUD

Добре седят, а как се захващат отзад на отразителя? Преправяне иска ли някакво или се прикрепя само?

К.Методиев

Има малко рязане и пилене за да се захване. Иначе е на резба лупата и се центрира.
Къси.

Дълги.

Но ще трябва. малко тегла на фаровете.

SICKandPROUD

Благодаря за отговора. Иначе бая добре светят, май няма голяма разлика от 4300 до 5000 келвина.

К.Методиев

На 5000 нз как светят, не съм виждал имам крушки и на 6к но нещо много ми синее.

Dmitarcho

Ръца Пръца

viksata

Готско  ^-^

Имаш едни кабели в мен, явно не са важни щом свети.......

Как излъга компа за лампите ?

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

К.Методиев

Аз се чудех къде са онези кабели и изрязах буксите, нямам чек за лампи.

К.Методиев

Забравил съм да пиша, фаровете са регулирани и ефекта е много добър.

Къси

Дълги

К.Методиев

Вече си имам ново попълнение, монтирах одеве камерата и остава огледалото.

К.Методиев

Dmitarcho

A ... супер :) Камерата защо не я снима, къде си я ръчнал от зад ?
Ръца Пръца