Цените на горивата

Започната от AlexanderBozhinov, 22 Юли 2012 08:07:18

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Правя ти пластмасови шишета, да можеш да си изназяш нафта от дет можеш. Казах ти по-горе нейде .... не искам да се заяждам с когото и да е .. не претендирам с каквото и да е ... Изказвам мнение.

Жив и здрав да си ;) Да можеш да разясняваш на хората кое как става - може и така да е - лошо няма. Бях много щастлив когато казаха по тиливизора, че на нам кое си пристанище нам коя си фирма нямала никакъв контрол колко суров петрол влиза и колко гориво излиза :D
Говори си там нещата с които си запознат - явно си навътре в материята. Спирам да пиша в тази тема ;)

Помеждодругото пусни си Нова ТВ ... да видиш как се оправя едно семейство в България !
Ръца Пръца

Иван Вълков

Цитат на: dmitarcho в 26 Юли 2012 18:46:07
...... То Нефтохима бил стар .... всяка година го закърпват за да може да работи ... работят една карама хора - кой работи кой не .... и накрая пак скъпо гориво ... пак боклуци вътре .... и нак никой не е виновен,.....

...само да вметна малко в страни от спора, ремонтите всяка година са т.н. Капитални, Основни, Планови и т.н. не се правят щото  е счупено дадено съоражение, а с цел удължаване на животът му. В химическата промишленост са почти задължителни за да нема после  (hammer). За новите химически технологий, прибори и т.н. се конструират както новите коли, правят се почти да изкарат гаранцията от производителя и след това........ми то такова софта вече е стар, приборите са стари и бля бля......
За качеството на горивото, не ми се вярва да е като качеството в самите бензиностанции все пак има цели отдели по качество и контрол. Друг е въпроса, търговеца като договаря с какво качество гориво пазари, т.к. ако си мислите че има само един вид нафта и бензин се лъжете......и после веднъж колата върви друг път е като спънат кон  :'( хайде със здраве.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded

Цитат на: dmitarcho в 26 Юли 2012 18:59:31
Правя ти пластмасови шишета, да можеш да си изназяш нафта от дет можеш. Казах ти по-горе нейде .... не искам да се заяждам с когото и да е .. не претендирам с каквото и да е ... Изказвам мнение.

Жив и здрав да си ;) Да можеш да разясняваш на хората кое как става - може и така да е - лошо няма. Бях много щастлив когато казаха по тиливизора, че на нам кое си пристанище нам коя си фирма нямала никакъв контрол колко суров петрол влиза и колко гориво излиза :D
Говори си там нещата с които си запознат - явно си навътре в материята. Спирам да пиша в тази тема ;)

Помеждодругото пусни си Нова ТВ ... да видиш как се оправя едно семейство в България ! 
Това за пристанището е партенка защото НАП + Митници от 9 месеца насам следят в реално време какво и колко влиза излиза с каква температура е.... Ако не могат - техен проблем - монтирано е каквото искат и както искат.  Ако се осведомяваш за живота в България само от ТВ - аз вина нямам. Самия аз съм казвал че реалната безработица в шибаната страна гони 40% и много добре знам как се оправя семейство в България защото имам такова, имам и приятели и познати и съседи.   

Danchev

те Ви те ЕС :D

Като потребител и мене не ме кефи цената на горивата ... ма не ме кефи и цената на цигарите, бирата и мръвката.
Колко му е маржа на печалбата на голямата батка мен ми е през .... така работи съвременният пазар :)
Купувам си примерно утре декар земя и я нашатквам с домати ... при добра реколта от декар се вадят между 2 и 2.5 тона. Решавам да не се занимавам с прекупвачи и да си пласирам стоката директно на крайният потребител. На мен килото ми се връзва 15-20 стинки себестойност до крайната бразда, на сергията на пазара ми се връзва 40-50 да кажем .... оглеждам се и виждам, че хубав домат като моят върви на 1.50 и се продава отлично ....
Примера разбира се е глупав и елементарен, но така работи пазара :)
Гледаме постоянно канчетата на запад ... можем ли да сравним немският пазар на горива с нашият?!? тука по цял цен се точим по касите за по 20 кинта ... разликата в потреблението е толкова голяма, че чак ме е срам да напиша колко ... огромен и платежоспособен пазар ... разбирате на къде ви бия :)

Цената се дига спекулативно и пазара започва да се наблюдава ... ако няма спад в потреблението или спада е в определени граници .... значи цената е изгодна и за двете страни ;) или поне така излиза напрактика. Като ти е скъпо спираш да потребяваш дадената стока или намаляш потреблението до нивата, които можеш да си позволиш. На мен бензина ми е скъп и си карам колата когато мога не когато ми се прииска.

П.С. мисленето дайте да намалят цените за да може да потребяваме повече е бита кауза и за съжаление балкаски синдром ... правилното е дайте да увеличат доходите за да може да потребяваме повече ... за второто няма да намерите много теми по родните форуми :)
How about a magic trick?

zliqiliq

hotblooded С ръка на сърцето искренно и лично- ТИ СИ ПЪЛЕН ***.Не искам да те обидя, обаче ти ме разби.Адвокат ли си какъв си?Как може 1 човек да обеждава 1000, че нещо не е черно а бяло.Хората не разбирали от цени от икономика и разни такива.Виждам че ти си много компетентен.Би ли ми казал къде работиш и като какъв след като имаш тези умения и познания?.Та ми стана интересно в кой бранш работиш(ако работиш) при положение че можеш да помогнеш с оборудване за бензиностанции.Мисълта ми е проста-При положение че си сериозен мъж(с положение) не те ебе за цените или тем подобни.Ако, обаче си просто бачкатор ти си от милионите Българи които обичат да им го вкарват по-дълбоко за да им е по-кеф.Има и 3 вариант- поредния разбирач, мистър компетенция по всички въпроси, който "може да оборудва бензстанция".Държавата взимала акцизи ДДС и  такси и макси.А ТИ ГЛАСУВА ЛИ?Няма значение, защото който и да се възкачи на ТРОНА ще ни съдере кожицата, със всички средства и на всяка цена.Точно този стил имат както и нефтохим и лукойл и шел шел и омв така и всеки за когото работят хора.Това е българина.Да ти кажа нещо смешно.По време на кризата(истинската) работих в една дърводелна.В началото взимахме почти добри пари и всичко беше ок.По едно време обаче взехме да ставаме доби с работатааааааа...Започнахме да ИЗКАРВАМЕ пари.Под хилядарка не съм падал почти година(за провинцията това е супер, да не говори че имаше криза).ОБАЧЕ... шефа взе да ни реже и реже и реже.След поредното рязане каза-"Пак взимате много пари, не ми харесва"Аз си напуснах върнах се на старата си работа и си поживях докато нефтохим енергото и държавата не каза-"Абе много са ви малки разходите НЕ МИ ХАРЕСВА"И така всички богати хора заживяха още по-щастливо.КРАЙ

hotblooded

Цитат на: zliqiliq в 26 Юли 2012 21:02:03
hotblooded С ръка на сърцето искренно и лично- ТИ СИ ПЪЛЕН ***.Не искам да те обидя, обаче ти ме разби.Адвокат ли си какъв си?Как може 1 човек да обеждава 1000, че нещо не е черно а бяло.Хората не разбирали от цени от икономика и разни такива.Виждам че ти си много компетентен.Би ли ми казал къде работиш и като какъв след като имаш тези умения и познания?.Та ми стана интересно в кой бранш работиш(ако работиш) при положение че можеш да помогнеш с оборудване за бензиностанции.Мисълта ми е проста-При положение че си сериозен мъж(с положение) не те ебе за цените или тем подобни.Ако, обаче си просто бачкатор ти си от милионите Българи които обичат да им го вкарват по-дълбоко за да им е по-кеф.Има и 3 вариант- поредния разбирач, мистър компетенция по всички въпроси, който "може да оборудва бензстанция".Държавата взимала акцизи ДДС и  такси и макси.А ТИ ГЛАСУВА ЛИ?Няма значение, защото който и да се възкачи на ТРОНА ще ни съдере кожицата, със всички средства и на всяка цена.Точно този стил имат както и нефтохим и лукойл и шел шел и омв така и всеки за когото работят хора.Това е българина.Да ти кажа нещо смешно.По време на кризата(истинската) работих в една дърводелна.В началото взимахме почти добри пари и всичко беше ок.По едно време обаче взехме да ставаме доби с работатааааааа...Започнахме да ИЗКАРВАМЕ пари.Под хилядарка не съм падал почти година(за провинцията това е супер, да не говори че имаше криза).ОБАЧЕ... шефа взе да ни реже и реже и реже.След поредното рязане каза-"Пак взимате много пари, не ми харесва"Аз си напуснах върнах се на старата си работа и си поживях докато нефтохим енергото и държавата не каза-"Абе много са ви малки разходите НЕ МИ ХАРЕСВА"И така всички богати хора заживяха още по-щастливо.КРАЙ
Сега последно кой ти е крив че нафтата не е без пари? Аз ли, факта че съм гласувал ли, тоя дето е на трона ли, ЛукОил ли, Нефохим ли, Шел ли, ОМВ, РомПетрол ли.... Кой ти е виновен че шефа ти те е прее*бал? Кой ти е виновен че заплатата ти е ниска - за някои от изброените ли работиш та те да са ти виновни?  Не съм адвокат на никой, ти и още хора като теб сте живото доказателство че Бай Ганьо не го интересуват истина и обективност, а иска всичко да му е за за без пари и изобщо не му дреме кой какво е вложил за да стигне даден продукт до него. Общо взето - страшен бизнесмен е бай Ганьо - от всичко разбира, всички далавери ги знае и накрая... пак всичко му скъпо, пак всички го прецакали... Хайде със здраве, нека аз съм ******, щом това ще те кара да се чувстваш по-добре, така да е.

Bobi

Момчета, мисля, че е време да се поуспокоим. Всички ние сме от един отбор и негодуванието и яростта ни трябва да е насочена към противниковия, а не един към друг.

Backstage

Цитат на: hotblooded в 26 Юли 2012 15:50:43
  Щеше ли да ти е по-добре ако Златев живееше в двустайна панелка в Люлин4 или Обеля-2
Да щеше да е в пъти по добре.....Бил съм в имението му няколко пъти,(зад оградата се разхождат едни момчета с автоматични оръжия и пазят някой да не дойде и да свали цената на бензина) виждал съм и как заминават по 10,15000 лева по цигански оркестри...
а цената...колкото повече - толкова повече!!!

Backstage

Цитат на: hotblooded в 27 Юли 2012 00:04:18
Бай Ганьо не го интересуват истина и обективност, а иска всичко да му е за за без пари и изобщо не му дреме кой какво е вложил за да стигне даден продукт до него. Общо взето - страшен бизнесмен е бай Ганьо - от всичко разбира, всички далавери ги знае и накрая... пак всичко му скъпо, пак всички го прецакали.
1.на всички е ясно че цената на която идва крайния продукт до потребителя изобщо не отговаря на това колко е вложено в него а е в пъти завишена...
2. Аз не искам всичко да ми е без пари а искам да има съответствие между това какво получавам и какво плащам...А не да взимам заплата и всичко да заминава по сметки за да може някои хора да си живеят живота на нашия гръб

Danchev

http://www.finance5.bg/articles/18.html ..... 60% средно за ЕС!!!!!!!!!

Приблизително 40% от месечното ти възнаграждение се прибират под формата на СО разделени между теб и работодателя ти, а 10-те процента данък са си само от твоята кошничка ... сметни си всичките други данъци, такси и акцизи и картинката става грозна :)
Защо гледате само бай Иван и защо само бензина и нафтата, защо всички настръхват толкова много за шибаните горива като те са само брънка? Колко човека ни цакат с топла бира за всеки литър гориво от платформата до колонката? Само бай Иван ли е виновен?
Ако утре САЩ настъпят Иран и Сирия и петрола скочи с 20-30% в комбинация с възраждащият се долар, пак ли бай Иван ще е виновен за високата крайна цена, някой ще иде ли пред американското посолство да протестира?
Конгломерати ... единен пазар ... солидарна държавна политика ... отново, те Ви те ЕС ;) те Ни и банда хитри дупедавци начело.
How about a magic trick?

hotblooded

Данчев, не 40%, доста повече са. За да купиш стока за 100 лв в България трябва да изработиш 176лв. Про това само да изкараш данъците и осигуровките (твоите и на работодател), без да има никаква печалба или покриване на режийни за работодателя. И това ако си 3та категория труд. Ако си 1ва - 201 лв. за да си купиш нещо дето струва 100.

Danchev

Да зависи коя категория си, дали си преди 60-та или след + още малко ако се осигуряваш за болнични и майчинство и т.н. .... затова казвам приблизително 40% за соц. осигуровки + 10% плосък данък .... грубо 50% на 200 лева 50% са 100 кинта :)
А от тия 100 лева веднага можеш да си извадиш ДДС (като не гледаме акцизните стоки) и да видиш каква е реалната стойност на потребяваните стоки и услуги.
How about a magic trick?

hotblooded

Цитат на: Danchev в 27 Юли 2012 17:59:07
Да зависи коя категория си, дали си преди 60-та или след + още малко ако се осигуряваш за болнични и майчинство и т.н. .... затова казвам приблизително 40% за соц. осигуровки + 10% плосък данък .... грубо 50% на 200 лева 50% са 100 кинта :)
А от тия 100 лева веднага можеш да си извадиш ДДС (като не гледаме акцизните стоки) и да видиш каква е реалната стойност на потребяваните стоки и услуги.
Аз ги бях смятал по следния начин:
  Стока 100лв
    ДДС     20лв

след това отиваш на един саит и там има разходи на работодател за РЗ и пишеш нетна заплата 120 кинта и гледаш какво ще ти изпише като сменяш категориите и датата на раждане.  Иначе разликата между бруто и нето за работника е 22,7% (без да се смятат осигуровките плащани от работодател). Както и да е, в ЕС удръжките почти без изключение по-високи. В Русия от работниците се удържат общо 16,5% (осигуровки и данък). Но проблема е каква услуги получаваш в ЕС срещу данъците си и какви в БГ. ОК, без пари не става, но подобрение при нас не се вижда (особено що се отнася до социалното и здравно осигуряване). Но остава другия удар с правата лопата - в България 2 милиона работещи издържат 7 милиона държава. И не можеш да планираш нищо дългосрочно защото политика, лихви, закони се сменят през 2 часа.... 

Danchev

Общият процент (работник+работодател) за трета категория труд СО+ЗО за 2012 е 30.03%
имаш фонд ТЗПБ(трудова злополука и проф. болест), който се поема изцяло от работодателя и е между 0.4-1.1% в зависимост от икономическото направление
имаш 10% плосък данък
За първа и втора категория процента на първият ред е по-висок :)
Да не цапаме повече тук ако ти е интересно ще ти пратя таблички много приятно разписани.
How about a magic trick?

p_yanev

Станал е много тясно специализиран този сайт :) Ще се включа и аз ,че скучая нещо

1.Ясно е ,че Лукойл не е на загуба, а напротив - има си доста стабилна печалба. Говоря ,реална а не декларирана. Защото да не забравяме, че Лукойл не купува от борсите , а от Лукойл Русия. Т.е. Руснаците спокойно могат да си вадят печалбата навън от България- какво ги интерисува какво се случва тук? От друга страна разходите ,които с лекота се правят от рафинерията - вземете за пример само двата баскетболни и единия волейболен отбор, показва, че парите въобще не са проблем.
2. Картел също е ясно ,че има. Че ние с приятелите за мачът дето го играем , не можем да се организираме толкова синхронно, колкото бензиностанциите. Така ,че освен Лукойойл трябва да се упрекват и другите.
3. За заплатите сме си виновни и ние. И не само за заплатите - реално всяка трета фирма нарушава трудовото законодателство. Само ,че  тука е виновна и държавата , чрез различните си институции. Аз им звъня,че фирмата ми нарушава законът, поради факта, че пътувам навсякъде без командировъчни - те ми вигат -подай писмен сигнал. Ами нали веднага ще ме уволнят, а на тях ще им напишат предписание. Какво им пречи да действат по анонимни сигнали?
4. Като потребители наистина се държим дебилски. Аз лично не виждам да намаля трафикът. Ами дайте да се комбинираме малко, да походим повече пеша и т.н. Не вярвам, че това ще доведе до промяна на цените, но пък това е правилното поведение. И защо сега при тези цени няма организации и протести? Значи през март има, сега не?
5. А защо ревем само за горивото - кога ще проревем за тока, парното,водата и т.н. Защото сме си овце. Бургаската Топлификация имала не знам какви си дългове и посредата на лятото ще спират водата на хората, управителния съвет си гласувал бонуси!!! За какво, за правилен мениджъмн?
6. И накрая всеки бизнес работи за печалба и не виждам защо това трябва да се крие. Аз не мисля, че някъде в света има беден директор на рафинерия, така че в обвиненията към Златев повече виждам завист, отколкото основателен упрек. Въпросът е да не ни се хвърля прах в очите, че още малко и ще фалират и т.н. И ако може да си декларират реалната печалба в БГ, за да си плащат данъците тук и да си върнат седалището в Бургас, за да си плащат другите данъци в градът ,който се трови и където са производствените мощности.

Backstage

Цитат на: p_yanev в 27 Юли 2012 20:21:02
в обвиненията към Златев повече виждам завист, отколкото основателен упрек.
Всичко което казваш е така но с това не съм съгласен....за какво да му завиждам на тоя чичко?Да треперя всяка минута кога ше ми вдигнат задника във въздуха ли?Съвсем си е основателен упрека...

hotblooded

Цитат на: p_yanev в 27 Юли 2012 20:21:02
Станал е много тясно специализиран този сайт :) Ще се включа и аз ,че скучая нещо

От друга страна разходите ,които с лекота се правят от рафинерията - вземете за пример само двата баскетболни и единия волейболен отбор, показва, че парите въобще не са проблем.

Мъжкия баскетболен ЛукОил не е на рафинерията, а си е лично на Златев.  Женския баскетбол и мъжкия волейбол бяха към рафинерията, но последните 2 сезона издръжката е намалена драстично и целите вече не са титли и купи, а "обиграване и продаване на млади състезатели" (тренирал съм в юношеските формации на Нефтохимик - изпосъкратени са треньори, залите са в плачевно състояние - пари вече не се дават, както се даваха допреди кризата). Има и други неща които показват че нищо не е както беше допреди няколко години, но не са за тук.

Marlboro

Ясно е, всички работят на загуба, само данъкоплатците са на печалба. (dwo)
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

hotblooded

Цитат на: Marlboro Classic в 28 Юли 2012 01:56:24
Ясно е, всички работят на загуба, само данъкоплатците са на печалба. (dwo)
Точно данъкоплатците в "нашата мила родна страна" са винаги от "оная" страна

Bobi

За какво спорите не мога да разбера? Всеки се оплаква от високите цени на горивата, ежемесечното поскъпване на битови услуги и други, но не виждам някой да предприема някакви мерки.

Всеки ден наблюдавам същият трафик, който беше при цена на бензина от 2 лв. Всяка сутрин продължавам да наблюдавам стотици хора, возещи се сами в автомобилите си до работа, вместо да позлват метро или автобус. Всеки ден и вечер продължавам да наблюдавам как заведенията се пръскат по шевовете. Продължавам да наблюдавам как на плажа не можеш да си намериш шезлонг или място за кърпа в радиус от километър.

От какво се оплакваме като сами сме си виновни? Някой по-нагоре много добре го беше казал, че се спекулира с цените и се наблюдава пазара - ако се приема добре, значи всичко е ОК. Преди да започнем да плюем по другите е редно първо да се погледнем в огледалото, защото причината, за да сме в това положение е в самите нас.

Аз винаги съм твърдял и ще продължавам да твърдя, че проблемът не е в това бензиът да стане 3 лв, а това ,че хората няма откъде да печелят пари. Това е истинският проблем за мен.

Pyrhel

Боби, може би наблюдаваш същия трафик, пръскащите се заведения и не намираш места на плажа, защото хората работят двойно повече и имат тройно по-големи заплати, които им стигат за още повече и още повече? (tumbleweed)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

С 30% за месец / юни спрямо май/ са намалели доставките на дизелово гориво за бензиностанциите в страната, показват данните на Националния статистически институт. За същия период пада и консумацията на бензин, но само с 6.1%. Причината е в рекордно високите цени, смятат експерти.
Единствено при твърдите горива има по-голям спад от дизела – 32% на месечна база, но това може да се обясни с лятото, което не е сред най-активните сезони за запасяване с дърва и въглища.

Въпреки спада, продължаваме да ползваме най-много дизел, сочат още данните. За юни консумацията на това гориво е 132 хиляди тона при 46 хиляди тона за безоловните бензини.

Дизелът остава номер едно при произведените количества гориво в страната - 207 хиляди тона за юни при 157 хиляди тона за безоловните бензини с различно октаново число. Със сигурност има и сериозно увеличение на автомобилите в страната за последните 12 месеца- през юни 2011 година сме консумирали 32 хиляди тона дизел и 14 хиляди тона бензин по-малко, отколкото през юни тази година.

Произведената в страната електроенергия остава на нивото от последните три месеца – 3508 гВтч, докато консумацията й трайно слиза надолу от началото на годината и за юни е 2449 гВтч. Това означава, че свободни количества ток за износ има в размер на 1000 гВтч въпреки жегите и предполагаемото масово включване на климатици. /БЛИЦ

p_yanev

Alexi

а добър ден .. а "дистрибутора" са всъщност големите вериги ,и като тръгнеш от Видин до Ахтопол по уж конкурентните вериги бензиностанции няма да намериш повече от 2ст. разлика в цената и то тая разлика е между магистралните и градските станции .. а ако някой частник "не слуша" и продава по евтино скоро се вразумява ... но те не са в картел нее ,уж бяха ама сме сгрешили .. а в Гърция се виждат разлики от по 20 евроцента между различни бензиностанции .. това са 40 стотинки ! тука никога не е имало такава разлика и няма и как да има ..

hotblooded

Всъщност това за което КЗК е разследвала ЛукОил-България е повече от смешно - обвнението е че компанията е давала толкова големи отстъпки че е принуждавала другите дистрибутори да вземат от нея..... С подходящото обвинение - никакъв проблем да излезеш сух от водата.
  Всъщност тъпо е да се каже че държавата печели малко -  Акциза е 680 лв/тон за дизел и 730 лв/тон за бензина. Еко таксата 150 лв/тон (за дизел) + ДДС то. При цена на дизела 2,65, реално за производителя остават 1,36 другото си е за държавата (хващате калкулатора и смятате - 1,36+0,68(акциз)+0,15(екотакса) и добавяте ДДС) С тези 1,36 се купува петрол, плаща се мито, преработва се (заплати, осигуровки, ремонт, подръжка химикали, катализатори, режийни), разходи за транспорт и съхранение+ отстъпките за дистрибуторите + връзките с митници и НАП. Себестойността на литър дизел от завода е 1,08 (преди да вдигнат тока и газа), вярно, до 1,36 има цели 28ст. на литър, но това е без отстъпките за "големите". А държавата няма никакви разходи да получи нейните 1,29 (2,65 - 1,36 = 1,29). С държавата не може да си договориш отстъпки.  Пропуснат е и факта че в повечето ЕС-страни ДДС за храни, лекарства и книги е по ниско от колкото за другите стоки. И приходите от акцизите се използват за покриване на тези разлики. Също така се използват и за субсидии на земеделие и животновъдство.... У нас такива екстри няма.

Bobi

Хм.. Според мен основната цел на статията в офроуд форума е провокация. Държавата печели, ама наистина много! А и Иво го е обяснил добре :)

dimkaraganchev

Хм, държавата печели, а Златев гладува. ;D Дай да спретнем един протест в негова полза. При положение, че заплатите в БГ са най-ниски, а цените на горивата са европейски, че и отгоре, как може да има хора, които още вярват в Дядо Коледа?! Че се опитват и други да убеждават. :P

hotblooded

Цитат на: dimkaraganchev в 02 Август 2012 16:56:24
Хм, държавата печели, а Златев гладува. ;D Дай да спретнем един протест в негова полза. При положение, че заплатите в БГ са най-ниски, а цените на горивата са европейски, че и отгоре, как може да има хора, които още вярват в Дядо Коледа?! Че се опитват и други да убеждават. :P
Кой и къде е казал че някои е на загуба?  А колкото до цените - след като всичко необходимо за горивата влиза в Бг на европейски цени, цените няма как да са никарагунаски, а заплатите - не ги дава Златев, търсете ги от шефовете си!

Bobi

Danchev много добре го беше казал - " На ви Европейски съюз".

Вярващите в Дядо Коледа не сме ние, а тези, които си мислеха, че всичко ще е песен, когато ни приемат. Как е сега ? Но чакай, още по-зле ще става! Това е само началото.

А, щях да забравя ! -  На ви Европейски съюз!

Dmitarcho

Нямам претенции да вземам голяма заплата, нямам и , че съм някакъв тесен специалист и така нататаък. Ша са пофторя - относно заплатите в България . Докато средната заплата продължава да е 700 лв., а тя нама да мръдне докато не мръдне и минималната, а минималната е вързназа с една камара глупости - нема да се оправи държавата, а държавата е народа ! Искам да си бачкам някаква нормална работа и да си живея нормално в България, не само да мисля, как да избягам някъде в "белите" държави, където с нормална работа мога да си позволя наем на квартира в столица на не малка държава и да ходя да карам сноуборд в Алпите и на море във Франция !
Съгласен съм, че си го донабутахме с тоя ЕС ....
Ръца Пръца