Цените на горивата

Започната от AlexanderBozhinov, 22 Юли 2012 08:07:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

escobar

Не съм съгласен, че трафикът в София ще се увеличава.
България е в демографска криза.
Миграцията към София намаля, те малките градове със затихващи функции отдавна се преселиха в София. Не се очертава да стане световен център и да дойде хиляди, маса народ.
Гражданската отговорност, данъците и горивата не предполагат към заливане с автомобили. Така или иначе повечето семейства са с минимум 2 коли - няма накъде.
Отделно се строи метро и се разширяват (и поскъпват паралелно) сините зони...

Преди 10-15 години в София беше Кербала, какво ти строителство на инфраструктура.
За Бургас може и да е така, но какво да не се строи магистрала и да се влачим и трепем по селата... или да не беше построен този мост, че да има задръствания на 5 кръгови, а не на 2...

Пешеходните светофари и пътеки са най-евтиното и на много места най-тъпото решение. Абсолютно съм съгласен.

hitrata_lisi4ka

Цените на горивата принуждават към такива неща:

Bentley GT
Искам нещо русо, може и метла!

Backstage

Абе тая тема потъна...казвайте какво става с горивата...
аз оня ден сипах 95 на ЕКО за 2.51  ???

Alexi

има леко понижение нормално за сезона

Backstage

сутринта сипах 95 на 2.48...5 стинки надолу...
ъъъъ В смисъл на OMV и на LUK-a  е толко не на някоя квартална станция

amplified

Backstage

Да бе верно е са го видях...

Dmitarcho

Нафтата вчера беше паднала с 10 ст. спрямо миналия ден :D 2.48 лв. я гледах вчера на ОМВ
Ръца Пръца

Alexi

мда ама ние патроните заредихме на 2.58 предния ден :))

hotblooded

Снощи минаваме покрай бензинджийница и жената вика "2,48 нафтата - зареждай, зареждай, че утре ще я вдигнат....." Аз пък реших да се лигавя и си заредих буквално догоре

supertorr

Последните няколко седмици четвъртък и петък има понижение на цените с по 5 ст. и събота пак нагоре.
От ОМВ даже официално са го въвели като промоция- "По-ниска цена! Четвъртък и петък за бензин и дизел"
Информацията идва с неоценимата помощ на @Petermitkov;)

P.s. Само Еко нещо се цепят и не са намалили още:(

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

hotblooded

Цитат на: TourneoRS в 23 Декември 2012 18:17:37
http://www.remixbg.com/offers/Econ_12_SICOM.pdf

Сметки братче и само сметки  :D
Съотношението метан - бензин и метан - пропан-бутан е следното:
3,2 литра метан = 0,571 кг метан = 1 литър бензин = 0,742 лв с ДДС (продажна цена на колонка)
3 литра метан = 0,535 кг метан = 1 литър пропан-бутан = 0,695 лв с ДДС (колонка)
1 кг метан = 5,6 литра метан = 1,750 литра бензин = 1,30 лв с ДДС (продажна цена на колонка)
1 кг метан = 5,6 литра метан = 1,867 литра пропан-бутан = 1,30 лв с ДДС (колонка)

Ей това ако ми кажат как го определиха.......

TourneoRS

Ами аз го четох донякъде и после загубих интерес , прескочих до последните сметки с печалбите  :D . Там обаче заплати , консумативи не са смятани и въобще загубих интерес да си отварям метан станция  (rofl)

hotblooded

Цитат на: TourneoRS в 23 Декември 2012 20:09:43
Там обаче заплати , консумативи не са смятани и въобще загубих интерес да си отварям метан станция  (rofl)
Заплатите в България са "досадна подробност" за повечето "бизнесмени" :)

Bobi

Покрай суматохата с ЧЕЗ, тихомълком пробутаха 10 стотинки увеличение на горивата. Днес, 18.02.2013, заредих дизел за 2.68 лв/л. Честито на печелившите...

TourneoRS

Още в неделя се бяха вдигнали цените , добре че видях  на влизане в града  на една бензиностанция не бяха коригирали още цените и стоеше надписа 2.50 лв . Върнах се да пълня буса , но като се замисля днес пак беше на същата цена дизела  ::) , понеже е с нов собственик и сигурно си търсят клиенти .

Alexi

спокойно ,като ги посъветват как се движат цените и кой ги диктува ще прекратят тая порочна практика да продават 10 ст надолу от големите :))

supertorr

Другото което се говори, е че четвъртък и петък няма да правят намаления :( колкото и малко да бяха...

hotblooded

Цитат на: Alexi в 19 Февруари 2013 07:50:47
спокойно ,като ги посъветват как се движат цените и кой ги диктува ще прекратят тая порочна практика да продават 10 ст надолу от големите :))
Няма нужда да ги съветват - те винаги си следват големите - един да вдигне и другите след него :)) Впрочем цената на едро от рафинерията не е повишавана....

amplified

Толкова се радвам, че oт 7 дни насам нямам кола :D

hotblooded

Цитат на: amplified в 19 Февруари 2013 13:25:23
Толкова се радвам, че oт 7 дни насам нямам кола :D
Къде ти е колата?

amplified

При гадовете... По план утре трябва да ми я върнат.

Иван Вълков

Под гадове МП ли да разбираме....

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Bobi

Да, оставил е колата за цялостно пребоядисване. Ще я прави розова...

hotblooded

Alexi

7 дена в МР ,събирай парички :))

amplified

Добре ве, Адаш!
Трябваше ли да проваляш дебюта утре?  :'(

Купих си и аксесоар даже  8)

Alexi

ама ти вярно ли ще боядисаш колата .. че тя е нова .. дано не си остаят ръцете ..

amplified

Тя е нова, ама от 2 години събирам щети... накрая почнаха да ми правят забележки, че просрочвам и ще ми вдигнат каското, ако не ги оправя... та я вкарах. Таванът например го бавя от декември 2011-та, първо бях решил да го изсмуча с вакуум, обаче някво радиоактивно пилешко аки се лепна точно до предния джам и рязяде боята... В София броните ми ги думкат за норматив, та те се боядисват поне веднъж на 2 години, като станат и двете за боя... На ОМВ един мишок изтрещя пистолета до капачката на резервоара... в една пряспа отнесох пластмасовата пишка на подкалника.. Задна лява врата още от преди 3 години някой говньо е минал и е направил 5 вдлъбнатини с пръст. Спортната решетка се оказа китайче с ужасно лаково покритие и след една драскотина целия лак падна, та и тя мина по Каско. Общо взето повечето можеше да си затрая, ама за сумата, която се изсипва по каско реших, че ще карам кола с изрядна боя.
На 1 щета бях от цялостното, ама реших, че не си струва да заменям изцяло оригиналната боя.