Габровското Mondeo Mk3

Започната от Dmitarcho, 23 Март 2012 17:47:28

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Идея си нямам още как ще се монтират :) Имах някакви идеи да ги слагам на дългите...но се отказах. Ще снимам ;) Всех ги от продавялника, бяха монтирани на някакви фарове... В комплек с ксенон са, лупите са биксенонови -къси/дълги. 50 лв. ги взех всечките неща ;)
Ръца Пръца

Septerra

Потвърждавам, че лупи 3.5 инча не са хич тежки за Мондео МК3. С такива съм от около половин година - няма вибрации на светлинния поток, няма накланяне на лупите и т.н. :)

Dmitarcho

Преди....

След ...

...и по време на преправянето ...

Тук малко се заиграх ... Лупата не влиза в дупката ...трябва да се помогне с пилата малко :) и "държача" на "шапчицата" на крушката е играчка докато се махне - помогна ми една по-голяма бургия :)

Остана и време да напръскаме джантите с "шприц" :) Чакат шкурка ... и боя :)

Днеска ще ходя да видя някой да ми върже ксенона ... че съм много скаран с кабелите, и дано съм доволен как ще светнат :)
Огромни благодарности на Тунинг Център yoshi , за търпението и помоща ;)
Ръца Пръца

sierras

Добре са станали фаровете, а относно ксенона се връзва лесно.

Septerra

Бонбонче са фаровете! Ти сега ставаш с два комплекта фарове или ти отвори твойте си в крайна сметка? :)

Джантите кога ще ги ръснат с боя? :)

Dmitarcho

Моите фарове си базикам ... :) Но ако ме поядосат още малко ... ще си търся други :D sierras , ще те търся тея дни .. че имам "леки" проблеми с ксенона ;) Я ми прати на лично телефон .. че май го нямам :(
Ръца Пръца

Иван Вълков

Айде митак чакаме снимки със светещ ксенон.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Тъкмо направих снимката ... и фаровете умряха :) Ксенона с цялото управление беше за Н4 крушка, и беше голямо връзване на кабели /поне за мене е голямо де/ докато тръгне всичко/. Започна да гори бушончето на ксенона ... има нещо не както трябва. Габровска му работа - да мина уж по тънко - ще ми излезне двойно сега :) Мисля да поръчвам ксенон на 75 вата .... има ли разлика в тея ватове, или е търговски трик някакъв.
А ... и лявата круката свети различно от дясната - иначе съм доволен от лупите като цяло. много по-различно светят от рефлекторите, и още не мога да свикна и ми е леко странно.
Ръца Пръца

ForeverFord

Много добре са станали,гледам че и не лошо светят.Така като гледам няма разлика в цвета на светене,на едната снимка в фейса се видя разлика,но не беше голяма.Иначе браво
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

tropper

Недей да поръчваш 75.
Разлика има, но и в отделената температура също. Има реална опасност да си стопиш фаровете.
Също и крушките имат значително по-кратък живот.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Dmitarcho

55 вата ? На късите ми харесва как свети и този ксенон - 35 вата. Единствено на дългите май идва слабичък. Така или иначе ще поръчвам нов ксенон "кит" .... въпроса е какъв ;) пак ли 35 ... 75 явно отпада като оция ;) или 55 вата ;)
Ръца Пръца

Dmitarcho

Ето как светна с 55 вата ксенонче в лупата. Дългите за сега няма да светят...че много жълтеят. Доволен съм :)
Ръца Пръца

vasko123_4

Изглежда, че много добре свети. Важното е как чустваш осветеността при по-дълго шофиране. Колата ти изглежда страхотно и си направил доста по нея. Продължавай все така. :) Остана ли какво още да се прави по нея?

Dmitarcho

Винаги има какво да се прави :) Другата седмица заминавам към морето - ще видя как ще светят у тъмното ;)
Ръца Пръца

Dmitarcho

Малко да обиколим моренцето. Габрово,Варна, Шкорпиловци,Созопол....утре не знам на къде ще сме :) Навъртяхме около 500 км. като между Варна и Бургас е отвратителен трафик ...
Ръца Пръца

Alexi

там не се минава лятото .. аз 2 пъти съм си го причинявал по необходимост но го избягвам ..

Dmitarcho

Кажи от къде да се завърна....към Варна/Добрич
Ръца Пръца

Alexi

няма друг път който да не обикаля много но може да се пробваш нощем

hotblooded

Цитат на: Dmitarcho в 15 Август 2015 18:21:11
Кажи от къде да се завърна....към Варна/Добрич
може през Айтос - Провадия и към Добрич...  Пътя е тесен но няма много коли

Dmitarcho

Прибрахме се у Добрич. Днеска навалицата беше към Бургас и надоло...към Варна беше по-добре. И понеже нямша много трафик, и не ми беше достатъчно гадно по пътя, решихме да се отбием до Кара Дере - повече няма да правя тази грешка - освен ако не си купя джипка.

Ръца Пръца

Pyrhel

Гледам куката не си я навил, значи няма проблем :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

След едноседмичен престой в МП.....пих едно хапче за сърце преди да си я взема ....

Някакъв о-пръстен на хидр.помпа... Сигурно е със златно покритие ..

Ръца Пръца

emkata

Тези под чертата без пари ли са сменени или са ти търсили кусури на колата?  :))

valyo08

TourneoRS

Цената за монтаж/демонтаж на рейка и помпа на мен ми се вижда горе долу нормална.Самата спирачна течност като цена не е написана, а само смяната и. Регулирането на предния и задния мост също е на средна цена.За ремонт на рейка и помпа, предполагам са ги пратили някъде да я свършат тази работа. Балиго .. не че защитавам някого, ама колко трябва да струва ..
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

valchinkov

Сравнявайки с цените в София, не в МП, са ти около средните и по-ниски

valyo08

Най-вероятно ги пращат на място като Техническия.Единствено миродавна ми се вижда цената на регулиране на геометрията.

Dmitarcho

Спирачната течност и хидравличното масло, по спомен бяха по 30-тина лв. И за тях има бележка някъде :) Рейката и помпата ги пращаха за рециклиране в Горна Оряховица, като имат една година гаранция. Тези под чертата са кусури, които трябва да се оправят :) Причината за ремонта беше, загъба на худравлична течност, тя си се губи от както съм я купил колата - вече 4 години - пртедния собственик ме предупреди, по 200-300 мл. на 30-40 000 км. Но скоро време започна да бръмчи/шуми ужасно като въртя волана. Сега пак има някакъв шум, само когато въртя волана на дясно. Ще изчакам още 2 дена .. и ако шума го има - рекламация ;) Не се оплаквам много от цената .... предупредиха си ме предварително, кое колко ще струва ;)
Ръца Пръца

valyo08

Щом има шум си е за рекламация.Тоя шум е от помпата.

Dmitarcho

Тази сутрин не се чуваше... Ще видим какво ще стане ;)
Ръца Пръца