Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

Nebhotep

Тежичко си е купето 1738 кг. Извънградското е с около 100 км/ч, а по магистралата около 120-130 км/ч на 6-та скорост! Сравнително икономично каране, без климатика сигурно ще слезе на около 6 извънградско и 9 градско.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

pAbLo

В дневника съм постнал една снимка 4.3/100 среден :))
НО!
По магистрала,без климатик и на 6-та със 100 :D
Иначе един път и тупнах V-power Diesel и да ти кажа разхода беше ужасен..
П.С. Абе тея Максове повече от 190 по километраж не вдигат :D :D
П.С. 2
При смесено каране с предимно извънградско изкарва около 900-1100 км,без много лашкане над 140..
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

hotblooded

Цитат на: pAbLo в 08 Август 2013 10:33:52
П.С. Абе тея Максове повече от 190 по километраж не вдигат :D :D
A S-маx може и повече от 190 - доказано :)

pAbLo

Цитат на: hotblooded в 08 Август 2013 10:36:41
A S-маx може и повече от 190 - доказано :)
С кой двигател?
Ако е 2.5Т или 2.2 TDCi да,но аз из цяла Германия го гоних и с тяхната нафта... НЕ можа
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

hotblooded

2.0 TDCI, даже клипче имаше някъде из спам-темата... 200 по километраж ги направи..

supertorr

500 км извънградско 5.1 по борд ком. / 5.8 по колонка- това ми е първото такова сравнение / с новото табло/. Сега ще търся от къде дава толкова голяма разлика  (rofl)

Bobi

385 км по магистрала с 120 км/ч на темпомат и слаб трафик + 100 км извънградско с брутален трафик, пълен багажник, климатик и двама в колата = 4.5 л/100 км. Не беше най-силното представяне на фокуса, но колкото толкова.

amplified

Борис III - локаното - задръстване заради кърпенето на околовръстното - > Бизнес парк, после обратно, после пак... задръстване пак... и тъй нататък... около 50км минати - 5.8 по борд :)
70km/h на темпомат.

Видях, че може... повече не смятам да си го причинявам  (rofl)

Pyrhel

Вчера близо 200км градско и от време на време с климатик мондеото даде 7.1 по борд
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

днес 400 км извънградско , с доста железарии и инструменти в багажника ,предимно 120 на темпомат с климатик ,2ма човека - 5.2 по борд нафтичка от Ромпетрол

Backstage

София - Бургас 7.3 със 120 на темпомат

moni74

Созопол -Златица 340км без магистрала (Созопол - Бургас - Айтос - Карнобат - Сливен - Казанлък -Златица) разход по БК 6.0 със скорост до 120км/ч, 2+2 деца и багаж. Гуми 225/40/18. Довечера ще видим с връщането колко ще излезе общо.

----------------------------

Alexi

18ките си вдигат малко няма как

pantata

Взех на леля ми фиестата (2010г 1.25, снимки скоро в дневника) за тест драйв тази седмица: Д-град - Провадия - Варна - Синеморец. 5.8л/100. Постоянно на климатик и доста багаж като за двама души. Не съм карал с повече от 110, борда отчете средна скорост 68км/ч.

Y_Stoyanov

Здравейте, най-накрая и аз да пиша по тази тема, след като засичах многократно разходите си.
Та ето за това става дума.

С гориво А95:
Извънградско: 6.0л/100км
Градски условия: 10-11л/100км

С гориво Пропан-Бутан:
Извънградско: 8.5-9.0л/100км
Градски условия: 11.5-12.5л/100км

Резултатите на бензин са на база изминати 1200км, а на газ на базата на вече минати 6500км.
Като се има в предвид че карам 100-120 км/ч  не по-бързо  (wisdom)
Двигателя каза на кутията "аз съм до тук" !

moni74

Цитат на: moni74 в 21 Август 2013 10:50:19
Созопол -Златица 340км без магистрала (Созопол - Бургас - Айтос - Карнобат - Сливен - Казанлък -Златица) разход по БК 6.0 със скорост до 120км/ч, 2+2 деца и багаж. Гуми 225/40/18. Довечера ще видим с връщането колко ще излезе общо.

Така, на връщане карах отново по подбалканския път до Сливен. Оттам към Ямбол и на магистралата. Отново не карах по-бързо от 120км/ч, на магистралата 130км/ч.
Общия разход отиване и връщане стана 5.7 по БК. Дори в Казанлък взех и две гуми за другото лято - континентал контиспорт 3 като моите задни, с ДОТ 2010г за 80лв и двете :) Грайфер около 5мм.

Иван Вълков

Цитат на: pantata в 21 Август 2013 20:16:00
Взех на леля ми фиестата (2010г 1.25, снимки скоро в дневника) за тест драйв тази седмица: Д-град - Провадия - Варна - Синеморец. 5.8л/100. Постоянно на климатик и доста багаж като за двама души. Не съм карал с повече от 110, борда отчете средна скорост 68км/ч.

Честита да е Фиестта........аз преди седмица я загледах и веднага ми мина през ума но просто чаках да се похвалиш. Трябва да я докараш на някоя среща да я разгледаме.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Nebhotep

С S-max-a изминати общо 959 км. София-Варна-София с около 100 км. градско във Варна и София. Климатик около 25% от времето. Разход по борда 5,9 л/100 км., реален разход 6,05 л./100 км. Средна скорост 70 км/ч. Стараех се да карам икономично. Смятам,че за тази голяма кола е добре.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Bobi

Според мен разходът ти е в границите на перфектното.

Dmitarcho

Че и няма разлика по БК и по колонка - браво ;)
Ръца Пръца

VENTCI

Разхода е превъзходен  8)
Обаждай се като минаваш пак край Шумен - ще оформим среща с групата  (fri)

evgeni.genov

Здравейте колеги,
Преди няколко дена си вземах Ford Focus 2000г. Бензин-1.6, 100 к.с
Бих искал да попитам някой колега какъв е разхода на този автомобил, защото нещо не мога да го засека.

Благодаря ви предварително !

Bobi

Здравей и добре дошъл! Честито за покупката, пожелавам ти много безаварийни и само хубави моменти с фокуса. По каталог го дават да се върти около 10 градско.

whaaazp

Около 10 /9.5-11/ в града. Извън според зависи / 6.5 - 11/

pantata

Цитат на: evgeni.genov в 25 Август 2013 00:47:34
Здравейте колеги,
Преди няколко дена си вземах Ford Focus 2000г. Бензин-1.6, 100 к.с
Бих искал да попитам някой колега какъв е разхода на този автомобил, защото нещо не мога да го засека.

Благодаря ви предварително !

Пробва ли пълно-пълно? Защото много зависи от населеното място и стила на шофиране.

Иван Вълков

20 лева нафта  = 110 км градско  8)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

evgeni.genov

Здравейте колеги имам нови въпроси, ако може да ми отговорите ще съм ви благодарен !

Фордчето в момента е с гуми 195 / 70 R15 възможно ли е да му сложа 14" ки
Какви чистачки си копувате тоест колко големи като размер.
Някой има ли централно огледало ( това което е в купето ) Необходима ми е пластмасовата джаджа която се монтира на стъклото и в нея влиза целия държач за огледалото и ако може да ми кажете някаква цена.
Фордчето държи много ниски обороти как мога да го оправя, къде да го заведа на доктор ?

Marlboro

Колега, темата е "Разход на гориво", задай си въпросите на правилното място, ще е по-лесно за всички да ти отговорят и ще е по-удобно за други потребители, които търсят същата информация.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

moni74

Второто ходене до Златица беше по друг маршрут - Бургас-магистрала-Пловдив-Карлово-Златица. Много бързо се пътува вече :) /Бургас-разклон Ямбол 30мин, разклон Сливен 35мин, разклон Н.Загора 50мин, разклон Ст.Загора 70мин/. И това е като почти съм спазвал ограничението. На връщане по същия маршрут и ... разхода стигна 6.7

Dmitarcho

Габрово - Добрич - 300 км. , бързах да стигна /само един фиш за неправилно изпреварване - не им работеше радара - и по-добре/ средна скорост по Б.К. 85 км/ч, разход пак по Б.К. - 6.1, не съм пускал климата.
На обратно, спокойно каране, средна скорост по б.к. 70км/ч, с климатик през цялото време, разхода по б.к. = 6 л.

Преди гореше по-малко тая кошница :) Поне по борд с около литър на доло съм я виждал ... Като иска да гори ... ще иска и да върви тогава :D
Ръца Пръца