Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Alexi

е ,подбудите му са да влиза в политиката то е ясно ,но нас може само да ни радва разчупването на цените

ivchotr

Цитат на: dimkaraganchev в 15 Февруари 2016 15:52:59
А бе, варненци да не се фукат много. И при нас има бензиностанции с хубаво и евтино гориво, които нямат нищо общо с Марешки. Цени от днес - бензин 1,67 лв, газ 0,75 лв, дизел 1,64 лв.

Къде е това?

dimkaraganchev

Между Карлово и Калофер - бензиностанция Ивони:
http://fuelo.net/gasstations?lang=bg

ivchotr

В София май не съм ги засичал. Ако не бъркам, имаше техен обект покрай Ботевград на АМ Хемус. Но там не се е налагало да спирам, понеже баките са ми сравнително пълни, като минавам оттам. У наше село засега съм се спрял на Газтрейд. Колите вървят добре и харчат по-малко. Или поне така ми се струва. Ама и други споделят подобни впечатления и вероятно е вярно.

dimkaraganchev

Да, май имат само 2-3 бензиностанции в цялата страна. До преди 2 години ги избягвах, защото ми бяха съмнителни. Но след като ми ги препоръчаха, им станах редовен клиент.

Ilian Petrov

След няколко засичания мога да кажа, че моя среден разход на газ се движи между 8.5 и 8.8/100.
Последното ми засичане от днес - по борд компютър 7.7, по зареждане пълно-пълно 8.5 на газ, което си е точно 10% повече.
Доволен! :)

Ето едно клипче на Ботевградско шосе с 80 км/ч:
https://www.youtube.com/watch?v=3U5S3ozyk7Y

Сигурен съм, че при тази скорост разхода на газ е 6 - 6.2

gsto

Mondeo 2011 - 2.0 Duratec.
Бензин:
- софийско/задръстено/ - движи се между 12/100 и 14/100 по борд.
- софийско/събото-неделно/ - около 11/100 по борд.

Извънграда - хард-кор проходи на втора и магистрали в ограниченията и малко отгоре :)
- 7.4/100 (по колонка)

Ford Focus 2008 1.8 TDCI:
- От гр.София(кв. Борово) до гр.Ловеч (пълно-пълно) - 15лв :) Сами смятайте колко литра са.
Едит: около 170км с цена на дизела 1.80.

dimkaraganchev

Mondeicho

По груби сметки това е около 5/100, добро постижение. Това ли е ужасното не разбрах??? (rofl) (rofl) (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Ilian Petrov

Ford Focus 2.0 16V LPG Titanium

Технически характеристики /производител/:
максимална скорост   206 km / h 
0 100 km / h   9.4 S 
Разход (градско)   9.8 л / 100 км 
Разход (извънградско)   5.4 л / 100 км 
Разход (средно)   7.1 л / 100 км 
емисиите на CO2   169 г / км 
Вид на газ   LPG 
Потреблението на газ (градско)   13.0 л / 100 км 
Потреблението на газ (извънградско)   7.2 л / 100 км 
Потреблението на газ (средно)   9.3 л / 100 км 
газови емисии на CO2   150 г / км 
Стандарт за излъчване (стар)   schadst.arm US стандарт 
Стандарт за излъчване (нов)   EU4 
клас CO2 ефективност   кА

Смея да твърдя, че влизам в заводските разходи, та даже като се старая да карам иконочимично и мъничко под тях  :)
Среден разход 9.3 х 0.74 лв. газ - 6.90 лв./100 км !
Какво повече да иска човек  8)

TourneoRS

Да запитам ако някой е карал такава бангия.
Колко газ извънградско може да гори транзит 2,0  къса база като този на снимката ?

И колко 2,0 пак на газ но с двойна гума. кЪт на снимката
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Dmitarcho

Разход по борд, градско ;)

И разход по колонка, като пистолета изключи още на 7.5 литра ... половината ги доналях зорлям.

Това е след 300 км. извънградско /по борд/ . Средна скорот по борд 88 км/ч., маршрут Габрово - Добрич, по километраж съм карал предимно 110-120 км/ч.

И по колонка ...

Ръца Пръца

ihovahi

Идеален си е разхода.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Alexi

Dmitarcho

Когато съм с жената и детето - толкова ;) Като съм самичък - да няма кой да ми се кара - повечко.
Ръца Пръца

Mondeicho

Жената е естествен радар на допустимата скорост на пътя (rofl)

Ilian Petrov

Абсолютно, потвърждавам.  :D

gsto

Пичове...нещо се побърквам...
Сипах догоре А98 на мондеото, карах 380 км градско и отидох и пак сипах на бензиностанцията догоре. Събра точно 40 литра.
По мои груби сметки, това прави около 10.5/100 градско...компа обаче показва 14.4/100 (занулен при първото пълнене)...

Какво става, кое е вярно сега?

hotblooded

Цитат на: gsto в 30 Март 2016 15:20:49
Пичове...нещо се побърквам...
Сипах догоре А98 на мондеото, карах 380 км градско и отидох и пак сипах на бензиностанцията догоре. Събра точно 40 литра.
По мои груби сметки, това прави около 10.5/100 градско...компа обаче показва 14.4/100 (занулен при първото пълнене)...

Какво става, кое е вярно сега?
Колонките не грешат, компа особено градско си греши. Твърде е вероятно първия път да са те напълнили наистина до "откат", а втория път да не са се старали чак толкова. Но за сметка на това разхода по колонка ти е нормален.

Dobrin_Todorov

330км — 15л.
4.5л / 100 км.
Зареден дизел на 1.65лв. — Круиз
7.50лв. / 100 км.

8)

Mondeicho

И аз съм склонен да вярвам на пълно-пълно. Компа си прави негови си сметки...

Dmitarcho

На мен на градско ми прави около литър разлика - борда показва литър горница. Вярвам на колонката ;) Извън града борда се ориентира правилно ;)
Ръца Пръца

Ilian Petrov

Само градско в София - с ежедневно каране по Брюксел и Цариградско шосе, но и в тежки задръствания на Малинов, Черковна и др.
459 км. - 41.2 литра газ + около 8 литра бензин, което прави около 10.7 на 100. По борд - 9.9

AlexanderBozhinov

Аз моято под 14 не мога да я сваля.Да си призная не се и старая .Извънградско правя 12-14 газ ,но никога колата ми не е празна и никога не я жаля . От 140 нагоре си става лакомо мондео .

gsto

Цитат на: AlexanderBozhinov в 02 Април 2016 10:14:10
Аз моято под 14 не мога да я сваля.Да си призная не се и старая .Извънградско правя 12-14 газ ,но никога колата ми не е празна и никога не я жаля . От 140 нагоре си става лакомо мондео .
Направих около 900км извънградско по магистрали(около 750км само магистрала в ограниченията) извън БГ и разхода на бензин - пълно пълно е 7.6/100  A98 - трима човека, пълен багажник и климатик. Борда каза 7.4...така че извънграда показва горе-долу ок.

Pyrhel

Преди малко заредих, 1890 км градско, 153 литра, ехаааа
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 28 Април 2016 02:05:40
Преди малко заредих, 1890 км градско, 153 литра, ехаааа
Това да пИжо ли?

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Три дни в Гърция:
София-Кавала-Тасос-Солун-София - 1050 км, разход пълно-пълно 5.6 л/100 км. Като спазваш ограниченията явно харчи малко (rofl)

didon80

Сливен -Троян - Сливен по шестицата през Беклемето 5 човека с багаж: 5.8 по борд компютър.