Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

flowsky

Да се включа и аз. На 2.0 TDDi средно върви около 6-цата разхода навън, но в града си скача осезаемо. Особено когато ѝ скоча на вратлето. Най-скорошният тест, който направих е 220 километра с 10 литра лампа-лампа при изключително внимателно каране и съблюдаване на разхода.

Mondeicho

Това с датчика е малко неточно.На мен ми светва индикацията и след това я спирам някъде и повече не светва в продължение на километри....
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

тя цялата стрелка показва квото си иска :)

gsto

- 4.8/100 - среден разход(градско и извънградско) за първите 8000км. Очаквам да пада още.
1.6 тди 110 к.с.

Ilian Petrov

От няколко месеца не съм занулявал борд компютъра - закова на 8.0/100 средно.
Реалният на газ от засичания - от 8.6/100 до 10/100 средно.

tisho_tbk

По празниците ходих до Тасос, като прибавим и обикалянията в Гърция, за 1024 км заредих 72.23 или 7.05л/100. По борд ми даде 6.1, но при мен винаги има разлика 0.7-1.2л.
Багажника беше пълен догоре, имах кутия на на тавана и стойка за колело. Винаги карах на климатик с 10км над ограниченията. Този разход е един от най-ниските до сега

П.Иванов.Личев

Здравейте колеги аз искам да се оплача че от известно време разхода ми значително скочи немога да я смъкна под 14 газ
смесено по последно засичане днес като само 1/3 ми е градско, а даже слязох на по нисък цолаж от преди
Храни се правилно, бъди активен, остани здрав
OTSLABNI.ORG

sinnerman

Разход само градско, сутрин и вечер в големите задръствания в София - 39 км на ден. Средна скорост по борд 29 км/ч. 8.3 по борд, 8.1 по колонка. 1.6 бензин 115к.с.

flowsky

Днес Мездра-Пловдив-Мездра, като се старах да карам сносно и икономично 5,2/100, с багажник тонколони и три маймунки.

Soura

Извънградско със 160-70 среден разход 10 на борд и на колонка. С 130 среден разход 8. Градско в София само в центъра лятото ми даваше 12 на борд и 10 на колонка....сега борда показва 15-16 на колонка не съм я засичал...focus 2011 1.6 100 к.с. хеч. На мен ми се струва множко..купих го от мото пфое на 35 к сега е на 45 к. В града го вкарвам в обороти защото още и се кефя на колата, но все пак разхода не ми изглежда нормален. Вие какво мислите ?

Alexi

съвсем нормален ми се вижда ,купето си тежи

didon80

Все пак е бензин и когато е студено харчи значително повече в градски условия. Виж дизела е друга бира. Очарован съм от разхода. Не съм се надявал че този звяр ще похапва около 7 литра градско през зимата! Силно препоръчвам дизел за в града, оказва се че там разликата с бензинов е двойна.

Soura

Мерси за отговорите. Бензина загрява много по-бързо от дизела. Студена я карам буквално 2-3 минути по ул. Опълченска. Преди бях с фикус mk1 1.8tddi и зимата загряваше ужасно бавно.

Alexi

Цитат на: didon80 в 04 Декември 2016 09:29:55
Все пак е бензин и когато е студено харчи значително повече в градски условия. Виж дизела е друга бира. Очарован съм от разхода. Не съм се надявал че този звяр ще похапва около 7 литра градско през зимата! Силно препоръчвам дизел за в града, оказва се че там разликата с бензинов е двойна.
тя зимата не е дошла :) към -10 се вдига на 8 градското  ;D

Soura

Кончетата не са ми много и често я вкарвам в 5/5 и нещо оборота. Та от там сигурно е. Скоро мисля да слагам газ и да реша проблема. Сава трябва да намеря добър сервиз.

didon80

Предполагам че ще бъде така и пак ще бъда доволен. Все пак алтернативата беше 2.5 бензин. Тук в Сливен по принцип зимата е по-мека. Дните под нулата не са много. Да, съгласен съм че бензина загрява по-бързо, той за това и харчи повече.

Soura

Все пак ако има съфорумец с фокус мк2/2.51.6 100 к.с. който кара градско в София (понеже тук са най-яките задръствания) бих бил благодарен да сподели какъв разход му дава и при какви условия.  ;D

ekstremniat

Здравейте моя Фокус 2.0 145 коня в София ми дава сега в студовете 13 газ. Карам я сутрин и вечер по 10 километра.

ivchotr

В София, през центъра, 12 км в едната посока, сутрин и вечер в най-големите задръствания, ми дава около 13/100 газ. С играещите обороти на празен ход  ::) Извънградско го докарвам на около 10.5 при скорост около 140 км/ч през повечето време. Фокус 1.6 16V 100 магарета от 2004 г.

Ilian Petrov

Цитат на: ekstremniat в 06 Декември 2016 08:46:11
Здравейте моя Фокус 2.0 145 коня в София ми дава сега в студовете 13 газ. Карам я сутрин и вечер по 10 километра.

Точно 13 л. градско си му дават на 2.0 и с фабрична газова BRC:
Ford Focus Turnier 2.0 LPG
EU/ADR82 urban/extra-urban/comb.:  13 / 7 / 9.3 l/100km

ivchotr

Току-що смених стъпковия мотор и ЕВАП клапана и на първо четене нещата с празния ход се укротиха, май. Докато се прибера из задръстванията ще си покаже дали е станала работата. После разходът сигурно ще е надолу  ::)

TourneoRS

Около 13-14 литра нафта 525 ТДС на поне 350 000 км. 8)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ivchotr

По празниците, с пришпорвания, че не ми се висеше в колоните по пътищата, с презаписан комп и с премахнат преди това теч на газ  :D, ми даде твърдо 10/100 газ. Беше почнал да понамирисва и го отдавах на лошата работа на празен ход, а се оказа, че два маркуча след изпарителя са се цепнали и пускат газ. Разходът тогава гонеше 11/100  (rofl)

dark_b3at

Днес засякох по колонка Бургас - София 2.0 тдди 7/100    140 км/ч с 4 човека и почти пълен багажник. Смятам, че е нормално за стария мотор този разход. Как мислите ?

didon80

Незнам колко трябва да бъде при тази скорост и натовареност. На мк2 при същите условия ми даваше 10/100 км газ. На мк3 при 120 км/ч е 5.2/ 100 км дизел по борд.

Pyrhel

ТДДи-то е с 5 скорости, а 140 не е малко - толкова.
А в студа съм на 11.5 по колонка градско (2.2D) :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Go6o Cekov

Зимно Софииско градско:
Мондео Комби 2005г. 2.0 130кс. дизел с 6 скорости. 11,3 по колонка. На бордовия 10-10,5. Сутрин по 14км. и вечер по толкова. Значи мотора грам не загрява. Тъкмо съм стигнал и стрелката е отлепила до първото деление. >:(
Извънградско при 120км/ч 4,3 по показания на дисплейчето.

Справка: имам Москвич 2140 чист и Ваз 21013. Москвича харчи с горното каране (28км студен мотор) 15/100 газ. Ладата 11/100.
Ако се подгреят на място на оптимална работна темперетура и се изминат същите километри при същия трафик Москвича пада на 12/100 а Ладата на 10/100.

Извод: като е студент мотора лапа много, като седи на място и загравя пак яде. Дизелите знаем че трудно загряват. Бензина е друго. Там за малкия разход може да се остави 10мин на място да загрее хубаво.

didon80

Незнам как и къде ги карате тея дизели че да имат толкова голям градски разход. Автоматика харчи сигурно 1 литър повече от ръчката. Качвайте снимки на показанията по борд.

Alexi

ако за 14 км стрелката не отлепя дори си за термостати ..

miromir

Цитат на: didon80 в 26 Януари 2017 17:43:03
Незнам как и къде ги карате тея дизели че да имат толкова голям градски разход. Автоматика харчи сигурно 1 литър повече от ръчката. Качвайте снимки на показанията по борд.

Аз пък се чудя що за градско е вашето... ::) Тук в Пловдив в студа на къси дистанции 2.0 дизел от която и да е марка я свалиш под 10/100 по колонка ще е ЧУДО.