Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

9.69/100 газ, при изминати от зареждане до зареждане 140 км градско и 120 км извънградско.

Mondeicho

Моята е ръчна, шест степенна.Зареждам от ОМВ,  Ромпетрол и последните пъти от авиодизела на Еко.Много голям ли ти се вижда разхода?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Septerra

На мен и на двамата ми се вижда висок разхода ви. Мойта (115 к.с.) градско зимата сега дава 8/100. Извънградско винаги си държи около 5.5 (качва, ако натиснеш, разбира се).

Alexi

мойта кошара за 5г не съм я засичал над 9 зимата с трафици задръствания и каквото и да е ..

Dmitarcho

На Mondeicho  и на мене ми се вижда височко това 10-11 градско. И моята не съм я виждал повече от 7-8 градско. На yoshi , mk4 съм во виждал да показва 10 в града :) Но на него му тежи десния крак ;)
Ръца Пръца

Mondeicho

Ще приема, че са ми големи обувките и закачат из интериора (rofl)

Pyrhel

При мен на мондеото около 9 се въртеше градското на 6 степенна 2.2 тдци, но сега е 10-12/100. Малко височък ми се видя. А за мк4, ако е 163-к.с. версията на 2.0 ТДЦи, тя хапва повече и като че ли е нормално, ако е автомат.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

jo_jo

Моето мк4 е 2.0л 140 магарета, и пак градското си върви над 10, а зимните гуми са 215мм (летните 235мм)

Mondeicho

На мен зимните са ми 205/60/16 и досега го приемах за нормален разхода предвид късите разстояния от 5-7 км сутрин и вечер. Въпреки, че загрява добре с новите термостати не успява да стигне средата на температурата и с това си обяснявам високия разход

Septerra

Странно високи са ми и на МК3, и на Мк4 в случая разходите. Моята също не загрява особено добре в това време, но над 8/100 не качва.

А МК4-ката 140 к.с., ръчка - не би ли трябвало да е доста икономична, всъщност?

Mondeicho

Не знам откъде може да идва този разход след като твърдите, че вашите не харчат толкова...

envo

По борд ми дава разход от 9.7 сега зимата, но мисля че е даже малко по-висок...плаче за газ
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Mondeicho

Ти си лесен слагаш газовата и си в джаза...

envo

Е не е много лесно :-D Първо 1200 лв. и след това

Mondeicho

Ако караш повечко км на година, бързо се наваксва разликата...

SICKandPROUD

Бе и моята ходи над 10 градско и според мен е повече от нормално.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

envo

С тея заплати хич не е нормално даже

internazionale

здравейте колеги , имам фокус , седан, дизел 1.8 , 90коня , 2000г. , 15ки гуми, с 10лв минавам 53-55км градско. това добре ли е според вас?
засичам я като светне лампичката за горивото , слагам 10лв , минавам тези километри и пак светва...

Mondeicho

Това са много приблизително около 10/100. По точно ще стане ако я засечеш пълно-пълно и тогава да се направи извода...

edinak

доста си е. моя са като падна снега ми даваше толкова и даже си помислих че има проблем.иначе с 5 литра си минавам без проблем 70-80 км в града и то не   с много леко каране.

ekstremniat

Здравете колеги моят автомат 5степенен миналата зима ми даваше 12.5 по колонка.Сега го гледам,че се е закрепил на 11 но са сменени ибдвата термостата.Това е само градско по 10 километра в посока и палене от балкона по 5-6минути сутрин.

p_yanev

Точно 85 000 км откакто се сдобих с автомобила.  Нито за момент не съжалявам, че сложих ГИ. По мои сметки за този период съм спестил около 8 000лв. Доста повече от стойността на колата. Разход извънградско 90-110 - 8,5-9 газ, градско 12-13газ, магистрала 140 км - 12 газ.

BeTaTesTeR

В четвъртък с мондео 2.5 170 к.с. мотора, Перник-Габрово 235 км с 25.05 литра газ - 10.66/100.
На връщане 215 км. с 23.16 литра газ - 10.77/100
Мисля, че тоя мотор мнооого трудно може да падне под този разход. Доста икономично съм карал.

Mondeicho

При тези зимни условия ми се струва доста приличен този разход.

BeTaTesTeR

Защо хората са с впечатление, че зимата колите харчат повече? Точно обратното е, зимата ми е по-икономично. В студения въздух се съдържа повече кислород и двигателя работи по-добре.
А аз тръгнах в 6 сутринта в най-големия студ. В началото на Хемус падна до -19, в Севлиево беше -17. Никакви драми не съм имал, стрелката не мърда от средата на скалата, парното си е пушка, бях по къс ръкав вътре.

Mondeicho

Много е просто обяснението, защото достига работен температурен режим много по бавно отколкото когато е топло, отделно имаш повече консуматори на ток, които също повишават разхода. Няма начин да харчи по малко ти споменаваш момент, когато вече е загряла и на дълъг път.

Vesel

1200 км. от които не повече от 200 градско - разход 6.1 по колонка. Извънградско пълна кола 2+2 и багаж. Гориво от Марешки и Круиз.
(off)   Вчера видях  на бензиностанцията на Марешки, един джип от Добрич с ремарке с няколко варела (rofl)   
Майтапа настрана, ама 40 ст. на литър си е разлика, разхода във финансово отношение пада с над 20%  (thup)

ivchotr

А, Марешки се е хванал на въпреки с конкуренцията. За сметка на това пък компенсира с цените на лекарствата в аптеките си. В нашия квартал имаме негова аптека и доста от стоката е на по-висока цена от другите наоколо.

dimkaraganchev

А бе, варненци да не се фукат много. И при нас има бензиностанции с хубаво и евтино гориво, които нямат нищо общо с Марешки. Цени от днес - бензин 1,67 лв, газ 0,75 лв, дизел 1,64 лв.

Vesel

Цитат на: dimkaraganchev в 15 Февруари 2016 15:52:59
А бе, варненци да не се фукат много. И при нас има бензиностанции с хубаво и евтино гориво, които нямат нищо общо с Марешки. Цени от днес - бензин 1,67 лв, газ 0,75 лв, дизел 1,64 лв.
Дано има повече такива,че една птичка пролет не прави. Аз като цяло не съм фен на Марешки, но покрай него спестих някой друг лев и съм му благодарен, че пръв поведе борба с картела. Вече какви са му подбудите си е съвсем друга тема, но е факт че се прочу с положителни действия.