Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Иван Вълков

Ами градското ако е сутрин и вечер по 3 километра.....съвсем нормално е.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Marian.marinov

Да така е сутрин в 7.00ч и слетобяд16.30ч

tisho_tbk

Мондео мк4 2.0 дизел 140 коня
Сф - Боровец - Сф днес 150км
Заредих на еко до горе
Дозаредих до горе на шел. 12.268л
По борд ком. 5.7
По колонка 8.02.

Не ви ли се струва голяма разликата?

Septerra

Колега, нулира ли бордовия като тръгна или това е останало като старо показание и се е насложило и новото? Възможно е и колонките да пълнят различно, но чак такава разлика...

Dmitarcho

И на мен ми се вижда голяма разлика. И аз знам, че трябва да се нулира борда /средния разход/, иначе става натрупване ... и не показва хич вярно ;)
Ръца Пръца

tisho_tbk

Цитат на: Septerra в 21 Февруари 2015 17:43:18
Колега, нулира ли бордовия като тръгна или това е останало като старо показание и се е насложило и новото? Възможно е и колонките да пълнят различно, но чак такава разлика...

Разбира се, че нулирах. До Боровец беше 6.8. Докато се върна до Сф стана 5.7. (по бордови)

Septerra

Малко за статистиката - днес, около 500 км: София-с.Труд-с.Турия (Казанлъшко) и обратно, на магистралата 120-130 км/ч с няколко "изригвания" до 160-170 км/ч, другите пътища - 100-110 км/ч. Разход по бордови - 5.7/100, а отклонението спрямо реалния е доста малко (засичал съм го няколко пъти пълно-пълно).

tisho_tbk

708 км- близо 300 градско в София, останилите до Банско-Добринище 4 пъти-София. 54.85 л.
По борд комп - 6.8
По колонка - 7.75

Lucy

Рекорд: 790 км с 1 резервоар = 5,0 смесен разход (половин ресервоар извънградско, половин градско по стрелка)
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

radikn

Интересно:
В петък вечер Пловдив - Лозенец  - по борд 6,0
вторник след обяд Лозенец - Пловдив 7,0
И в двете посоки-багаж догоре,
Вярно че на връщане духаше яко-ама чак пък толова
да не съм с платноходка? (rofl)

Dobrin_Todorov

Маршрут:

София-Циговчарк-Пазарджик-Пловдив-Долна баня-София-градско /общо около 110 км/

600 км. - 27л. нафта

4,5л/100

Горд съм!  8)

Vesel

1070 км. от които около 200 градско , останалите извънградско с трима човека и пълен багажник - разход 6.1 по колонка. Доста добре ми се струва. Дизел от Газпром. Интересно, че при подобни условия с летни гуми ми дава с около 0.5 отгоре. Сигурно е заради летите джанти , които са осезаемо по-тежки от металните.

radikn

И аз да се "похваля"

Вече две засечки с 18 ките:

image upload no size limit

само градско, по-скоро отива на 8,2 реално
ама съм си вързал пауново перо за дясната маратонка

G_o_c_e_v

Ц- макса го покарах интензивно и разхода се движи от 6 - 6,6/100
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

radikn

Днес цял ден градско, само че почти без да изстива,
борда отиде на 6,9
ама не бързам да се радвам-кой знае реално колко е :-[
ама колкото и да е - това е положението, не е "малолитражка"

P.S.: И днес повъртях и дозаредих- 230км-17,5л. дизел ,
иначе казано 7,6 л./100 км.
Ако това е цената за 18 цола-бива (rofl)

Vesel

След 950 км. почти само извънградско успях да направя уникалния разход от 5.3 по колонка. От тия 950 поне 600 са магистрала , като не вдигах над 120 и като цяло карах внимателно. Имам чувството, че откакто напоследък почнаха да правят проверки по бензиностанциите,  взеха да сипват колкото си трябва и затова разхода ми пада толкова за пръв път от 2 години. Преди най-ниския ми разход беше 5.7

lazarkk

С новата стара кола, на първо извънградско четене даде 5,5, със 4 човека и багаж догоре, със скорост 100км/ч по второстепенните на темпомат , и 120 по магистралата.  По борд е с 300-400мл по малко. Градско ме е страх да видя, но тези дни ще я засека.

radikn

Със 130-140 по магистралата Пловдив-Бургас,
       100-110 извънградско Бургас-Лозенец,
       ( и малко селско-градско)
и обратно- разход 6,2 по борд, 6,25 по колонка, багаж-като за екскурзия 5 дни ( да се чете догоре)(rofl)
С 225/40/18 съм-дали е много-не знам, ама си по-кеф от 17ките!

moni74

Русе-Букурещ (над 2ч градско)-Синая-Бран-Брашов-Синая-Букурещ(40мин градско)-Русе-Бургас-Созопол-Бургас-Созопол-Бургас = 1069км

Днес заредих точно 56,19л.
Доста градско в задръстване + планинско каране. И спазване на ограниченията. Магистрала само 50км Букурещ - Плоещ.

----------------------------

gsto

- 980км извънградско - 4.9/100 по борд и 5.4/100 по колонка.
Багажника беше до тавана, вътре бяхме 4 човека в колата. Усещаше се че на моменти/тръгване от място/ че колата се мъчи и сме я натоварили и все пак разхода е повече от приличен.
Не съм карал бързо, а по-скоро по ограниченията.

Pyrhel

Мойто няма да е хвалба, по-скоро ще се оплача. Така стана, че в петък трябваше да пътувам по невероятната ни магистрала посока излизане от София - ненормално движение, едните карат по магистралата с 55-60, изпреварват с 63, другите карат 180-190-200+ Непрекъснато газ и спирачка в едната посока (~240 км), на връщане беше кротко - 140 на темпомат. Крайният резултат за 490км е 40л нафта, т.е. 8.2, по борд 9.

ПС: Супер мизерно пътуване... Толкова нерви не съм изхабявал откакто минах през Момин проход преди ремонта...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

А моето минаване на отиване през центъра на Букурещ съвпадна с Разпети петък и народа масово се изнасяше. В резултат на това "успяхме" да минем само за около 2ч и 20мин....

----------------------------

Dmitarcho

Аз пътувах до Добрич в петък ... навалица навсякъде, връщах се понеделник - баси кефа - бап навалица :D Но повечето се движехме с еднаква скорост 100-110 и нямаше толкова задръствания и се "влачихме" доволно всички ;) Добре, че бяха спрели камионите - само някой с мляко и тем подобни. На отиване по борд 5.7, не съм занулявал и като се прибрах в Габрово след около 650 км. борда показа 5.5 , не съм засичал по колонка. На магистралата си държах 120-130. Ограничения никой не ги спазва, имах чувството, че ще ме отнесе някой ако карах с 90 ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Май съм й нагласил настройката на фиестата, градско в Сф на газ - 7.6/100

Alexi

пълно-пълно ,730 км с 42 литра от тях 1/3 градско с маршрути от по 5 км гориво макс моушън на ОМВ - сега сипах от обикновения и ако се вдигне разхода ще карам само от скъпото че ми харесва средния да е около 6

botev73

Здравейте колеги!В четвъртък се натоварихме на Фокуса аз,жената,кучето(пинчер),колежката на жената и синът и.Значи 4 големи и едно дете плюс пълен багажник с багаж.Маршрута ни беше Добрич-Ивайловград-Гърция-Ивайловград-Сливен-Добрич.Отдавна исках да я засека на такъв дълъг път.Засичането го направих пълно-пълно(изчаках да свърши газта и до горе).Два пъти го направих-разхода ми дойде 10/100 газ!!!Карането 120-130,на места и повече,колата пълна с багаж и пътници,пуснат климатик.За мен си е множко сякаш.Засичъл съм я и друг път 7-8/100,при същото каране,но но само като допълвах бутилката с газ.А,и нещо друго-колата не вървеше както друг път,беше си по тромава.И друго.Друг път като съм я засичал,показанията на бордкомпа съвпадаха с с това на колонката(95%),а сега по борд беше 8/100,а според колонката 10/100.
Ford Fokus MK 2,5 100

Alexi

няма как да не е по тромава и да не харчи повече с 4 човека и багаж .. и на моя мотор се усеща като кача 4-5 човека ,какво остава за 1.6 бензин - нормално си е 10 газ дори е малко за каране 130 и нагоре

ihovahi

Със спуканият маркуч между кулера и ЕГР-а за 240 км ми даде разход 7.5 по борд и колонка. След като го смених ще мина пак 240 и ще заредя...
Който фôрка "майстор" си нахôда!

jovani68

София - Каламици - София - 990км.
Разход по борд 5,4, на колонка 5,4.
Средна скорст 74км/ч.

Pyrhel

Само градско в София с Фиестата - 31.3 л газ за 408км, 7.6, бива