Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

amplified

Duratec HE 2.0 145 е икономичен до 110км/ч, като най-голямата му икономия е до 80-100км/ч.
120 вече лапа към 6.5-7.5 бенз, тъй че ти е ок разхода.

Габрово-Стара Загора Бургас с пъненето по завоите  и стабилна разходка в Стара Загора... че се и загубих на тръгване... не знам как го докарах по сипано(не по борд) на 5.4. Баси чудото, бях си загубил протмонето(не се смейте... ама го бях загубил в колата и 30 мин го търсих докато го намеря...) Та имах точно 45 лева и ги сипах за бензин на Габрово. В протмонето имаше запас още 50, ама пусти кораб като не мога да го намеря...  (hammer)

Nebhotep

Среден разход 8,53 л/100 км. бензин при изминати 70 206 км., от тях 35% градско предимно София и 65% извънградско.
Колата се кара предимно спокойно със скорост извън града до 100 км/ч, а на магистрала до 120 км/ч. Градското каране е прeдимно на къси до средни (5 до 8 км.) разстояния и от това средния разход чувствително нараства.

Смесеният фабричен разход за моята кола при 33% градско и 66% извън е 8,0 л./100 км., тъй че аз съм около половин литър отгоре.

Разбивка според вида бензин:

Premium Gasoline 95 (ecto 95 на лукоил) 8.30 l/100km 15.718 km and 1.305 l

Super gasoline 95  8.71 l/100km 37.084 km and 3.231 l

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

TourneoRS

Колеги споделете и помогнете  :P . Разликите на ескорт марк 7 при 1.8 ТД - 75 коня и 1.8 ТД -90 коня . Разхода при кой е най- добър ... особенно зимата . Да уточня че става дума и за комби , без климатик .

И да не съм офф , имам разлика в разхода с около половин литър надолу на куриера с новия уж дизел на Шел . Още е рано но за две зареждания така излиза  ???
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Иван Вълков

Ето в тази брошура има разходи по книга......за 90hp дават май-беше 5,2/100

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

TourneoRS

Иска ми регистрация да му стана татко да му се невиди  :-X , а и малко от първа ръка инфо ми трябва за кола поне на 200 000 , а не измислици премислици . :))

Боби , точно там зяпах половин час , разходите им са от 6 до 10 на 100. А и те в по-голямата си част са европейци с хубава нафта и магистрали .. мисля си че около 6.5 ще е някакъв реален разход тук при нас .Трябва да взема и да го пробвам за една две семдици ако не издъхне през това време  :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Bobi

Провери в sprinmonitor , ако търсиш реални показатели.

Иван Вълков

Все си мисля че на запазен екземпляр ще гори под 6/100 - говорим за извънградско. Градско 8/100. Аз даже се учудих като каза какъв разход е дал куриера, чак не можах да повярвам. Разликата между двата ескорта 75hp и 90hp е турбото и че по-мощният има интеркулер. Аз без да се замислям бих взел по-мощният, особено ако е от по-последните екземпляри(имат разлика в ГНП-то). Едните използват ГНП вграждано в Мондео Мк1, а другите от Мондео Мк2 и преди някой да ме контрира че били еднакви ще кажа че разлика има и то голяма при Мондео( наличие на електроавансаторен клапан, умна дюза, дебитомер и блок който ги управлява). За Ескорт с такава помпа ще е самолет за скромните 90 коня.

п.п. Слагам нагледни снимки:
ГНП Мондео Мк1/Ескорт до срдата на 96г.

ГНП Мондео Мк2/Ескорт след 96 година

п.п. Магията я прави електромагнитният клапан - авансатор - от него излиза кабел, над турбокорекцията(кръгче от което излиза накрайник за маркуч). малко скапано го обясних но се надявам че си ме разбрал. На първата снимка се вижда на заден план и е оградено с червено квадратче.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dundee

Имах Ескорт Мк7 1.8 ТД 90 к.с. от 96 г. За нормален извънградски разход смятах между 5 и 6 на 100 с гуми 195/50 15.  Препоръчвам варианта с интеркулер - 90 к.с. Другият за мен ще е слаб. В моя спритмонитор съм запазил данните за ескорта и могат да се проверят как се движат през различните сезони и с различни размери гуми.

joro_6669

моята катафалка 10-10,5 градско това ми се вижда нормален разход,преди един приятел има мондео със същия двигател ,но ръчни скорости каза ми неговия разход е 6,0 градско,моята е комби неговата неговата седан незнам комбито може да е по-тежко

tropper

По борд-компютър са още по-ненормални, освен ако не ти е много тежък крака и/или ако градските пробези са ти по 2-3км макс преди да е загряла колата.
Аз със същия двигател и кутия в София със задръствания правя 8,5-9,0л/100 при засичане на бензиностанция, а борд-копютъра показва 7,5л/100.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

momo76

Тоше, и при мен даваше около 10.5 градско. Явно нося голям номер обувки, пък се чудя що Волвото ми дава 15, а хората викат че гори 13 градско.

joro_6669

Явно като не съм карал автоматик досега,и късите растояния това е причината,Колата се движи почти само на трета,а със старото мондаче 1,8td летях с 50 км на 5-та скорост хаххахах

Bobi

joro_6669, когато искаш да напишеш нещо, ползвай бутона "Отговор" под последното мнение или полето за бърз отговор най-долу. Ти ползваш " Цитирай" и не го правиш както трябва, и става мазало :D

tropper

joro_6669, за градско каране трета скорост е нормално. Имай предвид че тези двигатели и скоростни кутии не обичат много ниските обороти (имам предвид 50км/ч на 5-та). Хората които пестят гориво и карат с под 1500 оборота съвсем скоро правят скъпи ремонти  (fri)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Alexi

автомата си вдига разхода няма как .. но според мен ако караш много софийско е задължителен ...

Dmitarcho

Габровото не е като София ...  Лично съм много против автоматиците! Но всеки си е с предпочитанията ;) И за мен е нормален разход около 9-10 градско, при положение, че ръчната гори около 7-8 ;)
Ръца Пръца

Vas

Светва лампичката, слагам за 10лв. дизел карам градско в Раковски минавам 60км. и пак светва

supertorr

Цитат на: Vas в 23 Октомври 2012 19:26:21
Светва лампичката, слагам за 10лв. дизел карам градско в Раковски минавам 60км. и пак светва
Много завъртяно го написа, сега математика ли ни изпитваш (stir)

Иначе за повече от 18 месеца засичане почти без разлика зима лете 8 градско / София/ 7-10 км. и 5.5-6 извънградско в зависимост от " 12 или 3 часа по скоростомер е" :P

hotblooded

Днес реших да пробвам до колко мога да сваля разхода на 2.2 TDCi мотор, без да се гавря с демпфера на усукващи колебания. Режима който избрах беше следния - изкачване на нагорнище 6та предавка и 2000 об/мин, показание на километража ~125 км/ч, скорост по GPS 119 км/ч, на равно - 1750 об/мин, ~110 км/ч  скорост по GPS 103 км/ч, при спускане - по инерция докато скоростта падне до 100 км/ч, след това 6та предавка и изключително плавно ускоряване. Скоростта за преодоляване на наклоните се постигаше преди да е започнало изкачването, също с плавно ускоряване. За теста помогна и сравнително слабия трафик по АМ Тракия! Начало на теста - след караулката при км 0 на АМ Тракия.
Показания на бордкомпа на разклона за Пазарджик (най ниската точка  маршрута)
Показания пред къщи
На края на АМ Тракия показанията бяха 105 км/ч средна скорост и 4.6/100, но нямаше как да снимам че имаше трафик. От Зимница до Бургас постоянно темпо е невъзможно да се подържа защото пътя минава през населени места и се налагат изчаквания за изпреварвания и мачкане на педала.... Но пак повече от 120 не съм развивал.
За сега съм без темпомат, но благодарение на Bobi, скоро се очаква карантията за това чудо да пристигне скоро, и при хубаво време ще бъде монтирана!

Alexi

на колонка ще си 0.5л отгоре .. инак излиза че гори по малко от заводските данни :) и мене ме гаври така борда ,много е оптимистичен .. като сипя до горе ми показва някво 4 цифрено число за оставащ пробег :))

hotblooded

Цитат на: Alexi в 25 Ноември 2012 22:30:01
на колонка ще си 0.5л отгоре .. инак излиза че гори по малко от заводските данни :) и мене ме гаври така борда ,много е оптимистичен .. като сипя до горе ми показва някво 4 цифрено число за оставащ пробег :))
А 4 цифрено за оставащ пробег не съм виждал. Борда дава грешка, защото километража отчита малко над  реалната скорост и съответно пробег, а той взема данни от него. Най голямата грешка до сега която съм отчитал беше 0,6-0,7 отгоре, когато тръгнах в 18:00 вечерта от нас, а в 21:15 влизах в София (Не няма да си призная с колко карах по магистралата  O:-))  Показанията бяха 133 км/ч средна скорост и  7.0/100 разход, на бензиностанцията излезе 7.7....
   Между другото, последното пълно-пълно - 790 км разпределени 280 км "полупланинско" - Бургас- Варна-Бургас, около 100 км градско, 400 км Бургас София със 130-140 и на влизане в София показваше 5.9, на другия ден отидох до бензиностанция и напълних 48,2 литра, борда беше качил на 6.0 тоест излиза почти точно.

Pyrhel

Темпоматът ще си окаже влиянието и ще си избие парите след няколко пътувания Бургас-София-Бургас, виж страница 6 от тази тема :P
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Кефа няма цена, ако знаеш как ми се схваща крака да държа оборотомера закован....  А и незнам защо тая кола все ме подканя да я настъпя...  >:D

БОРКАТА

Ами така е и мен ме кефи да му давам газ. Моя е 1.6 90 магарета върви яко след 3000 оборота обаче, ама градско гори 14 газ. Мъчих  се да го навия крана ама му е зор в баирите. Сега на 20-ти ще ходя до София дано ми стигнат 50 кила газ. ;D
Де го тоя дето вика че Форда не е кола

moni74

Двама възрастни + две деца + багаж на макс  ^-^

1. Казанлък-Златица-София-Златица-София-Златица-Копривщица-Златица-Казанлък - 764км по БК разход 5.5л, по колонка ОМВ 5.66л - заредих 43.27л.
2. Казанлък-Сливен - по БК 4.4л, ср.скорост по БК 101км/ч
Казанлък-Бургас - 193км, по БК 4.9л, ср.скорост по БК 99км/ч
Карал съм не много бързо, до 120-130км/ч на извънградско, но не спазвах много ограниченията в селата :)

----------------------------

Dmitarcho

Никак не си ги спазвал ограниченията май :) Аз Габрово - Добрич като карам предимно с около 120 км/ч по БК ми вади 70-80 км/ч средна скорост ;)
Ръца Пръца

Виктор Велев

Моето Мондео сега зимата 10 / 100 градско не му мърдат иначе лятото към 8 градско и 6 извън като се има напредвид че под 110 гледам да не карам  ^-^

За Сиерката кво да кажа сега градско сигурно 20 литра няма да ме оправят но лятото 10 извън около 15 в града без много газ!

mahoki

Фокус тдди 90 кс дава разход 5.5 извън града и 7 в града ,става дума за София.Имам усещане ,че като заредя на ОМВ малко ми качва разхода в сравнение с ЕКО с о.5 литра.Има ли и други ,който наблюдават такова нещо тази зима?

varby

Сега през зимния период на газ 11-12 л/100 км.в града,извън града 8л./100км.

Pyrhel

Махоки, при мен с по-скъпата нафта на ОМВ разходът ми е нагоре също :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.