Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

momo76

Пресен разход от вчера София - Шумен 6,3 при средна скорост 108км/ч, много бързах.
Днес обратно Шумен - София 5,1 при средна скорост 88км/ч, леко и спокойно, дори ме изпревари един Матиз.

Иван Вълков

За Куриера много ми се вижда 8/100 на принципа пълно пълно ли го засече, т.к. стрелката за гориво не е голям ориентир. Моето Мондео над 6,5 извън града не ми е качвало и с най-кофти нафта, иначе се върти около 5,6 - 6,0. Ескорт със същит мотор, като Куриера  с 4 човека + багаж даде 4,5/100 извънградско. Предполагам че Куриера с по друг диференциял но все пак 8/100 ми се вижда множко

п.п. Последните 1000 километра разхода закова 6/100 при моето мондео, всичките на климатик, 300 километра градско и каране на магистрала твърдо със 140. Мисле че основно магистралното каране вдигна разхода малко  ;) ;)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

TourneoRS

Да , пълно пълно съм го засичал , с цедене утаяване2-3 минути и тн . И на мен ми се вижда множко , с газта дори малко над 11 ми излиза разхода за същия маршрут . Дизелчето в петък му смениха притисквателен диск и съединител , аз в понеделник му смених масло и филтри , би трябвало да е ток и жица знам ли  ::)  Питах колегата който го кара колко му гори , той ми каза че не знае - слагали по 50 лв нафта в седмицата два пъти  :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

mrmef

7,6 минавам през цяла София всеки ден само час пик  8) По книжка е 7,3 ама това и без фарове едва ли ще го стигна....

TourneoRS

Сега да се похваля какви паралепипедни перипетии имах с това пикапче  :D. След моето каране , колега закъса с него на път , добре че беше близко , издърпахме го до гаража за да видим какво му има . Не искаше да пали по никакъв начин , след половин часово въртене около колата се оказа  задръстен НОВ филтър ! Аз му бях сложил добавка за промиване на горивната система преди седмица и изглежда всичко се е отмило към двигателя .. НО ! Всичко това трябваше да се случи и със стария филтър , а с него колата работеше  ??? което означава калпава работа калпав или скапан  филтър  >:(  Продухаха тръбите , пак нов филтър , малко зор видяхме с паленето първия път , на стартер не стана работата , дръпнахме го с пасата . На втора скорост с газ до дупка на 15 метър изпуши и запали , а разхода днеска Русе-  Силистра с 400 кг товар 263 км допълних 16 литра нафта  >:D , като предполагам и по-добре ще стане .

Pyrhel

Отворихте ли филтъра? Каква добавка сипа?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

Нещо на Лики Моли беше , изсипах всичко в резервоара  (stir) , филтъра не е отварян - аз не бях там когато се гърчеха с продухванки и прочие , отидох накрая когато свърши черната работа  :P . Ама сега как се катери по баирите , преди смъквах предавка надолу и газ почти до дупка , сега само давам газ до половината леко замисляне и бегом . :D

Между впрочем още се двуомя , трябва ми малка кола и се чудя кой ще е по-добрия избор . Фиеста 1.1 /газ/, 1.8 Д  или ескорт 1.8 д , говорим за коли до 1998г които ще се използват всеки ден по около 200 км , и основно решаващия фактор който влияе на избора е разхода на гориво .С тази нафта над 5/100  вече не ми се струва икономично  :-[ . Пасата ми дава около 11/100 газ и търся варианти за по-тънка лайсна така да се каже .

Иван Вълков

Аз бих си взел ескорт хечбек 8)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

niko_nenchev

[
Между впрочем още се двуомя , трябва ми малка кола и се чудя кой ще е по-добрия избор . Фиеста 1.1 /газ/, 1.8 Д  .........
[/quote]
Колега,вчера видях във Варна една много добра на вид Фиеста 1.3 1999г.
Струва ми се,че един подобен автомобил с газова уредба е добър вариант.

Marlboro

Бах тая 13 (вероятно по талон 14) годишна фиеста за 2700 без регистрация...
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

BIGFORDFAN

Цитат на: Marlboro Classic в 21 Август 2012 00:17:29
Бах тая 13 (вероятно по талон 14) годишна фиеста за 2700 без регистрация...
Мда, като има като тази например http://www.cars.bg/u771499

Alexi

брат ми купи такава Фиеста преди 6-7 години ( беше 7 или 8 годишна ) за 2к в доста добро състояние ... тоя е объркал цената искал е да пише 1700 :))

niko_nenchev

Колеги,дадох примерен автомобил,не съм сравнявал цени и т.н., а пък тази за 1100лв. въобще не подлежи на коментар ??? Най-малкото е за цялостно боядисване........После някой ,като си купи такава изтормозена кола и почнат ремонтите,ръси мъдри мисли как ФОРД било боклук и т.н................. (hammer)

Alexi

разхода ми за последните 750 км е точно 6 с MM дизел на OMW .. това е предимно извънградско на климатик .. по борд е по малко обаче ..

niko_nenchev

При мен необяснимо защо на бордкомпютъра ми дава някакви високи разходи,а реално при зареждане пълно празно засичам много по-малък разход.По борд 8.9/100,по колонка около 6 ::)

Alexi

niko_nenchev

Алекси,нулирам борда и пробега при всяко зареждане догоре (събира около 50л.),после като светне лампата пълня пак догоре.

supertorr

Среден разход 7.2 при 3:1 градско спрямо извънгрдско каране.
Последното засичане 500км / София-Бургас -Царево/- близо 320км магистрала със средна скорост 140, 20км градско и останалото извънградско със средна скорост 80/ ми излезе разход 5.8 / пълна кола с хора и багаж+ задължителния климатик/

Pyrhel

Само до 3.8 падна днеска :(
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

това 3.8 не го гледай ,на колонката ще е повече .. борда е твърде "оптимистичен"

supertorr

Цитат на: Pyrhel в 27 Август 2012 17:04:52
Само до 3.8 падна днеска :(

Не те е срам да мъчиш колата...C:-) тя си иска 6-та и над 2,5 оборота>:D

amplified

hotblooded

Бил си "културен участник в движението"

amplified

Да! Летях със 110 на магистралата :D

escobar

Направих 4.0 на 100 - от хотел Самоков в Боровец до Околовръстното в София.

Bobi

Аз вече сериозно се притеснявам, че вашите коли ще почнат скоро да връщат бензин :D

escobar

Няма такава опасност - аз съм навъртал 500 километра с един резервоар само веднъж, не издържам да карам икономично...

hotblooded

Ako караш равномерно със 100-110 - всичките коли са икономични :)

ffmk1l

Аз пък направих 10/100 бензин по маршрута Ст.Загора-Банско-връх Вихрен-Ст.Загора. С пуснат климатик и около 250 кг товар.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Pazini

Добра вечер Колеги,  като видя разход под 7/100 ми се разхлопва сърцето! Вярно че дизелът е 2,70 лв но все пак. Аз карам МК 3; 2,0 ; 146 кс на газ : градско (София , бул А.Малинов  >:( ) 12/100, навън минимум  9/100 без да жаля 130-160 км/ч, няколко опита да полазя с до 120 ама няма ефект пак 9/100. Та колеги това е лапка си ламята добре че сложих газ :) да не ходя пеш - ха-ха. Успех !