Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

martin1977

Е колега, честно да ти кажа - ПИСНА МИ ВЕЧЕ!!!! Градушка, буря, гръмотевица, наводнение ..... всеки ден по нещо. Какво става тук - това не е нормално. Пазете колите, пазете главите, пазете къщите, апартаментите, пазете децата ... всеки ден, всеки час все нещо трябва да пазим - и това ако е нормално. Аз искам живота да си живея, не ежеминутно да живея под страх че видиш ли пак някое природно бедствие ще ни удари. Писна ми вече тази природа - ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ - нищо няма да пазя и никъде няма да се крия!

Pyrhel

Цитат на: martin1977 в 31 Юли 2014 16:42:29
Аз искам живота да си живея, не ежеминутно да живея под страх че видиш ли пак някое природно бедствие ще ни удари.

Застраховки? :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

martin1977

Е то хубаво застраховки, ама кое по-напред да застраховам - колата, жената, детето, домът, задника си - КОЕ????
Ако трябва всичко да ни е на 6, както би било нормално и както е в белите държави ... то тогава всичките ни годишни застраховки, данъци и такси определено ще надхвърлят доходите ни .... /а при тези с минималните заплати дори многократно ще надхвърлят доходите/ ..... всичко ни е перфе, сега и природата взе да ни е..

Pyrhel

Айде, айде, застраховката на дома е 20 кинта на година, на колата (понеже караме стари скрапове) е 180. На хората - не знам, задника не му правя застраховка, нося гащи с желязна подплънка отзад. 200 лева на година, разделено на 12 месеца...

Спокойствие: 20 лв/месец
Сега ще има плюене, че 20 лева на месец са много, но можете да си помислите колко струва телефона ви; колко плащате на месец за телефонни услуги; пушите ли; какъв кредит за плазмичка взехте и т.н. :) Не само (скапаната) държава е виновна!

moni74

A имa и пушaчи, и пиячи :)

----------------------------

opex

Да, но преди да се стигне до 'писна ми да ме е страх от природата' и 'застраховайте се за да ви е по-леко' трябва да се помисли по въпроса 'е да, ама караме старите чадилници, махаме катализатори, дпф и т.н., горим гуми и всякакви лайна - с общи думи ебаваме майката на природата и после писна ми от Нейните изпълнения'
Всяко едно нещо на тоя свят е процес, който си има начало, но хората често правят грешката да вземат удобен момент някъде по линията за изходна точка и от там да съдят за последствията, а не е правилно.

Иначе споко за днес, градушка тук няма да има ^-^
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Иван Вълков

Днес в 13 часа на влизане в Бургас от магистралата опашката започваше от Ромпетрол. За мое щастие в обратната посока до Стара Загора беше нормален трафика.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Drake

Миналата седмица пътувах София - Бургас - Синеморец - Варна - София. На много места (главно по т. нар. "магистрали") имаше отломки от разпаднали се камионни гуми. Големи парчета имаше включително и в лявата лента. За капак, с около 100 км/ч ударих едно ниско прелитащо врабче, някъде в лявата част на предната броня. Врабчето, предполагам, на място, беше заседнало между радиатора и долния капак на двигателя. Извадил съм някакъв луд късмет, че нямам никакви поражения, нито по бронята, нито по радиатора.
Бащата пък се оплака, че на магистралата Стара Загора - Бургас някакво парче пластмаса излетяло от предната кола, ударило предния капак и след това лявата чистачка. Пораженията - вдлъбнатина на капака и счупена чистачка. Чист късмет, че е уцелило чистачката, а не предното стъкло. След подобен инцидент преди няколко месеца сменях предно стъкло.

Въобще, пътищата в последно време изненадват неприятно без право на някакви защитни действия :(

Pyrhel

Да, на мен също ми направиха впечатление адски многото разкъсани гуми от камиони по магистралите... Лоша работа е!

Ако някой ще ходи към плажовете около с. Тюленово В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не минавайте по прекия път от Е87 към с. Тюленово. 8 километров УЖАС!

hotblooded

Претоварени камиони,масово използване на регенерати и калпави  гуми в съчетание с високи температури и  криви пътища  и после защо има заря от  гърмеж на гуми

Dmitarcho

Васкин познат е ударил част от гума от камиона на магистралата София към Севлиево. Карал е със 130 км\ч... Броня,радиатори,маркучи ппд колата... Неприятна работа. Снощи пътувах към Добрич по тъмно,нямаше много трафик,предимно камиони. Нали не ги пускат да карат като е топло през деня.
Ръца Пръца

hotblooded

Само като мине над 35 градуса...  Което е поредната глупост на търкалета - такива смешни забрани не знам да има където и да е...

pantata

Петък и неделя също има забрани, но не помня часовете.

hotblooded

Цитат на: pantata в 12 Август 2014 13:28:51
Петък и неделя също има забрани, но не помня часовете.
След 16:00 до 22:00

opex

Разходихме се малко днес до водопада Скакля край Своге до с. Заселе. Още миналата година ~април като ходих до Своге да заснемам един обект преасфалтираха целия път на 1-2 места и в някои участъци дебелината на новия асфалт след като беше минат с валяк беше ~30см. Сега целия път от малко след Нови Искър до там почти е като магистралата чисто нов асфалт, ето малък клип :) приятно слушане :)) споко, след 2:16 се сменя музиката (rofl)
VID 00012 20140831 1857
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

София - Заселе е един от нощните маршрути след преасфалтирането. Добър е ^-^

escobar

hotblooded

Някой пътувал ли е по маршрута Мелник Г. Делчев Доспат Батак Пещера да сподели как е пътя като настилка

pAbLo

Велинград - Сърница - Доспат - Гоце Делчев...
Не питай как ме завъртя тъпия Гармин (rofl) (rofl)
Пътя си е средна хубост.Има малко дупки около Доспат.
Иначе по спомен Батак-Пещера го правиха и трябва да е ОК.
Ако имаш вариянт давай Гоце - Велинград - перфектен път!
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

К.Методиев

Доспат Батак преди беше дупка до дупка и дупката пак дупка, скоро не съм минавал обаче и нз как е.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

momo76

Мелник - Гоце Делчев е екстра, скоро го правиха. Гоце Делчев - Доспат средна работа, има си дупчици и много завои.
То целия път ти е яко завои.

Pyrhel

Dmitarcho

Бааааа Това сега ли бря ?!?
Ръца Пръца

ihovahi

На Пампорово също има сняг.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

martin1977

бах мама му ... утре и в София ще завали сняг .... търся зимни гуми ....

ihovahi

Ето и обстановката от Пампорово:

Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Край Карнобат температурата беше между 0 и 1 градус - валеше замръзващ дъжд. Между разклона за петолъчката и разклона за Карнобат - АМ Тракия не се отича добре, има 2-3мм, на места повече "воден филм" по настилката и в съчетания със силен страничен вятър е крайно неприятно. Добрата новина е че дъжда намаля и вятъра поиздуха водата, но с тези температури - ако се задържи темпа на понижаване - през нощта ще има заледявания.

Dmitarcho

В Габрово си има сняг на дебело - 40-50 см. Главните пътища са очистени, останалите - божа работа. Шипка още е затворена (26.10).
Ръца Пръца

Alexi

тука 1 снежинка не съм видял ,даже съм с летните гуми :)

chokolino771

Ехеее докато се науча как да качвам снимките той снега ще се стопи (rofl) малко късно ама поне да се науча и още една .
Това е прохода Котел -Омуртаг.Иначе маршрута Банкя-Търговище го взехме за 6:30 мин. мислех, че никога няма да стигна.