Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

ihovahi

До сега един път му се е е случвало  :D :D :D ама да пали на -24 де  ;D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Супер много внимавайте ако карате по Самоковско шосе - много дупки са се отворили, пълно е с паднали камъни... Изкривих едната джанта (зимните са железни) до толкова, че гумата спадна. Намерих един камък с по-правилна форма и я изправих до колкото да мога да я напомпя и да държи горе-долу, 30км ги взех с 4 помпания на гумата, за да не цапам резервната ;D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Pyrhel

Днеска на пътя м/у Сапарева Баня и Клисура беше станала много лоша катастрофа, пътят беше затворен по едно време... Мазало :(

escobar

В София движението е тегаво. Ако имате възможност, по-добре е без кола.

ihovahi

Код "Червено" е обявено за Област Смолян. Вали обилен и мокър сняг. Имайте го в предвид. Ако някой е сложил летните гуми не е за нашият район  ^-^

moni74

В Бургас вали дъжд като из ведро :)

----------------------------

ihovahi

Монка, в Чепеларе направо трупа... цяла зима дето се вика не е валято така сняг.

moni74

В този ред на мисли, някой има ли представа към 10-12 април в Румъния (Синая, Бран, Брашов ) дали може да се ходи с летни гуми? Много ми се иска да съм с 18" тогава...

Alexi

точно тогава се каня и аз да съм в Румъния и се чудя същото .. а оня манияшкия проход каниш ли се да го минаваш

Dmitarcho

И в Габрово вали сняг цял следобед. Започна да трупа вече ... по пътя е кишаво. През Шипка ще има повече сняг сигурно. Умната ако някой минава наоколо ;) 
Ръца Пръца

ihovahi

Тук снега от обяд почна и вече е 23 см. ще има пързул пързул  :D :D :D

moni74

Цитат на: Alexi в 06 Март 2015 20:45:14
точно тогава се каня и аз да съм в Румъния и се чудя същото .. а оня манияшкия проход каниш ли се да го минаваш

Трансфагараш ли? Не, с децата не се хващам :) Жал ми е за кожата, която вероятно ще оповръщат :) Иначе първия вариант включваше да минем оттам на връщане. Но после се отказах и засега сме се навили да ходим първо до Бран и Брашов, после две нощувки /10 и 11 април/ в хотел Ню Монтана в Синая. И когато си тръгваме да минем през солната мина в Сланик Прахова.
Ако по същото време сте там, може да се видим на румънско кафе :)

Dmitarcho

Пичуи :P в Габрово станало егаси зимитЪ навънка :D Голям сняг - голямо нещо.
Ръца Пръца

emkata

Оп, и по нашия край зимата дойде. Около 10 сантиметра и продължава да вали.

hotblooded

На гарата в Синая има много яка експозиция на макети - за децата, а и за възрастните си струва да се види. Другото в Синая са кралските замъци-Пелеш и Пелешор, пред тях тоя в Бран е като бунгала.  В Брашов системата за синя зона не разпознава чужди номера - не си правете труда да пращате SMS, просто паркирайте правилно, на парко място и няма да ви вдигне паяка.  Купете си румънски винетки по Интернет, ще спестите време да чакате на павилиона на границата. През Букурещ минете през града, а не по околовръстния, внимавайте за камери - стационарни няма обаче с мобилните правят "двойна Гретхен"  понякога

Pyrhel

Оха, у 'Аскуу (Хасково) е 50 санта снега!

Иван Вълков

Мда и у Д-град е горе- долу толкова

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

Перник-Брезник-Трън горе долу се кара, на места път няма.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

ihovahi

В Чепеларе снежната покривка е доста над половин метър. От сутринта няма ток. В Смолян няма ток от вчера. Даже пътя Асеновград - Чепеларе е затворен поради паднали камъни.

moni74

Цитат на: hotblooded в 07 Март 2015 07:03:23
На гарата в Синая има много яка експозиция на макети - за децата, а и за възрастните си струва да се види. Другото в Синая са кралските замъци-Пелеш и Пелешор, пред тях тоя в Бран е като бунгала.  В Брашов системата за синя зона не разпознава чужди номера - не си правете труда да пращате SMS, просто паркирайте правилно, на парко място и няма да ви вдигне паяка.  Купете си румънски винетки по Интернет, ще спестите време да чакате на павилиона на границата. През Букурещ минете през града, а не по околовръстния, внимавайте за камери - стационарни няма обаче с мобилните правят "двойна Гретхен"  понякога

Иво, замъка в Бран ще видим заради сина - сега е на вълна вампири и зомбита :) Пелеш сме го планирали, но другия Пелешор го чувам за сефте. Я ми обясни за интернет винетките - и на мен не ми се чака на границата.

Опс, намерих сайта, 3 евро е седмичната - https://www.roviniete.ro/en

hotblooded

Пелешор е точно до Пелеш (буквално значи малък Пелеш) но входа се плаща отделно. Може да не плащате за фотоапарат (плаща се отделно да снимаш) - осветеността вътре е такава че трудно стават хубави снимки, а и не навсякъде може да застанеш. В Брашов се качете на Панорамата, самото пътуване с лифта (кабинка) е по вълнуващо от гледката - но си струва особено за децата. На магистралата Букурещ - Плоещ има 2 намаления 100 и 80 преди мостове - спазвайте ги, че може да излетите (има пропадания)

moni74

ОК, мерси за упътването. То ограничения в чужбина спазвам, проблем няма. Проблема е в България да започна да карам така, както навън :) Преди малко проверявах и на турския сайт за глоби - нямам такива :)

Alexi

тука сняг си нямаме .. вали но е над нулата даже взе да го обръща на дъжд ..

senatora

В София е най изродското време...
все пак е март...
Не можах да си изкарам колата/с летните гуми съм/ >:(
Ако няма къде да отидеш,ела на себе си:)

marti1996

петрохан някой знае ли как е, и дали ще трябват за всеки случай вериги

ihovahi

Не знам дали в София е такова времето, ама ела да видиш Чепеларе. Няма те пуснат без вериги.

marti1996

петрохан се отказах, нямам опит пътя е79 е затворен птп станало краи мездра.

Vanko

Петрохан е добре поддържан, надали ще имаш проблеми, само ти трябват хубави зимни гуми.

TourneoRS

В Русе е корава суша .... , днес съм на автомивка .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

emkata