Обстановката на пътя

Започната от Backstage, 14 Ноември 2012 04:35:04

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

kaloqn

Добре, че още съм със зимни гуми - предвид снега в София тази сутрин :)

escobar

Аз съм с летни нископрофилни и нямах никакъв проблем.

Backstage

Цитат на: kaloqn в 16 Април 2014 06:44:32
Добре, че още съм със зимни гуми - предвид снега в София тази сутрин :)
изобщо не е добре пред вид че си им ебал мамата 2 месеца на 20 градуса темеператури  :D

Nebhotep

Искам да пиша за премеждията си вчера при преминаването на 67-ия километър от магистрала Тракия, там където ремонтират виадукта. Вчера към 18 часа образувалата се колона достигна 3 км., като естествено Ганьо балкански вижда свободната аварийна лента и пердаши с пълна сила, за да мине 2-3 минути по- бързо. Естествено от тази маневра нищо не се получава, защото трите ленти се вливат в една и си получава ефекта на фунията и настава пълна парализа.  ::)  :-X Аз и още един шофьор виждайки случващото се, заставаме с половен кола в дясната и с половин кола в аварийната лента, за да препречим пътя на безсмъртните РВ, СА, СО, А, СТ и т.н. То не бяха свиркания засичания, псувни и др.,  :-X няма да разправям подробно, но простотията и нетолерантността на пътищата се развихриха с пълна сила на този 3 км. участък. Надявам се че сме вразумили поне малко част от тези хора и за в бъдеще да станат по- толерантни на пътищата.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

opex

дано не е имало линейки или болни хора да бързат
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Nebhotep

Е не съм дебил, че да не забележа такова нещо. Основно каращи в аварийна лента бяха някакви рацерчета на по 20-25 години. А и от ефекта на фунията надали, щяха да могат да преминат.

pantata

Днес по обяд беше същото...

Dmitarcho

Браво Веско ! И аз такива "тарикати" много ги "уважамвам". В Габрово в  момента положението е, че все едно вчера са направилия първия автомобил - почти няма пътища - разкопки навсякъде. И ако някой се опита да мине "тарикатската" покрай колоните който се образуват навсякъде, когато имам възможност /демек съм по напред в колоната/ и аз така им препречвам пътя ;) или не ги пускам да се включат в нормалното движение.
Аман от пишман тарикати ;) Всеки бърза, всеки си носи неговите проблеми в колата - но с 2-3 до 5 мин. по-бързо или по-бавно, няма да спечели нищо ;)
Ръца Пръца

Nebhotep

Въпреки нестихващия проливен дъжд от 1 час обстановката в София учудващо спокойна. Преминах през Лозенец и целия център и нямаше неработещи светофари, а и трафикът е с поне 50% намалял.

Dmitarcho

В Габрово е за малки параходи или подводници :)
Ръца Пръца

Иван Вълков

Митак от къде точно е снимката се чудя?

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Nebhotep

Dmitarcho

Цитат на: Иван Вълков в 29 Май 2014 20:01:22
Митак от къде точно е снимката се чудя?

Кръстовището, където пихме кафе последния път ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Пффф, днеска цял ден правих новата ми зала в Нипроруда, никаква градушка, само малко поваля. Пропуснал съм веселото, явно по България е било потоп...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Pyrhel

Nebhotep

Това е във Варна нали? Аз съм във Велико Търново и обстановката е сравнително нормална.

opex

qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Варна, да. Вчера пък в София - около Люлин плющяха парцали лед, днеска в Младост имаше 10-минутна градушка, но по-ситна.

opex

ощи снимкье
http://www.novini.bg/gallery/1456-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0.html

положението е бедствено отделно и като гледам новините, обаче "държавата" още мълчи...
qaяכSTuning
Suum cuique

hotblooded

В Бургас също има подобни картинки... и то в най-високата част на града - Меден Рудник. На един колега колата му заедно с още 10тина са били събрани накуп и заляти до джамовете. Дано каското покрие нещо...

Nebhotep

В момента задръстване в посока София на 67 км. на АМ Тракия от 3 км.

Nebhotep

Изчакване на Цариградско по ремонтите 30 мин. Ужас

supertorr

Я споделете как е обстановката по направлението В.Търново- Варна?
Камери / стационарни / мобилни/ кашета, лоши участъци, на магистралата пак ли се качва от миналогодишното място ПВ Панайот Волово
Митак ти си спеца по тоя маршрут, а и Шуменската група си го знаят района  ^-^

Nebhotep

pantata

Цитат на: supertorr в 04 Юли 2014 15:32:03
Я споделете как е обстановката по направлението В.Търново- Варна?
Камери / стационарни / мобилни/ кашета, лоши участъци, на магистралата пак ли се качва от миналогодишното място ПВ Панайот Волово
Митак ти си спеца по тоя маршрут, а и Шуменската група си го знаят района  ^-^

Намаляй на всеки камък или се лепни зад някой. По тоя маршрут имам акт и фиш от последните 5 пътувания :(. Магистралата има нови 5-6 км, отбиваш на първото кръгово преди Шумен вляво, има доста табели, няма да се объркаш.

momo76

Камери има на Шел Микре, преди Търново на един Лукойл, на изхода на Търново (на едно изкачване с лента за изпреварване), покрай Търговище (на една бензиностанция май Еко беше).
Често стоят на отбивките за Ловеч, преди Севлиево, около Търговище, покрай Омуртаг.

supertorr

Благодаря за информацията!

Аз до Търново ги знам много добре. Добавям, че има камера и на Петрол при с.Малиново

Dmitarcho

Аз колко пъти пътувам до Добрич ... милиционери много рядко виждам да пазят. Стационарни камери има само на изхода от Търново и в Търговище - там си караи полека. Милиционери съм засичал /да се почесват в патрулките, без радари и камери, обикновенно по празницитъе, когато има зсилен трафик/ малко след Търново /има ограничение 60 км/ч, те са няколко ограниченията, спазвай си ги, или се лепвай за някой пред тебе/, ПРеди Презвитер Козме /мисля, че така се казваше селото/ преди Търговище, в Търговище има патрулка от време на време, и преди Омуртаг /има караванка на КАТ/ до която спира патрулка. Магистралата Шумен - ВАрна е сравнително добре, на по кофти местата смениха асфалта.
За сега за това се сещам ;) Ако те изпревари някой TX ... карай зад него - тея са ненормални по пътя :)
Ръца Пръца

whaaazp

Днес в Бургас малко поваля  :-\

Nebhotep

Тъй като наблюдавам прииждащите облаци от високо в Лозенец ми се струва, че отново може да има сериозна градушка в София. Облаците отново се събират от северозапад и е възможно според мен бурята да удари до 30-45 минути. Пазете колите!!!   (boss) (bye)

Камера от бул. България, насочена към центъра: http://kamerite.bg/camera/view/1/%D0%B1%D1%83%D0%BB-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/?utm_source=kamerite&utm_medium=link&utm_campaign=slide