Зимни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 17 Септември 2011 02:04:13

« назад - напред »

0 Потребители и 50 гости преглеждат тази тема.

whaaazp

Цитат на: pAbLo в 21 Октомври 2013 12:45:46
Ако са в оказион - ДОТ по-голям от 3 години.
2010-2011 макс.
За зимни заложих на Клебер-ки за Фиестата.
Като гледам по теста,не са по зле от Пирели но пък са по евтини :))

Аз съм доста доволен от Клебер, зимата карам такива. Ще ги видим как ще са на 3ти сезон.  ^-^

Bobi

Клебер са хубави гуми, драпат добре на сняг. Но според мен са прекалено шумни и не бих карал отново с такива.

pAbLo

Цитат на: Bobi в 21 Октомври 2013 15:39:10
...Но според мен са прекалено шумни и не бих карал отново с такива.
ФАКТ - вече се чуха първите отзиви по въпроса.
Но в ценовия им диапазон или бяха с кофти показатели и тихи или като тях Е/Е но шумни.
Предвид и очаквания им пробег се отказах от скъпи и много маркови гуми 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

hotblooded

Това за шума е малко относително - летните ми гуми (Bridgestone Potenza) определено са по шумни от зимните, въпреки че на книга трябва да е обратното.  Може ни има връзка с това че летните са 215/50/17 и са леко "свити" на 6,5J джанта. А зимните са 205/55/16 - пак 6,5

pantata

Аз по-тихи от TS850 не съм карал, вчера като се прибирах към София можеше да се шепне в колата по магистралата :) За други качества също са перфектни, миналата зима обикалях селата около Смолян. Сега на втори сезон не очаквам да са се променили, надявам се да изкарат поне 5 без забележки.

SclerosiS

Здравейте,
Утре мисля да ходя да сменям и аз със зимни, но се чудя дали да не взема и железни джанти за зимата и да са ми комплект, а и не искам да ги направя сегашните на нищо.Четох някои мнения, но всеки казва различно. Какво бихте препоръчали вие (не съм много още наясно с нещата)? Ако може да е нещо на нормална цена и като качество да го бива.

Bobi

Здрасти. Дай малко повече инфо - бюджет, размер, цолаж на джанти и т.н.?

SclerosiS

Сега съм с 185/65/14. Мисля само две за отпред да взема нови, а отзад да е с тези с които я взех. Бюджет...... - 160лв да речем. ::) Не знам много какви са цените...

Bobi

Ако 12 лв няма да са проблем, в този ценови диапазон моят избор би бил Gislaved Euro Frost 5.

П.С. Това на коя ос е по-добре да се сложат новите гуми е спорен въпрос.

SclerosiS

А можеш ли ми даде някакви други алтернативи, че не знам там където ще ходя какво има. Пак в този диапазон може и надолу до към 140лв. Или там вече качеството почва да се влошава? Извинявай за разигравката, но ако нямат тях да търся други.

Bobi

Единствено кауфландските гуми - Корморан, Дебица, Тигар и Барум са по-евтини и (за мен) са скапани гуми.

varby

Погледни General Altimax Winter на цена са от 80 лв. за твоя размер.Аз миналата зима си взех за моя автомобил и останах приятно изненадан от гумите.

Vanko

Аз съм с Дебица на моята, нямал съм никакви проблеми, копаят много добре. Мисля че имаше за 75 кинта 14-ки по веригите.

SclerosiS

Благодаря за мненията. Ще видя днес каква ще я свърша.

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

whaaazp

Цитат на: whaaazp в 21 Октомври 2013 14:24:26
Аз съм доста доволен от Клебер, зимата карам такива. Ще ги видим как ще са на 3ти сезон.  ^-^

Цитат на: Bobi в 21 Октомври 2013 15:39:10
Клебер са хубави гуми, драпат добре на сняг. Но според мен са прекалено шумни и не бих карал отново с такива.

относно шума не мога да дам кой знае колко достоверно мнение спрямо други /други зимни на тази кола не съм карал/, но определено са по-шумни от летните Kleber.

За цената си мисля, че са перфектни. Ако купуваш гледай да са произведени в UK, не в Румъния.

Bobi

Гумите се делят на 4 основни групи : premium, mid range, economy и budget. Клебер са в клас economy. Ако имаш високи претенции и очаквания, не са твоите гуми. Но и в никакъв случай не са лоши гуми.

amplified

Всеки си опича акъла и преценя какво очаква от това което плати. Има попадения за сносни пари, има лайна за ужасно много пари.
Главата си е на раменете на магарето, пък да си драпа с 15 годишни премиум мишелини, ако иска :)
Аз ще крия колата в гаража тая година, като завали обувам гащите, шубата и сноуборда и драпам :D

escobar

http://www.blackcircles.com/tyres/winter-tyres/laws-and-legislation

Обзор на изискванията за гуми из Европа - прави впечатление, че държава като Босна има изисквания за гуми от 15 ноември до 1 април.

pAbLo

Тест на АУТО БИЛД
Клебер за парите си имат прилични показатели.
Цитат на: whaaazp в 26 Октомври 2013 21:46:44

За цената си мисля, че са перфектни. Ако купуваш гледай да са произведени в UK, не в Румъния.
Това не го избираш ти а производителя - мойте са от Полша!
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

whaaazp

Цитат на: pAbLo в 28 Октомври 2013 12:01:34
Тест на АУТО БИЛД
Клебер за парите си имат прилични показатели.Това не го избираш ти а производителя - мойте са от Полша!

:D

Bobi

Като гледам температурните прогнози, май зимните гуми ще ги слагаме към Коледа. :D

Alexi

моите ултра грип 8 ги гледам по 232 лв в Примекса .. доядя ме че не взех 4те които намерих по 110 лв лятото ,ами само 2  :-[

Alexi

като гледам каква е зимата това дето съм го писал по горе не важи :)) установих ,че гумите ми се държат доста добре и при +15 градуса ,не се мажат и пързалят ,и на сняг си бяха добре добра гума са направили от Гудиър

didony

Аз ползвам гуми KELLY WINTER ST, мисля че са на GoodYear, и за сега се държат еднакво добре на сняг и лед както и на сухо на +13 ^-^

TourneoRS

Колегата ми кара Нисан Алмера Тино с такава гума . Няма такива мотики , копаят яко  - вече трета година е с тях . Малко по - шумни са на сух асфалт и май ще се изтъркат бързо / вече са на над 20000км /, но са добри за цената си .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Dundee

Цитат на: Alexi в 11 Февруари 2014 16:11:59
като гледам каква е зимата това дето съм го писал по горе не важи :)) установих ,че гумите ми се държат доста добре и при +15 градуса ,не се мажат и пързалят ,и на сняг си бяха добре добра гума са направили от Гудиър
И аз в общи линии съм доволен от модела. Наистина са стабилни и при високи температури, но забелязах че доста съм ги изтъркал, вероятно заради топлото време :(
Бих посочил само един недостатък - на някои видове асфалт вдигат повечко шум, дори при не много високи скорости.

Alexi

мда шумни са ,но то летните ми са едни от най тихите гуми и разликата е голяма ..

rosko46

Предпочитам Пиррели за зимни гуми  ^-^

opex

Някой има ли мнение за Fulda Kristall Montero 3?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique