Зимни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 17 Септември 2011 02:04:13

« назад - напред »

0 Потребители и 45 гости преглеждат тази тема.

К.Методиев

Че какво им е на асиметричните гуми и аз съм асиметрични и съм доволен от тях миналата година ги взех и се представиха много добре.

Това са моите http://www.gumitebg.com/matador/mp-59-nordicca/195-50r15-mp-59-nordicca?zenid=pf235ks7sd0kap928jga928nc4

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

hotblooded

Проблема е в марката - Infinity... китайска гума която е перфектна първия сезон, добра втория и пълен боклук 3тия.... И ако караш малко - хем имаш гума като нова, хем никакво сцепление.

К.Методиев

Цитат на: hotblooded в 03 Декември 2012 17:43:08
Проблема е в марката - Infinity... китайска гума която е перфектна първия сезон, добра втория и пълен боклук 3тия.... И ако караш малко - хем имаш гума като нова, хем никакво сцепление.

Е не знаех, че е китайска, аз имам едни китайски летни карах ги отзад и на сухо стават на мокро трагедия.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

fordsiesta

Ако ти разбираш от всичко бе Боби, аз не разбирам. Не виждам къде е издребняването, но дори да има такова никой не те кара на сила да ми отговориш :)
Благодаря иначе за отговорите!

moni74

На мен нали ми дадоха 4 такива зимни Инфинити Inf049, карани са един сезон, и един са стояли в мазето :) Чакам с нетърпение снега, за да видя дали ще се пързалят. Но за мокрото не съм съгласен - вече ги пробвах при екстремно спиране - не поднесоха.

----------------------------

HEKTOR

май  си  прав колега  чакам да падне и  сняг но  щом  на мокър асфалт е толкова зле   ми е ясно на сняг как ще е  .А  като ги  купих  зимата на 2009-2010  бях   като снегорин  нямаше опиране  никаде.Не мога да си  обясня   защо е така  каучука е мек  износване  няма видимо то и за 7хил. кво да се  износи

hotblooded

Виж самите ръбчета на ламелите на гумата - ако не са остри, а заоблени - вече не са зимни гуми...  Просто за да се получи такава цена - нещо е жертвано. В случая трайността.

Alexi

всички зимни гуми са зле на мокро .. реално летните гуми превъзходжат зимните на всякаква настилка освен сняг и лед независимо колко градуса е .. били ставали на дърво и т.н. митове .. има си тестове на АДАС там всичко се вижда ..

hotblooded

Съгласен съм с твърдението че летните гуми са по-добри на мокро зимата. Само че тестовете на чисто нови гуми са едно, реалната експлоатация и то няколко сезона е съвсем друго. От едно каране на лятна гума на сняг или на зимата на сух студ - 10, -15, - 20 градуса няма да и стане нищо.  Но ако я караш цяла зима - може и да има изненади. А колкото и да са зле зимните гуми на мокро - не може при нормално каране да усещаш загуба на сцепление и да не можеш да вкараш колата в пътя (образно казано).

moni74

Айде, честит ни първи сняг и в Бургас. Днес ще пробвам как се държи Инфинити върху лед и сняг.

hotblooded

Цитат на: moni74 в 04 Декември 2012 07:42:12
Айде, честит ни първи сняг и в Бургас. Днес ще пробвам как се държи Инфинити върху лед и сняг.
По улиците вече сняг няма.... трябваше да излезеш към 5 :)

moni74

На нашата улица още има. Първо впечатление от гумите - доволно. При рязък старт зацепват нормално, в градски условия (скорост до 30км/ч) спира добре. Пробвах да спра на място, получи се. Като за гуми без пари съм доволен.

HEKTOR

Цитат на: hotblooded в 03 Декември 2012 19:23:07
Виж самите ръбчета на ламелите на гумата - ако не са остри, а заоблени - вече не са зимни гуми...  Просто за да се получи такава цена - нещо е жертвано. В случая трайността.
огледах ги  ръбчетата са  заоблени  язък  че  има  7мм  грайфер( мерих  го с шублер)

Backstage

Цитат на: Alexi в 03 Декември 2012 19:28:30
всички зимни гуми са зле на мокро .. реално летните гуми превъзходжат зимните на всякаква настилка освен сняг и лед независимо колко градуса е .. били ставали на дърво и т.н. митове .. има си тестове на АДАС там всичко се вижда ..
даааааа многократно изпитано със зимни през зимата на мокро и със летни през зимата на мокро

Backstage

Цитат на: moni74 в 04 Декември 2012 09:09:47
На нашата улица още има. Първо впечатление от гумите - доволно. При рязък старт зацепват нормално, в градски условия (скорост до 30км/ч) спира добре. Пробвах да спра на място, получи се. Като за гуми без пари съм доволен.
кво значи при рязък старт зацепва нормално...при рязък старт даже и с верига не зацепва "нормално" на сняг   ^-^

К.Методиев

Цитат на: Backstage в 05 Декември 2012 01:48:02
кво значи при рязък старт зацепва нормално...при рязък старт даже и с верига не зацепва "нормално" на сняг   ^-^

Значи, че оборотомера ти зацепва нормално някъде около прекъсвача. :D:D:D

moni74

Рязък старт означава че излитам :) Като писах нормално, имах предвид нормално за сняг. Много е ясно, че няма как да стане като с летни гуми на сух асфалт.

HEKTOR

колеги  понеже имах  сериозен  преход го   анцио италия  да споделя  бях   писъл   че имам   проблем   с  гумите ми  ето  какви  наблюдения  установих   на сняг  ,  киша,   даже  неотъпкан  сняг    са железни   ама на  мокър асфалт по  зле от   лед се държат

Backstage

Повечето зимни гуми които имат добра захапка за сняг са така

tropper

Цитат на: HEKTOR в 18 Декември 2012 14:19:13
...на сняг  ,  киша,   даже  неотъпкан  сняг    са железни   ама на  мокър асфалт по  зле от   лед се държат
Може ли да споделиш модела, за да видим шарката на някоя картинка? Аз имам теория, че за да стават за вода, трябва да имат дълбоки надлъжни канали, ама не съм 100% сигурен.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

moni74

Цитат на: hotblooded в 19 Декември 2012 12:36:50
Мисля че са тези

На мен ми подариха точно такива гуми, с ДОТ 2010г не помня месеца. Карани са един сезон. В градски условия не съм забелязал да имат проблем на мокро, а тези дни вали.

HEKTOR

BIGFORDFAN

Моите са такива, по-копаеща шарка са, но забележете че са много по-висок клас на мокро по новите Евро стандарти.

tropper

Да, явно не е само това определящо...
И моите сегашните Nokian WR A3 205/55/16 също са клас C на мокро, но са и клас C за икономия на гориво  :D дрън-дрън  :D Никога не съм вярвал на тоя параметър  :D

П.С. В bggumi ме разбива описанието за скоростен индекс:
Цитат...и по-добър спирачен път при киша, сняг и лед. Искате да развивате скорости до 190 км/ч? Това няма да е проблем ...
= Искате да развивате 190км/ч на сняг и лед? Гръмнете се предварително, за да не утрепете и някой друг по пътя....
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

moni74

Днес реших да тествам Инфинити INF049 - доста коментираните китайски гумета :)

На заснежен път с 2-3см утъпкан сняг градско шофиране колата не ми поднесе на нито един завой. Нарочно превъртах на 1-ва скорост гумите - тръгнах всеки път със мигаща ESP лампа, включително от стръмното баирче пред Окръжна болница.
Пробвах и спирачките, дори на заледен участък, с малко сняг върху леда. Спирах с потропването на ABS, но ... спирах. Не ударих никой пред мен, нито някой се цапна в мен.
Взех 2 обратни завоя на ръчна и излизах от тях с газ - харесаха ми гумите. Сега остава да ги пробвам и на извънградско, при по-висока скорост.

Между другото, Яриса го карам с Vredestein SnowTrack 3 и не намирам никаква разлика между поведението на двете коли. А с Яриса миналата зима при -20 бях в Добринище и се качих на пистата без вериги.

Pyrhel

Мондеото с каквото и да го обуеш няма да можеш да направиш същото постижение. Мондеото е с ненормално олигофренско разположение на товара между предната и задна ос. Види ли сняг - потъва веднага. :(
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

добрите гуми си проличават на 2рия и 3тия сезон .. всички нови гуми са ок ..

Alexander

Цитат на: Alexi в 19 Декември 2012 23:40:21
добрите гуми си проличават на 2рия и 3тия сезон .. всички нови гуми са ок ..

Има нещо такова, аз сега разбирам че гумите ми са хубави, защото това им е 5-ти сезон и се държат мъжки!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

hotblooded

Аз след малко ще пробвам BF Goodrich-а как ще се държат като за втори сезон..... Миналата зима на утъпкан сняг спирах без да ме срита ABS...