Зимни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 17 Септември 2011 02:04:13

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: hotblooded в 20 Декември 2012 06:17:04
Аз след малко ще пробвам BF Goodrich-а как ще се държат като за втори сезон..... Миналата зима на утъпкан сняг спирах без да ме срита ABS...
На 4-5 см неутъпкан сняг излязах без никакви проблеми, на основните улици край нас не е минавал снегорин, но са хвърляли пясък и беше станало киша. Усетих леко боксуване когато левите гуми стъпаха на чист сняг, а десните на сняг+пясък, но смятам че това е нормално. Не съм имал проблеми със спиране, завиване, дори пробвах да спра рязко пред един прелез (естествено се уверих че няма коли зад мен) - колата си спира почти като на сухо... Само дето лявото ми огледало е замръзнало и не мога да го настроя :)

zar

След почти 4 сезона със Дънлоп SP 3D сега минах на такъв само че 4D засега съм доволен даже оня ден ги тествах на 150км утъпкан сняг с лед на моменти много добре се държаха.а на другата кола сложих предния си Дънлоп и въпреки вече 4-те си сезона все още си заслужава.Само дето цените им са малко солени но мисля че изнвестицията си заслужава.Сигурността е на ниво.
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

Bobi

Потвърждавам мнението на колегата над мен. Dunlop 4D е наистина страхотна гума- безшумна, безкомпромисна на сняг, много добра на мокро и срванително добра на лед. След провалът ми с предишните Michelin Pilot Alpin, бях доста скептично настроен, но трябва да призная, че съм много приятно изненадан. Ако сме живи и здрави, мисля, че си намерих зимната гума. :)

momo76

И от мен само добри думи за Dunlop 4D. Изтествана тези дни на приятно количество сняг и лед. Държи се екстра. Жена ми кара колата по снега и никъде не закъса.

escobar

То няма сняг, съседът ходи до Стара Загара с летни на 1 година и няма никакъв проблем, така че и най-зле зимните гуми ще свършат работа.
Другата кола е с Мишлен 5-ти сезон и никъде не е видяла зор.
Тааа, всичко е относително.

supertorr

Цитат на: escobar в 26 Декември 2012 22:10:13
То няма сняг,
така си мислиш ти, на Север си е истинска зима, а северо-изток да не говорим...>:D

G_o_c_e_v

МъжУви, днес направих един истински тест за Маршалчетата. На сняг по висок от клиренса на колата рине и заминава. Все пак гумата е чисто нова и съм много доволен. Догодина ще дам пак отзиви.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

moni74

Вчера ходих от Златица до Копривщица и обратно при добър снеговалеж :) Инфинити издържаха теста без нито една грешка. Доволен съм от тези гуми на тази кола. На едно място карах известно време по нечистен път, върху сняг една педя - не срещнах проблем. Само на едно мостче от павета с лед отгоре се затрудних да потегля на първа - падна малко въртене на гуми въпреки ESP-то - светкаше като за лудо :)

----------------------------

Bobi

Да повдигнем малко темата... Втора зима ще карам с Dunlop Wintersport 4D. Да видим как ще се представят.

Pyrhel

Имам предложение, или да направим темата "зимни гуми", или да правим нова всяка година, като че ли се застъпвам за 2рия вариант. Нека не променяме името след като е стояла 1 година с някакво друго.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Нова тема за всяка година е малко безсмислено. Нали идеята е да има една тема, където да са събрани всички мнения и по този начин разделът да е прегледен и чист, а не да има 10 теми. При автомобилните гуми технологията не е хипер променяща се като при смартфоните, за да е аутдейтната до една година? Какъв е проблемът с промяната на името, че наистина не схващам?

Marlboro

По-добре нови теми с актуални мнения всяка година, ако според теб гумите не се променят да изкараме един лист, с "Да" "Става", "Боклук" и да не се занимаваме повече.
Така има тема от много страници, които няма кой да чете и да се рови.

Нова зима, нов късмет.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Pyrhel

Цъкни ме и виж първия резултат.

Лошото на тая тема е, че вече е 16 страници, а си мисля, че търсещия гуми няма да прочете повече от 3.

Виж, че в срещите в София се пита къде и кога са срещите, а на първата страница е обяснено :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Асене, в спорове не искам да влизам, защото не приемаш мнения, различни от твоето. Нали точно за това, ако дадена гума не става след 2-3 сезона, е хубаво да проследиш мненията в една тема, а не да търсиш в 5 такива. Както и да е, бахти гумите, правете каквото искате.

Marlboro

Защо ли се обадих...  :)) Бобка не така остро де.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

opex

Аз съм за отделна тема всяка година. Всяка година дори за лятни гуми като търся и трябва да преглеждам хиляда страници ми се завива свят.
Често пъти се налага да се купуват по-евтини гуми, но читави, читава марка, читав каучук, но по-стар дот и е лесно с отделни теми да се намери и свери отзива от тази гума /ако има/ тази година, ако има спрямо други гуми още по-добре. Ако е в една тема се застъпват постове нови-стари и става мъгла
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Alexi

16 страници тема ви се вижда голяма :)) добре си е тъкмо има някакво инфо и искате да почваме нова .. освен това гумите за '13 са същите като за '12

pAbLo

Май това ще е последната зима на Falken Eurowinter S439

Само един път закъсах с тях,в града при това (rofl) (rofl)
П.С. Беше зимата на 2011-та и пътя не беше проходим грам и застъргах по корем :))
Иначе съм доволен от поведението им ;D
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

amplified

Кое поведение, като буташ да изкараш колата ли? :D :D

pAbLo

Амиии да ти кажа и от това им поведение не останах доволен :D
Жената още беше много аджамия водач и аз си бутах,тя си даваше газ ама нямаше кой да включи на предавка (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) (rofl)
Като се сменихме издрапах бързо бързо :))
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

divxstore

Тази зима ще съм с нови Нокиан WR A3, отзиви - към края на зимата  ^-^ :

Bobi

Карал съм с такива. Страхотна гума, ще останеш очарован.

tropper

Цитат на: divxstore в 13 Септември 2013 16:58:14
Тази зима ще съм с нови Нокиан WR A3, отзиви - към края на зимата  ^-^ :
...
Миналата есен си взех 4 нови такива 205/55/16 и съм много доволен от зимата.  (thup)
Може би най-добрата зимна гума, която съм слагал досега. Ще видим сега за втори сезон как ще се представят.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

whaaazp

Бързо старее...  :-[ или поне имаше чувствителна разлика на втори сезон.

Не съм 100% сигурен че беше WR A3, не им ги знам моделите, но шарката 1 към 1 ми се вижда. 2011 зимата чисто нови бяха добре, миналата зима имаха чувствителна разлика...

mitakinen

Тази зима ще съм с DUNLOP SP WINTER SPORT M3 225/50 R17  94H Run flat

Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

hotblooded

За 3та зима ще разчитам на BF Goodrich winter go 205/55/16. За първите две зими - само суперлативи.

Dmitarcho

Цитат на: mitakinen в 18 Септември 2013 14:28:29
Тази зима ще съм с DUNLOP SP WINTER SPORT M3 225/50 R17  94H Run flat

Адаш, гледат ли не криво гумаджиите като им занесеш РънФлатките ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: dmitarcho в 18 Септември 2013 15:56:33
Адаш, гледат ли не криво гумаджиите като им занесеш РънФлатките ;)
"моя" гумаджия не гледа криво - просто има табела - монтаж на RUNFLAT гуми +50% от цената.

mitakinen

Не съм му ги занесъл още, но само и да си помисли да ми сложи 50%. Като си донесе компютъра ще бъде наказан с 50%  :D Пък и какъв му е проблема - ще ги сложи само веднъж да следващите 3г.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Dmitarcho

Той ще има машина за тях ;) Няма да се плашиш ;) Като купувах Монди, беше с 1 рънфлатка отзад .... голямо псуване ме псуваха докато я махнат :) " Ако ти бяха и 4-те гуми такива нямаше да ги сменям" :D :D :D
Ръца Пръца