Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

Alexi

базов модел ,има една Гия из обявите изглежда много по добра покупка

moni74

Цитат на: nikesg в 12 Септември 2014 13:34:00
Здравейте,
Много ще съм благодарен някой да изрази мнението си за следния автомобил, който смятам да утре да огледам: http://www.cars.bg/c454764
Най много ме притеснява автоматичната скоростна кутия. Надежна ли е? Знам че някой ще каже, взимай ръчна, но жената е непреклонна :) държи да е автоматик.

Благодаря Ви предварително!
Поздрави!

Преди да взема мондеото бях харесал един такъв Ц-макс. Но точно заради тази скоростна кутия не го взех. Доста четох в интернет и почти нямаше хубави отзиви. По спомен са пуснали над 2000 коли с тази кутия и после ги спират.

----------------------------

Pyrhel

CVT-то ли е това? Ако е вариаторната, бих го пропуснал.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

nikesg

Благодаря Ви много! Ясно, няма да се взима този Форд, с CVT е. Аз също прочетох доста негативни отзиви.

x1l0n

Здравейте, колеги.
Искам да попитам някой, който познава модела или е имал/има такъв като на  Обявата какво ще каже?
Какви са най-честите болежки? Какво да огледам?
Не можах да си намеря много добър buyer's guide или дори описание на честите болежки (както например си знам на моята, че носачите са консуматив), затова питам тук.

Оглеждам се като за ежедневен автомобил, а не нещо за събота/неделя :)
Ще съм благодарен за всяко мнение по въпроса.
FF /fast.fords/

Иван Вълков

Като цяло доста здрав автомобил въпреки годините си. Като болежки по окачването няма кой знае какви. По скоро ключалките често дават фира - микриключетата. Изглежда запазен автомобил.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

x1l0n

Микроключета - искаш да кажеш "централното" или че изобщо сдават багажа ключалките му? :)
FF /fast.fords/

SICKandPROUD

Уплътненията на вратите сдават багажа, но то май на всяка 10+ годишна кола е така. Иначе както каза Ванката горе, ходовата част е здрава. Гледай дали е италианка, по малко гният с годините. Иначе гледано мяза мондеото, за 2,0 двигателя, само хубави работи съм чувал.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

pantata

Возим се 50к почти безпроблемно. Мизерии са ми правили машинките на централното, стъпково моторче и климатик. Общо взето под 100лв ремонти. По окачването през това време са сменени тампон на макферсон отпред, отзад - биалети и някви тампони на накрайници. И за окачване под 100 лв  (rofl)

ПП: Ако те вълнува и разхода на газ градско в София под 12 не очаквай

x1l0n

с каква газова уредба  си pantata? Тази обява има май само обикновена - неинжекционна. Чудно мие какво значи "фабрична"
FF /fast.fords/

hotblooded

К.Методиев

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

tisho_tbk

Цитат на: tisho_tbk в 07 Септември 2014 21:37:13
Благодаря ви. Тази кола няма копче за ESP, само от менюто се включва или изключва.
Записал съм час в мото пфое Варна за другата седмица .... та да видим какво ще кажат те.
мисля да си платя за отварянето на врата в мото пфое и да разберем какво е  нередно.

Относно маслото под двигателя?!?!?! - двигателя има ли някакво слабо място от което може да е теча? от горе не се вижда нищо, но най-вероятно двигателя е измит

Ще пиша какво е продължението..... :)
Отказах се от колата. Вратите ме разубедиха.
Мерси за съдействието.

Pyrhel

Впечатления от тази? Гледам, че от 2 месеца стои, а на снимки (през телефона) не изглежда лошо.

opex

Няма снимки на таблото над жабката, под стъклото дали не е цъфнало от слънцето, пробега ми се струва странно нисък, тези километражи чупят едно зъбно колело на червяка и километража спира да върти, снимки с 2 бурии на бронята и без - а какво е моментното състояние, струва ми се, че няма блендите за фокусиране във фаровете или са толкова нови, че не си личат, няма ел. стъкла отзад, няма трип компютър като за 2.5в6 очаквам да има повече екстри в колата, а не стигат дори за ghia, по-скоро clx
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Не съм от хората, които си купуват мечти. На 20 години е, по 20к на година средно - почваме от 400к км :) Колкото и да е умряла, все си мисля, че ще върви малко по-добре от разпространените 2.0 и ще изкара 100тина хил. км. Да не е ръждел и да има ABS, климатик и предни ел. стъкла, другото е все тая. Прав си за блендите, и аз не ги виждам. Иначе питах дали някой е ходил да я гледа и ако не я е взел - значи е зле. От половин година няма гражднска. Ще видя до края на седмицата какво ще стане и може и да ходя към Русе.

Alexi

тя ще върви по добре ама тоя мотор похарчва ,поразпитай собствениците му преди да си го причиниш :))

Pyrhel

Дреме ми, нали е с газ. Ако има метан, и с метан ще си взема. Един разход 14 газ градско (ако е толкова) е песен. :D
За да стигне разхода на дизела трябва да е 19-20 газ.

К.Методиев

Мда това не е джия в никакъв случай иначе мотора върви приятно, кофти са му частите имай го в предвид, че за него няма почти нищо налично в магазините и за някой неща си иска чакане, разход 14 само ако го лебедиш много иначе си хапва доволно.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Vanko

Защо пък да не е GHIA? Просто е без някои маловажни екстри, но пък има най-важните. Фаровете ми се виждат че са с оребрените стъкла от последния фейс на мк1 и затова са без бленди. А на някой направи ли му впечатление че колата е снимана в двора на МП и може да е на някой служител и да е доста ''глезена'', но вече да е на втори план? Иначе мк1 комби с тоя мотор върви супер добре.

П.С. 100% е GHIA, който не е запознат с мк1 да не подвежда другите поне!!!

К.Методиев

opex

Тоз пък и тоз запознатия... Виждало му се това, онова, пък убедено говори. Айде не толко остро кой колко разбирал, че виждам как налучкваш ;) Да не те светна, че съм имал мк1 Гъ,Хъ,И,А и знам какво има и какво няма.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Vanko

Като не сте сигурни за нещо, не подвеждайте колегите. Знам какво сте имали и имате двамата над мен, но аз съм виждал/притежавал повече Мондеота от вас, какво лошо има в това?

SICKandPROUD

Марто пак избухна... :D и аз ще кажа,че не е джия само да те подразня. Хахаха

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Alexi

аз не видях в обявата продавача да твърди ,че е Джия ..

ihovahi

Като се смени всички между предният и задният номер и ето ти Джия  :D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

T-Mac

kaloqn

martin1977

Това го знам. Видях го преди няколко дни. Да, цената му е неоснователно висока, но имай в предвид, че това е НОВА кола - пробега е реален и е 352 км.!!!! Доколкото знам, през 2007 го купува човек, който няколко дни след покупката му възникват здравословни проблеми и повече не може да кара кола. Само се зачудих след като е така, защо 7 години е стояла?

hotblooded