Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

V.Buzev

Така де ама я само погледнете волана на комбито как изглежда. За да се протърка така волана не е на 237000 ама на поне 537000 км.
Но да, Алекси е прав - без проверка не е добре да се взима!

Alexi

то км са божа работа ,и аз мисля че са повечко от написаните но за 4к толкоз

Septerra

За тея пари, комбито е доста добре. Другата ми се вижда нещо тормозена отпред - нещо ми кривеят леко решетките, може и да си внушавам.

opex

qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

mike28

Оитва се да я продаде повече от година и половина. Първоначално искаше над 5000...

Alexi

bijobg

Здравейте, искам да си купя Мондео. Има една кола която ми е по джоба. Дали някой е ходил да я гледа. Това е линк към обявата:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11490466640719570

mike28

Факт! Никъде не съм казал нещо  лошо за обявата, просто споделям наблюдения.

Pyrhel

Орех, гледал ли си цена на съединител+маховик+лагер помпа+смяна?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

BillyBADBoy

900 лв. е комплекта на Sachs. За монтаж колко?

Pyrhel

150-200лв взимат обикновено. Мисълта ми беше, че хилядарка отлита за съединителя веднага. Ангренажен ремък, ролки, вероятно пистов с демпферна шайба и ролки... Според мен цената е ниска за кола, която няма какво да й се прави.

andi

Някой да е виждал това ст бива ли го освен ,че му тече масло от коляновия вал                                                                                    http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11474309250617654&slink=3i1tza

whaaazp

На живо изглежда по други начин.
Има доста забележки навсякъде /драскотини по врати,калници и т.н/.
Гумите са за изхвърляне.
Предни дискове за смяна.
Съединител на финала /не съм го карал - 100% ще превърти/ хваща най най горе, тампони по мотора за смяна - вибрираше много.
Чек енджина му свети.
На студен двигател: двигатела прекъсва при работа на място; при леко подаване на газ не се форсира, когато му дадеш много газ успява да се изфорсира.
При загрял двигател: прекъсването намаля, но все още е осезаемо; двигатела продълждава да не се иска да се изфорсира.
Шумове от ролките, хидравличната помпа омаслена.
Шофьорска седалка - претапицирана лява подпора.

За ръжди не съм гледал - горното ми беше достатъчно.

andi

Цитат на: whaaazp в 05 Юни 2017 19:36:06
На живо изглежда по други начин.
Има доста забележки навсякъде /драскотини по врати,калници и т.н/.
Гумите са за изхвърляне.
Предни дискове за смяна.
Съединител на финала /не съм го карал - 100% ще превърти/ хваща най най горе, тампони по мотора за смяна - вибрираше много.
Чек енджина му свети.
На студен двигател: двигатела прекъсва при работа на място; при леко подаване на газ не се форсира, когато му дадеш много газ успява да се изфорсира.
При загрял двигател: прекъсването намаля, но все още е осезаемо; двигатела продълждава да не се иска да се изфорсира.
Шумове от ролките, хидравличната помпа омаслена.
Шофьорска седалка - претапицирана лява подпора.

За ръжди не съм гледал - горното ми беше достатъчно.
Колега всичко това за сивото ст от Дупница което струва 3800 за момента ли

whaaazp

andi

е супер благодаря,ръжди нямаше много гледах го от долу но не съм го палил ,че бързах и не знаех как работи

ValkataFF

Alexi

това е един и същ автомобил :) доста бързо е паднал с близо 1000 лв ..

ValkataFF

Цитат на: Alexi в 13 Юли 2017 17:45:39
това е един и същ автомобил :) доста бързо е паднал с близо 1000 лв ..
ха,  е това не го бях загледал , благодаря

job

Какво мислите колеги за този фокус, смятам да отида да го гледам тези дни. ::)

https://m.mobile.bg/details/11501831909815131

Alexi

като гледам е сменял маслото между 30 и 60к :)

job

Мдам, ако може изобщо да им се вярва на тези "сервизни книжки" доста рядко му е сменяно масълцето, нещо напълно нормално за италианец де.  :-[
Иначе има добър външен вид, запазен салон и все пак е Titanuim, поне на снимка си заслужава да се разходя до него.

V.Buzev

В Италия за да изпълнено условието гаранция трябва да се сменя масото всяка година, като май не взимат предивид изминатите километри. Наскоро гледах истинска сервизна книжка на Кия Венга купена от официалния представител в Италия. Колата беше с първа регистрация юли 2013. Юли 2014 първа смяна на масло на около 35000 кв. Юли 2015 г. втора смяна на около 80000 км. Август 2016 сменено масло в друг сервиз не в официалния на 135000 км. Месец май 2017 е вкарана в България на към 175000 км.
Вие си правете сметка 10 годишен таралясник на какви километри идва! Да вярно описаната от мен кола е била служебна, но и личните им въртят по едни 25К на година, като както се вижда като мине гаранцията от 100000 км. и маслото почва да се сменя на по 50-60000 км.  :D

Alexi

ти сам си си отговорил колко влиза в Италия .. масово гаранция от по 2г ,като след първата година ( и смяна на 30-50к ) се влиза в произволен сервиз ,много рядко ..

opex

https://www.mobile.bg/11503648013602554
Ескорт с малък данък, колкото да се придвижвам до работ и да не ми е студено зимата докато трупам още денги за колата която искам :)
https://www.mobile.bg/11504796587754652
Фокус 1.6 101кс малкия данък, много фокуси съм изгледал с надути цени дето нямат дори ел.стъкла отзад, да не говорим за борд комп и подгрев на предния, каквито този има, освен това този изглежда супер запазен и отвън и отвътре. Отгоре на всичко има и газов инжекцион. Имам още два комплекта яки зимни и яки летни гуми като за него. Евтин и лесен за поддръжка и диагностика. Но е същия клас като ескорта и ако нещо стане... се мачка по същия начин.
https://www.mobile.bg/11499100678025852
Същия пасат карам от 3 месеца (но ще отива при брат ми) с разликите, че този е черен и има подгрев на седалките и темпонат. Двигателя е добрия стар обикновен дизел, върви супер и от разхода съм доста доволен, корав и евтин за обслужване. Голяма и стабилна кола. 4х4 е с независимо окачване отзад, не с греда като при предното и с по-добро разпределение на тежестта.
https://www.mobile.bg/11503669788224104
Класическа 3ка с M52TUB20 - т.е. с двоен ванос, перфектен за това купе. с газов инжекцион, добро състояние (с леги деруги и вдлъбнатинки по колите съм способен да живея, имах перфектно изпъната кола вече, която направиха на задник за 2-3 месеца, така че в София е трудно да се запази дори да е перфектна) Мотора е от последните здрави хубави бензини преди М54 масларките с малоумните сегменти и тн...
https://www.mobile.bg/11505990333793689 - Класическа Е39 със същия мотор като горе и подгрев на седалките, запазен салон и добър външен вид. По принцип е леко тромава с тоя мотор (зависи кой я кара, че един ме вози със същата преди 2-3 седмици подобно на онзи израелец ли беше какъв беше... и летеше), но аз не бързам за никъде. Избирам я заради това, че е по-яка като конструкция ... ако нещо някога пак стане.

Все са за еднакви пари. Разхода на гориво все не е проблем.
Е всичките тия ми се карат. И не мога да избера..................... А до 2 дена трябва да съм решил
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Alexi

като ги пробваш ще избереш лесно ( петака )  8)

mike28

Тоя с 3-та е или някакъв мангал, или е ужасно неграмотен българин. Тази цена ми се вижда прекалено надута за фокуса, тези пасатори не са лоши, обаче возията си е доста дървена като за такава голяма кола и за града не е най-удобната за паркиране (зависи къде ще я ползваш де) Ако търсиш комфорт и качество - каквото Алекси каза, стига да не е някоя тотална морга. Според мен в този бюджет спокойно можеш да си намериш далеч по-добри модели.

Alexi

за фокуса не бих дал повече от 1500 лв и то ако няма забележки .. коя година сме баси ,фокус 1 ще стъпи поне на 4к :))

hotblooded

Вземи първата и събирай парички.  Е39 ако беше 6 цилиндров бензин - с две ръце бих гласувал за нея, но не е.. 

Pyrhel

Бомби 99та година за 4к, лол (tooth)
Изненадвам се, че даже сте чели обявите... Аз за ни една от тия не бих дал повече от 6-700лв, взимай Ескорта, един дол дренки са...