Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Как по снимки разбрахте, че информацията за годината е грешна, колата е на х3 пробег, че е лошо да си с памучен филтър и разходът е нереален?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

то ,ако я видя на живо няма да са само това забележките :))

infomar

Няма коли без недостатъци, въпросът е дали недостатъците които има са съпоставими на цената за която ще бъде продадена колата.

hotblooded

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11467212415203741&slink=egp42m
Някой колега от София дали може да я погледне на живо - дали си струва идването от Бургас?

Pyrhel

18'800 обявена цена за 5-годишен горублянски курник? Извинявай, ама кой от двама ви е по-луд? :D

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 30 Юни 2016 20:16:41
18'800 обявена цена за 5-годишен горублянски курник? Извинявай, ама кой от двама ви е по-луд? :D
Мото фойските курници са 5-10 к отгоре....  Да ходя до Германия и да си докарам - пак ще стъпи на поне толкова  :'(

Dmitarcho

Иво, тука в Габрово има едно такоеа, само, че 2.5 бензин с ГУ :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: Dmitarcho в 30 Юни 2016 22:52:17
Иво, тука в Габрово има едно такоеа, само, че 2.5 бензин с ГУ :)

2,5 бенз няма автомат...

Dmitarcho

Глезльо [emoji14] [emoji14] [emoji14]

Ръца Пръца

hotblooded

Жената не може да натиска съединителя до долу....  40см е по ниска от мен

dtrifonov

Здравейте,
Някой гледал ли е това Мондео?
Внесено е миналата година от Италия. Карано е година и сега го продават. Спешно! :). Колко е спешно, божа работа.
Намислил съм да минавам на фейслифт със автомат. ВИН-а му е WF0GXXGBBGBY33589.

Поздрави!

пп.
Извидявам се, но чак сега видях, че има опеделена тема за това. Моля да преместите мнението.

jovani68

Колата вися една година на околовръсното срещу Икеа. Ходих да я гледам преди да купя моята. За мене беше много "изморена".
Човека я е купил за над 20000 и сега я дава за 18000. Намира се в момента в Люлин 3, след пощата. Снимките ги правиха пред моята работа. Може да я погледнеш. Двигателя е шумен и салона е бая захабен.

dtrifonov

Цитат на: jovani68 в 02 Юли 2016 20:29:44
Колата вися една година на околовръсното срещу Икеа. Ходих да я гледам преди да купя моята. За мене беше много "изморена".
Човека я е купил за над 20000 и сега я дава за 18000. Намира се в момента в Люлин 3, след пощата. Снимките ги правиха пред моята работа. Може да я погледнеш. Двигателя е шумен и салона е бая захабен.
Благодаря за споделената информация.
Явно не си струва да се разкарвам от Варна за да я видя.

bronc

Здравейте! Тръгнал съм на огледи да си купувам първа лична кола. За момента съм се спрял на Ford Focus MK2.5 или Ford Mondeo IV като бюджета ми е до 12к, с възможност за още 1к, ако нещо много ми грабне окото ^-^ Най-важното ми изискване е да е кола, купувана от Мото Пфое със сервизна история, защото се нагледах на 'нов внос'.. Колата ще се ползва 90% извънградско и 10% градско, така че предполагам Мондеото е по-добрият избор. Може ли, обаче, да се намери читав екземпляр за тези пари? Ей тази ми допадна, но продавача каза, че вече има купувач и понеделник/вторник ще я прехвърлят - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11446293235249881&slink=eofgsu Същевременно ми направи впечатление, че е пусната на 15к през декември, което си е red flag. Притеснява ме, че ако е нещо на 140-50к км ще наближа време за смяна на маховик, евентуално DPF и т.н. В същото време за тези пари може да се намери Фокус на 4-5 години на под 100к км.. примерно това изглежда доста добре: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11466770483691074&slink=eocykc

hotblooded

Маховик не се сменя на 140 150 к км,  но все пак зависи и от това кой и как е тормозил колата преди теб. Има случаи на преебан маховик и на 30 к км. Има и коли на по 300 к км на които нищо им няма.   Мото Пфое не са това което бяха,  наскоро един колега имаше неприятности с тях, точно със закупена кола втора ръка уж с гаранция...   Така че внимавай,  задължително искай тест драйв,  ще е добре някой твой познат да ти даде кръгче със същата кола да усетиш как се държи такава кола когато 100% е изправна.
Ако ще пътуваш сам или с още един човек - фокуса ще ти върши работа. Синия от обявата изглежда ОК,  но това не отменя необходимостта от тест драйв и преглед в сервиз

sinnerman

Ако колата има каско, винаги можеш да провериш при застраховател за евентуални щети. Малко странно някой да си продава нова и здрава кола за тези пари. За синия фокус става дума. Нали си купуваме коли да ги караме, не да ги продаваме на загуба след това.

hotblooded

..   Моята кола застрахователите я оценят на 9 к,  но е абсурд да я продам за толкова. А както върви скоро ще трябва да я продавам - вече сериозно търся кола в същия клас но автоматик,  а за две коли нито имам място, нито ми се дават пари за два комплекта застраховки и данъци и накрая ще замине за колкото ми донесат на крака От кола не се печели, освен ако не е някоя екзотика като Ферари.

sinnerman

Казвам, че всякакви проверки са задължителни. Нищо против фокуса. А относно цените?. Другата ни кола, която имаме я купувахме чисто нова 2008г. В момента е на 38 000 км. Каското е на 8000лв. В нета вървят по 7000 лв. Мисля да си продължим да я караме.

bronc

А реалистична ли е цена от 12-13к за Форд Мондео mk4 2.0 tdci с добро ниво на оборудване, закупен от Мото Пфое със сервизна история на около 140-170к км? Иначе за проверките със сигурност ще се преглежда, независимо дали е на 20к км или на 200к км :)

Alexi

реалистична е ,все пак е 8 годишна кола а скъпите обслужвания предстоят - ремъци ролки дискове и т.н. .. инак за извън града определено мондеото - едно че е с 6 скорости и ще се движиш бързо тихо и икономично ,а и ще е доста по комфортна - в града обратното

bronc

hotblooded

Pyrhel

То е като Тата по оборудване, с китайски джанти, 6-годишно, преди фейса, стария мотор за 16к... Как няма да не седи :D

bronc

Нивото на оборудване ми изглежда добро ::) Не си бях влязъл в акаунта.. вярно, че стои от октомври.

stefato

Здравейте  ;D

Като ваш бъдещ колега, искам да Ви попитам дали сте гледали --> www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11470082517536121&slink=f2afzx . Лично на мен ми хареса и ходих до Дупница да го видя.. обаче , измили двигателя, изпрали купето - направо блести. Тъй като съм българин и не вярвам на пичовете,който работят в автокъщите, а Форда е прекалено хубав за тези  пари, реших да споделя с Вас за да си кажете мнението. Бих се радвал на някой ред за двигателя, ходова част и т.н.

Благодаря
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

hotblooded

Цитат на: stefato в 13 Август 2016 12:06:54
Здравейте  ;D

Като ваш бъдещ колега, искам да Ви попитам дали сте гледали --> www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11470082517536121&slink=f2afzx . Лично на мен ми хареса и ходих до Дупница да го видя.. обаче , измили двигателя, изпрали купето - направо блести. Тъй като съм българин и не вярвам на пичовете,който работят в автокъщите, а Форда е прекалено хубав за тези  пари, реших да споделя с Вас за да си кажете мнението. Бих се радвал на някой ред за двигателя, ходова част и т.н.

Благодаря
Те по толкова пари си вървят в Италия тези фокуси,  само дето не знаеш тоя преди тебе колко как я е изтормозил, или джамбазина не е купил някой коптор на 250 300 к км за 3-4 хиляди евра , и тука не са го "напудрили". 

stefato

Цитат на: hotblooded в 13 Август 2016 15:31:25
Те по толкова пари си вървят в Италия тези фокуси,  само дето не знаеш тоя преди тебе колко как я е изтормозил, или джамбазина не е купил някой коптор на 250 300 к км за 3-4 хиляди евра , и тука не са го "напудрили".

Да така е, точно заради това се чудя дали си заслужава. Отвън и отвътре изглежда много запазен, съединителя си отдели отдолу, набра както трябва, климатика си работеше, оборотите бяха нормални..може би наистина е първи собственик. На мен също ми направи впечатление,че цената е много близка с тези от чужбина, ама то това мен не ме засяга.. :)
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

Иван Вълков

Колеги какво ще кажете за този автомобил. Мой близък се е засилил към Мондео Мк4 та вчера ме пита за тази.

П.п Това оригинален ксенон ли е или е слаган допълнително? Питам т.к. ми се струва че допълнително са слагани лупите.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

12к лв за 9 годишно Мондео на 200к? (omg) (nut)
Иначе това не е ксенон изобщо, завиващ халоген. Ето VIN-а да си го гледа: WF0EXXGBBE7E83010.

Alexi

оха ,200к - таман излизат за смяна ангренаж ,съединителче ,дискове накладки ,демферна шайба оптегачи ремъци има няма 3-4к :)