Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dundee

Ето, отново за съжаление само на около 5 %  позна къде, кога, как и по колко си караме колите. Благодаря че си ми полезен, пък макар и с толкова.
Жалко, показа че форумът стана място, където 4-5 души да си чатят заради самия чат, а не защото имат идея да помогнат.
Така да е! Живи и здрави!

Pyrhel

Извън темата: ПокажиСкрий
 (whogives) В Италия тия фокуси са по 700-900€, вижда ми се безобразие и на мен. Не бих взел Фокус на ~15 години за повече от 4к, независимо от екстри, километри или газовата за 400лв.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dundee

Така е. Но съм патил с италианска кола на незнайни км. и не искам вече от там. А в Германия джия с прилично количество екстри, дори с 1.6 л. мотор, са 3-3.5 хил. евро. Говорим за кола под 130 хил. км.
Прилагаме различни критерии и имаме различни потребности/очаквания и т.н. За всеки влак си има пътници. 

Ozzie

@Dundee
Убеден си, че тези от Германия не са с върнат километраж ли?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Тези от Италия поне не са с ръжди като тези от БГ или Германия, примерно. А пък екстрите са си екстри, дори само в града да се ползват. Е, крузконтролът е малко безмислен само за в града, но всичко останало си е благинка.

П.П. Аз колата не я знам на кого е, ама самият факт, че е от Павликени е хем добре, хем не е.

Dundee

Цитат на: Ozzie в 19 Февруари 2018 18:27:50
@Dundee
Не знам за теб, но аз съм си купувал кола в Германия. На малко км, без да е превъртан километража. Някак си е по-голям шанса да избегнеш измамата.
Но както казах, всеки с вкусовете си. И за италианския, и за германския, и за швейцарския влак си има пътници.

Запрян Б.

Не го познавам, но из ФБ групите пишеше. Снимката е от Велико Търновска фокус среща, ако не се лъжа.

hotblooded

Цитат на: Ozzie в 19 Февруари 2018 18:27:50
@Dundee
И в Германия, и в Италия, и където и да е - се намират 10-12 годишни коли на реални под 150 000. Рядкост са,  не са евтини,  и за съжаление я изобщо не е гаранция че последните години не са били занемарени и накрая лъснати за продажбата...   

jo_jo

@Dundee -

По темата - не познавам собственика на конкретната кола.
Извън темата -  като си решил да даваш повечко пари и искаш нещо на реални километри, защо не търсиш българска (от МП примерно).
Аз така направих, до тук сме врътнали 30к без проблеми, което не е много, но ние не караме, пък и имахме втора кола.
Единствено предни амортисьори съм сменял и другите консумативи.

Dundee

Ако решавах само аз, ще взема фокус мк1 за 2-3000 лв. Но трябва да се съобразявам с желанията на жената. Които за жалост се сменят през ден. Фиеста, може и Фокус, да е запазена, да не се счупи, да е красива и да се чувствам добре в нея, да не е стара, да не е много пари, добре, може и по-скъпичка, ооо не, много е лъскава, ще ме е страх да не ме ударят... Подгрев на предното стъкло задължително, не искам с петна по седалките, тази кожа ще ми пари лятото и ще ме изпотява, много е грозно таблото... И т.н. и т.н.
Не е лесно.

exclusiveremix

Нито разбирам от мк2,нито от бензина им,нито от екстрите им.Цената е в повече,но за мен колата е гледана.Дали е с реални км, не знам,докато не видя на място не мога да кажа.Но определено е по-различна от останалите базовки фокуси и има разлика.Между другото момчето е страшно много активно в Фб групата и ги чатка нещата.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Dundee

Намерих го по телефона. Разказа ми за колата. Обявената цена е висока, няма спор. Само на живо може да се прецени дали си струва. Следващият месец, живот и здраве. Ако междувременно не се е появило нещо по-добро.

ivchotr

V.Buzev

Цитат на: Dundee в 20 Февруари 2018 10:38:31
Ако решавах само аз, ще взема фокус мк1 за 2-3000 лв. Но трябва да се съобразявам с желанията на жената. Които за жалост се сменят през ден. Фиеста, може и Фокус, да е запазена, да не се счупи, да е красива и да се чувствам добре в нея, да не е стара, да не е много пари, добре, може и по-скъпичка, ооо не, много е лъскава, ще ме е страх да не ме ударят... Подгрев на предното стъкло задължително, не искам с петна по седалките, тази кожа ще ми пари лятото и ще ме изпотява, много е грозно таблото... И т.н. и т.н.
Не е лесно.

Лелееее, все едно чета думите на моята жена  (tooth)

Everio

Здравейте колеги следващата седмица взимам един екземпляр фокус. Моля да ми кажете някакви мнение двигател купе кой каквото знае :)

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11522757742411121&slink=6o77vw

hotblooded

Двигателя е ОК,  няма да е ракета, но данъка е нисък.  Като цяло добър избор.

Dundee

Като за Тренд има прилично количество екстри - Блутуут, автоматичен климатик, парктроник. Не се вижда добре на снимката, но изглежда като да има подгряване и на предното стъкло и може би халогени.
Нелошо оборудване. Джантите са от предното поколение Фокус, но харесването им върху този модел е въпрос на вкус.
От такъв двигател нямам преки впечатления. По данните му на хартия бих го нарекъл мъртвец, спрямо моя вкус. Но ти най-добре си знаеш какво ти е необходимо.

meroff

Здравейте колеги,нов съм в този форум и търся помощта ви.Решил съм да се сдобия с S max. И бих искал мнения за следната обяваhttps://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11452786157070959 или по-точно за лампичката, която свети между асовниците с показанията за температурата и нивото на горивото.Предварително благодаря на всички, които ще вземат отношение.

anikolov

Там светва така, когато има някакакво съобщение. В случая за отворена врата. Мисля, че това най-малко трябва да те притеснява в тази кола. за чен е евтина, за да е читава, особено като знам колко вървят в белия квят що годе читавите коли. Поздрави и успех!

meroff

Благодаря...за отговора и се извинявам за дублирането.

vorpatril

Здравейте, колеги,

В колебание съм дали да си взема следния автомобил:

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=262278930&adLimitation=ONLY_FSBO_ADS&categories=EstateCar&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=9000&maxFirstRegistrationDate=2010&minCubicCapacity=1800&minFirstRegistrationDate=2009&pageNumber=1&scopeId=C&transmissions=MANUAL_GEAR&usage=USED&searchId=77a61075-44ed-66bb-1547-0f6ee8bcde2e

Моля за коментари на посочената обява/препоръки за купуване на кола от Германия/всичко друго, което бихте искали да споделите по темата.

Дълго време се колебаех между Мондео и Фокус (комби), но като цяло, май предпочитам Фокус-ът (в момента съм с МК2, седан, 1.6, 2005 г.). След закупуване, автомобилът ще бъде газифициран.

Благодаря за отделеното време!

Поздрави,
Д.

Alexi

ще ти излезе почти 20к с докарване обслужване регистрация .. ако ти се струва ок го взимай .. аз повече от 10к не бих дал за подобен фокус ,даже ми се виждат много и 10к лв .. началото на 2010 ,мк2 ,скоро 4 излиза ..

exclusiveremix

За тия пари Е60  ;D
И все пак,Алекси е прав.Адски много пари са това за фокус 2.Ако 1.6 екобууст е евтин за газификация  (rofl) ,вземай него в 3ка купе.

vorpatril

Привет, благодаря за изразените мнения. Не съм сигурен, че 1.6 ecoboost е читав за газификация, но признавам, че не съм чел във Форума достатъчно. Ако ще ми струва 3к газовата и ще гори 20-30% бензин, няма голям практически смисъл от подобно упражнение, газовата ще се избие след над 100к км. Май ще стягам ламарината и ще си я карам още време..поне й знам магариите.. :)

Vinnie P.B.

Привет на всички,

Новак съм тук и относно марката, имам нужа да голямо комби, на скромна цена поради ограничен бюджет, сравнително нормално за поддръжка откъм финанси, семпъл автомобил за класически нужди (най-вече извънградско каране с багаж), не съм претенциозен като цяло.

Търся по-възможност точен и ясен съвет/предложение/мнения относно този модел/обява на която леко се спрях:

Ford Mondeo 2.0 DI Дизел 115к 2001г ръчни скорости

Ще съм благодарен чуя хора които разглеждайки въпросната могат да посочат плюсовете и минусите относно вид, модификация, инфо, цена и т.н.  Склонен съм да отида да я огледам и закарам на пълна диагностика, ако се стигне разбира се до бъдеща покупка.

Предварително благодаря на отзовалите се!

Alexi

искаш да си купиш проблеми за 1900 лв ?

exclusiveremix

Не,че ще купувам/продавам нещо,но почти всеки ден следя сайтовете какво ще излезе конкретно за продажба или за части.Все още има какво да се пипне и по двете ни коли и така.
Пиша в тази тема,за да питам другите съфорумници,какъв точно мелез е това ? Коя точно фиеста и по кои точно части познахте,че е тя ? Най-важното което питам е коя моделна гама е - Мк7 или МК7,5 ? За не разбралите,ще се пробвам да обясня след няколко поста.

Plamen

Здравейте!

Да не отварям нова тема, ще използвам тази. Аз съм харесал следните 2 обяви, които мисля да проверя в идните дни:

1. https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?adv=11546870136921719&page=4&searchres=9lsd8zg1
2. https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?adv=11545506279952182&page=4&searchres=9lsd8zg1&fbclid=IwAR0nJM-6ZZfdaws6r7GEi6u4KupuiZYv-CFpqFMVqM3xp5knkmcyZJjqItU

Някой вече да е попадал на тези автомобили? Впечатления и конкретни неща, които е добре да им се погледне?

ПС: А, и каква смятате, че е адекватната цена за подобен автомобил в добро състояние? Около 7000 лв.?

Благодаря предварително!

Христо Василев

Цитат на: Plamen в 16 Януари 2019 17:28:31
Здравейте!

Да не отварям нова тема, ще използвам тази. Аз съм харесал следните 2 обяви, които мисля да проверя в идните дни:

1. https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?adv=11546870136921719&page=4&searchres=9lsd8zg1
2. https://www.auto.bg/pcgi/details.cgi?adv=11545506279952182&page=4&searchres=9lsd8zg1&fbclid=IwAR0nJM-6ZZfdaws6r7GEi6u4KupuiZYv-CFpqFMVqM3xp5knkmcyZJjqItU

Някой вече да е попадал на тези автомобили? Впечатления и конкретни неща, които е добре да им се погледне?

ПС: А, и каква смятате, че е адекватната цена за подобен автомобил в добро състояние? Около 7000 лв.?

Благодаря предварително!

Аз моето като го взимах - мондео мк4 , 1.8tdci(125коня) ходих с майстор и му правеше диагностика . Човекът разбира доста според мен. На диагностиката се виждат дюзи, датчици на АВS, DFP филтъра и разни грешки ако има записани в компютъра. Аз съм доволен - с ангренаж е , има части 2ра ръка, а и новите не са скъпи.

Poison

Здравейте,
нов съм във форума и разглеждам варианти за нов автомобил, тъй като семейството ни се увеличи.
Видях една обява, която е за Мондео 2.0, 145к.с. с газ, но се чудя не е ли висока цената. Какво може да споделите или да ме посъветвате?
Това е обявата: https://m.mobile.bg/details/11554472595394337