Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: Alexi в 25 Август 2015 19:21:22
супърба сериозно превъзхожда останалите ,особено като моторизация .. 3.6fsi закупена от БГ и на около 100к км е 20к лв .. мотора подлежи и на газификация .. не знам що се занимаваш с малолитражки :)
3.6 FSi след 2009 в момента има общо  4 в карс и мобиле, (и то заедно с новия внос) и са от 25 к нагоре...  Отделно не съм фен на газификацията - ако си купя бензинова кола - ще си я карам на бензин.  Мазда 6 имат един хубав дизляк 2.2 - 180 коня, ама пусто само като нов внос излиза, има една в мазда, но е 2013 и е почти 30 к...

mediacenter

Здравейте колеги!
След доста дълга пауза/откак продадох мондю/ пак съм тук ...оказа се че няма да изневеря на марката  ;D (ford)
Залитайки ту към Citroen C5 /2008-09/ ту към Mazda 6 /2008-09 / ..логично достигнах до правилния избор..
И това е Ford C-Max .
Ммда..последния..не знам кой МК се води 2011г.
Спрял съм се на дизелов мотор с автоматични скорости.
Озадачава ме че е 2.0 и е 116 к.с. но след един тест драйв установих ,че "дърпа" доволно.Сигурен съм,че ще има хора,които са наясно с този мотор и ще ме светнат... (idea)
Бях на оглед на
този
Не искам  да коментирам засега,но определено ме изгубиха с глупостите които ми наговориха а и имаше доста засечки в ел-пакета стъкла /огледала и разни аларми които се включваха по време на теста...
Другия автомобил към който съм обърнал взор е следния:
номер2

Само го гледам на обява...и така като гледам и други хора са го гледали...около 4500 пъти,което само по себе си е показателно..ммда
Това е от мен засега.
Очаквам да се включите с отзиви, мнения и съвети,за което предварително благодаря.
До скоро от мен..и се радвам,че отново мога да се включа тук..някак си е все едно да си се върнеш вкъщи... (gathering)

tisho_tbk

Цитат на: mediacenter в 06 Септември 2015 23:38:09
Здравейте колеги!
След доста дълга пауза/откак продадох мондю/ пак съм тук ...оказа се че няма да изневеря на марката  ;D (ford)
Залитайки ту към Citroen C5 /2008-09/ ту към Mazda 6 /2008-09 / ..логично достигнах до правилния избор..
И това е Ford C-Max .
Ммда..последния..не знам кой МК се води 2011г.
Спрял съм се на дизелов мотор с автоматични скорости.
Озадачава ме че е 2.0 и е 116 к.с. но след един тест драйв установих ,че "дърпа" доволно.Сигурен съм,че ще има хора,които са наясно с този мотор и ще ме светнат... (idea)
Бях на оглед на
този
Не искам  да коментирам засега,но определено ме изгубиха с глупостите които ми наговориха а и имаше доста засечки в ел-пакета стъкла /огледала и разни аларми които се включваха по време на теста...
Другия автомобил към който съм обърнал взор е следния:
номер2

Само го гледам на обява...и така като гледам и други хора са го гледали...около 4500 пъти,което само по себе си е показателно..ммда
Това е от мен засега.
Очаквам да се включите с отзиви, мнения и съвети,за което предварително благодаря.
До скоро от мен..и се радвам,че отново мога да се включа тук..някак си е все едно да си се върнеш вкъщи... (gathering)
Аз нямам наблюдения вурху модела.
Но от доста време пътувам до Италия и има много бели c-max които се ползват за таксита. Имам колеги (в ит) които само до работа на година правят по 30 000 км. Не знам колко са реални км.... Иначе колите от конкретните обяви са много добри. Имат си глезотийките.. Успех.

vasko123_4

Погледни тази обява:
http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details.php?id=4617&make=17&model=99&price_from=10000&price_to=223000&year_after=1969&year_before=2015
Автомобил на реални километри, с 4 Възлагателни писма. Преди да я вземеш, ще стане като нова. и хубавото е, че можеш да я вземеш и на лизинг, да не тежи на бюджета. Пък и до Бургас ще ти я докарат без проблем.

mediacenter

Цитат на: vasko123_4 в 07 Септември 2015 08:53:54
Погледни тази обява:
http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details.php?id=4617&make=17&model=99&price_from=10000&price_to=223000&year_after=1969&year_before=2015
Автомобил на реални километри, с 4 Възлагателни писма. Преди да я вземеш, ще стане като нова. и хубавото е, че можеш да я вземеш и на лизинг, да не тежи на бюджета. Пък и до Бургас ще ти я докарат без проблем.

Гледах я тази,но това е Grand c-max и е с ръчни скорости..
А и цената определено не ме привлича...дори и на лизинг да е пак ми е скъпа.
Благодаря все пак.

Иван Вълков

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

какъв е тоя мотор 2.5 еко 174 коня ? няма такъв мотор ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 16 Ноември 2015 22:02:35
какъв е тоя мотор 2.5 еко 174 коня ? няма такъв мотор ..
По скоро е 1.5 180 еко :)

nff

Много хубава тема имате, браво! Ще кажете ли мнение за тази?

Alexi

аз съм с предубеждения за кола с газ отвън .. на техните заплати за да се наложи да сложи газ смятай по колко е карал

Ilian Petrov

Цитат на: nff в 01 Април 2016 03:42:33
Много хубава тема имате, браво! Ще кажете ли мнение за тази?

Pyrhel е гледал тази. Каза, че газовата не е оригинална и двигателя е Ti-VCR 16V 115 коня, а не 100.

Pyrhel

Във връзка с по-горното от Хотблъдед и Алекси, Мк5 за някои пазари се продава с 2.5 4 цилиндъра и в зависимост от пазара е 149 или 170 к.с. Това е борнат и строукнат 2.3.

А по повод Фокуса, хвърлих му един поглед и му имам ВИН-а, ако те интересува: WF0SXXGCDS8S73261 :) Ако го декодираш, Series 40 значи Титаниум оборудване. Не съм се задълбавал в гледането, просто като видях, че е с вариаторите го пропуснах. За мен не е на тия км, захабен е за тях.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

nff

Ах :) Благодаря, това никога нямаше да го разбера... Докато не отида в данъчното :)
Отпада, аз точно заради това, че ще е в малкия данък се навих :)

Septerra

Таз машинка що ми се вижда доста приятна, а цената и спадна вече май два пъти?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11454871880423082&slink=dbfopc

gsto

Цитат на: Septerra в 05 Април 2016 15:16:34
Таз машинка що ми се вижда доста приятна, а цената и спадна вече май два пъти?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11454871880423082&slink=dbfopc

Добре изглежда, но е на поне 2 пъти повече километри от тези в обявата.

V.Buzev

Цитат на: gsto в 05 Април 2016 15:56:32
Добре изглежда, но е на поне 2 пъти повече километри от тези в обявата.

Даже и така да е, ако е своевременно обслужван дизел това не го бърка особено.
Но пък като погледнеш и цена и коментара че 2 пъти е сваляна почваш да се замисляш кое от всичкото не му е наред  :D.

Septerra

Точно, да. Километрите не са особено притеснителни, ако е гледана. Но тази цена сякаш намеква, че нещо не е в ред. :D

Alexi

км са поне 100к отгоре ,дали е притеснително - по скоро да ,щото ако е поддържана няма да е тая цената ..

V.Buzev

Цитат на: Alexi в 05 Април 2016 20:09:36
км са поне 100к отгоре ,дали е притеснително - по скоро да ,щото ако е поддържана няма да е тая цената ..

Да, за съжаление си много прав :-[. Това имах в предвид и с моя пост.

koce.srf

здравеите   предстои ми покупка на мондео  мк3 без феислифта четах   в  другите теми   и точно този двигател 2.0 тдци преди феиса навсякаде плашат с преблема в дюзите а пари за по новото няма   и да попитам   толкова ли са чести тези   проблеми  че да ме откажат от покупката http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11459429555364870&slink=e3eks4 това е мондеотою :)

momo76

То има много писано по този въпрос, потърси малко.
По важното е да се научиш да пишеш грамотно. Децата в пети клас пишат по правилно от теб.

Sent from my Правец 82

koce.srf

ще го имам  впредвит,  ако може   и линк  към темата  ще съм ви   благодарен

martin1977

Аз лично конкретния екземпляр бих го избегнал. Причините са много:
1.Грешна информация за година на производство
2. Абсолютно нереален пробег. Реалният е х 3
3. При даден контакт не свети чека? Вероятно е махната крушката и сигурно има защо.
4. "Спортен" филтър - избягвай да купуваш коли от "спортисти"
5. Разход на гориво - и тук приказки от хиляда и една нощ.
6. След толкова неверни данни в обявата, направи си изводи за останалото.
7. Лично мнение - бих избегнал МК3, още повече дизел. Има писани романи за този модел, повечето с трагична нотка.

Но каквото и да решиш - успех.

Alexi

принципно много здрава кола ,но първите комън рейл трябва да се избягват ако може

koce.srf

Лампичката на чека не изгасва ли след определени секунди ? На въпроса за километрите ми отговори че баща му е моряк първи собственик купена от България с пълна история в Мото Пфое карана е до 2011 по 6 месеца годишно понеже през останалото време е в морето , след това е препалвана колкото да не замине акумулатора , а сина му (продавача) си има собствена кола и за това я продава
до колко е достоверна историята ще разбера като я видят в Мото Пфое-то :)

ако някой може да предложи нещо по добро за тази цена  ще се радвам да го видя 

Alexi

пропуснал е да сложи една моряшка фланелка в багажника ,както и да спомене ,че са отрязали дървото да я изкарат от гаража :)

martin1977

Цитат на: Alexi в 04 Юни 2016 20:26:06
пропуснал е да сложи една моряшка фланелка в багажника ,както и да спомене ,че са отрязали дървото да я изкарат от гаража :)

(rofl) (rofl) (rofl) Това беше уникално ... и за съжаление адски вярно.
По въпроса за чека - светва с другите лампички, като дадеш на контакт, и угасва след като запалиш двигателя - тоест последно. На снимката колата е на контакт, а не виждам да свети чек. 

Alexi

само като видя волана - км са поне х2 каквото и да разправя ..

infomar

Какво се чудите - продадох 22 годишната си  фиеста на 120 000 км.
Ако е бил моряк нищо чудно да не я е ползвал много - на моряците им е писнало от пътуване и искат домашен уют, рядко ще тръгнат на дълъг път когато са в къщи, обикновено малко градско. Говоря от опит.
От друга страна, колите не се развалят от каране а от стоене и НЕ ползване. Майната му на акумулатора - той се сменя и не струва много, но ако не е припалвана и раздвижвана редовно (за което се съмнявам да е правено когато го е нямало), ходовата част трябва да се огледа добре, охладителната система може да има утайки, маслена система по същият начин - маслото когато седи дълго време се променя.... спирачната система.... Според мен трябва да се огледа добре, въпреки, че външно ще е запазена.
При купуване задължително ще се направи в последствие пълна промивка с химикали и почистване на маслена, охладителна и спирачни системи за отлагания, които ако не е карана редовно, при такива големи престои мисля, че ще ги има. Оглед на гумени тръбички, тампони... маншони... най-добре смяна.

Относно спортният филтър - параходчия човек, имал пари купил.... няма лошо.
Не бях запознат с тези филтри и почетох малко за тях. Нищо лошо не пишат... само дето цената им като гледам за моята кола - 180 лв. :-[  По-добре почистват въздуха, перат се на 50 000/100 000 км. в зависимост от замърсяването....