2004 Ford Mondeo 2.0 TDCi

Започната от Septerra, 18 Ноември 2014 13:10:12

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

EGR-a му е от евтините. намира се за 200-250 лв, но и не се поврежда, ако заседне - иска само чистене. За разлика от моя :)

Septerra

Щом с чистене става, съм спокоен. :)

Dmitarcho

Не е ли електронен този ?!?
Ръца Пръца

Alexi

този не е електронен т.е. със стъпков мотор ами си е вакумен но има датчик за положението му - по западните форуми го водят Евро 3.5 :) не е много скъп и рядко дефектира

Septerra

Поредната лека трансформация на централната конзола. :)

Смених отново панелчетата около скоростния лост и часовника, за да са в еднаква шарка с новите "кожени" кори на вратите, на които има лайстна. Имаме и нов бял часовник.

Скоро ще задвижа и топката на скоростния лост, че така загрозява гледката.

moni74

Моя ЕГР е същия, вакуумен с датчик. Ако го затапиш няма проблем. Но няма разлика във вървенето.

----------------------------

ihovahi

Геле евала за ентусиазма. Добре се получават нещата.  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Цитат на: moni74 в 31 Март 2015 11:54:33
Моя ЕГР е същия, вакуумен с датчик. Ако го затапиш няма проблем. Но няма разлика във вървенето.
Но в разхода има - почти 20% отгоре на дълъг път.

Septerra

Най-обичам да пътувам по хубаво време с чиста кола! :)

Впрочем, приятно съм изненадан от разхода на гориво след почистването на EGR и колектора - при познат от дълги години маршрут колата по бордови даде точно 5.0 (120-130 на магистрала, 90-100 след нея). Обикновено по същия път, същото каране, същата кола със същия багаж дава 5.5-5.6 по бордови.

Septerra

Изведнъж вчера спря да ме мързи и най-накрая си смених предните кори на вратите. Тези са с кожа и имат сива декоративна лайсна, шарката й е същата като на централната конзола. Трябваше да свалям панелчетата около бутоните за джамовете, защото корите бяха от английска кола. Свалих моите и ги залепих на тези кори. Сега само трябва някой да ги изчисти...  :D

До края на седмицата ще имам и пластмасови капачки на амортисьорите, а другата идват решетките от последния фейслифт.  ^-^ Намерени и спазарени са и ел. прибиращи огледала и темпомат. :)

Dmitarcho

Пу .. не си играеш :) Браво, браво :D За темпомата трябваше да провериш как си с окабеляването ;)
Ръца Пръца

ihovahi

Честито. Май със салона приключи?!

Septerra

Мисля, че със салона приключих. Не се сещам да остават неща за правене. :)

Septerra

Гледам, че темата ми потънала надолу, време за ъп. :)

Днес от UK пристигнаха горна решетка от последния фейслифт и капачки за амортисьорите. Другата седмица идва долната решетка, а по-другата - прагове от Zetec S.

Малко като на свинче-звънче, с тоя мръсен двигател. :) Впрочем, какво мислите за миенето на двигателя - възможно ли е, вредно ли е, къде, как, някаква обработка на пластмасите? :)

ihovahi

Геле спри се бре! Айде честитои за решетката и за капачките, че и за праговете  ^-^

radikn

Колега, за мотора...мий смело това не е бензиново Пежо на газ!
Най -много да свирнат ремъците за малко,
миеш и после от време на време може и със сух парцал само забърсваш.
Аз сега пробвах и с ваксата за пластмаси ама на снимката е още "шарено",
като изсъхне става еднакво...
Мил съм на мивка всичко на всичко 2-3 пъти, после от време на време бърсане само,
не може отвън лъскаво пък мотора мръсен!

how to take a screen shot

Marlboro

На старото мондео, изпръсках едно шише, Meglio и после с водоструйката. Не е имало проблеми.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Septerra

Значи като направя пролетното почистване, ще мина и през двигателя. Взех си напоследък разни вакси, гелчета и т.н. лигавщини за пластмаси, кожи и т.н. Като му дойде времето ще го напудря.

Dmitarcho

Чувал съм, че като се мие двигателя с водоструйката, било хубаво после да се изчака 1-2 часа /колата да е на слънце по възможност/ да изсъхне хубаво, да не е намокрен някой датчик/букса и да стане беля ;)
Ръца Пръца

Alexi

нищо му няма .. като караш на дъжд всичко се мокри там

CHEFOBG

Страхотна става машината.Колега ако не е тайна би ли споделил колко ти стъпват праговете?

Septerra

Праговете с доставка ще стъпят на 140 кинта, май са същия цвят, но ще минат боя със сигурност. Имат всички четири капачки, което е рядкост май. В България изобщо не намерих такива прагове за продажба.

CHEFOBG

Добра цена е.На мен преди 2 години ми стъпаха 200лв и отделно боя.Спокойно мога да им търся тази цена(140).За това питам.Лепи ги със силикон някой средно мек.Моите ги бях лепнал с полиуретан едвам ги смъкнах после.

Septerra

Мерси за препоръката, колега. А ти защо сваляш твоите?

CHEFOBG

На ST я направих,сивото с варннеска регистрация във фейса сте я виждали.

Septerra

Septerra

Такам, след малко премеждия с гумите, новите 16-ки бяха покарани само един месец и вече съм на 17-ки.  ^-^

Оригинални за модела, мисля, че бяха от Ghia X или нещо такова.

Визията на колата ми харесва доста повече така, май с по-покрити джанти по-добре изглежда Мондеото. Гумите са Мишлен, ДОТ 2012 и стоят доста добре на пътя. Интересното е, че стана малко по-безшумно търкалянето от предходните ми летни гуми.

ihovahi

Честито Геле със здраве да си ги караш  ^-^

Dmitarcho

Ехе....много со бръз бре :) Честити да са ти джантите ;) Дупку да не видят :)
Ръца Пръца

Septerra

Мерси, мерси. Искат малко излъскване с парцалче, ама да спре да вали първо... :)